Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe mamusie
jeśli chodzi o teściowe moja na szczęście się nie wtrąca ale czasami jak cos powie to mnie coś bierze... np. wczoraj bylismy u teściów na urodzinach, mialam ubraną sukienkę i czarny płaszczyk, jak wychodzilismy powiedziala: " Jak Ty chudo wyglądasz w tym płaszczyku, bo bez niego to nie" zrobiłam tylko wielkie oczy - dodam że waże 50,5kg ona 48kg i co wizyte to podkreśla że nie może oddawać krwi bo nie wazy 50kg.
I za każdym razem jak u nich jesteśmy powie coś o wadze albo o cyckach że mam małe i mnie wtedy szlag trafia... mówie to męzowi a on że przesadzam i nie potrzebnie się denerwuje...Lucy7, Marta28 lubią tę wiadomość
-
aaa i witam się w II trymestrze
aanaa, Ursa, KkasienkaA, Katarzyna87, ~Rewianka~, paula1 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki dziewczyny
Ja teściową mam ok, no poza tym że lubi wszystko wiedzieć. Raz ją przyłapałam na podsłuchiwaniu naszej rozmowy. ZZa futryny wystawała połowa jej stópAle coś za coś. Teraz miło mieć obiad wracając z pracy, a jak będzie dziecko to będzie straszne ułatwienie nie musieć gotować
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Natalia co za chory babiszon. Zachowuje się jak mała dziewczynka która rywalizuje o pierdołę
Mój mąż też uważa, że zawsze to JA przesadzam
A to wszędzie jest chyba tak że nasz facet staje w obronie matki, no chyba że.. też za nią nie przepada
Założyłam specjalny wątek na temat teściowych. Można się wygadać do woliUrsa lubi tę wiadomość
-
Marta28 ja musiałam się wczoraj ewakułować z kościoła, bo takie mdłości mnie dopadły, jak nigdy! A ja mdłości nie miewam ;/ Kościół to rzeczywiście specyficzne miejsce.
Ogólnie moja teściowa jest cudowną i ciepłą osobą, ale mieszkać tak blisko jak Ty niej bym nie mogła. Wydaje mi się że to też rodzi konflikt.
Wy już wózki wybieracie, foteliki, a ja w ogólę o tym nie myślę. Zacznę zakupy może koło 27-30tc. Nie jestem przesądna, ale wtedy będę już na L4 i spokojnie będę mogła się temu poświęcić
aniacicha mnie się miesiaczkowy ból cały czas zdarza. Moim zdaniem to normalne, bo on pewnie nie do końca jest taki jak na @, ale my go tak odbieramy
Tak w ogóle to nie pisałam przez weekend bo wyjątkowo źle się czułam, w sobotę wymioty, w niedzielę okropne mdłości i wymioty - a wcześniej ich nie było! Dzisiaj spokój - może pracy mi brakowało ;p
ss ja mam dzisiaj wizytę!! O której idziesz? Ja na 18:00
Dziewczyny czy II trymestr nie zaczyna się od 14 rozpoczętego tygodnia 14+0?
Ja jak ktoś pyta, w którym jestem tygodniu mówię skończony 10 albo 10+4, a nie 11tc. -
Mi lekarka mowila ze leki tylko jesli sa konieczne, wiec bralam paracetamol tylko jak mialam temp i nie moglam jej zbic inaczej.ale ja bylam chora na poczatku ciazy w 5 tyg i niestety mialo to wplyw na ciaze, ale teraz juz tak nie grozi, najtrudniejszy okres za nami.
-
ss, Katarzyna87, madu - powodzenia na wizytach
Kaśku wczoraj pisała, że idzie dziś do gin więc też trzymam kciuki- mam nadzieję że nie pomyliłam
aaa i co do krwawień z nosa mi się już parę razy zdarzyło... raz nie zdążyłam po chusteczkę i trochę się przeraziłam ale poczytałam i okazało się że może się tak dziać. Na szczęście już od ponad tygodnia nic się nie dzieje.
Ja jak skończę dany tydzień np.14 to wolę mówić że idzie mi 15a nie że skończyłam 14
.
Katarzyna87, madu, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Też jestem tego zdania, ale z drugiej strony mi lekarz w 5 tyg ciąży wciskał antybiotyk mówiąc że to chyba jakiś wirus. Ja się strasznie źle nie czułam, poszłam tylko po klika dni l4 żeby to przeleżeć. Zależy od tego jak się czujemy i na jakiego lekarza trafimy
-
aanaa wrote:Też jestem tego zdania, ale z drugiej strony mi lekarz w 5 tyg ciąży wciskał antybiotyk mówiąc że to chyba jakiś wirus. Ja się strasznie źle nie czułam, poszłam tylko po klika dni l4 żeby to przeleżeć. Zależy od tego jak się czujemy i na jakiego lekarza trafimy
A to na pewno. Do lekarza musimy mieć zaufanie. Jakby mi ktoś powiedział, że to CHYBA JAKIŚ WIRUS - wow a Ty przyszłaś do chyba lekarza, chyba chora ;p
Nie lubię takich lekarzy i nie jestem dla nich najmilsza, albo się znasz na swojej robocie, albo nie.
Tak Agania, tempkę pow. 38 stopni zbijamy apapemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:20
Maxymiliana lubi tę wiadomość
-
stelianka wrote:Witajcie .W/g zaleceń lekarza od samego początku biorę nospe,falvit,folik,magnez b6,tutelina dopochwowo.I od piatku czopki clotrimazolum na upławy spowodowane grzybkiem jak to wyraził lekarz.
Stelianka, a w ktorym jesteś Tc? Ja tez dostalqm globulki clotrimazolum, ale zdecydowałam sie nie brać.