X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za wizyty dziewczyny, nie bać się!!!

mała.mi, Amerie lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, no tak myślałam, ze Cie zostawia, ciebie ten brzuch z tego co pamiętam boli od kilku tygodni, robili Ci usg? Dostalas jakies leki rozkurczowe?

BATTINKA lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciezaroweczki! Znów bardzo długo mnie tu nie było, ale to przez to, że przesypiam całeee dnie. W domu bałagan, dobrze, że mój mezus gotuje obiady, bo inaczej umarlibyśmy z głodu;) Jestem w 10 tygodniu ciąży i juz nie mogę doczekać się, aż ten pierwszy trymestr dobiegnie końca, a ja wrócę do żywych. Mój mąż śmieje się, ze mam kacowy humor, to się zgadza, bo czuję się jak po mocnym melanżu;) 14 kwietnia mamy prenatalne. Lekarz powiedział, że jest szansa by poznać płeć. Ale ja jestem przekonana, że będę miała córcie! Też tak macie? Oczywiście jest mi to obojętne, byle zdrowe, ale intuicja podpowiada,ze dziewczynka:)

Kupiłam sobie ksiazke"Ciężarówką przez 9 miesiecy" bardzo sympatyczny dziennik, ktory obala pewne mity, np. jak to wszystkie ciężarne czuja się jak boginie seksu,lub inne rzeczy, które są opisywane w czasopismach. Mój mąż też czyta, dzięki temu wie więcej i bardziej mnie rozumie, nie zadaje zbędnych pytań...

Mam też pytanie, czy przestalyscie spać juz na prawym boku? Czy spicie normalnie i się tym nie przejmujecie? Mnie ciężko spać tylko na lewym, bo uwielbiam spać na prawym...:/

Kaśku lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś pierwszy raz coś związanego z ciążą. Że na usg lekarz powiedział mi, że chłopak i pokazał siusiaka, a potem miałam cesarskie cięcie i okazało się, że bliźniaki parka- piękny sen <3

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja witaj. mnie zawsze intuicja nie myliła, tym razem mam wątpliwości- ale bardziej czuję chłopaka.

co do spania. nigdy nie zwracałam na to uwagi...później śpiąc już tylko na bokach bolą ramiona, a weź śpij na jednym :/ także moim dzieciom z tego powodu nigdy nic nie było.

Majaaa, ss lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż bardzo by chciał córeczkę mówi nie miał siostry wiec córeczka będzie na pewno a że ciąża to jego prezent urodzinowy wiec mówi że wszystko musi się zgrać w całość hihi
    Mi to obojętne byle zdrowe było choć dla dziewczynek to takie słodkie są te ubranka i spineczki buciki ajjj

Kaśku lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka dobrze ze jestes pod kontrola, a napewno dlugo nie zostaniesz, bo szpitale nie lubia zostawiac na swieta.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też marzymy o córeczce :( do dziś mam ciuszki córki w szafie poprasowane, poukładane i nie wyobrażam sobie dnia by je spakować i schować do piwnicy :( jeśli byłaby córka po prostu bym je wyprała jeszcze raz wyprasowała, byłoby łatwiej ;(

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Hihihi Lucy :D TO ja Ci też mogę powiedziec, że na 50% chłopiec :D
    Mam nadzieję, że wraz z drugim trymestrem pożegnasz się z zakazami i będziesz mogła korzystając, ze swojego stanu :)

Agatka mój termin, jest inny co wizytę i to są naprawdę rozstrzały niezłe bo na pierwszej wizycie był 3 październik, na drugiej już 1 październik a po prenatalnych wyszło, że 23 wrzesień. Za każdym razem przestawiałam suwak a teraz stwierdziłam, że ustawiam go znowu według OM i mam w nosie wyliczenia USG. A według OM mam właśnie termin na koniec września :)

Ja następną wizytę mam w 16t4d :) Mam nadzieję, że uda się podejrzeć płeć :)
    Ursa ale chodzilo mi o to, że bede sie cieszyc jak lekarz przynajmniej podejmie probe okreslenia plci....

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej.
    Ja jednak musze zostac w szpitalu na obserwacji.brzuch boli nadal :(
    Badz dzielna, pod okiem lekarzy zawsze bezpieczniej, trzymam kciuki zeby wszystko bylo oki i zwbys szybko wrocila do domku

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :-)
    My też bardzo byśmy chcieli córeczkę, ale jeszcze troszkę cierpliwości i będziemy wiedzieć :-) :-) my się nawet do brzuszka zwracamy jak do dziewczynki :-P

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mowimy ,,ona,, w sensie dzidzia:-)

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łapie się na tym, że mówię jak do chłopca. ale pewnie dlatego, że to chłopiec i podświadomość to wie.

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Ursa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Ursa ale chodzilo mi o to, że bede sie cieszyc jak lekarz przynajmniej podejmie probe okreslenia plci....

Wiem, wiem :) U mnie wcale się na płci nie skupiał... co mnie też trochę wkurzyło ;)

Agu258 u mnie też wszyscy dziewczynki by chcieli :D Mąż zwraca się do dzidziusia "Jadwinia" :P Mi jest naprawdę wszystko jedno, będę tak samo szczęśliwa jeśli to chłopczyk i jeśli to dziewuszka. Ale tak czasami przeczuwam chłopca. Śmieję się, że dzidziuś się wrodził w mamusię i zrobi wszystkim na przekór :) Mojej mamie wmawiali chłopca w brzuch a urodziłam się ja... :)

agu258, Kaśku, Lucy7 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy Julcia, bo mój M. się uparl, a przecież Julek teraz tyle ze masakra... Walcze ale chyba nie wygram :-P

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej.
    Ja jednak musze zostac w szpitalu na obserwacji.brzuch boli nadal :(

Battinka dobrze że jesteś pod opieką..
    Dawaj znać co u Ciebie!! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Buziaki

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mówię On, mysle, ze będzie chłopak, idą na łatwiznę wolałabym dziewczynkę, bo łatwiejsze w wychowaniu ;)mąż chce syna, bo dziewczynę juz mamy. Tak patrzę czasem na ta moja 4latke i sie zastanawiam, kiedy ona urosła, czas tak leci...

agu258, Lucy7 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko wskazywaloby na dziewczynke, moglabym jesc slodkie od rana do nocy i nic poza tym, cera i cala skora okropna albo sucha albo znowu tłusta i syfki,wlosy musialam obciac bo tak sie poniszczyly ze rozczesac nie moglam, od poczatku ciazy cxuje sie fatalnie, mdlosci nie przechodza wogole, wygladam zle i blado i wszyscy mowia ze to na bank dziewczynka i ja tez tak czulam do wczoraj.bo wczoraj na usg zobaczylam cos miedzy nozkami, i choc lekarka mowila ze to nie musi bycto co mysle i co do o kreslenia plci sie jeszcze wstrzyma to u mnie eyobraznia juz zadzialala i juz sie nie łudzę że to dziewczynka, a bylo to moim marzeniem od kiefy psmietam, zeby pierwszym dzieckiem byla córeczka...

agu258, madu lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przeczucie że będzie chłopiec i bezwiednie jak mówię o dzidzi to mówię On :-) Zresztą wszyscy znajomi tez mówią że ich zdaniem to będzie chłopczyk...
    Ciekawie będzie jak wyskoczy dziewuszka i wszystkich zaskoczy :-P

agu258 lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez do brzucha mówilismy jak do dziewczynki, wiem ze jeszcze nie wszystko przesadzone ale ja juz tam swoje widzialam;)

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ