Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
dopiero wróciłam z pracy, bo mieliśmy zebrania - cały dzień z bani - i będę Was nadrabiać
chciałam sobie przed chwilką sprawdzić tętno maluszka, ale tylko łapało moje chyba, najwyższe było 120, później 105 i później już poniżej 100, muszę jeszcze raz spróbować za parę dni
Battinka jeśli masz możliwośc to jedź dzisiaj, to się uspokoisz troszkę, a jak nie to leż i odpoczywaj do jutra... będzie dobrze
Gratuluję udanych wizyt, super, że z dzieciaczkami wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 19:35
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Ursa wrote:Paula szukaj bardzo nisko. U mnie głowica sunie tuż nad miejscem w którym zaczynają się włoski łonowe. Ja strasznie długo szukałam bo szukałam w złym miejscu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:24
Ursa lubi tę wiadomość
Hej ja już trochę lepiej co prawda mam katar taki lejący momentami ale samopoczucie w porządku, Katarzyna87 tak wizytuję jutro i to mnie trochę postawiło na nogi
Witam serdecznie nowe mamusiebardzo miło jak Nas jeszcze przybywa
Battinka kochana trzymaj się może jak się położysz to bóle trochę ustąpią ja tak miałam jedź jutro na IP bo po co masz się męczyć tam na pewno temu zaradzą. Czytałam, że niektóre kobiety przechodzą ciąże z bólami i podobno nie jest to nic groźnego zresztą sam gin mi mówił, że jeśli się nie zwijam z bólu czy dodatkowo nie krwawię to nie ma powodów do obaw, ciąża właśnie może się tak objawiać.
Ja na rozstępy używam Palmers co prawda trochę zaczął mi przeszkadzać jego zapach ale szybko się wchłania no i właśnie moje pytanie jeśli mamy nie masować brzuszka to jak wcierać krem?? Podobno rozstępy często są mniejsze albo nie ma ich jak dobrze wcieramy w skórę krem czy też oliwkę ?? Sama już nie wiem.
Póki co nie mam w ogóle ani jednego.
W ogóle to jem ostatnio dużo odkąd przeszły mi mdłości a co? Nie przytyłam ani grama na razie się z tego cieszę ale czy nie powinna moja waga iść chociaż z 300gram w góre? Dodam, że zawsze miałam skłonność do tycia
Agu258 nauki to jest masakra... u mnie w kościele łącznie jest 10 spotkań (za każde płacisz:/) i można mieć 2 spotkania w miesiącu więc my zmuszeni byliśmy wziąć cywilny bo kościelny mieliśmy mieć w sierpniu a przesuwając na maj nie ma szans zaliczyć tych nauk:/
Mam koleżankę, która jest bardzo wierzącą osobą zero sexu przed ślubem no i wzięła ślub miesiąc po już była w ciąży, po urodzeniu była wstrzemięźliwość a teraz znów jest w ciąży więc chyba to namawianie na to, że antykoncepcja jest zła jeszcze działa
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dużych bobasków
Mam nadzieje, że moja wizyta jutro przyniesie też same dobre informacje
Ewalika ja mam cos takiego wyczytałam, że to skóra się rozciąga i tak swędzi
Ojej... ale poemat napisałam hihiKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Boże dziewczyny spalam jak zabita! Dodatkowo uspalam mojego M. tyle, ze on codziennie wstaje przed 6 wiec zrozumiałe, a ja wstalam dzisiaj przed 12! Masakra ja nie mam pojęcia co się ze mną dzieje
no i lipa, mielone będą dopiero jutro...
Nynusia ja miałam wagę przed ciąża około 61 kg, jak miałam mdłości to spadło mi nawet do 56,5 kg a teraz rano jak się wazylam to 58 kg, ale taka wagę mam od kilku dni, wiec narazie tez od około tygodnia nie przytylam nic.
Ja na rozstepy kupilam sobie oliwke. Generalnie nie mialam nigdy, ale wiem ze moja siostra i mama maja skłonności, więc może i ja tyjac tez będę mieć. Jeszcze jej nie zaczelam używać, ale zmobilizowalyscie mnie - od dzisiaj znaczne
Wiecie co, tak się zastanawiam bo mi nic lekarz nie mówił o badaniu prenatalnym. Chodze prywatnie, jest to lekarz, który 10 lat temu prowadzil mojej mamie ciąże,generalnie taki rodzinny lekarz, traktuje mnie tak dość 'indywidualnie' ze wzgledu na to, ze z moimi rodzicami zna się dość dobrze. Ale kurcze nie zaproponował mi tego. Czy kobieta musi osiągnąć jakiś wiek, czy jak to wygląda??
Kochane, po wizytach nie może być inaczej - musi być dobrzew końcu dotarł tam najmocniejszy plemniczek wiec nie zamartwiamy się na zapas. (Taka mądra, a sama w czwartek trzeslam dupka jak miałam wizyte
). Ale spokojnie, każda z nas urodzi zdrowego dzidziusia - z ta różnica, ze jedne córeczki, a drugie synkow
Co do stosowania naturalnych metod, to nie znam pary, dla której dobrze to się skończyło. Poza tym nie wyobrazam sobie wstrzymywać się przez te kilka dni od sexu tylko dlatego, ze stosuje naturalne metody. Mój M. tez chyba by tego nie wytrzymałnie, on na pewno by tego nie wytrzymał
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Battinka - trzymaj się i daj znać co u Ciebie, mam nadzieję że bóle szybko przejdą i będzie już ok!!
Gratuluję dzisiejszych wizyt - super że z maluszkami wszystko ok
Nynusia - to jutro trzymamy kciuki za Ciebie
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Agu258 ja od początku ciąży miałam skok 800 gram po czym znów wróciłam do swojej wagi 66.7 i tak od 3 tyg idealnie tyle samo ważę.
Mój M tego by też nie wytrzymał zresztą ja teżona z tym facetem była 4 lata przed ślubem i podobno w noc poślubna dla nich oboje to był 1 raz...
Ola.321 nie dziękuję za kciukasy żeby nie zapeszyc ;*
Jej..czemu teraz nie może być jutro godzina 18?! Nic.. idę spać żeby szybciej przyszedł jutrzejszy dzień.
Dobrej nocki dziewczynki -
Majlena wrote:Kaśku a czemu nospa? bo boli brzuch?
Nie jestem fanką łykania leków i w summie to plamienie było tydzień temu a od tamtej pory nic się nie działo... no ale wg lekarza lepiej żebym je brała. No to będę brała ...
Dziewczyny super że wszytko ok po dzisiejszych wizytach i maluchy zdrowo sobie rosną
Batinka trzymam kciuki żeby jutro wszsytko było dobrze!!
no i obowiązkowo kciuki za jutrzejsze wizyty
dobranoc Laseczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 00:04
-
Ehh...nie moge spac, taki mam bol gardla. Juz dawno mnie tak mocno nie bolalo. Cos strasznego. Cala rura az boli. Chyba nie pojde do pracy, ale do lekarza zeby upewnic sie, ktore leki mam brac, a ktore nie. Na razie nie mam goraczki i oby jej nie bylo. Kurcze, mialam nadzieje, ze mnie ominie
to jednak musi byc jakis wirus.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Agania plukanie gardla woda z sola bardzo pomaga i dziewczyny pisaly wczesniej ze mozna psikac tantum verde. A do lekarza idz koniecznie, bo jak to angina to trzeba antybiotyk.
Ja tez nie moge spac i mecze sie juz ponad godzine... -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja też się zbieram do pracy, ale mi się wcale nie chce, jeszcze jak pomyślę ze do 15... Później jeszcze zebranie u młodego w szkole i znowu cały dzień z bani.
Co do nospy to ja brałam w pierwszej ciąży od 6 m-ca do końca ciąży, jak mi jakimś sposobem część wód plodowych odeszła i wtedy chciał mnie do szpitala położyć, ale odmowilam i siedziałam w domu. Może teraz bym inaczej myślała, ale wtedy bylam młoda.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 06:17
Amerie lubi tę wiadomość
agania wrote:Ehh...nie moge spac, taki mam bol gardla. Juz dawno mnie tak mocno nie bolalo. Cos strasznego. Cala rura az boli. Chyba nie pojde do pracy, ale do lekarza zeby upewnic sie, ktore leki mam brac, a ktore nie. Na razie nie mam goraczki i oby jej nie bylo. Kurcze, mialam nadzieje, ze mnie ominie
to jednak musi byc jakis wirus.
Agania, łączę się z Tobą w bólu. Ja też ledwo przełykam ślinę, byłam wczoraj u lekarza i nie chciał jeszcze włączyć antybiotyku. Biorę inne leki i czekam do jutra. Jeśli nie przejdzie, od jutra antybiotyk. Z jednej strony wolałabym już zacząć go brać teraz, bo ten ból to męczarnia, a jeszdze dodatkowo mdli mnie strasznie i wymiotuję. Masakra jakaś! -
Asieńka_86 wrote:Agania plukanie gardla woda z sola bardzo pomaga i dziewczyny pisaly wczesniej ze mozna psikac tantum verde. A do lekarza idz koniecznie, bo jak to angina to trzeba antybiotyk.
Ja tez nie moge spac i mecze sie juz ponad godzine...
Asieńko, u mnie Tantum Verde nic nie pomaga, a płukanie wodą z solą skończyłoby się kolejnymi wymiotami. -
Witajcie
ja dziś energii nabrałam jak nic robię przed świąteczne porządki
)
Już drugie pranie się pierze dom się wietrzy kuchnia posprzątana aż chce się żyć z takim zapałem do pracy hihi
Ból brzucha wczoraj przestał dziś czuje się dobrze
Dziewczyny super wiadomości z wczorajszych wizytniech maluszki sobie rosną
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
Battinka trzymam kciuki by wszystko było jak najlepiejmadu, Kaśku, miska2503 lubią tę wiadomość