X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mooocno kciuki za Was i Wasze maleństwa na wizytach :D

My Dream wcześniej smarowałam tylko piersi bo zaczęly dosc szybko tworzyc się rozstępy. Używałam oliwki Hipp bo ma nawet fajny naturalny skład.

Teraz od tygodnia mam ziaja mama mia i po kąpieli troszkę sobie i brzuszek smaruję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:19

~Rewianka~, my dream lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    ss, Katarzyna87, madu - powodzenia na wizytach :)

Kaśku wczoraj pisała, że idzie dziś do gin więc też trzymam kciuki :) - mam nadzieję że nie pomyliłam :)
    Ola nic nie pomyliłaś :-)
    Ja już po wizycie. Niestety wyników Papaa jeszcze nie ma. Poza tym wszystko ok :-) Widziałma przez chwilę malucha - spał smacznie. Lekarz sie śmiał że pewnie buszuje po kątach jak mama nie patrzy ;-)

Wy dziewczyny ograniczacie i odstawiacie leki a ja się rozwijam w tym temacie. Wcześniej zwiększona dawka Dupka a teraz jeszcze dostałam nospę 3x1. Yhhh no cóż ... jak trzeba to trzeba. :-)
    Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt!!!

ola.321, Nynusia, aniacicha lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania, ja mocno nacieram boczki, pośladki i uda, w okolicach dzidzi tylko delikatnie.

Wgl, jestem juz po wizycie:) Całe 4,7 cm szcześcia, które tańczyło piruety. Wszystkie parametry super, serduszko 168/min.:)

Jestem troche niezadowolona, bo badanie trwało niecałe 10 minut i lekarka chyba dziś była za karę w pracy, ale najwazniejsza, że wszystko dobrze. A dziecię idę popodglądać jeszcze 10 kwietnia w 3D/4D, bo mój M uparł sie na PAPPA.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:40

~Rewianka~, ola.321, paula1, Nynusia, aniacicha lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku a czemu nospa? bo boli brzuch?

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• agu258 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam właśnie w poradni rodzinnej, na tych spotkaniach przed ślubem i Pani uczyła nas jak się dzidziusia robi, oczywiście wszelka antykoncepcja to zło i grzech przeokropny! Oczywiście nie powiedzialam, ze jestem w ciąży, bo ona z takim zawzieciem i z pasja o tym mówiła, ze nie mialabym serca :-). Kolejne spotkanie za 3 tygodnie, dobrze, że prócz oczekiwania na dzidziulka cos jeszcze się w moim życiu dzieje, bo bym chyba zwariowala! :-) poza tym mam straszna ochotę na kotleta mielonego, w ogóle mam chęć też na tatara, ale wiem, ze nie mogę mięsa surowego :-( echh...

Ja biorę tylko kwas foliowy i luteine dopochwowo. :-)

Madu - mój lekarz tez czasami miewa humory i jakby za kare był w pracy, ale ostatnio zrozumiałam czemu - przede mną były sama babeczki około 60 tki wiec jak ten chłop ma mieć dobry dzień?? :-D

Oo mój suwaczek też wcielo! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:00

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wzielam nospe forte i 2 mag b6 zobacze czy przejdzie... :(
    Te bóle brzucha mnie wykonczą cały dzien przelezalam w łózku dobrze ze na wolnym teraz jestem.
    Cholerka jak mi nie przejdze rozwazam pojechac na IP wieczorem :( bo nie ujadę dłużej!

Co do dr to ja też mam takiego ze żal gadac...wiecznie nafukany obrazony i bez usmiech na twarzy jak by swoj zawód wykonywał za karę! Porazka :(

Do dupy z tym wszystkim dzis mam jakis placzliwy dzien szlag by trafil taki zywot :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu no tak, każdy by miał gorszy dzień :D :D :D

gdybyś powiedziala to bys nie musiała chodzić na te rodzinne :P ehhh trzęsie mnie jak słysze że antykoncepcja to zło :/

agu258, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• madu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lekarki u której dziś byłam, to nie moja pani doktor, to kobietka która robi usg I i II trymestru. Wybaczam jej ;) Moja gin. też nie jest zbyt wylewna ale konkretna, a jak mam pytania to zawsze odpowiada, więc jest ok.

Co do bólu brzucha, to miałam na początku, dostałam duphaston, pregne plus i odpoczywanie, potem przeszło, a ostatnio znów coś pobolewa, jak poleże jest lepiej. Gorzej, że plecy mnie bolą w odcinku lędźwiowym, a to dopiero poczatek...Chyba musze zacząć coś ćwiczyć.

Mnie nauki małżenskie ominęły, bo postanowiliśmy brać tylko cywilny. Ale miałam próbke w gimnazjum, olałam po dwóch spotkaniach, bo nie dało sie tego słuchać.

21.10.2015 Leon <3
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Ja słyszałam od koleżanek że niby nie powinno się masować
    bo pobudza się macicę i mogą wystąpić skurcze ale ile w tym prawdy

kurczę nie wiedziałam, że nie można masować brzucha...:/
    jak wcieram balsam robię to dość intensywnie, ale teraz już nie będę :) jak dobrze, że jest to forum zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć!

ex2bx1hpt83cubqi.png

Wysłany: 30 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te nauki przedmałżeńskie wspominam tragicznie...ponieważ odbywały się w cyklu kilkutygodniowym to trzeba było zaliczać wszystkie lekcje po kolei, a że obydwoje pracowaliśmy na zmiany to nie zawsze się dało i żeby zaliczyć ominięte spotkanie musieliśmy czekać aż przejdzie cały cykl i celować akurat w te, którego nie mieliśmy...trawało to kilka miesięcy...:/ a wypociny takie, że głowa mała...bleee

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na to, jakie jest podejście kościoła do tych spraw, tez mnie to przeraża, ale ślub juz niebawem, więc wole mieć za sobą :-) :-) mój M. zadawał pytania, żeby nie było, ale generalnie oboje byliśmy znudzeni, a ja ciągle myslalam o kotletach mielonych! :-) miały być dopiero jutro na obiad, ale zrobię je chyba już dzisiaj bo nie wytrzymam do jutra! Poza tym kupilam tez ciasto bo tez mam na nie ochotę i właściwie to dzisiaj mam na wiele rzeczy ochote , tyle ze miejsca w żołądku chyba nie starczy :-P no jak wczesniej nie jadłam, tak teraz jem za całą naszą trójkę :-P

Kaśku lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dziewczyny rano jadę do Szpitala 40 km ode mnie właśnie dzw.do ginka ja juz nie daje rady z tymi bólami.
    Dzis mam dzień na ryczenie :( te bole brzucha mnie wykańczają:(
    Trzymajcie kciuki.pa

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 30 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka biedna trzymaj się! jesteś pewna, że nie lepiej jechać już dzisiaj?

agu258 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka trzymamy bardzo mocno! Bądź dzielna, wszystko będzie dobrze :-*

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za każdego kciuka!!! ;)
    Wszystko dobrze z dzidzią! Są ręce, nogi, przyzierność ok, ale szegóły na prenatalnych będą. Focia do bani, więc nawet nie wrzucam, pochwalę się po prenatalnych za 10 dni :)

Fasola ma 4,02cm!

paula1, madu, Nynusia, ola.321, Kaśku, aniacicha lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie;) wszystko w porzadku, dzidzia dluga i chuda, wg usg 13t.6dz .wszystkie pomiary w porzadku, o do plci mi wydawalo sie ze chlopczyk ale lekarka nie byla pewna i nie chciala okreslic, wolala sie wstrzymac jeszcze.

paula1, madu, ~Rewianka~, Nynusia, ola.321, Kaśku, nat_alia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka trzymaj sie kochana i rozwaz jesli masz taka mozliwosc by jechac dzisiaj, takibol tez nie jest dobry ani dla ciebie ani dla maluszka, a tam napewno zaradza

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od dupki do glowki 7,5cm ale nogi przeokropnie dlugie;))

~Rewianka~, Kaśku, aniacicha lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 30 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 SS wielkie gratki!!! cieszę się, że wszystko z dzieciakami ok :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jak wasze samopoczucie?
    Battinka jesli wzielas nospe czy magnez i nie przeszlo to chyba nic dobrego i moze warto jechac dzisiaj na IP?
    Czy ktoras z was swedzi skora na brzuchu? Nie mam rozstepow ani nic brzuch lekko sie powiekszyl ale czasem nad pepkiem albo po lewej stronie swedzi mnie skora.. macie tak?
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny! Ciesze sie ze wszystko wporzadku :)

madu lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ