Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, ale mnie czekała niespodzianka! Będąc na zwolnieniu od 5 marca, dostałam wypłatę większą o 564 zł., no właściwie 464, bo za wychowawstwo mi już nie płacą. Jak się okazuje, nie warto pracować w ciąży.
-
malgo86 wrote:Dziewczyny czy na nfz ( badania genetyczne) nagrywają płytę? Bo słyszałam, że nie wykonują 3d i nie dają płyty i zdjęć. Samo badanie prywatne 3d kosztuje u mnie 400 zł, ale z całym pakietem badań. Wizytę mam dopiero po świętach 7 kwietnia oczywiście wybieram się z mężem. Znowu jestem jakaś spokojna przed badaniami. Z objawów pozostały "puste wymioty" rano i kiedy dziecku coś nie smakuje. Może to się wydawać głupie, ale czasem odczuwam ruchy w brzuchu i są inne od tych jelitowych. Czy Wy też tak macie?
-
my na urlopie aż do 8
także jeszcze tydzień lenistwa
przygotowania do Wielkanocy już trwają także też czas leci szybko
Muffinka taki delikatny kopniak jakby od środka ktoś Ci palcem wcisnął . Nie wiem jak to opisać w każdym razie i w 2 poprzednich i w tej czuje to samo więc wiem że to dzidek
Nynusia tak u mnie wszystko okej . Czuje się dobrze , nawet jestem w stanie już jeździć autem więc chociaż tyle
Wczoraj mieliśmy taką stresująca sytuacje .Córka brata zanosi się jak płacze i wczoraj bawiła się z moimi zderzyły się i był płacz nagle cisza tata pobiegł a maja już sinato klaps itd myśleliśmy że się odetkała a ta zemdlała eh
na szczęście wszystko skończyło się dobrze ale widok mdlejącej 2 latki mnie przeraził . Nigdy tego nie przeżyłam a mam 2 córki . Współczuję im strasznie trzeba jej pilnować . Od razu im wspomniałam że nie ma szans bym z nią została .
pogoda nam dopisuje oby tak zostałO do końca
Dobrej i spokojnej nocypamiętam o wszystkich buziaki :-* :-*
Muffinka1019, paula1, Nynusia, estrella, miska2503, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Małgorzatko wszystko u Nas w porządku. Mam nadzieje ze u Ciebie także wszystko dobrze i milo spędzasz czas z rodzinka
buziaki;)
Kasia to super ja dziś tez miałam niespodziankę wypłatę większą o 300 zł
Lexie witaj
Majlena mnie właśnie mój M w konia zrobił
Nynusia, to super! Tyle wydatków nas czeka, że każdy grosz się przyda.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
mała.mi wrote:Kasia a orientujesz się jak to jest z wypłatą jak przejmie ją ZUS? Bo po 30 dniach płaci już ZUS tak? Czy wypłata będzie nadal "z góry" czy na koniec miesiąca?
Mała Mi, u nas wypłata jest zawsze na początku miesiąca. Do końca maja nie mogę mieć zwolnienia dłuższego niż 30 dni, bo kończę staż. Przy córce miałam zwolnienia bez przerw i wypłata zawsze była w terminie, więc się nie przejmuj.mała.mi lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Paula tutaj masz nagranie: https://www.youtube.com/watch?v=Bx_S44mIgLA&feature=youtu.be
Do 22 sekundy jest moje bicie serca. Od 22 już mojego maluszka. Dla mnie różnica ogromna. Nagranie w oryginale ma 85 sekund i przesuwałam kilkakrotnie głowicę z mojego tętna na tętno dzidzi ale mały tak fika, kopie i ucieka, że mało co słychać jego tętno a bardziej walenie i trzaski więc obcięłam i skleiłam dwa momenty kiedy słychać najlepiejMam nadzieję, że troszkę pomoże a jak nie to jutro przed śniadaniem nagram raz jeszcze
Będzie spokojniejszy.
dzięki Ursa
a ja dzisiaj też zaszalałam i kupiłam parę ubranek dla dzidzi w tesco i pepco - spodenki dżinsowe, pajacyki, kocyk, body, czapeczkę z uszkamijutro podjadę i kupię ręczniczek i może jeszcze coś
wolę po trochu kupować niż później wszystko na raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:14
Nynusia lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyHej, jestem Marzena i mam termin na 19 pazdziernika.. czuje sie samotna i pomyslalam, ze takie forum to dobry pomysl
to moja druga ciaza i bardzo licze na synka
pozdrawiamlojkalojka, madu, paula1, Lexie, agania, aanaa, Lucy7, Muffinka1019, nat_alia, miska2503, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Mała Mi, u nas wypłata jest zawsze na początku miesiąca. Do końca maja nie mogę mieć zwolnienia dłuższego niż 30 dni, bo kończę staż. Przy córce miałam zwolnienia bez przerw i wypłata zawsze była w terminie, więc się nie przejmuj.
-
Ursa ratuuuj
dzisiaj znowu próbowałam poszukać tętna, ale nie mogłam...nie było słychać tak jak u Ciebie. Może jeszcze za wcześnie jest i ten detektor nie wyłapuje tętna...
Jak mierzysz tętno to leżysz na płasko czy siedzisz normalnie? szukasz w jednym miejscu czy latasz po całym brzuszku?
Witam nowe mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:56
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Witajcie dziewczyny ja dzis mialam pracowity dzien
rano na badanie moczu, pozniej na zakupy z moim szwagrem - szukaliśmy prezentu dla mojej siostry - kupilismy piękną biżuterię z APARTU i tunikę z MOHITO - bomba
nastepnie musialam troche odpoczac od zakuów bo strasznie mnie glowa zaczeła bolec i w sumie boli do tej porymąż poleciał szybko kupic APAP - mam nadzieję ze pomoże,
no i na dobitkę umyłam 3 duże okna w domu
mam nadzieję że nie będe cierpieć ...
aaa no i witam nowe mamusie :*~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
mała.mi wrote:A powiedz mi jeszcze, czy wiesz, jak płacę grupowe ubezpieczenie NNW i normalnie odciągają mi z wypłaty ok. 58zł, to na zwolnieniu też będą jakoś odciągać czy muszę to dodatkowo opłacać? Kurczę w ogóle się nie orientuje w tych sprawach
Kochana zależy czy przejmie Cie ZUS czy nie, jeśli pracodawca przyjmuje dużo osób, jakoś powyżej 20 to wtedy cały czas pociąga Ci pracodawca składkę z wynagrodzenia. Ja mam taka sama sytuacje. Nie wiem jednak jak jest w firmach poniżej 20 osób.mała.mi lubi tę wiadomość
-
Agu ja pracuje w oświacie - szkoła podstawowa i tutaj też niektóre sprawy wyglądają inaczej
Ale dzięki za odpowiedź
Zadzwonie po świętach do sekretariatu i spróbuje się dowiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 21:05
agu258 lubi tę wiadomość