Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Dziękuję za podtrzymywanie na duchu i gratkiJestem taaakaaa szczęśliwa, że zapomniałam to napisać wczoraj
Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze
Aniacicha u mnie strasznie głowę urywa normalnie
Aha zapomniałam Wam dodać, że test z krwi mam w cenie więc jednak go zrobię
Miłego prima aprilisblondi123, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
U nas wczoraj wiatr pozrywał kable i przez całą noc nie było prądu. Aż się boję zejść na dół i zobaczyć w jakim stanie jest zamrażalnik
Estrella boski bobasek
Nynusia a Twój to już naprawdę bobasekNie można pomylić z niczym innym
Aż się nie mogę doczeka co ja zobaczę 14 kwietnia
Muffinka tym razem my będziemy wizytować razem
Melena i Zeta trzymam mocno kciuki !!
paula1 wrote:Ursa a Ty zawsze znajdujesz od razu tętno czy tez szukasz?
Pierwsze trzy pomiary miałam problem ze znalezieniem. Teraz zawsze znajduję w kilka sekund. A co do pomiaru to mi też od początku nie pokazuje odpowiedniego tętna maluszka. Pokazuje 120 i i przeskakuje szybko do góry. Tak po 10 sekundach dopiero pomiar jest moim zdaniem wiarygodny. I też zauważyłam, że pomiar musi być zrobiony w miejscu gdzie nie słychać szumu mojej krwi bo jest wtedy wyższy.
Ale ponieważ ten wyświetlacz jest na głowicy to i tak rzadko się na tym skupiam. Słyszę czy to tętno jest ok czy nie, tylko jak śpi czasem zwątpię czy nie za niskie i faktycznie zerkam na wyświetlacz. Ale nawet jak śpi ma tętno powyżej 140.
Jeżeli chciałabyś to nagram Ci nagranie z mojego detektora na którym najpierw będzie moje tętno a potem maluszka? Może to pomoże Ci znaleźć go szybciej. No bo nie będziesz szukała tętna wysokiego (spoglądając na ekran i napinając mięśnie przez co jeszcze gorzej się szuka) tylko tego charakterystycznego bicia.
PS. Dziewczyny dowiedziałam się, że mój maluszek będzie miał kolegę lub koleżankę za płotemCórka sąsiadów (młodziutka dziewczyna) zabalowała i jest w 3 miesiącu ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:23
~Rewianka~, nat_alia, agu258, estrella, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, to i tak niedługo.
Ja mam genetyczne 15.04., a do kolejnego usg (połówkowego) będę pewnie czekać kolejne sześć tygodni.
Kasia, tego samego dnia mamy
Gratulacje wczorajszych prawidłowych USG!
Ja poszłam na zwolnienie i lezę w łóżeczku. Oczywiście bez wymiotów się nie obyło i od 5.30 mnie gania, ale przynajmniej pomiędzy odpoczywam i nie boję się że w drodze do pracy albo z pracy mi się zdarzyWczoraj jeżdżąc windą w pracy byłam już na granicy, ale jakos wytrzymałam
Powodzenia dla badających się dzisiaj!
Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, ja od rana mam odruchy wymiotne, obudzilam się po 8 - chyba moje maleństwo było głodne i wolalo 'mamo, mamo, wstawaj, jestem głodna/głodny' bo przecież ja nie budze się po 8
wiec jem - suchy chleb bo niczego innego nie przełkne... Dopiero jak mój organizm ogarnie, ze cos zjadlam, skusze się na cos bardziej pozywnego.
U nas wczoraj pogoda też była okropna, ale na szczęście światło zostało do końca z nami, ale wiem, ze w innych miejscowościach obok nie bylo prądu.
Tak poza tym to powoli zbliżają się Święta, mój brat(10 lat) bardzo chce do mnie przyjechać, wiec jade zaraz po niego, a w pt jade pomoc mamie w przygotowaniachwiec ten mój 13 tc zleci bardzo szybciutko
Miłego dnia! :-* -
Czesc dziewczyny !
Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejszeZetaaa to juz chyba jest w gabinecie !?
A u mnie od kilku dni kiepskie dni nastalyHormony daja o sobie znac i mam ciche dni z M. On sie odzywa , ale ja nie mam ochoty z nim gadac . Jak on mnie drazni rrr... . Oczywiscie tez caly czas rycze . Mam nadzieje , ze ten stan szybko minie . Ja do wizyty mam jeszcze tydzien
Dziewczyny czy mozecie mi powiedziec czy Was tez tak boli glowa . Ja od dwoch tygodni systemaatycznie co drugi dzien ma bol nie do zniesienia i zmuszona jestem brac paracetamol .?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dziewczyny ja również wczoraj miałam usg genetyczne i jestem bardzo szczęśliwa:)Moje 5,5 cm szczęścia ma wszytsko co powinno:)Knosową, nóżki,rączki, nt 1cm, tęstno 162. Lekarz zbadał mnie ekspresowo, maleństwo chyba spało bo nie machało rączkami i nóżkami. Nastepne usg dopiero na polowkowym a za 4 tyg wizyta. Chyba za dwa tygodnie wybiorę się do mojego starego lekarza ze szczecina, który w pierwszej ciąży robił mi genetyczne. Samo badanie trwało chyba godzine i mam z niego płytkę.No i przede wsyztskim poznałam na nim już płeć bo facet jest takim fachowcem, że od razu na 99% wie:) A mój lekarz określa dopiero na połówkowym więc chyba nie wytrzymamy do tej pory:)
ola.321, dodinka, Nynusia, Lucy7, paula1, aniacicha, Kaśku lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
Ja mam dwa usg genetyczne, a co
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015