Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki

Dziękuję za podtrzymywanie na duchu i gratki
Jestem taaakaaa szczęśliwa, że zapomniałam to napisać wczoraj 
Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze
Aniacicha u mnie strasznie głowę urywa normalnie
Aha zapomniałam Wam dodać, że test z krwi mam w cenie więc jednak go zrobię
Miłego prima aprilis
blondi123, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
U nas wczoraj wiatr pozrywał kable i przez całą noc nie było prądu. Aż się boję zejść na dół i zobaczyć w jakim stanie jest zamrażalnik 
Estrella boski bobasek
Nynusia a Twój to już naprawdę bobasek
Nie można pomylić z niczym innym
Aż się nie mogę doczeka co ja zobaczę 14 kwietnia
Muffinka tym razem my będziemy wizytować razem 
Melena i Zeta trzymam mocno kciuki !!
paula1 wrote:Ursa a Ty zawsze znajdujesz od razu tętno czy tez szukasz?
Pierwsze trzy pomiary miałam problem ze znalezieniem. Teraz zawsze znajduję w kilka sekund. A co do pomiaru to mi też od początku nie pokazuje odpowiedniego tętna maluszka. Pokazuje 120 i i przeskakuje szybko do góry. Tak po 10 sekundach dopiero pomiar jest moim zdaniem wiarygodny. I też zauważyłam, że pomiar musi być zrobiony w miejscu gdzie nie słychać szumu mojej krwi bo jest wtedy wyższy.
Ale ponieważ ten wyświetlacz jest na głowicy to i tak rzadko się na tym skupiam. Słyszę czy to tętno jest ok czy nie, tylko jak śpi czasem zwątpię czy nie za niskie i faktycznie zerkam na wyświetlacz. Ale nawet jak śpi ma tętno powyżej 140.
Jeżeli chciałabyś to nagram Ci nagranie z mojego detektora na którym najpierw będzie moje tętno a potem maluszka? Może to pomoże Ci znaleźć go szybciej. No bo nie będziesz szukała tętna wysokiego (spoglądając na ekran i napinając mięśnie przez co jeszcze gorzej się szuka) tylko tego charakterystycznego bicia.
PS. Dziewczyny dowiedziałam się, że mój maluszek będzie miał kolegę lub koleżankę za płotem
Córka sąsiadów (młodziutka dziewczyna) zabalowała i jest w 3 miesiącu ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:23
~Rewianka~, nat_alia, agu258, estrella, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, to i tak niedługo.
Ja mam genetyczne 15.04., a do kolejnego usg (połówkowego) będę pewnie czekać kolejne sześć tygodni. 
Kasia, tego samego dnia mamy
Gratulacje wczorajszych prawidłowych USG!
Ja poszłam na zwolnienie i lezę w łóżeczku. Oczywiście bez wymiotów się nie obyło i od 5.30 mnie gania, ale przynajmniej pomiędzy odpoczywam i nie boję się że w drodze do pracy albo z pracy mi się zdarzy
Wczoraj jeżdżąc windą w pracy byłam już na granicy, ale jakos wytrzymałam 
Powodzenia dla badających się dzisiaj!
Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, ja od rana mam odruchy wymiotne, obudzilam się po 8 - chyba moje maleństwo było głodne i wolalo 'mamo, mamo, wstawaj, jestem głodna/głodny' bo przecież ja nie budze się po 8
wiec jem - suchy chleb bo niczego innego nie przełkne... Dopiero jak mój organizm ogarnie, ze cos zjadlam, skusze się na cos bardziej pozywnego.
U nas wczoraj pogoda też była okropna, ale na szczęście światło zostało do końca z nami, ale wiem, ze w innych miejscowościach obok nie bylo prądu.
Tak poza tym to powoli zbliżają się Święta, mój brat(10 lat) bardzo chce do mnie przyjechać, wiec jade zaraz po niego, a w pt jade pomoc mamie w przygotowaniach
wiec ten mój 13 tc zleci bardzo szybciutko 
Miłego dnia! :-* -
Czesc dziewczyny !
Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Zetaaa to juz chyba jest w gabinecie !?
A u mnie od kilku dni kiepskie dni nastaly
Hormony daja o sobie znac i mam ciche dni z M. On sie odzywa , ale ja nie mam ochoty z nim gadac . Jak on mnie drazni rrr... . Oczywiscie tez caly czas rycze . Mam nadzieje , ze ten stan szybko minie . Ja do wizyty mam jeszcze tydzien 
Dziewczyny czy mozecie mi powiedziec czy Was tez tak boli glowa . Ja od dwoch tygodni systemaatycznie co drugi dzien ma bol nie do zniesienia i zmuszona jestem brac paracetamol .?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Dziewczyny ja również wczoraj miałam usg genetyczne i jestem bardzo szczęśliwa:)Moje 5,5 cm szczęścia ma wszytsko co powinno:)Knosową, nóżki,rączki, nt 1cm, tęstno 162. Lekarz zbadał mnie ekspresowo, maleństwo chyba spało bo nie machało rączkami i nóżkami. Nastepne usg dopiero na polowkowym a za 4 tyg wizyta. Chyba za dwa tygodnie wybiorę się do mojego starego lekarza ze szczecina, który w pierwszej ciąży robił mi genetyczne. Samo badanie trwało chyba godzine i mam z niego płytkę.No i przede wsyztskim poznałam na nim już płeć bo facet jest takim fachowcem, że od razu na 99% wie:) A mój lekarz określa dopiero na połówkowym więc chyba nie wytrzymamy do tej pory:)
ola.321, dodinka, Nynusia, Lucy7, paula1, aniacicha, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Cisnienie ma 120/80 to chyba ksiazkowe . Co prawda zawsze mialam 100/60 ?!aagatkaa1984 wrote:Lokajloka, w tej ciąży nie, ale w ciąży z córką, miałam bardzo silne bole migrenowe z aurą i wymiotom i, bylo to okropne. Umiesz sobie ciśnienie, może tu jest problem.
Ja mam dwa usg genetyczne, a co
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

[/url]