X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też mam wizyte 20.04. :-) to czekamy razem :-)

Lucy7 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Ja wizyte mam 23.04 ale nie mam w tym miesiacu usg. Spokojnego dnia kochane, ja dzis jeszcze do pracy a od jutra moze uda sie urlop.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz spac nie moge wizyta o 8.30 zanim mnie przyjma 10 heh....sny masakra dzisiaj.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana :) ze mnie też ranny ptaszek
    czy u was też tak prze okropnie wieje wiatr ??
    dziś pół dnia chyba spędzę w łóżku
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki :)

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Dziękuję za podtrzymywanie na duchu i gratki :) Jestem taaakaaa szczęśliwa, że zapomniałam to napisać wczoraj :)

Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze <3

Aniacicha u mnie strasznie głowę urywa normalnie :/

Aha zapomniałam Wam dodać, że test z krwi mam w cenie więc jednak go zrobię :)

Miłego prima aprilis :D

blondi123, Kaśku lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj wreszcie mam pierwsze usg! :)

aanaa, aniacicha, agania, Lucy7 lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) U nas wczoraj wiatr pozrywał kable i przez całą noc nie było prądu. Aż się boję zejść na dół i zobaczyć w jakim stanie jest zamrażalnik :(

Estrella boski bobasek <3

Nynusia a Twój to już naprawdę bobasek <3 Nie można pomylić z niczym innym :D Aż się nie mogę doczeka co ja zobaczę 14 kwietnia :D Muffinka tym razem my będziemy wizytować razem :)

Melena i Zeta trzymam mocno kciuki !!
    paula1 wrote:
    Ursa a Ty zawsze znajdujesz od razu tętno czy tez szukasz?

Pierwsze trzy pomiary miałam problem ze znalezieniem. Teraz zawsze znajduję w kilka sekund. A co do pomiaru to mi też od początku nie pokazuje odpowiedniego tętna maluszka. Pokazuje 120 i i przeskakuje szybko do góry. Tak po 10 sekundach dopiero pomiar jest moim zdaniem wiarygodny. I też zauważyłam, że pomiar musi być zrobiony w miejscu gdzie nie słychać szumu mojej krwi bo jest wtedy wyższy.

Ale ponieważ ten wyświetlacz jest na głowicy to i tak rzadko się na tym skupiam. Słyszę czy to tętno jest ok czy nie, tylko jak śpi czasem zwątpię czy nie za niskie i faktycznie zerkam na wyświetlacz. Ale nawet jak śpi ma tętno powyżej 140.

Jeżeli chciałabyś to nagram Ci nagranie z mojego detektora na którym najpierw będzie moje tętno a potem maluszka? Może to pomoże Ci znaleźć go szybciej. No bo nie będziesz szukała tętna wysokiego (spoglądając na ekran i napinając mięśnie przez co jeszcze gorzej się szuka) tylko tego charakterystycznego bicia.

PS. Dziewczyny dowiedziałam się, że mój maluszek będzie miał kolegę lub koleżankę za płotem ;) Córka sąsiadów (młodziutka dziewczyna) zabalowała i jest w 3 miesiącu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:23

~Rewianka~, nat_alia, agu258, estrella, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, to i tak niedługo. ;) Ja mam genetyczne 15.04., a do kolejnego usg (połówkowego) będę pewnie czekać kolejne sześć tygodni. ;)

Kasia, tego samego dnia mamy :)

Gratulacje wczorajszych prawidłowych USG! :)

Ja poszłam na zwolnienie i lezę w łóżeczku. Oczywiście bez wymiotów się nie obyło i od 5.30 mnie gania, ale przynajmniej pomiędzy odpoczywam i nie boję się że w drodze do pracy albo z pracy mi się zdarzy :P Wczoraj jeżdżąc windą w pracy byłam już na granicy, ale jakos wytrzymałam :P

Powodzenia dla badających się dzisiaj!

Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U nas poki co tak nie wieje tylko pada, czasem nawet snieg

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i oczywiście gratuluje wczorajszych wizyt :)
    u mnie prze okropnie wieje aż strach wyjść na dwór

Nynusia lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt, ja jutro na 16:00.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja od rana mam odruchy wymiotne, obudzilam się po 8 - chyba moje maleństwo było głodne i wolalo 'mamo, mamo, wstawaj, jestem głodna/głodny' bo przecież ja nie budze się po 8 :-P wiec jem - suchy chleb bo niczego innego nie przełkne... Dopiero jak mój organizm ogarnie, ze cos zjadlam, skusze się na cos bardziej pozywnego.

U nas wczoraj pogoda też była okropna, ale na szczęście światło zostało do końca z nami, ale wiem, ze w innych miejscowościach obok nie bylo prądu.

Tak poza tym to powoli zbliżają się Święta, mój brat(10 lat) bardzo chce do mnie przyjechać, wiec jade zaraz po niego, a w pt jade pomoc mamie w przygotowaniach :-) wiec ten mój 13 tc zleci bardzo szybciutko :-)

Miłego dnia! :-*

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :) Zetaaa to juz chyba jest w gabinecie !?
    A u mnie od kilku dni kiepskie dni nastaly :( Hormony daja o sobie znac i mam ciche dni z M. On sie odzywa , ale ja nie mam ochoty z nim gadac . Jak on mnie drazni rrr... . Oczywiscie tez caly czas rycze . Mam nadzieje , ze ten stan szybko minie . Ja do wizyty mam jeszcze tydzien :)

Dziewczyny czy mozecie mi powiedziec czy Was tez tak boli glowa . Ja od dwoch tygodni systemaatycznie co drugi dzien ma bol nie do zniesienia i zmuszona jestem brac paracetamol .?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie czekam teraz bede ja teraz mam scan pozniej krew i lekarza

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
    Ja mam dwa usg genetyczne, a co

km5st5odymuuq2ts.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co wiem na teraz dziecko zyje rusza sie ale musze wypic wiecej wody bo pecherz mialam zbyt pusty i widac niewyraznie.za 30 min mam nastepny scan .tylko po co?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta będą na pewno robic pomiary :) Przeziernośc karkowa, kośc nosowa, kręgoslup itd :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz podobno nie beda nic mierzyc powiedziala.to irlandia pozniej pewnie.

• Amerie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również wczoraj miałam usg genetyczne i jestem bardzo szczęśliwa:)Moje 5,5 cm szczęścia ma wszytsko co powinno:)Knosową, nóżki,rączki, nt 1cm, tęstno 162. Lekarz zbadał mnie ekspresowo, maleństwo chyba spało bo nie machało rączkami i nóżkami. Nastepne usg dopiero na polowkowym a za 4 tyg wizyta. Chyba za dwa tygodnie wybiorę się do mojego starego lekarza ze szczecina, który w pierwszej ciąży robił mi genetyczne. Samo badanie trwało chyba godzine i mam z niego płytkę.No i przede wsyztskim poznałam na nim już płeć bo facet jest takim fachowcem, że od razu na 99% wie:) A mój lekarz określa dopiero na połówkowym więc chyba nie wytrzymamy do tej pory:)

ola.321, dodinka, Nynusia, Lucy7, paula1, aniacicha, Kaśku lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
    Ja mam dwa usg genetyczne, a co
    Cisnienie ma 120/80 to chyba ksiazkowe . Co prawda zawsze mialam 100/60 ?!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ