X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa u mnie tak jak sobie obliczyłam na samym początku tak jest cały czas więc spoko by było gdyby tak zostało do mój M ma 5.10 urodziny hihi. Ale znając życie i ten wahający się termin zapewne będzie to przed albo po terminie.
    Wolałabym po 1.10 urodzić patrząc materialistycznie bo karencja mnie obejmie za polisę jak urodzę we wrześniu :P

Mojego M kuzynka urodziła dokładnie w dniu terminu :D z terminu OM miała 25.11 z USG 25.11 i urodziła 25.11 :D

Katarzyna87 oj.. ja też bym chciała już poczuć :) no i zapewne się wtedy popłaczę :P

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po przebudzeniu poczulam w dole brzucha takie cieplo i jakby rozpieranie a potem jakby nacisk na pęcherz...co to bylo nie mam pojęcia ale az wstrzymalam oddech zeby wsłuchać sie w to co sie dzieje;))

paula1, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży. ;)

Natka88, mała.mi, paula1, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w pracy, na szczescie od jutra dostalam urlop. Wielka laska co mnie wkurzylo strasznie, ale mam. Do tego dyrektorka tak midzis cisnienie podniosla ze masakra. Normalnie az kipie...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis podali mi termin porodu 10.10 ale bede miala cesarke tydzien wczesniej to 3 oazdziernik jak narazie

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słońca co tam słychać? Jejku normalnie chciałabym być tu i tu ale nie mam kiedy ;-) cały czas coś robimy :-) mam nadzieję że u Was wszystko dobrze <3 <3

Ursa, miska2503, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!:)

Jestem kolejną październikową mamusią,dziś mija 13 tydz 2 dzień ciąży,termin porodu wg om 5 październik :) O forum dowiedziałam się od znajomej,która Was podczytuje.Postanowiłam do Was dołączyć bo kto lepiej zrozumie kobietę w ciąży jak nie inna kobieta w ciąży :)Jestem juz na l4 więc od paru dni czytam ten wątek i wreszcie się udało,jestem na str 561 :)
    Jest to moja pierwsza ciąża a że mam skończone 35 lat to wszyscy na mnie chuchają i dmuchają,mój narzeczony najchętniej nosiłby mnie na rękach żebym tylko nic nie robiła.Póki co z dzidziusiem wszystko w porządku,jutro czekają mnie badania prenatalne... czyli stres...

Na koniec mojej porywającej prezentacji chciałabym wszystkim pogratulować pięknych zdjęć i filmików dzidziolków!Niech rosną zdrowo a my mamy spokojne ciąże! :)

aniacicha, ~Rewianka~, Muffinka1019, Nynusia, estrella, Małgorzatka, paula1, Lucy7, nat_alia, agu258, soraya, Kaśku lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja już czuję delikatne muśnięcia :-) wiem że to bobas bo w 1 ciąży miałam to samo :-) w drugiej poczułam koło 15 tyg i teraz znów heh tak wcześnie . Na pewno nie wyczuje ich nikt przykładając rękę ale ja już go czuje ;-)

estrella, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka zastanawialam sie wlasnie co tam u ciebie. Jeszcze poza domem? Spokojnego wypoczynku.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - dobrze że u Ciebie wszystko ok :), pozdrawiam :)

Lexie - witaj :)

Asieńka - od jutra już trochę odpoczniesz od pracy :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie witaj :)
    Jak wam mija kobitki dzień?
    Ja sobie leże cały dzień hehe a co ciężarnej wszystko wolno tak mówi mój mąż :)
    Może jutro w nocy będę go już mieć cały długi tydzień :)

201510287051.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wspaniale :)

Lexie witaj. Trzymam kciuki za prenatalne. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Lexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nic się nie dowiedziałam o tym badaniu przezorności na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:36

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaaaam :)

jeju, że tu nie idzie cytować kilku wypowiedzi wrrr...potem zapominam nicki komu mialam odpisać :( jak Was zapamiętam to pewnie już mi to łatwiej będzie przychodziło i automatycznie, a jak się dziewczyny rzadko udzielają lub mało o sobie mówią to kurcze nie pamiętam potem która co pisała.
    także dziewczyny zdjęcia piękne, cieszę się, że wizyty udane i oby tak dalej!!! nie chce już żadnych złych wieści.

ja dzisiaj zrobiłam część świątecznych zakupów i prezenty dla dzieciakow w rodzinie i męża.
    Nikt mi dziś żartu nie zrobił no ale dzień się jeszcze nie skończył.

estrella lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie dziś dzionek z werwą :) Kuchnia posprzątana, obiadek się robi, a ja teraz już odpoczywam :) Mężulek też coś tam robi, zagoniłam go do pracy to chodzi i gdera ;) A pies leży niewzruszony całą tą sytuacją ;)
    Małgosiu, mówisz, że coś czujesz, a jakbyś to miała opisać?
    Ja parę dni temu miałam takiego motylka w brzuchu, ale zanikło... :/
    Aaa chyba Wam zapomniałam wspomnieć, w niedzielę kupiliśmy z mężem łóżeczko dla dzidziusia, używane w bardzo dobrym stanie. Materacyk kupimy nowy.
    I miałam taki sen dziś, że to była córeczka :D

Ursa, Lexie, Małgorzatka, agu258, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka 1019 też miałam ostatnio sen,że urodzę dziewczynkę,przeczucia także mam na córę ale narzeczony upiera sie,że na 100 % będzie chłopak... ehhh faceci.. :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży. ;)

Wydaje mi się, że jeśli w ciągu roku dostajesz jakieś dodatki, premie, od których są odprowadzane podatki to na zwolnieniu dostaje się 80 % średniej z dwunastu miesięcy a nie z gołej pensji a w przypadku L4 ciążowego nie 80 % a 100% tej średniej.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mój też mówi że to będzie chłopak i mówi do brzuszka Wojtuś !!!

Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja juz się lepiej czuję dzisiaj to mogę powiedzieć.
    Ale niewiem kiedy wyjde, chciałabym jutro ale musze czekać co dr zdecyduje :/

Powiem szczerze ze jestem przerażona tym leżeniem tutaj obok w sali leżą 3 dziewczyny po zabiegach oczyszczania kurde jak tak człowiek się napatrzy i nasłucha to się odechciewa. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

Mysle ze będę musiała iść już na zwolnienie do konca ciąży choc planowałam na koniec czerwca...no nic moja dzidzia najważniejsza.

Dziękuję ze trzymałyście kciuki jest mi miło! :)

Podczytuje Was i cieszę się ze z Waszymi bobaskami dobrze,teraz coraz fajniej się ogląda te fotki fasolek tfu już dzidziolek.
    Pozdrawiam.

Ursa, estrella, Muffinka1019, aniacicha, mała.mi, madu, paula1, Magnosia, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko wszystko u Nas w porządku. Mam nadzieje ze u Ciebie także wszystko dobrze i milo spędzasz czas z rodzinka ;) buziaki;)

Kasia to super ja dziś tez miałam niespodziankę wypłatę większą o 300 zł :)

Lexie witaj ;)

Majlena mnie właśnie mój M w konia zrobił ;D

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ