X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też mam wizyte 20.04. :-) to czekamy razem :-)

Lucy7 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Ja wizyte mam 23.04 ale nie mam w tym miesiacu usg. Spokojnego dnia kochane, ja dzis jeszcze do pracy a od jutra moze uda sie urlop.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz spac nie moge wizyta o 8.30 zanim mnie przyjma 10 heh....sny masakra dzisiaj.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana :) ze mnie też ranny ptaszek
    czy u was też tak prze okropnie wieje wiatr ??
    dziś pół dnia chyba spędzę w łóżku
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki :)

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Dziękuję za podtrzymywanie na duchu i gratki :) Jestem taaakaaa szczęśliwa, że zapomniałam to napisać wczoraj :)

Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze <3

Aniacicha u mnie strasznie głowę urywa normalnie :/

Aha zapomniałam Wam dodać, że test z krwi mam w cenie więc jednak go zrobię :)

Miłego prima aprilis :D

blondi123, Kaśku lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj wreszcie mam pierwsze usg! :)

aanaa, aniacicha, agania, Lucy7 lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) U nas wczoraj wiatr pozrywał kable i przez całą noc nie było prądu. Aż się boję zejść na dół i zobaczyć w jakim stanie jest zamrażalnik :(

Estrella boski bobasek <3

Nynusia a Twój to już naprawdę bobasek <3 Nie można pomylić z niczym innym :D Aż się nie mogę doczeka co ja zobaczę 14 kwietnia :D Muffinka tym razem my będziemy wizytować razem :)

Melena i Zeta trzymam mocno kciuki !!
    paula1 wrote:
    Ursa a Ty zawsze znajdujesz od razu tętno czy tez szukasz?

Pierwsze trzy pomiary miałam problem ze znalezieniem. Teraz zawsze znajduję w kilka sekund. A co do pomiaru to mi też od początku nie pokazuje odpowiedniego tętna maluszka. Pokazuje 120 i i przeskakuje szybko do góry. Tak po 10 sekundach dopiero pomiar jest moim zdaniem wiarygodny. I też zauważyłam, że pomiar musi być zrobiony w miejscu gdzie nie słychać szumu mojej krwi bo jest wtedy wyższy.

Ale ponieważ ten wyświetlacz jest na głowicy to i tak rzadko się na tym skupiam. Słyszę czy to tętno jest ok czy nie, tylko jak śpi czasem zwątpię czy nie za niskie i faktycznie zerkam na wyświetlacz. Ale nawet jak śpi ma tętno powyżej 140.

Jeżeli chciałabyś to nagram Ci nagranie z mojego detektora na którym najpierw będzie moje tętno a potem maluszka? Może to pomoże Ci znaleźć go szybciej. No bo nie będziesz szukała tętna wysokiego (spoglądając na ekran i napinając mięśnie przez co jeszcze gorzej się szuka) tylko tego charakterystycznego bicia.

PS. Dziewczyny dowiedziałam się, że mój maluszek będzie miał kolegę lub koleżankę za płotem ;) Córka sąsiadów (młodziutka dziewczyna) zabalowała i jest w 3 miesiącu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:23

~Rewianka~, nat_alia, agu258, estrella, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, to i tak niedługo. ;) Ja mam genetyczne 15.04., a do kolejnego usg (połówkowego) będę pewnie czekać kolejne sześć tygodni. ;)

Kasia, tego samego dnia mamy :)

Gratulacje wczorajszych prawidłowych USG! :)

Ja poszłam na zwolnienie i lezę w łóżeczku. Oczywiście bez wymiotów się nie obyło i od 5.30 mnie gania, ale przynajmniej pomiędzy odpoczywam i nie boję się że w drodze do pracy albo z pracy mi się zdarzy :P Wczoraj jeżdżąc windą w pracy byłam już na granicy, ale jakos wytrzymałam :P

Powodzenia dla badających się dzisiaj!

Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U nas poki co tak nie wieje tylko pada, czasem nawet snieg

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i oczywiście gratuluje wczorajszych wizyt :)
    u mnie prze okropnie wieje aż strach wyjść na dwór

Nynusia lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt, ja jutro na 16:00.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja od rana mam odruchy wymiotne, obudzilam się po 8 - chyba moje maleństwo było głodne i wolalo 'mamo, mamo, wstawaj, jestem głodna/głodny' bo przecież ja nie budze się po 8 :-P wiec jem - suchy chleb bo niczego innego nie przełkne... Dopiero jak mój organizm ogarnie, ze cos zjadlam, skusze się na cos bardziej pozywnego.

U nas wczoraj pogoda też była okropna, ale na szczęście światło zostało do końca z nami, ale wiem, ze w innych miejscowościach obok nie bylo prądu.

Tak poza tym to powoli zbliżają się Święta, mój brat(10 lat) bardzo chce do mnie przyjechać, wiec jade zaraz po niego, a w pt jade pomoc mamie w przygotowaniach :-) wiec ten mój 13 tc zleci bardzo szybciutko :-)

Miłego dnia! :-*

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :) Zetaaa to juz chyba jest w gabinecie !?
    A u mnie od kilku dni kiepskie dni nastaly :( Hormony daja o sobie znac i mam ciche dni z M. On sie odzywa , ale ja nie mam ochoty z nim gadac . Jak on mnie drazni rrr... . Oczywiscie tez caly czas rycze . Mam nadzieje , ze ten stan szybko minie . Ja do wizyty mam jeszcze tydzien :)

Dziewczyny czy mozecie mi powiedziec czy Was tez tak boli glowa . Ja od dwoch tygodni systemaatycznie co drugi dzien ma bol nie do zniesienia i zmuszona jestem brac paracetamol .?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie czekam teraz bede ja teraz mam scan pozniej krew i lekarza

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
    Ja mam dwa usg genetyczne, a co

km5st5odymuuq2ts.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co wiem na teraz dziecko zyje rusza sie ale musze wypic wiecej wody bo pecherz mialam zbyt pusty i widac niewyraznie.za 30 min mam nastepny scan .tylko po co?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta będą na pewno robic pomiary :) Przeziernośc karkowa, kośc nosowa, kręgoslup itd :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz podobno nie beda nic mierzyc powiedziala.to irlandia pozniej pewnie.

• Amerie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również wczoraj miałam usg genetyczne i jestem bardzo szczęśliwa:)Moje 5,5 cm szczęścia ma wszytsko co powinno:)Knosową, nóżki,rączki, nt 1cm, tęstno 162. Lekarz zbadał mnie ekspresowo, maleństwo chyba spało bo nie machało rączkami i nóżkami. Nastepne usg dopiero na polowkowym a za 4 tyg wizyta. Chyba za dwa tygodnie wybiorę się do mojego starego lekarza ze szczecina, który w pierwszej ciąży robił mi genetyczne. Samo badanie trwało chyba godzine i mam z niego płytkę.No i przede wsyztskim poznałam na nim już płeć bo facet jest takim fachowcem, że od razu na 99% wie:) A mój lekarz określa dopiero na połówkowym więc chyba nie wytrzymamy do tej pory:)

ola.321, dodinka, Nynusia, Lucy7, paula1, aniacicha, Kaśku lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
    Ja mam dwa usg genetyczne, a co
    Cisnienie ma 120/80 to chyba ksiazkowe . Co prawda zawsze mialam 100/60 ?!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ