Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi płeć była obojętna, ale jak usłyszałam że może będzie córka, to się ucieszyłam :) Że nie wspomnę o rodzinie...Oni oszaleli :)

Edit: Battinka, mnie od kilku dni pobolewa z każdej strony, ale nie jest to duży ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:22

BATTINKA lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto pisze porady w belly, ale chyba się do niego przejdę :) Zapewniają, że drugi trymestr taki cudowny, a ja się czuję gorzej niż w pierwszym. Jak mnie dziś kierownik zobaczył to mi kazał do domu wracać :) i bym wróciła, ale myśl o jeździe autobusem posadziła mnie na krześle :) Poczekam, aż mnie mąż po południu odbierze :) a Wy kobitki jak? Mam nadzieję, że lepiej ode mnie ;)
    Trzymam cały czas kciuki za wizytujące, bo i tak nie mam zamiaru dziś za dużo pracować :D

A, i zobaczcie mój suwaczek, coś im się porąbało z tymi badaniami prenatalnymi chyba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:42

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, ja w 2 trymestrze naprawde super się czułam, a zwłaszcza tak kolo 20tc, jeździłam na rowerze, bylo lato bylo super. Mysle, ze ta pogoda tak na nas wpływa, miał byc cieplo, a tu proszę.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny dostalyscie juz zwrot z urzędu skarbowego?. Nie wiem dlaczego, ale wyplacono mi tylko czesc, nie mam pojecia dlaczego, jakos w ratach wyplacaja?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka 1984 jak dostalas tylko czesc to musisz dzwonic do urzedu, bo prawdopodobnie w ksiegowosci pomylili i musza ci nadplacic, ale sami sie nie zotientuja, kolezanka niedawno tak miala i dostala wyrownanie.
    Batinka nie przejmuj die samopoczuciem, niestety tak jrst ze kazda Ciaza inna, to moja trzevia a odczuwam najbardziej... Co do brzucha to mnie na wieczor i w nocy boli wiec na noc biore nospe, zeby spac normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 09:05

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, termin an 15 października :) muszę tu częściej zaglądać, bo Wasze wpisy napawają mnei optymizmem :)
    potwornie się boję badań prenatalnych i chyba tam zwymiotuje i popłaczę się ze stresu, heh
    ob wszystko było dobrze ;)

pozdrawiam, miłego dnia

Lexie, Ursa, Maxymiliana, Kaśku lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam sie i ja, termin an 15 października :) muszę tu częściej zaglądać, bo Wasze wpisy napawają mnei optymizmem :)
    potwornie się boję badań prenatalnych i chyba tam zwymiotuje i popłaczę się ze stresu, heh

pozdrawiam, miłego dnia

Byłam wczoraj na prenatalnych i miałam podobne odczucia,mój narzeczony miał ze mną niezłą jazdę bo od rana byłam zla jak osa.. a to wszystko stres.. Jednak gdy weszłam do gabinetu wszystko opadło,badała mnie tak miła i wyluzowana pani doktor,że śmiałam się cały czas no i wszystko dobrze poszło :) Jak wiele zależy od podejścia lekarza..

Blondik lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

pozdrawiam, miłego dnia

Ale po co stresy przed prenatalnym Ja straaasznie nie mogłam się doczekać i jeszcze ekscytacja bo mąż pierwszy raz widział nasze maleństwo :-) poza tym maluch tak wywijał i podskakiwal że tak się smialismy że lekarz musiał czekać aż się uspokoje bo uciekał obraz tak trząsł mi się brzuch haha :-) Naprawdę nie ma co się stresować niepotrzebnie tylko z uśmiechem :-)

estrella, polkosia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

U mnie dzis sladu po zawrotach glowy nie ma wiec jest dobrze. Mam dzis urlop wiec wciaz wyleguje sie w lozku... Aaaale mi dobrze :-)

Na swieta nic szykowac nie musze bo niedziele spedzamy u mojej mamy a poniedzialek u tesciow wiec jade na gotowe. Oni wszyscy na mnie chuchaja i dmuchaja wiec pozwole im sie wykazac :-)

Polkosia i Lexie ciesze sie ze wizyty udane :-) moja ginka wczoraj nie chciala okreslic plci... Pokazala mi tylko zzblizenie i mowi "tu jest plec " wiec ciagnelam ja za jezyk zeby cos wiecej powiedziala ale stwierdzila ze za wczesnie jeszcze i nie chce mowic. Ja jednak na tum zblizeniu jakbym zobaczylam cos wystajacego miedzy nozkami :-P albo tak mi sie tylko wydawalo wiec nikomu nic nie mowilam i poczekam do kolejnego badania :-)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę że mniej więcej znacie płeć dziewczyny Moja gina nawet nie chciała spojrzeć :-( dopiero ok 20 tygodnia bo ona nie chcę się pomylić bla bla bla mogła niby spojrzeć i powiedzieć że nie widać byłabym mniej zawiedziona A ona twardo ze nie wrr

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Nie wiem kto pisze porady w belly, ale chyba się do niego przejdę :) Zapewniają, że drugi trymestr taki cudowny, a ja się czuję gorzej niż w pierwszym. Jak mnie dziś kierownik zobaczył to mi kazał do domu wracać :) i bym wróciła, ale myśl o jeździe autobusem posadziła mnie na krześle :) Poczekam, aż mnie mąż po południu odbierze :) a Wy kobitki jak? Mam nadzieję, że lepiej ode mnie ;)
    Trzymam cały czas kciuki za wizytujące, bo i tak nie mam zamiaru dziś za dużo pracować :D

A, i zobaczcie mój suwaczek, coś im się porąbało z tymi badaniami prenatalnymi chyba?

Ale co się Tobie dzieje kochana?? Masz mdłości i źle się czujesz czy Ci słabo?? Ehh no może chwilowe to jest i zaraz dostaniesz przypływ energii Albo przepracowana może jesteś i poodpoczywaj trochę co :-)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i lekarz ma racje, zastanówcie sie powie dziewczynka, przyzwczaicie sie do tej myśli, a na następnym jednak chłopak, byloby Wam bardzo dziwnie, prawda? Dlatego waze, ze dzidziuś zdrowy, z zakupami sie wstrzymać

ss lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Kasia82 super filmik dzięki :) z przyjemnością obejrzałam.

Muffinka wszystkiego dobrego dla Was zdrowych i spokojnych świąt! <3

Polkosia gratulacje, i gratuluję dziewczynki Ty chyba chciałaś córcie prawda? :) ja bym bardzo chciała córeczkę :)

Battinka mnie kłuje codziennie ale jest to baaardzo spokojne czasem wręcz miłe bo wiem, że coś tak w brzuszku się dzieje :)
    I ja też siedze w domu, mam lenia na maxa więc tylko przygotuję dziś po pracy to co najbardziej potrzebne resztę zrobią za mnie :)

Aanaa ja się czuję mega dobrze, powiem nawet, że lepiej niż przed ciąża, co mi dokucza jedynie to ciągły głód, i siusianie co chwilę ale wydaje mi się, że to raczej uroki ciąży hihi :)

Agatka dzwoń do urzędu bo to jest błąd, musieli się pomylić. Ja się jeszcze nie rozliczyłam haha.

Blondik witamy w Naszym gronie :)

Linka u mnie to samo ja się dowiem 28 kwietnia :)

Miłego piątku kochane <3

Ursa gdzie się podziewasz ??

linka220, Kasia82, agu258, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też racja aagatkaa :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ale co się Tobie dzieje kochana?? Masz mdłości i źle się czujesz czy Ci słabo?? Ehh no może chwilowe to jest i zaraz dostaniesz przypływ energii Albo przepracowana może jesteś i poodpoczywaj trochę co :-)
    Mam straszne mdłości, ledwo wytrzymuję drogę do pracy. Do tego ból głowy, pleców, straaaszne wahania nastrojów. I mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej zamiast lepiej. Ale mam plan w święta odpocząć a potem zobaczymy. We wtorek mam gina, więc w razie co wezmę zwolnienie na kilka dni :)

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis czeka 4 godzinna jazda pociagiem, i przeraza mnie to ze bede musiala isc do toalety, i to pewne nie raz.
    Dziewczyny ja nie wiem czy ja jestem jakas dziwna, ale ja sie nigdy nie balam zadnej wizyty ani usg ani prenatalnych, skad u was ten strach? Ja chybba jestem lekko duchem.. dzidzka jux jest w brzuszku skoro sie utrzymala do 2 trymestru to na 99% jest xdrowa nie? Caluje i nie denerwujcie sie tak kobitki za niecale 6 miesiecy bedziemy trzymaly szkraby na rekach beda takieee maluskie :) :) :)

estrella, Maxymiliana lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to świetny pomysł aanaa :) odpocznij, zregeneruj siły i powinno przejść :) A pijesz dużo wody????? podobno głowa boli od zbyt małej ilości wypijanej wody :) 2-3 litry dziennie najlepiej z cytrynką.

Ja co prawda w ogóle nie miałam mdłości ani żadnych objawów, ale pojawiły mi się zawroty głowy i omdlenia, stoję sobie w kościele i buch zjechałam na ławkę :/ Gina kazała mi pić więcej wody, nie dopuszczać do głodu bo spada poziom cukru i unikać dusznych miejsc :( też jeszcze jeżdżę do pracy, ale myślę nad L4 bo mam dosyć daleko (40km w jedną stronę) i boję się tych omdleń :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Drugi trymestr jest super, ale Ty go dopiero zaczynasz. U mnie też powoli się wszystko klarowało, bo do 18 tyg. wymiotowałam, ale poza tym to zdecydowanie najlepszy czas i ma się najwięcej energii.

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A dziewczyny dostalyscie juz zwrot z urzędu skarbowego?. Nie wiem dlaczego, ale wyplacono mi tylko czesc, nie mam pojecia dlaczego, jakos w ratach wyplacaja?

Agatka ja pracuje w US wiesz co powiedz mi a może miałaś jakies niezapłacone mandaty,podatki bądź twój mąż (jesli rozliczyłaś się z nim) ale wtedy powinnaś dostać i tak informacje o tym lub tez kolejna opcja to komornik sądowy może zabrać nadpłatę na poczet zaległości( jesli takowe masz).niewiem jaka jest u ciebie sytuacja ale raczej na raty zwrotu się nie wypłaca

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Drugi trymestr jest super, ale Ty go dopiero zaczynasz. U mnie też powoli się wszystko klarowało, bo do 18 tyg. wymiotowałam, ale poza tym to zdecydowanie najlepszy czas i ma się najwięcej energii.

Hahaha, ja wiem że dopiero zaczynam, ale w momencie kiedy Belly pokazało mi 2 trymestr ja sobie pomyślałam, że teraz się zacznie cudowny okres :) i rozumiem jakby dolegliwości ciągle trwały, a mi się w sumie takie niefajne dopiero teraz pojawiają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:25

Nynusia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ