Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Nynusia,są ludzie dziwni i bardziej dziwni :) Moja koleżanka np.swoje 7 miesięczne dziecko sadza na łózku podpiera kilkunastoma poduszkami aby"siedziało" i na dodatek okrywa kołdrą.. Nie wiem czy to dobre dla kręgosłupa..

Lexie, to mnie pewnie zlinczowałabyś za to, że sadzałam córę w spacerówce, gdy miała niecałe pięć miesięcy. :) Może nie do końca było to siedzenie, ale pozycja leżąca też nie. Szybko musieliśmy zrezygnować z gondoli, bo moje dziecko było tak ciekawskie, wszystko musiało widzieć i w gondoli oglądanie nieba kończyło się wrzaskiem na pół osiedla. :)

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja pól lezaca nie jest zla, bo dziecko jest ciekawe, ale nigdy prze nigdy nie podpieralam dziecka poduszkami, zaczelam sądząc, kiedy sama umiala juz usiąść. Anaa nie chce ci zabierać przyjemności, ale to raczej niemozliwe

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lucy, ciężarne nie wchodzą u Was bez kolejki?
    Tam połowa osób to ciężarne,a druga połowa to ludzie starsi, strach sie w ogole odezwać, nawet cieżko było ustalić kto jest ostatni w tej kolejce..Jedna dziewczyna z widocznym brzuszkiem musiala czekac po wypitej glukozie, w małym pomiesaczeniu z tlumem ludzi...nie dziwie sie ze nie wytrzymala i wybiegla zwymiotowac.. A i tak się oberwało mojemu mezowi jak wrocil by zapłacic za kolejne badanie-posiew, ktory wykonuja w budynku obok....
    Ja zwykle takie badania wykonuje w soboty, wtedy jest spokoj..niestety musialam zrobić dziś...Porażka..

16uddqk3x9bbni2d.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Tam połowa osób to ciężarne,a druga połowa to ludzie starsi, strach sie w ogole odezwać, nawet cieżko było ustalić kto jest ostatni w tej kolejce..Jedna dziewczyna z widocznym brzuszkiem musiala czekac po wypitej glukozie, w małym pomiesaczeniu z tlumem ludzi...nie dziwie sie ze nie wytrzymala i wybiegla zwymiotowac.. A i tak się oberwało mojemu mezowi jak wrocil by zapłacic za kolejne badanie-posiew, ktory wykonuja w budynku obok....
    Ja zwykle takie badania wykonuje w soboty, wtedy jest spokoj..niestety musialam zrobić dziś...Porażka..
    Wiecie co, a ja nigdy nie korzystałam z tych przywielejow, uznaje, ze Ci ludzie trz sie spiesza, mogą być chorzy, dlatego zawsze grzecznie czekam. Wkurzają mnie tylko ciężarne, które laza na zakupy i sie w kolejke wpychają, ma sile na zakupy chodzić, to niech w kolejce postoi ;) takie mam zdanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:05

Beeblu, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasku napewno z dzidzia bedzie wszystko dobrze, trzymam za to mocno kciuki i za ciebie:)

Kaśku lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez byly nauki weekendowe ale mnie przerazala wizja sluchania tych bzdur przez calutki weekend wiec wybralismy co tydz 1,5godz i tak bardzo sie tego nie odczulo;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Wiecie co, a ja nigdy nie korzystałam z tych przywielejow, uznaje, ze Ci ludzie trz sie spiesza, mogą być chorzy, dlatego zawsze grzecznie czekam. Wkurzają mnie tylko ciężarne, które laza na zakupy i sie w kolejke wpychają, ma sile na zakupy chodzić, to niech w kolejce postoi ;) takie mam zdanie ;)

Ja też nie lubię tego nadużywać, ale odkąd wymiotuję i źle się czuję, nie mam skrupułów. Dzisiaj laborantka powiedziała mi, że te przywileje to normalna rzecz, tylko ludzie są zawistni i zgryźliwi. Można przecież korzystać z przywilejów w kulturalny sposób, bez chamstwa i postawy, że mi się należy.

Lucy7 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

Agatka, nie każda ma siłę, ale może być zmuszona. Ile razy musiałam robić zakupy w ciąży, bo mąż był w pracy cały dzień. Nie miałam wyjścia, choć na rzęsach szłam. Teraz moje dziecko samo się do szkoły nie zaprowadzi i nie odbierze. Żywa czy nie, ale muszę wyjść. Ja bym nie generalizowała. Są kobiety, które ciążę przechodzą łagodnie z uśmiechem, a są i takie, które czują się jak wrak człowieka.

ss, Lucy7 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Agatko ja dopoki dobrze sie czuje (narazie tylko mdłosci)to tez moge stac w kolejce tylko niech panuja jakies zasady, ustalona kolejka,kto ostatni itp a nie jeden wielki balagan, przydalaby sie tez wieksza poczekalnia z otwartym oknem..:-) Uwazam tez ze powinna byc tez inna kolejka na oddanie tylko probki moczu i inna na oddanie krwi a jeszcze inna na samo dokonanie oplaty za badanie wykonywane w budynku obok...Bo w tej sytuacji powinnam stac w kolejce trzy razy, raz by zaplacic za badanie ogolne moczu, pojsc do budynku obok na badanie posiewu, wrocic by zaplacic za badanie posiewu, wrocic do budynku obok z dowodem wplaty za posiew i trzeci raz zeby oddac probke do ogolnego badania moczu..tak to wlasnie dzis wygladalo..:(

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, bądź dobrej myśli. Ja słyszałam, że kobiety ze złymi wynikami PAPPA często też rodzą zdrowe dzieci, więc to nie jest powiedziane, że coś jest nie tak. Tak jak dziewczyny piszą, to jest tylko prawdopodobieństwo.
    Trzymam za Ciebie kciuki mocno i za Twoje Maleństwo, daj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć.

estrella, Kaśku lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja chyba właśnie poczułam pierwsze ruchy dzieciaczka :) Ale dziwnie :)

aanaa jużżżżż ALE SUPER :) Zazdroszcze :) Ale to takie bulgotanie czy kopniaczek był??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa bulgotki :) nawet jak to nie to, to ja wierze ze to bylo to :)

linka220, nat_alia, Maxymiliana, BATTINKA lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super aannaa :) czekaj na więcej :)

Qrcze, ja miałam tylko usg genetyczne, żadnych testów PAPPA nie robiłam :( teraz się martwię...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    battinka cieszę się ze wracasz do domu :*

Kaśku dlatego bałam się robić test pappa :/ wiem, że często niepotrzebnie robi stracha kobietom, bo dzieci rodzą się zupełnie zdrowe :* ja bym ne robiła amnio raczej, bałabym się. zresztą usg wyszło dobrze :* wiem, że umierasz ze strachu i wcale Ci się nie dziwię.

agatka a to kobieta w ciąży powiedz mi jak ma ugotować obiad? dać dziecku starszemu jeść? chyba nikt za nią zakupów nie zrobi. Jestem sama od ponad dwóch miesięcy z synem i po świętach będę znowu aż do porodu, bladego pojęcia nie mam jak będzie wyglądała moja ciąża tym razem, ale będę z wszystkim sama, i serio myślisz że takie zakupy to serio przyjemność? serio myślisz, że nie byłam przerażona gdy z pessarem musiałam stać w skarbówce w długiej kolejce bo przyszłam tam sobie na klachy?

Raczej nie korzystam z ulg ciężarnych, ale byłam w ciąży dwa razy i czasem serio by mi się przydała. Tylko ludzie są tak okrutni i wredni, że wolałam stać. A największe oburzenie jest u starych bab- tak, te które w czasach komuny same wypinały brzuchy byle by tylko wykorzystać przywilej przejścia w kolejce, i wtedy nikogo to nie oburzało bo to było NORMALNE a teraz??? takim tokiem myślenia nie długo będziemy stać z brzuchem w autobusach! bo jeżeli mamy siły na podróżowanie to mamy siłe postać!!!

Kasia82, ss, BATTINKA lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze raz, teraz już na spokojnie w domu, po krótkiej drzemce :D

Na usg ginka nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, genetyczka również potwierdziła, że wyniki są ładne więc teraz trzeba zaczekać dwa tygodnie na wyniki krwi...

Mój mały szkrab od wtorku podrósł aż o centymetr bo dziś ma już 7,1 :D rośnie jak na drożdżach.

Dziś zaczęliśmy 2 trymestr! Niestety cały dzień męczą mnie zawroty głowy ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe i jutro będzie o wiele lepiej :)

A tu najaktualniejsza foteczka mojego szkraba :)

cdd8647ebec67f0cmed.jpg

ola.321, dodinka, ~Rewianka~, Kaśku, nenka2, aanaa, miska2503, Lexie, Nynusia, Lucy7, paula1, BATTINKA, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena wrote:
    battinka cieszę się ze wracasz do domu :*

Kaśku dlatego bałam się robić test pappa :/ wiem, że często niepotrzebnie robi stracha kobietom, bo dzieci rodzą się zupełnie zdrowe :* ja bym ne robiła amnio raczej, bałabym się. zresztą usg wyszło dobrze :* wiem, że umierasz ze strachu i wcale Ci się nie dziwię.

agatka a to kobieta w ciąży powiedz mi jak ma ugotować obiad? dać dziecku starszemu jeść? chyba nikt za nią zakupów nie zrobi. Jestem sama od ponad dwóch miesięcy z synem i po świętach będę znowu aż do porodu, bladego pojęcia nie mam jak będzie wyglądała moja ciąża tym razem, ale będę z wszystkim sama, i serio myślisz że takie zakupy to serio przyjemność? serio myślisz, że nie byłam przerażona gdy z pessarem musiałam stać w skarbówce w długiej kolejce bo przyszłam tam sobie na klachy?

Raczej nie korzystam z ulg ciężarnych, ale byłam w ciąży dwa razy i czasem serio by mi się przydała. Tylko ludzie są tak okrutni i wredni, że wolałam stać. A największe oburzenie jest u starych bab- tak, te które w czasach komuny same wypinały brzuchy byle by tylko wykorzystać przywilej przejścia w kolejce, i wtedy nikogo to nie oburzało bo to było NORMALNE a teraz??? takim tokiem myślenia nie długo będziemy stać z brzuchem w autobusach! bo jeżeli mamy siły na podróżowanie to mamy siłe postać!!!

Majlena, podpisuję się pod tym, co napisałaś. Wokół i tak jest tyle chamstwa i bezczelności, że tym bardziej nie mam skrupułów. Staram się być kulturalna, ale w świecie, w którym żyjemy czasami trzeba się przepychać łokciami. To ja mam narażać zdrowie lub życie maluszka i swoje, bo nikt nie raczy ustąpić miejsca np. w autobusie (i tak już stoimy, bo ludzie udają, że nie widzą). W imię czego pytam?

ss lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella - dzidzia śliczna :) a co do zawrotów głowy to ja je mam już od min 2 tygodni :/

estrella lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    estrella - dzidzia śliczna :) a co do zawrotów głowy to ja je mam już od min 2 tygodni :/

O kurcze... Mam nadzieje ze u mnie to tylko jeden dzien. Trzymam kciuki zeby Tobie przeszly bo mi jeden dzien wystarczyl zeby sie zmeczyc a co dopiero jakby to dwa tygodnie trwalo...

ola.321 lubi tę wiadomość

• Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) dzisiaj miałam przymusową wizytę u ginekologa z racji pieprzonego zimna, które znowu mam na całej brodzie...;/ półtora tygodnia smarowałam zoviraxem i znowu dziś wylazło, jeszcze mam ślady po poprzednim...wtedy byłam w przychodni i lekarka nie chciała mi wypisać żadnych leków, tylko smarowanie, ale dzisiaj to się już zdenerwowałam na maxa! poszłam, żeby się upewnić, czy mogę tyle czasu smarować tą maścią i czy na pewno nie trzeba czegoś innego...no więc nie trzeba...zostaje maść...na pytanie czy to niebezpieczne odpowiedział: jak każdy wirus :( mocno wierzę, że to nie będzie miało wpływu na dzidziolka...
    ale przy okazji oczywiście podejrzałam sobie swoje maleństwo :D cudnie machało do mnie rączkami :D:D:D ma całe 5,7cm! no i Pan dr stwierdził, że między nogami chyba coś sterczy! hahaha wyjdzie na to, że nie miałam racji z dziewczynką ;P będę musiała się skupić w takim razie nad imieniem dla syneczka ;P to oczywiście jeszcze nic pewnego...ale kto wie ;P

Lexie, Nynusia, FreshMm lubią tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lexie, to mnie pewnie zlinczowałabyś za to, że sadzałam córę w spacerówce, gdy miała niecałe pięć miesięcy. :) Może nie do końca było to siedzenie, ale pozycja leżąca też nie. Szybko musieliśmy zrezygnować z gondoli, bo moje dziecko było tak ciekawskie, wszystko musiało widzieć i w gondoli oglądanie nieba kończyło się wrzaskiem na pół osiedla. :)

No ale całe szczęście Twoje dziecko nie ma wad postawy :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ