X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi płeć była obojętna, ale jak usłyszałam że może będzie córka, to się ucieszyłam :) Że nie wspomnę o rodzinie...Oni oszaleli :)

Edit: Battinka, mnie od kilku dni pobolewa z każdej strony, ale nie jest to duży ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:22

BATTINKA lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto pisze porady w belly, ale chyba się do niego przejdę :) Zapewniają, że drugi trymestr taki cudowny, a ja się czuję gorzej niż w pierwszym. Jak mnie dziś kierownik zobaczył to mi kazał do domu wracać :) i bym wróciła, ale myśl o jeździe autobusem posadziła mnie na krześle :) Poczekam, aż mnie mąż po południu odbierze :) a Wy kobitki jak? Mam nadzieję, że lepiej ode mnie ;)
    Trzymam cały czas kciuki za wizytujące, bo i tak nie mam zamiaru dziś za dużo pracować :D

A, i zobaczcie mój suwaczek, coś im się porąbało z tymi badaniami prenatalnymi chyba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:42

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, ja w 2 trymestrze naprawde super się czułam, a zwłaszcza tak kolo 20tc, jeździłam na rowerze, bylo lato bylo super. Mysle, ze ta pogoda tak na nas wpływa, miał byc cieplo, a tu proszę.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny dostalyscie juz zwrot z urzędu skarbowego?. Nie wiem dlaczego, ale wyplacono mi tylko czesc, nie mam pojecia dlaczego, jakos w ratach wyplacaja?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka 1984 jak dostalas tylko czesc to musisz dzwonic do urzedu, bo prawdopodobnie w ksiegowosci pomylili i musza ci nadplacic, ale sami sie nie zotientuja, kolezanka niedawno tak miala i dostala wyrownanie.
    Batinka nie przejmuj die samopoczuciem, niestety tak jrst ze kazda Ciaza inna, to moja trzevia a odczuwam najbardziej... Co do brzucha to mnie na wieczor i w nocy boli wiec na noc biore nospe, zeby spac normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 09:05

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, termin an 15 października :) muszę tu częściej zaglądać, bo Wasze wpisy napawają mnei optymizmem :)
    potwornie się boję badań prenatalnych i chyba tam zwymiotuje i popłaczę się ze stresu, heh
    ob wszystko było dobrze ;)

pozdrawiam, miłego dnia

Lexie, Ursa, Maxymiliana, Kaśku lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam sie i ja, termin an 15 października :) muszę tu częściej zaglądać, bo Wasze wpisy napawają mnei optymizmem :)
    potwornie się boję badań prenatalnych i chyba tam zwymiotuje i popłaczę się ze stresu, heh

pozdrawiam, miłego dnia

Byłam wczoraj na prenatalnych i miałam podobne odczucia,mój narzeczony miał ze mną niezłą jazdę bo od rana byłam zla jak osa.. a to wszystko stres.. Jednak gdy weszłam do gabinetu wszystko opadło,badała mnie tak miła i wyluzowana pani doktor,że śmiałam się cały czas no i wszystko dobrze poszło :) Jak wiele zależy od podejścia lekarza..

Blondik lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

pozdrawiam, miłego dnia

Ale po co stresy przed prenatalnym Ja straaasznie nie mogłam się doczekać i jeszcze ekscytacja bo mąż pierwszy raz widział nasze maleństwo :-) poza tym maluch tak wywijał i podskakiwal że tak się smialismy że lekarz musiał czekać aż się uspokoje bo uciekał obraz tak trząsł mi się brzuch haha :-) Naprawdę nie ma co się stresować niepotrzebnie tylko z uśmiechem :-)

estrella, polkosia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

U mnie dzis sladu po zawrotach glowy nie ma wiec jest dobrze. Mam dzis urlop wiec wciaz wyleguje sie w lozku... Aaaale mi dobrze :-)

Na swieta nic szykowac nie musze bo niedziele spedzamy u mojej mamy a poniedzialek u tesciow wiec jade na gotowe. Oni wszyscy na mnie chuchaja i dmuchaja wiec pozwole im sie wykazac :-)

Polkosia i Lexie ciesze sie ze wizyty udane :-) moja ginka wczoraj nie chciala okreslic plci... Pokazala mi tylko zzblizenie i mowi "tu jest plec " wiec ciagnelam ja za jezyk zeby cos wiecej powiedziala ale stwierdzila ze za wczesnie jeszcze i nie chce mowic. Ja jednak na tum zblizeniu jakbym zobaczylam cos wystajacego miedzy nozkami :-P albo tak mi sie tylko wydawalo wiec nikomu nic nie mowilam i poczekam do kolejnego badania :-)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę że mniej więcej znacie płeć dziewczyny Moja gina nawet nie chciała spojrzeć :-( dopiero ok 20 tygodnia bo ona nie chcę się pomylić bla bla bla mogła niby spojrzeć i powiedzieć że nie widać byłabym mniej zawiedziona A ona twardo ze nie wrr

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Nie wiem kto pisze porady w belly, ale chyba się do niego przejdę :) Zapewniają, że drugi trymestr taki cudowny, a ja się czuję gorzej niż w pierwszym. Jak mnie dziś kierownik zobaczył to mi kazał do domu wracać :) i bym wróciła, ale myśl o jeździe autobusem posadziła mnie na krześle :) Poczekam, aż mnie mąż po południu odbierze :) a Wy kobitki jak? Mam nadzieję, że lepiej ode mnie ;)
    Trzymam cały czas kciuki za wizytujące, bo i tak nie mam zamiaru dziś za dużo pracować :D

A, i zobaczcie mój suwaczek, coś im się porąbało z tymi badaniami prenatalnymi chyba?

Ale co się Tobie dzieje kochana?? Masz mdłości i źle się czujesz czy Ci słabo?? Ehh no może chwilowe to jest i zaraz dostaniesz przypływ energii Albo przepracowana może jesteś i poodpoczywaj trochę co :-)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i lekarz ma racje, zastanówcie sie powie dziewczynka, przyzwczaicie sie do tej myśli, a na następnym jednak chłopak, byloby Wam bardzo dziwnie, prawda? Dlatego waze, ze dzidziuś zdrowy, z zakupami sie wstrzymać

ss lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Kasia82 super filmik dzięki :) z przyjemnością obejrzałam.

Muffinka wszystkiego dobrego dla Was zdrowych i spokojnych świąt! <3

Polkosia gratulacje, i gratuluję dziewczynki Ty chyba chciałaś córcie prawda? :) ja bym bardzo chciała córeczkę :)

Battinka mnie kłuje codziennie ale jest to baaardzo spokojne czasem wręcz miłe bo wiem, że coś tak w brzuszku się dzieje :)
    I ja też siedze w domu, mam lenia na maxa więc tylko przygotuję dziś po pracy to co najbardziej potrzebne resztę zrobią za mnie :)

Aanaa ja się czuję mega dobrze, powiem nawet, że lepiej niż przed ciąża, co mi dokucza jedynie to ciągły głód, i siusianie co chwilę ale wydaje mi się, że to raczej uroki ciąży hihi :)

Agatka dzwoń do urzędu bo to jest błąd, musieli się pomylić. Ja się jeszcze nie rozliczyłam haha.

Blondik witamy w Naszym gronie :)

Linka u mnie to samo ja się dowiem 28 kwietnia :)

Miłego piątku kochane <3

Ursa gdzie się podziewasz ??

linka220, Kasia82, agu258, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też racja aagatkaa :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ale co się Tobie dzieje kochana?? Masz mdłości i źle się czujesz czy Ci słabo?? Ehh no może chwilowe to jest i zaraz dostaniesz przypływ energii Albo przepracowana może jesteś i poodpoczywaj trochę co :-)
    Mam straszne mdłości, ledwo wytrzymuję drogę do pracy. Do tego ból głowy, pleców, straaaszne wahania nastrojów. I mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej zamiast lepiej. Ale mam plan w święta odpocząć a potem zobaczymy. We wtorek mam gina, więc w razie co wezmę zwolnienie na kilka dni :)

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis czeka 4 godzinna jazda pociagiem, i przeraza mnie to ze bede musiala isc do toalety, i to pewne nie raz.
    Dziewczyny ja nie wiem czy ja jestem jakas dziwna, ale ja sie nigdy nie balam zadnej wizyty ani usg ani prenatalnych, skad u was ten strach? Ja chybba jestem lekko duchem.. dzidzka jux jest w brzuszku skoro sie utrzymala do 2 trymestru to na 99% jest xdrowa nie? Caluje i nie denerwujcie sie tak kobitki za niecale 6 miesiecy bedziemy trzymaly szkraby na rekach beda takieee maluskie :) :) :)

estrella, Maxymiliana lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to świetny pomysł aanaa :) odpocznij, zregeneruj siły i powinno przejść :) A pijesz dużo wody????? podobno głowa boli od zbyt małej ilości wypijanej wody :) 2-3 litry dziennie najlepiej z cytrynką.

Ja co prawda w ogóle nie miałam mdłości ani żadnych objawów, ale pojawiły mi się zawroty głowy i omdlenia, stoję sobie w kościele i buch zjechałam na ławkę :/ Gina kazała mi pić więcej wody, nie dopuszczać do głodu bo spada poziom cukru i unikać dusznych miejsc :( też jeszcze jeżdżę do pracy, ale myślę nad L4 bo mam dosyć daleko (40km w jedną stronę) i boję się tych omdleń :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Drugi trymestr jest super, ale Ty go dopiero zaczynasz. U mnie też powoli się wszystko klarowało, bo do 18 tyg. wymiotowałam, ale poza tym to zdecydowanie najlepszy czas i ma się najwięcej energii.

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A dziewczyny dostalyscie juz zwrot z urzędu skarbowego?. Nie wiem dlaczego, ale wyplacono mi tylko czesc, nie mam pojecia dlaczego, jakos w ratach wyplacaja?

Agatka ja pracuje w US wiesz co powiedz mi a może miałaś jakies niezapłacone mandaty,podatki bądź twój mąż (jesli rozliczyłaś się z nim) ale wtedy powinnaś dostać i tak informacje o tym lub tez kolejna opcja to komornik sądowy może zabrać nadpłatę na poczet zaległości( jesli takowe masz).niewiem jaka jest u ciebie sytuacja ale raczej na raty zwrotu się nie wypłaca

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Drugi trymestr jest super, ale Ty go dopiero zaczynasz. U mnie też powoli się wszystko klarowało, bo do 18 tyg. wymiotowałam, ale poza tym to zdecydowanie najlepszy czas i ma się najwięcej energii.

Hahaha, ja wiem że dopiero zaczynam, ale w momencie kiedy Belly pokazało mi 2 trymestr ja sobie pomyślałam, że teraz się zacznie cudowny okres :) i rozumiem jakby dolegliwości ciągle trwały, a mi się w sumie takie niefajne dopiero teraz pojawiają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:25

Nynusia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ