Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ostatnio pytalam ginekologa to mi powiedział, że to jest w sumie umowna granica, mniej więcej po 13 tyg II trymestr, po 26 - III. Powiedział, ze 40 tygodni nie da się podzielić po równo, wiec umownie jest po 13 tygodni
Ja licze w ten sposób - jeśli mam 12 tc i 2dc to juz mowie, ze jestem w 13tc. Bo przecież pierwszy tydzień jest kiedy mamy 0tc i np. 5dc:-)ss lubi tę wiadomość
-
Belly twierdzi, że liczy się właśnie do przodu i to jest poprawne liczenie. Ale jak idę do swoich lekarzy to oni liczą rozpoczęte i już mi się miesza i zawsze się zacinam jak ktoś mnie pyta... A znowu w szpitalu zawsze mi pisali z "/" czyli np 7/8 tc.
-
ss wrote:A w dwoch moich ksiazkach od 13;) przyjmijmy 14 i juz;))
Ja o 17.10 i juz sie denerwuje i nie moge sie doczekac;))
Nie ważne jak się przyjmie, ważne że do przodu!!
SS ja też mam o 17:10! To musi być znak
Też już walczę sama ze sobą, nie wiem co mam robić, żeby ten czas leciał szybciej, bo się ciągnie jak flaki z olejem ;p
Serwer suwaczkowy padł, mam nadzieję, że szybko wróci do siebie, bo już się przyzwyczaiłam do mojej owcy -
Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj!!
w tym tyg ciązy co jestesmu juz wiele mozna zobaczyc to już takie male istotkikilka cm szczecia!!!
tak dzisiaj pisalysce o bólu brzucha mnie moze nie boli jak na @ ale czuje jakby mie ktos w dole brzucha żyletkami skrobal i kłucia mam niewiem czy to normalne...to trwa juz kilka dni dodatkowo jak się napnę tez mnie wszystko rwie.
kurde mam nadzieje ze tak ma byc...KkasienkaA lubi tę wiadomość
-
absolutnie nie masować brzuszka! gdy leżałam na podtrzymaniu nie wolno nam go było nawet głaskać, bo to może wywoływać skurcze
te które mają zdrowe ciąże owszem ale masowanie odpada
a kremy to kwestia genów i tak, jak się ma słonność to i taki za 100zł nie pomoże. Ja w każdej ciąży smarowałam się oliwką, i na brzuchu nie mam a na cyckach mam-więc pewnie oliwka nic tu nie dala, po prostu mam mniej rozciągliwą skórę na cyckach
katarzyna również kciuki!!!! :*