Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a ty tachykardie leczysz u kardiologa, czy nic nie bierzesz na to. Ja mam od zawsze wysoki puls, kiedys jako nastolatka mialam robione badania i lekarz kazak mi tylko lykac magnez. Ale teraz sie stresuje, bo caly czas moj spoczynkowy puls srednio jest ponad 100 bo zdaza sie 90 pare a i 120 pare. Nigdy ponizej 85.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, ciśnienie mam w normie, echo serca tez, ekg tez, uznano, ze nie jest to niebezpieczne, taka uroda i nic nie biorę.

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu ja tez mialam dokladne usg robione w 13tyg u swojej gin, m.in. przeziernosci, przeplyw krwi, pomiary itd.I tez tego nie nazwala prenatalnym a na tym to polega.ma dobre usg wiec mogla wszydtko zrobic, a gdyby znalazla cos niepokojacego to wyslalaby mnie na dokladniesze badania, bo wiem ze tak robi.

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, nic przy tej twardości nie boli, tylko czuję, że mam sztywny fragment brzucha. Ja też myślałam, że to może jelitówka (miałam lekkiem mdłości z powrotem) albo wzdęcia, a zaparć nie miewam. Ale na jelitówkę to już za długo (tydzień), no i nie za bardzo miałam inne objawy, a wzdęcia - nigdy nie miałam w takiej wersji, ale może w ciąży inaczej to wygląda. W każdym razie lekarz stwierdził, że przyczyny jelitowe raczej by wykluczył.

Aagatkaa, sugerował wziąć Relanium 5 mg w sytuacji jak się zepnie brzuch, nie więcej niż 2 tabletki na dobę. Podobno Relanium obniża próg kurczliwości macicy (oprócz oczywiście całej reszty działań). Właśnie była u mnie sąsiadka i powiedziała, że też dostawała Relanium, ale wolała no-spe. Duphaston biorę od początku ciąży 2x1, luteinę odstawili mi po wchłonięciu krwiaka, aspargin 3x2 i wczoraj wzięłam no-spe.

Ech, mam nadzieję, że jednak jakoś się to wszystko wyrówna... Jak przyszedł II trymestr przeszły mi mdłości, lekarze potwierdzili, że nie mam już krwiaka, mogłam wstać... I zaraz z powrotem kłopot. Pocieszam się tylko, że nie widać na usg żadnych sygnałów niebezpieczeństwa.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka a może to po prostu tak masz mieć? Jak Cię nic nie boli to może to normalny objaw, nie denerwuj się na zapas będzie dobrze :)

~Rewianka~, onka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę Naszym Szkrabem. Nie często się udzielam na forum, ale staram się na bieżąco czytać Wasze wpisy. Z reguły jak przeczytam jakiś wpis na który bym chciała odpowiedzieć to zanim doczytam pozostałe to zapominam co i na który chciałam napisać :P

Usg prenatalne miałam 25 marca w 12 tygodniu i 2 dniu. Poniżej zamieszczam link do filmu, który dostaliśmy, mam nadzieję, że się odpali, bo po raz pierwszy coś dodawałam na YouTube :)

https://www.youtube.com/watch?v=44QCPhDe96Q&feature=youtu.be

Lexie, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć lekarz nie chciał jeszcze powiedzieć co nam się urodzi to ja wiem swoje :) ciekawe czy się sprawdzi :)

km5st5odhm9cjfa0.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja bym brala regularnie nospe forte 3x1tabletke, relanium bym nie brala

onka lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bardzo twardy brzuch jak kamień. Lekarz mi powiedział, że to możliwe że za dużo stoję na nogach powinnam więcej odpoczywać. Ale ja w sumie mam prace siedząca przed komputerem, możliwe też że to stres powoduje bo ja pracuje w korporacji i wynik tylko się liczy. Przez to dał mi teraz zwolnienie abym mogła się wyciszyć i uspokoić.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała prenatalne pod koniec 13 tygodnia. Nie wiem czy to nie za późno, bo niektóre dziewczyny już miały w 12 tygodniu. W ogóle mam "zwaloną" ginekolog i na razie czekam na zapis do innego ginekologa, tym razem faceta. Dodatkowo jest położnikiem w szpitalu, a tu muszę szukać położnej do szpitala. Wydaję mi się, że gdybym nie wspomniała o badaniach genetycznych, to pewnie by nawet ich g. nie wykonała

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka wrote:
    Choć lekarz nie chciał jeszcze powiedzieć co nam się urodzi to ja wiem swoje :) ciekawe czy się sprawdzi :)

Ja widzę siusiaczka, czy się mylę? ;)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, Aagatkaa, dzięki za odpowiedzi:)

Miska, to życzę Ci żeby przeszło - ja też dostałam nakaz leżenia i odcięcia się od spraw zawodowych, może trochę dzięki temu się poprawiło, ale nie przeszło z pewnością. Co nie znaczy, że Tobie nie pomoże:)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy właśnie z zakupów. Kupiłam w pepko czapeczkę, niedrapki, 2xbodziaki i koszulkę :D Chyba mnie mąż więcej na zakupy nie zabierze :P

Lexie, paula1, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka wrote:
    To i ja się pochwalę Naszym Szkrabem. Nie często się udzielam na forum, ale staram się na bieżąco czytać Wasze wpisy. Z reguły jak przeczytam jakiś wpis na który bym chciała odpowiedzieć to zanim doczytam pozostałe to zapominam co i na który chciałam napisać :P

Usg prenatalne miałam 25 marca w 12 tygodniu i 2 dniu. Poniżej zamieszczam link do filmu, który dostaliśmy, mam nadzieję, że się odpali, bo po raz pierwszy coś dodawałam na YouTube :)

https://www.youtube.com/watch?v=44QCPhDe96Q&feature=youtu.be

Cudowny filmik Mo_niczka :) ja na badaniu zupełnie zapomniałam poprosić żeby lekarz włączył nagrywanie .. :(

Mo_niczka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Ja widzę siusiaczka, czy się mylę? ;)

Też widzę siusuaczka, mam nadzieję, że nic się nie zmieni do kolejnego usg i Maleństwo pozostanie Karolikiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 18:23

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Cudowny filmik Mo_niczka :) ja na badaniu zupełnie zapomniałam poprosić żeby lekarz włączył nagrywanie .. :(

Nas lekarz zaskoczył, niespodziewanym się że dostaniemy film. Jak dostałam zdjęcia to byłam happy

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo kochane, płci jeszcze nie znamy, bo może być to zarówno chłopiec jak i dziewczynka patrząc na to co ma tam między nóżkami :D kochane leżało najpierw głową do dołu jakby mi przez macicę wyglądała a później leżało na brzuszku buzią w dół więc trzeba było popukać w mój brzuch głowica i obróciło się niczym wirowanie prania w pralce haha. Przezierność karku 1,50mm, łożysko na tylnej ścianie nisko więc ruchy też będę szybciej czuć :) Dostaliśmy nagranie na płycie :) Moja Oliwia bądź Feliks <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dab2fbe11c94.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a95025bdaf7.jpg

Lexie, paula1, BATTINKA, Mo_niczka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim śliczna dzidzia,gratulacje! :)

Fatim lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne maleństwa dzisiaj pokazujecie :-)
    Ja dzisiaj znowu podsluchalam swoja dzidzie i nawet udało mi się nagrać, ale nie wiem jak Wam wstawić :-)
    No i zdecydowalam,a mąż się zgodził,ze jak będzie dziewczynka to damy jej na imię Izabela, po mojej Mamci, a na drugie albo Paulina, albo Zuzanna :-)
    A jak będzie chłopiec to nie wiem :-)
    (do wizyty jeszcze 17 dni...)

Ursa, meeegi1771, Nynusia, Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Paula :) Izabela przepiękne imię. My mieliśmy wybrane dwa imiona dla dziewczynki Jadwiga i Izabela (mi się jeszcze Liwia podoba ale mąż uważa, że nie brzmi zbyt dobrze). Ale u nas już na 100% zostanie Jadwiga. Gorzej z imieniem dla chłopca bo kompletnie nie możemy się zgodzic.

paula1 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ