Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ursa u mnie tak jak sobie obliczyłam na samym początku tak jest cały czas więc spoko by było gdyby tak zostało do mój M ma 5.10 urodziny hihi. Ale znając życie i ten wahający się termin zapewne będzie to przed albo po terminie.
Wolałabym po 1.10 urodzić patrząc materialistycznie bo karencja mnie obejmie za polisę jak urodzę we wrześniu
Mojego M kuzynka urodziła dokładnie w dniu terminuz terminu OM miała 25.11 z USG 25.11 i urodziła 25.11
Katarzyna87 oj.. ja też bym chciała już poczućno i zapewne się wtedy popłaczę
Ursa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży.
Natka88, mała.mi, paula1, agu258 lubią tę wiadomość
-
Hej Słońca co tam słychać? Jejku normalnie chciałabym być tu i tu ale nie mam kiedy
cały czas coś robimy
mam nadzieję że u Was wszystko dobrze
Ursa, miska2503, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Jestem kolejną październikową mamusią,dziś mija 13 tydz 2 dzień ciąży,termin porodu wg om 5 październikO forum dowiedziałam się od znajomej,która Was podczytuje.Postanowiłam do Was dołączyć bo kto lepiej zrozumie kobietę w ciąży jak nie inna kobieta w ciąży :)Jestem juz na l4 więc od paru dni czytam ten wątek i wreszcie się udało,jestem na str 561
Jest to moja pierwsza ciąża a że mam skończone 35 lat to wszyscy na mnie chuchają i dmuchają,mój narzeczony najchętniej nosiłby mnie na rękach żebym tylko nic nie robiła.Póki co z dzidziusiem wszystko w porządku,jutro czekają mnie badania prenatalne... czyli stres...
Na koniec mojej porywającej prezentacji chciałabym wszystkim pogratulować pięknych zdjęć i filmików dzidziolków!Niech rosną zdrowo a my mamy spokojne ciąże!aniacicha, ~Rewianka~, Muffinka1019, Nynusia, estrella, Małgorzatka, paula1, Lucy7, nat_alia, agu258, soraya, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Co do ruchów to ja już czuję delikatne muśnięcia
wiem że to bobas bo w 1 ciąży miałam to samo
w drugiej poczułam koło 15 tyg i teraz znów heh tak wcześnie . Na pewno nie wyczuje ich nikt przykładając rękę ale ja już go czuje
estrella, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość
-
witaaaam
jeju, że tu nie idzie cytować kilku wypowiedzi wrrr...potem zapominam nicki komu mialam odpisaćjak Was zapamiętam to pewnie już mi to łatwiej będzie przychodziło i automatycznie, a jak się dziewczyny rzadko udzielają lub mało o sobie mówią to kurcze nie pamiętam potem która co pisała.
także dziewczyny zdjęcia piękne, cieszę się, że wizyty udane i oby tak dalej!!! nie chce już żadnych złych wieści.
ja dzisiaj zrobiłam część świątecznych zakupów i prezenty dla dzieciakow w rodzinie i męża.
Nikt mi dziś żartu nie zrobił no ale dzień się jeszcze nie skończył.
estrella lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie dziś dzionek z werwąKuchnia posprzątana, obiadek się robi, a ja teraz już odpoczywam
Mężulek też coś tam robi, zagoniłam go do pracy to chodzi i gdera
A pies leży niewzruszony całą tą sytuacją
Małgosiu, mówisz, że coś czujesz, a jakbyś to miała opisać?
Ja parę dni temu miałam takiego motylka w brzuchu, ale zanikło...
Aaa chyba Wam zapomniałam wspomnieć, w niedzielę kupiliśmy z mężem łóżeczko dla dzidziusia, używane w bardzo dobrym stanie. Materacyk kupimy nowy.
I miałam taki sen dziś, że to była córeczkaUrsa, Lexie, Małgorzatka, agu258, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży.
Wydaje mi się, że jeśli w ciągu roku dostajesz jakieś dodatki, premie, od których są odprowadzane podatki to na zwolnieniu dostaje się 80 % średniej z dwunastu miesięcy a nie z gołej pensji a w przypadku L4 ciążowego nie 80 % a 100% tej średniej. -
Hej kochane.
Ja juz się lepiej czuję dzisiaj to mogę powiedzieć.
Ale niewiem kiedy wyjde, chciałabym jutro ale musze czekać co dr zdecyduje
Powiem szczerze ze jestem przerażona tym leżeniem tutaj obok w sali leżą 3 dziewczyny po zabiegach oczyszczania kurde jak tak człowiek się napatrzy i nasłucha to się odechciewa. Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.
Mysle ze będę musiała iść już na zwolnienie do konca ciąży choc planowałam na koniec czerwca...no nic moja dzidzia najważniejsza.
Dziękuję ze trzymałyście kciuki jest mi miło!
Podczytuje Was i cieszę się ze z Waszymi bobaskami dobrze,teraz coraz fajniej się ogląda te fotki fasolek tfu już dzidziolek.
Pozdrawiam.Ursa, estrella, Muffinka1019, aniacicha, mała.mi, madu, paula1, Magnosia, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Małgorzatko wszystko u Nas w porządku. Mam nadzieje ze u Ciebie także wszystko dobrze i milo spędzasz czas z rodzinka
buziaki;)
Kasia to super ja dziś tez miałam niespodziankę wypłatę większą o 300 zł
Lexie witaj
Majlena mnie właśnie mój M w konia zrobiłKasia82 lubi tę wiadomość