X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Tak, higiena zachowana. Tylko,że siusiu było o 8, a do laboratorium dotarłam dopiero przed 11,no i wstawałam wcześniej siusiu ok. 4, a mocz do badania ten z godziny 8. To może mieć znaczenie prawda?

to wogle bez sensu badanie mocz nie powinien stać tyle czasu z samego stania wytrącają się róże rzeczy w moczy, ja jak tak zrobiłam ostatnio wyszło mi białko, którego nigdy nie miałam, jak powtórzyłam i zawiozłam do laboratorium bezpośrednio już nic nie było złego...także lepiej powtórzyć, lekarz pewnie też zaleciłby jeszcze raz :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png

Wysłany: 31 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Dziewczynki gratulacje dzieciaczków! Piękności!

A ja znów wymiotuję jak kot :( Zwolniłam się z pracy. Cokolwiek zjem/ wypiję to witam się z łazienką… A już myślałam że będzie spokój :/
    U mnie w pracy kilka dziewczyn jest na raz w ciąży i żadna poza mną nie wymiotowała nawet raz :/

I znowu nie wiem czy jutro dam radę pracować czy kolejne L4.

Echh oby do drugiego trymestru…

strasznie współczuję wymiotów :( a kasiulka*& nie możesz iść na jakieś dłuższe L4? może trochę odpoczniesz i jak poczujesz się lepiej to wrócisz do pracy?

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane !

16uddqk3x9bbni2d.png

Wysłany: 31 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się zastanawiam czy w 12/6d lekarz już coś będzie mógł zobczyć? jak myślicie?
    Strasznie chciałabym dziewczynkę :) byłaby Zuzia a na chłopca nie mam nawet pomysłu...z kolei z moich objawów może wynikać, że jednak chłopak: nie mogę patrzeć na czekoladę, słodkie rzeczy sporadycznie, wcinałabym samo mięso i wogóle jakieś ciężko strawne potrawy...co do mojego wyglądu: włosy jak siano, przetłuszczają się, cera fatalna choć chyba wg mnie tylko bo z kim się nie spotkam to mówi, że mam taką śliczną buźkę (ja tam widzę tylko syfki)...dzisiaj się ważyłam, i wychodzi na to, że ważę ok 3kg mniej czy to normalne jeśli nie wymiotowałam, jem w miarę normalnie? hmmm...

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxymiliana jak czytam Twój wpis to jakbym o sobie czytała, z ta różnicą że mięso niezbyt tolerowane zwłaszcza wędliny i kiełbachy wędzone..ale kwaśne rzeczy mniam mniam bigosik, kapuśniak ;) To znaczy,że nosimy chlopaczków?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:21

Maxymiliana lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Kasiulka87 ja nawet nie zastanawialam się żeby wziąć L4. Do 7 tygodnia pracowalam, w pracy nie wiedzieli ze jestem w ciąży, tak mnie wykorzystywali do wszystkiego, bo byłam najmłodszym stażem pracownikiem. Wszystko ja robilam, wszystkie chodziły na L4, ja zapierdzielalam po 10,11 godzin dziennie. Pracuje w instytucji finansowej, wiec generalnie wydawałoby się ze lekko i przyjemnie, ale powiedziałem dość! Umowa kończy mi się wraz z końcem macierzyńskiego. Wszyscy mi mówili, żebym się nie meczyla, ze nikt mi za to nie podziekuje. No i faktycznie, przez niecały tydzień wyrobilam 300% swojego planu, tak zapierdzielalam, co dało praktycznie cały plan dla oddziału. Miały cały miesiąc na dociagniecie, nie ma szans żeby nie wykonały go. I myślicie, ze dostalam premie? Nie, bo poszlam na L4 i każdy miał w dupie, ze wyrobilam tyle planu. Nikt mi za to nie podziękował, dodatkowo mam tak osmarowany tyłek, ze nie macie pojęcia. Jak tylko poszlak na zwolnienie to zaczelam wymiotowac jak kot, mdłości całymi dniami mi dokuczaly. Wiec utwierdzilam się w przekonaniu, ze podjelam dobra decyzje. Teraz czekam na wypłatę i jestem ciekawa, jak mi policza, bo co miesiąc miałam inna pensje.

Także dziewczynki, ja wiem, ze niektóre nie mogą sobie pozwolić na L4 od razu, albo zależy Wam na stanowisku, ale jak się źle czujecie, to myślę, ze nie powinnyscie mieć wyrzutów sumienia i iść chociaż na kilka dni zwolnienia :-)

Ja poszłam na zwolnienie na początku marca i prędko do pracy nie wrócę. Lubię to, co robię, ale chciałabym posiedzieć z maluszkiem. Myślę, że dwa lata i dwa miesiące będę mogła zostać w domu, a może i uda się do czasu, gdy pójdzie do przedszkola.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxymiliana jak będzie dobry sprzęt to może już być widać.Ja byłam 11,6 i lekarz powiedział, że za tydzień pewnie lepiej już byłoby widać...

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 31 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Maxymiliana jak czytam Twój wpis to jakbym o sobie czytała, z ta różnicą że mięso niezbyt tolerowane zwłaszcza wędliny i kiełbachy wędzone..ale kwaśne rzeczy mniam mniam bigosik, kapuśniak ;) To znaczy,że nosimy chlopaczków?;)

no kto wie...mama dzisiaj mi mówiła, że jak była w ciąży z moim bratem też jadłaby samo mięcho :D więc chyba zacznę się przyglądać imionom dla chłopców bo potem będzie problem :P

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam ochoty na tatara, a w ciąży z corka miałam nieodparta ochotę na niego i co jest dziewczyna. Ja bym darowala sobie takie myślenie, ze np. Corka odbiera mamie urodę, ja w ciąży zawsze wyglądam kwitnąco (opinia otoczenia, nie moja) i miałam dziewczynkę

Co do l4, to dziewczyny, najbliższy czas na dlzszy odpoczynek to emerytura, kiedy odpoczniecie z niemowlakiem u boku, wątpliwe. Mowie Wam to ja harującą od świtu do nocy i pracujace w ostatniej ciąży do samego konca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:49

Maxymiliana, agu258 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 31 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 czyli nic straconego :P może marzenie o dziewczynce się spełni :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,czytam,czytam,prawie co dzien,ale za wami nadazyc niemozna ;),teraz w koncu zaczelam ferie swiateczne dwa tygodnie w domu :D,chociaz musze wysprzatac chalupke i duzo jedzenia przygotowac bo mamay gosci na kilka dni swiateczne,to mam nadzieje czesciej tu zagladac.ja mam smaki tez bardziej na lwasne rzeczy o ostre,chocciaz w miedzyczasie podjadam rafaello i czekolade,ale u mnie to norma zawsze,wiec niewiem co mam myslec,czy to jakies wskazowki co do plci,zrobilam sobie dla jaj test chinska wrozbe i wyszlo ze bedzie dziewczynka,u mojej cory sie sprawdzilo ze bedzie chlopiec i jak sprawdzalam poprzednia ciaze tez sie sprawdzilo...wiec.moj Pan bardzo chcilaby chlopca ,to jego pierwsze dziecko,mi w sumie obojetnie,corke juz mam a zaraz bede miala wnuka,wiec mi wszystko jedno,byle zdrowe bylo.ale imiona mamy juz dla obojga plci Amelia lub Julia jeszcze sie zzastanawiamy a chlopiec napewno Max. :) pozdrowionka

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja siedzę w poczekalni. Gin ma chyba poślizg bo jeszcze jedna osoba przede mną wiec zasiedze tu... a stres mnie zje.

Trzymajcie kciuki!

estrella, paula1, dodinka, linka220 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia oddychamy, wdech i wydech ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia - aagatka dobrze mówi :) trzymam kciuki!!!!! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ojej ja siedzę w poczekalni. Gin ma chyba poślizg bo jeszcze jedna osoba przede mną wiec zasiedze tu... a stres mnie zje.

Trzymajcie kciuki!

U mnie tez poslizg i tak samo siedze i czekam :-) musi byc dobrze nie ma innej opcji :-)

linka220, Nynusia lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:

Trzymajcie kciuki!

Hej nynusia Ja też w poczekalni do gin Trzymam kciuki :-)

estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png

Wysłany: 31 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za wszystkie wizytujące za chwilkę ;)

estrella lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dziewczyny wszystkie czekacie :):) ale się złożyło :) oby szybko Wam ten czas zleciał :)

estrella, linka220, Nynusia, Ewalika lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia spokojnie, wszystko będzie dobrze :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja tez tak zawsze mam, lubię iść na czas, a nie jakieś przesunięcia są i siedzę i się stresuję...
    Trzymam kciuki :) za wszystkie wizytujące dzisiaj oczywiście też :)

estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ