X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Stelianka, a w ktorym jesteś Tc? Ja tez dostalqm globulki clotrimazolum, ale zdecydowałam sie nie brać.
    14 tc

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki i mile słowa!
    Jest mi milo naprawde.ja juz wykapana w łóżku pójdę wcześniej spać co by doczekać szybciej rana.

A wizytującym serdeczne gratulację dobrze ze wszystko jest w porządku!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    dopiero wróciłam z pracy, bo mieliśmy zebrania - cały dzień z bani - i będę Was nadrabiać :)

chciałam sobie przed chwilką sprawdzić tętno maluszka, ale tylko łapało moje chyba, najwyższe było 120, później 105 i później już poniżej 100, muszę jeszcze raz spróbować za parę dni

Battinka jeśli masz możliwośc to jedź dzisiaj, to się uspokoisz troszkę, a jak nie to leż i odpoczywaj do jutra... będzie dobrze

Gratuluję udanych wizyt, super, że z dzieciaczkami wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 19:35

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szukaj bardzo nisko. U mnie głowica sunie tuż nad miejscem w którym zaczynają się włoski łonowe. Ja strasznie długo szukałam bo szukałam w złym miejscu.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Paula szukaj bardzo nisko. U mnie głowica sunie tuż nad miejscem w którym zaczynają się włoski łonowe. Ja strasznie długo szukałam bo szukałam w złym miejscu.
    dzięki Ursa, no niby tez nisko szukałam, ale może jeszcze niżej muszę zjechać... spróbuję jutro jeszcze na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:24

Ursa lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super, ze u Was ok po usg, batnka mam nadzeje, ze to nic poważnego i ze poprostu tak odczuwasz rozciągająca sie macicę

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już trochę lepiej co prawda mam katar taki lejący momentami ale samopoczucie w porządku, Katarzyna87 tak wizytuję jutro i to mnie trochę postawiło na nogi :)

Witam serdecznie nowe mamusie :) bardzo miło jak Nas jeszcze przybywa :)

Battinka kochana trzymaj się może jak się położysz to bóle trochę ustąpią ja tak miałam jedź jutro na IP bo po co masz się męczyć tam na pewno temu zaradzą. Czytałam, że niektóre kobiety przechodzą ciąże z bólami i podobno nie jest to nic groźnego zresztą sam gin mi mówił, że jeśli się nie zwijam z bólu czy dodatkowo nie krwawię to nie ma powodów do obaw, ciąża właśnie może się tak objawiać.

Ja na rozstępy używam Palmers co prawda trochę zaczął mi przeszkadzać jego zapach ale szybko się wchłania no i właśnie moje pytanie jeśli mamy nie masować brzuszka to jak wcierać krem?? Podobno rozstępy często są mniejsze albo nie ma ich jak dobrze wcieramy w skórę krem czy też oliwkę ?? Sama już nie wiem.
    Póki co nie mam w ogóle ani jednego.

W ogóle to jem ostatnio dużo odkąd przeszły mi mdłości a co? Nie przytyłam ani grama na razie się z tego cieszę ale czy nie powinna moja waga iść chociaż z 300gram w góre? Dodam, że zawsze miałam skłonność do tycia :)

Agu258 nauki to jest masakra... u mnie w kościele łącznie jest 10 spotkań (za każde płacisz:/) i można mieć 2 spotkania w miesiącu więc my zmuszeni byliśmy wziąć cywilny bo kościelny mieliśmy mieć w sierpniu a przesuwając na maj nie ma szans zaliczyć tych nauk:/
    Mam koleżankę, która jest bardzo wierzącą osobą zero sexu przed ślubem no i wzięła ślub miesiąc po już była w ciąży, po urodzeniu była wstrzemięźliwość a teraz znów jest w ciąży więc chyba to namawianie na to, że antykoncepcja jest zła jeszcze działa :D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dużych bobasków <3 <3

Mam nadzieje, że moja wizyta jutro przyniesie też same dobre informacje :)

Ewalika ja mam cos takiego wyczytałam, że to skóra się rozciąga i tak swędzi :)

Ojej... ale poemat napisałam hihi :D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny spalam jak zabita! Dodatkowo uspalam mojego M. tyle, ze on codziennie wstaje przed 6 wiec zrozumiałe, a ja wstalam dzisiaj przed 12! Masakra ja nie mam pojęcia co się ze mną dzieje :-P no i lipa, mielone będą dopiero jutro...

Nynusia ja miałam wagę przed ciąża około 61 kg, jak miałam mdłości to spadło mi nawet do 56,5 kg a teraz rano jak się wazylam to 58 kg, ale taka wagę mam od kilku dni, wiec narazie tez od około tygodnia nie przytylam nic.

Ja na rozstepy kupilam sobie oliwke. Generalnie nie mialam nigdy, ale wiem ze moja siostra i mama maja skłonności, więc może i ja tyjac tez będę mieć. Jeszcze jej nie zaczelam używać, ale zmobilizowalyscie mnie - od dzisiaj znaczne :-)

Wiecie co, tak się zastanawiam bo mi nic lekarz nie mówił o badaniu prenatalnym. Chodze prywatnie, jest to lekarz, który 10 lat temu prowadzil mojej mamie ciąże,generalnie taki rodzinny lekarz, traktuje mnie tak dość 'indywidualnie' ze wzgledu na to, ze z moimi rodzicami zna się dość dobrze. Ale kurcze nie zaproponował mi tego. Czy kobieta musi osiągnąć jakiś wiek, czy jak to wygląda??

Kochane, po wizytach nie może być inaczej - musi być dobrze :-) :-) :-) :-) w końcu dotarł tam najmocniejszy plemniczek wiec nie zamartwiamy się na zapas. (Taka mądra, a sama w czwartek trzeslam dupka jak miałam wizyte :-P ). Ale spokojnie, każda z nas urodzi zdrowego dzidziusia - z ta różnica, ze jedne córeczki, a drugie synkow :-)

Co do stosowania naturalnych metod, to nie znam pary, dla której dobrze to się skończyło. Poza tym nie wyobrazam sobie wstrzymywać się przez te kilka dni od sexu tylko dlatego, ze stosuje naturalne metody. Mój M. tez chyba by tego nie wytrzymał :-) nie, on na pewno by tego nie wytrzymał :-P

Nynusia lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - trzymaj się i daj znać co u Ciebie, mam nadzieję że bóle szybko przejdą i będzie już ok!! :)

Gratuluję dzisiejszych wizyt - super że z maluszkami wszystko ok :)

Nynusia - to jutro trzymamy kciuki za Ciebie :D

Nynusia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 ja od początku ciąży miałam skok 800 gram po czym znów wróciłam do swojej wagi 66.7 i tak od 3 tyg idealnie tyle samo ważę.
    Mój M tego by też nie wytrzymał zresztą ja też :D ona z tym facetem była 4 lata przed ślubem i podobno w noc poślubna dla nich oboje to był 1 raz...
    Ola.321 nie dziękuję za kciukasy żeby nie zapeszyc ;*
    Jej..czemu teraz nie może być jutro godzina 18?! Nic.. idę spać żeby szybciej przyszedł jutrzejszy dzień.

Dobrej nocki dziewczynki :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena wrote:
    Kaśku a czemu nospa? bo boli brzuch?
    Majlena lekarz przepisał mi nospe bo jak się pojawiło to plamienie, po którym wylądowałam na IP (tydzień temu) to bolał mnie brzuch i był taki 'spięty' i twardy.

Nie jestem fanką łykania leków i w summie to plamienie było tydzień temu a od tamtej pory nic się nie działo... no ale wg lekarza lepiej żebym je brała. No to będę brała ...

Dziewczyny super że wszytko ok po dzisiejszych wizytach i maluchy zdrowo sobie rosną :-D

Batinka trzymam kciuki żeby jutro wszsytko było dobrze!!

no i obowiązkowo kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

dobranoc Laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 00:04

8R8Zp1.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh...nie moge spac, taki mam bol gardla. Juz dawno mnie tak mocno nie bolalo. Cos strasznego. Cala rura az boli. Chyba nie pojde do pracy, ale do lekarza zeby upewnic sie, ktore leki mam brac, a ktore nie. Na razie nie mam goraczki i oby jej nie bylo. Kurcze, mialam nadzieje, ze mnie ominie :( to jednak musi byc jakis wirus.

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania plukanie gardla woda z sola bardzo pomaga i dziewczyny pisaly wczesniej ze mozna psikac tantum verde. A do lekarza idz koniecznie, bo jak to angina to trzeba antybiotyk.
    Ja tez nie moge spac i mecze sie juz ponad godzine...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zasnelam a za niedlugo do pracy.... Oj ciezki dzien przede mna

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Ja też się zbieram do pracy, ale mi się wcale nie chce, jeszcze jak pomyślę ze do 15... Później jeszcze zebranie u młodego w szkole i znowu cały dzień z bani.
    Co do nospy to ja brałam w pierwszej ciąży od 6 m-ca do końca ciąży, jak mi jakimś sposobem część wód plodowych odeszła i wtedy chciał mnie do szpitala położyć, ale odmowilam i siedziałam w domu. Może teraz bym inaczej myślała, ale wtedy bylam młoda.
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 06:17

Amerie lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ehh...nie moge spac, taki mam bol gardla. Juz dawno mnie tak mocno nie bolalo. Cos strasznego. Cala rura az boli. Chyba nie pojde do pracy, ale do lekarza zeby upewnic sie, ktore leki mam brac, a ktore nie. Na razie nie mam goraczki i oby jej nie bylo. Kurcze, mialam nadzieje, ze mnie ominie :( to jednak musi byc jakis wirus.

Agania, łączę się z Tobą w bólu. Ja też ledwo przełykam ślinę, byłam wczoraj u lekarza i nie chciał jeszcze włączyć antybiotyku. Biorę inne leki i czekam do jutra. Jeśli nie przejdzie, od jutra antybiotyk. Z jednej strony wolałabym już zacząć go brać teraz, bo ten ból to męczarnia, a jeszdze dodatkowo mdli mnie strasznie i wymiotuję. Masakra jakaś! :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Agania plukanie gardla woda z sola bardzo pomaga i dziewczyny pisaly wczesniej ze mozna psikac tantum verde. A do lekarza idz koniecznie, bo jak to angina to trzeba antybiotyk.
    Ja tez nie moge spac i mecze sie juz ponad godzine...

Asieńko, u mnie Tantum Verde nic nie pomaga, a płukanie wodą z solą skończyłoby się kolejnymi wymiotami. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja dziś nie usiedzę na miejscu...żeby była już 18!!!

Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę !

Miałam dziwne sny dziś, mam nadzieje, że to tylko sen a nie przepowiednia czegoś złego..

Miłego dnia!

l22nhdgeccid541p.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obawy ż coś wydaży sie masz złe sny.....Mysl pozytywnie że bedzie dobrze

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja dziś energii nabrałam jak nic robię przed świąteczne porządki :))
    Już drugie pranie się pierze dom się wietrzy kuchnia posprzątana aż chce się żyć z takim zapałem do pracy hihi
    Ból brzucha wczoraj przestał dziś czuje się dobrze :)

Dziewczyny super wiadomości z wczorajszych wizyt :) niech maluszki sobie rosną
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)
    Battinka trzymam kciuki by wszystko było jak najlepiej :)

madu, Kaśku, miska2503 lubią tę wiadomość

201510287051.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ