X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi Magnosia gratuluje dzidziolkow, slicznosci

Magnosia, mała.mi lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia Gratulacje uroczy Bąbel :)

Magnosia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratulacje dzieciaczków! Piękności!

A ja znów wymiotuję jak kot :( Zwolniłam się z pracy. Cokolwiek zjem/ wypiję to witam się z łazienką… A już myślałam że będzie spokój :/
    U mnie w pracy kilka dziewczyn jest na raz w ciąży i żadna poza mną nie wymiotowała nawet raz :/

I znowu nie wiem czy jutro dam radę pracować czy kolejne L4.

Echh oby do drugiego trymestru…

Magnosia lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jak masz mozliwosc biez l4, ja niestety nie moge i wiem jaka to meczarni...

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja właśnie też zawsze stresuje się do momentu zobaczenia dzidzia potem błogie szczęście :)

Kasiulka87 biedna jesteś :( życzę ci żeby wymioty przeszły jak najszybciej. Może weź L4 na parę dni dla własnego komfortu, odpoczywaj :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jeszcze wizytują Amerie i Dodinka z tego co widzę w kalendarzu ?!

Dziewczyny trzymam kciuki!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka87 ja nawet nie zastanawialam się żeby wziąć L4. Do 7 tygodnia pracowalam, w pracy nie wiedzieli ze jestem w ciąży, tak mnie wykorzystywali do wszystkiego, bo byłam najmłodszym stażem pracownikiem. Wszystko ja robilam, wszystkie chodziły na L4, ja zapierdzielalam po 10,11 godzin dziennie. Pracuje w instytucji finansowej, wiec generalnie wydawałoby się ze lekko i przyjemnie, ale powiedziałem dość! Umowa kończy mi się wraz z końcem macierzyńskiego. Wszyscy mi mówili, żebym się nie meczyla, ze nikt mi za to nie podziekuje. No i faktycznie, przez niecały tydzień wyrobilam 300% swojego planu, tak zapierdzielalam, co dało praktycznie cały plan dla oddziału. Miały cały miesiąc na dociagniecie, nie ma szans żeby nie wykonały go. I myślicie, ze dostalam premie? Nie, bo poszlam na L4 i każdy miał w dupie, ze wyrobilam tyle planu. Nikt mi za to nie podziękował, dodatkowo mam tak osmarowany tyłek, ze nie macie pojęcia. Jak tylko poszlak na zwolnienie to zaczelam wymiotowac jak kot, mdłości całymi dniami mi dokuczaly. Wiec utwierdzilam się w przekonaniu, ze podjelam dobra decyzje. Teraz czekam na wypłatę i jestem ciekawa, jak mi policza, bo co miesiąc miałam inna pensje.

Także dziewczynki, ja wiem, ze niektóre nie mogą sobie pozwolić na L4 od razu, albo zależy Wam na stanowisku, ale jak się źle czujecie, to myślę, ze nie powinnyscie mieć wyrzutów sumienia i iść chociaż na kilka dni zwolnienia :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettinka wszystko będzie dobrze! Lepiej że trafiłaś na lekarzy, którzy woleli Cię zostawić i obserwować niż na olewaczy, którzy daliby Ci nospę i do domu.

Teraz tak patrzę, jakie wy ładne focie dostałyście, moja taka niewyraźna, nic tam nie widać :(
    Prenatalne mam 10.04 więc liczę na ładniejsze ujęcia :)

Zrobiłam sobie nowy suwak, wkurzało mnie, że znikły ;p

Nynusia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, wiem jak to jest czekać do 18:00 ;p dzień jest dłuższy o parę godzin ;p

BATTINKA lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście jestem na L4 prawie od początku ciąży i cieszę się z tego powodu. Teraz wypoczywam za wszystkie czasy... nie mam stresu, nie denerwuję się, mimo niedogodności ciążowych - odżyłam! :D

też ustawiłam inny suwaczek ale mam nadzieję że tamten wróci bo już się przyzwyczaiłam do niego :)

Ewalika, agu258 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4 od 7 tyg przez skurcze i na poczatku balam sie ze zwariuje w domu ale teraz sie ciesze bo czuje sie koszmarnie wlasnie od 7 t.c. i nie dalabym rady pracowac.

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do was pytanie z innej beczki, bo odebrałam własnie wyniki badań i chyba nie wszystko jest cacy:badanie ogólne moczu:
    Krew: mało
    Mikroskopowy osad moczu (A19)
    Nabłonki płaskie dosc liczne w.p.w. norma:pojedyncze
    Leukocyty 1-3 w.p.w. norma: 0 - 3 wpw
    Erytrocyty cz. wyługowane 1-3 w.p.w. norma: 0 - 2 wpw
    Moczany bezpostaciowe dosc liczne w.p.w. norma: pojedyncze
    Bakterie liczne w.p.w. norma: nieobecne
    Co w tej sytuacji zrobić? powtórzyć badanie, zrobić posiew i udać się do lekarza? czy z tym wynikiem od razu do lekarza? Kolejna wizytę mam wyznaczona na 20.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:40

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja sprobowalabym powtorzyc. A zrobilas dobrze? Podmylas sie i nie z pierwszego strumienia, do sterylnego pojemniczka z apteki, bo czesto zle wykonane badanie daje mylne wyniki

Lucy7 lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja bym powtorzyla tak jak mowi Asienka.chyba ze tak robilas?

Lucy7 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi Magnosia super te wasze maleństwa :)

Magnosia, mała.mi lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hehe, ja na Święta jadę nad morze, ale dom i tak musi być posprzątany. A mój ciążowy leń jest tak wielki, że jest dużo do sprzątania. Jeżeli chodzi o gotowanie, to tutaj nie mam zbyt wielkiego pola do popisu, ale i tak będę robiła kraszankę :) Mniam mniam :) A dziś mam ochotę na placki ziemniaczane więc muszę pobłagać mojego, żeby mi natarł :D

TAK placki ziemniaczane mojej mamy były dla mnie spełnieniem marzeń kulinarnych ;P chodziły za mną od 3 dni hihi tak się strasznie objadłam nimi...teraz leżę i odpoczywam :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Lucy ja sprobowalabym powtorzyc. A zrobilas dobrze? Podmylas sie i nie z pierwszego strumienia, do sterylnego pojemniczka z apteki, bo czesto zle wykonane badanie daje mylne wyniki
    Tak, higiena zachowana. Tylko,że siusiu było o 8, a do laboratorium dotarłam dopiero przed 11,no i wstawałam wcześniej siusiu ok. 4, a mocz do badania ten z godziny 8. To może mieć znaczenie prawda?

16uddqk3x9bbni2d.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuenawidze ustawiac tych suwakow

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sam wrocil hehe

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    A ja mam do was pytanie z innej beczki, bo odebrałam własnie wyniki badań i chyba nie wszystko jest cacy:badanie ogólne moczu:
    Krew: mało
    Mikroskopowy osad moczu (A19)
    Nabłonki płaskie dosc liczne w.p.w. norma:pojedyncze
    Leukocyty 1-3 w.p.w. norma: 0 - 3 wpw
    Erytrocyty cz. wyługowane 1-3 w.p.w. norma: 0 - 2 wpw
    Moczany bezpostaciowe dosc liczne w.p.w. norma: pojedyncze
    Bakterie liczne w.p.w. norma: nieobecne
    Co w tej sytuacji zrobić? powtórzyć badanie, zrobić posiew i udać się do lekarza? czy z tym wynikiem od razu do lekarza? Kolejna wizytę mam wyznaczona na 20.04

Lucy7 powtórz wynik i jeśli następny wyjdzie nie taki to wtedy do lekarza

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy skontaktuj się ze swoim lekarzem. To ważne, myślę, że on tak czy inaczej za kilka dni skieruje Cię na powtórne badania ale może potrzebna będzie natychmiastowa reakcja np. antybiotyk.
    Wszystko będzie dobrze :) Ja też mam infekcję i właśnie skończyłam opakowanie Nystatyny i jest ok :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ