X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa u mnie tak jak sobie obliczyłam na samym początku tak jest cały czas więc spoko by było gdyby tak zostało do mój M ma 5.10 urodziny hihi. Ale znając życie i ten wahający się termin zapewne będzie to przed albo po terminie.
    Wolałabym po 1.10 urodzić patrząc materialistycznie bo karencja mnie obejmie za polisę jak urodzę we wrześniu :P

Mojego M kuzynka urodziła dokładnie w dniu terminu :D z terminu OM miała 25.11 z USG 25.11 i urodziła 25.11 :D

Katarzyna87 oj.. ja też bym chciała już poczuć :) no i zapewne się wtedy popłaczę :P

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po przebudzeniu poczulam w dole brzucha takie cieplo i jakby rozpieranie a potem jakby nacisk na pęcherz...co to bylo nie mam pojęcia ale az wstrzymalam oddech zeby wsłuchać sie w to co sie dzieje;))

paula1, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży. ;)

Natka88, mała.mi, paula1, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w pracy, na szczescie od jutra dostalam urlop. Wielka laska co mnie wkurzylo strasznie, ale mam. Do tego dyrektorka tak midzis cisnienie podniosla ze masakra. Normalnie az kipie...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis podali mi termin porodu 10.10 ale bede miala cesarke tydzien wczesniej to 3 oazdziernik jak narazie

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słońca co tam słychać? Jejku normalnie chciałabym być tu i tu ale nie mam kiedy ;-) cały czas coś robimy :-) mam nadzieję że u Was wszystko dobrze <3 <3

Ursa, miska2503, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!:)

Jestem kolejną październikową mamusią,dziś mija 13 tydz 2 dzień ciąży,termin porodu wg om 5 październik :) O forum dowiedziałam się od znajomej,która Was podczytuje.Postanowiłam do Was dołączyć bo kto lepiej zrozumie kobietę w ciąży jak nie inna kobieta w ciąży :)Jestem juz na l4 więc od paru dni czytam ten wątek i wreszcie się udało,jestem na str 561 :)
    Jest to moja pierwsza ciąża a że mam skończone 35 lat to wszyscy na mnie chuchają i dmuchają,mój narzeczony najchętniej nosiłby mnie na rękach żebym tylko nic nie robiła.Póki co z dzidziusiem wszystko w porządku,jutro czekają mnie badania prenatalne... czyli stres...

Na koniec mojej porywającej prezentacji chciałabym wszystkim pogratulować pięknych zdjęć i filmików dzidziolków!Niech rosną zdrowo a my mamy spokojne ciąże! :)

aniacicha, ~Rewianka~, Muffinka1019, Nynusia, estrella, Małgorzatka, paula1, Lucy7, nat_alia, agu258, soraya, Kaśku lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja już czuję delikatne muśnięcia :-) wiem że to bobas bo w 1 ciąży miałam to samo :-) w drugiej poczułam koło 15 tyg i teraz znów heh tak wcześnie . Na pewno nie wyczuje ich nikt przykładając rękę ale ja już go czuje ;-)

estrella, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka zastanawialam sie wlasnie co tam u ciebie. Jeszcze poza domem? Spokojnego wypoczynku.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - dobrze że u Ciebie wszystko ok :), pozdrawiam :)

Lexie - witaj :)

Asieńka - od jutra już trochę odpoczniesz od pracy :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie witaj :)
    Jak wam mija kobitki dzień?
    Ja sobie leże cały dzień hehe a co ciężarnej wszystko wolno tak mówi mój mąż :)
    Może jutro w nocy będę go już mieć cały długi tydzień :)

201510287051.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wspaniale :)

Lexie witaj. Trzymam kciuki za prenatalne. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Lexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nic się nie dowiedziałam o tym badaniu przezorności na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:36

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaaaam :)

jeju, że tu nie idzie cytować kilku wypowiedzi wrrr...potem zapominam nicki komu mialam odpisać :( jak Was zapamiętam to pewnie już mi to łatwiej będzie przychodziło i automatycznie, a jak się dziewczyny rzadko udzielają lub mało o sobie mówią to kurcze nie pamiętam potem która co pisała.
    także dziewczyny zdjęcia piękne, cieszę się, że wizyty udane i oby tak dalej!!! nie chce już żadnych złych wieści.

ja dzisiaj zrobiłam część świątecznych zakupów i prezenty dla dzieciakow w rodzinie i męża.
    Nikt mi dziś żartu nie zrobił no ale dzień się jeszcze nie skończył.

estrella lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie dziś dzionek z werwą :) Kuchnia posprzątana, obiadek się robi, a ja teraz już odpoczywam :) Mężulek też coś tam robi, zagoniłam go do pracy to chodzi i gdera ;) A pies leży niewzruszony całą tą sytuacją ;)
    Małgosiu, mówisz, że coś czujesz, a jakbyś to miała opisać?
    Ja parę dni temu miałam takiego motylka w brzuchu, ale zanikło... :/
    Aaa chyba Wam zapomniałam wspomnieć, w niedzielę kupiliśmy z mężem łóżeczko dla dzidziusia, używane w bardzo dobrym stanie. Materacyk kupimy nowy.
    I miałam taki sen dziś, że to była córeczka :D

Ursa, Lexie, Małgorzatka, agu258, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka 1019 też miałam ostatnio sen,że urodzę dziewczynkę,przeczucia także mam na córę ale narzeczony upiera sie,że na 100 % będzie chłopak... ehhh faceci.. :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży. ;)

Wydaje mi się, że jeśli w ciągu roku dostajesz jakieś dodatki, premie, od których są odprowadzane podatki to na zwolnieniu dostaje się 80 % średniej z dwunastu miesięcy a nie z gołej pensji a w przypadku L4 ciążowego nie 80 % a 100% tej średniej.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mój też mówi że to będzie chłopak i mówi do brzuszka Wojtuś !!!

Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja juz się lepiej czuję dzisiaj to mogę powiedzieć.
    Ale niewiem kiedy wyjde, chciałabym jutro ale musze czekać co dr zdecyduje :/

Powiem szczerze ze jestem przerażona tym leżeniem tutaj obok w sali leżą 3 dziewczyny po zabiegach oczyszczania kurde jak tak człowiek się napatrzy i nasłucha to się odechciewa. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

Mysle ze będę musiała iść już na zwolnienie do konca ciąży choc planowałam na koniec czerwca...no nic moja dzidzia najważniejsza.

Dziękuję ze trzymałyście kciuki jest mi miło! :)

Podczytuje Was i cieszę się ze z Waszymi bobaskami dobrze,teraz coraz fajniej się ogląda te fotki fasolek tfu już dzidziolek.
    Pozdrawiam.

Ursa, estrella, Muffinka1019, aniacicha, mała.mi, madu, paula1, Magnosia, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko wszystko u Nas w porządku. Mam nadzieje ze u Ciebie także wszystko dobrze i milo spędzasz czas z rodzinka ;) buziaki;)

Kasia to super ja dziś tez miałam niespodziankę wypłatę większą o 300 zł :)

Lexie witaj ;)

Majlena mnie właśnie mój M w konia zrobił ;D

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ