Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę 20 kwietnia to już może się dowiem czy zostaje dziewczynka...chciałabym bardzo :-)
    Z imieniem dla chłopca tez mamy problem... Mój młody miał mieć inne imie, juz nawet nie pamiętam jakie, ale jak się urodził to zdecydowalismy że będzie Tomasz i drugie po tacie Mariusz :-)
    A ja miałam babcie, która też miała na imię Jadwiga, ale juz nie żyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 19:18

Ursa lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, ja po wizycie wczoraj a nawet dwóch, ale zacznę od początku.
    Poszłam do lekarza na NFZ to była moja druga wizyta u niego. Poszliśmy z mężem na wizytę z usg genetycznym. Najpierw wpisywał w kartę innej pacjentki moje wyniki badań, zorientowałam się jak wypisywał skierowanie na kolejne badania. POtem podczas usg stwierdził, że nie jest w stanie tu nic ocenić bo bardzo niewyraźnie widać, po wielkich trudach zmierzył NT 1,6, kości nosowej nie uwidocznił, jak mąż zapytał o płeć to spojrzał na niego i odpowiedział że to stanowczo za wcześnie. Obraz usg był masakryczny, normalnie jak śnieżący.

Wyszłam z gabinetu, w domu się poryczałam, następnie zadzwoniłam do gabinetu lekarza, u którego byłam na pierwszej wizycie prywatnie. Akurat przyjmował, wsiedliśmy w samochód przyjął nas od ręki. Zbadał mnie, sprawdził ph, następnie wykonał usg ocenił wszystkie parametry NT, kość nosową, żołądek, przepływy naczyniowe, struktury mózgu. Powiedział, że wszystko jest w porządku cieszyć się trzeba a nie martwić. Bardzo mnie uspokoił. Doktor zapytał czy znamy już płeć i jak powiedzieliśmy, że nie ocenił że z dużym prawdopodobieństwem będzie to dziewczynka. Hurra!!!

Już więcej nie pójdę do tamtego na NFZ, wolę płacić ale mieć pewność i być spokojna po wizycie.

paula1, miska2503, Ursa, Nynusia, Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyty kontrolne chodzę na NFZ, ale na usg prenatalne poszłam prywatnie, głównie z powodu sprzętu jakim dysponuje lekarz u którego byliśmy. Początkowo chciałam iść panstwowo na usg, nawet termin miałam, ale opinie o tym lekarza co prywatnie mnie przyjął mnie przekonały żeby zapłacić i mieć pewność, że trafię na dobrego specjalistę.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddam się już całkowicie w ręce tego lekarza, tym bardziej, że pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić.
    Dzidzia ma już 59 mm, następna wizyta 30 kwietnia i od dziś jestem na zwolnieniu.

Ursa lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :* ciesze sie ze tutaj same dobre wiesci i dzieciaczki rosna :)
    Ja dzisiaj z mężem mialam przygode.. pojechalismy na zakupy prprzedswiateczne do marketu.. czulam sie dobrze dopóki nie stanelismy w kolejce do kasy przed nami bylu tylko 2 osoby.. w pewnym momencie zrobilo mi sie slabo szukalam wzrokiem gdzie mogw usiasc ale nie znalazlam nic a pozniej juz nic nie pamietam obudzilam sie na podlodze.. eh maz zdazyl mnie zlapac od razu pelno ludzi na okolo i pchrona od razu przyniosla mi krzeslo i wode.. a ja nie bardzo wiedzialam co sie dzieje :(
    eh tak wiec mielsimy wesolo.. pierwszy raz mi sie cos takiego przydazylo.. maz zabronil mi teraz samej jezdzic na zakupy.. ;)

relgrl68722yz04m.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jakby ten od mojego usg prowadził ciążę to może też bym się skusila, ale on podobno zajmuje się tylko usg i w Gamecie invitro. A szkoda bo sympatyczny i bardzo konkretny lekar, choć na razie złego słowa nie mogę powiedzieć na panią dr do której chodzę na NFZ.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mąż ma rację. Mi czasem się zdarza że wszystko mi zawiruje ale z reguły wtedy w domu jestem.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya w domu czasem jak za szybko wstawalam tez mi sie zdarzalo ze zakrecilo mi sie w glowie ale wtedy od razu siadalam albo sie kladlam i bylo ok.. to co dzisiaj mi soe przytrafilo to mialam pierwszy raz.. jeszcze maz jak mnie lapal to wybil bark i nie mogl reka ruszyc na szczescie udalo sie ze wskoczyl na miejsce tyle ze teraz go boli :(
    Wiec dziewczyny uwazajcie na siebie bo kazdej moze sie to przytrafic i lepiej zeby wtedy sama nie byla.. :(

relgrl68722yz04m.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki dzień dziś za mną ale ciasto upieczone sałatki zrobione :)
    Mój kochany po długim czasie w końcu w domku :)
    Nie nadrobię was dziś przepraszam ale padam już idę zaraz do łóżeczka
    A ogólnie to dziś mi chciało głowę rozwalić chyba coś z ciśnieniem nie tak
    A tak wg to jutro pójdę chyba bałwanka święcić a nie jajeczka bo u mnie sypie w tej chwili śnieg hihi
    Dobranoc wszystkim :)

Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika :( Coś jest na rzeczy, wiele tutaj osób się skarży w ostatnich tygodniach na zawroty głowy i zasłabnięcia. Mnie wczoraj też mama łapała, akurat kroiłam chleb. Tylko ja nie tyle zasłabłam co mi się duszno zrobiło i serce strasznie w piersi waliło. No i u mnie okazało się, że ciśnienie.

Paula dla chłopca ogromnie mi się podoba Antoni ale jest ostatnio bardzo popularne. Bardzo chciałabym nadac synkowi imię Beniamin ale mąż kategorycznie odmawia :/ Z kolei on chce nazwac Tadeusz... a mi zdrobnienia nie leżą.

Soraya to straszne co piszesz. Powiem tak: to naprawdę draństwo, że się całe życie odkłada na tą cholerną składkę zdrowotną a potem i tak wszystko trzeba robić prywatnie bo inaczej traktują Cię jak śmiecia.

paula1 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ewalika :( Coś jest na rzeczy, wiele tutaj osób się skarży w ostatnich tygodniach na zawroty głowy i zasłabnięcia. Mnie wczoraj też mama łapała, akurat kroiłam chleb. Tylko ja nie tyle zasłabłam co mi się duszno zrobiło i serce strasznie w piersi waliło. No i u mnie okazało się, że ciśnienie.

Paula dla chłopca ogromnie mi się podoba Antoni ale jest ostatnio bardzo popularne. Bardzo chciałabym nadac synkowi imię Beniamin ale mąż kategorycznie odmawia :/ Z kolei on chce nazwac Tadeusz... a mi zdrobnienia nie leżą.

Soraya to straszne co piszesz. Powiem tak: to naprawdę draństwo, że się całe życie odkłada na tą cholerną składkę zdrowotną a potem i tak wszystko trzeba robić prywatnie bo inaczej traktują Cię jak śmiecia.

My chcemy dziewczynce dać na imię Emilka, a o chłopca była długa batalia, bo ciężko było nam się porozumieć. Pewnie zostanie Bartek, ale jeszcze nie wiem czy Bartosz czy Barłomiej. Chyba jednak Bartosz.

Popularne imiona to teraz Julia dla dziewczynki, a dla chłopca przewijają się Franek i Antoni. W naszym otoczeniu jest też kilku Kacprów.

Ursa lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Oczywiście gratuluję udanych wizyt <3

Paula Izabela to strzał w dziesiątkę piękne imie :)

Ursa my mamy imię dla dziewczynki a dla chłopca podobnie jak u Was nie możemy się zgodzić, zapewne jak będzie chłopiec to wybierzemy na spontanie :)

Soraya i dobrze zrobiłaś, że poszłaś do innego gina przynajmniej wiesz, że u dzidzi wszystko ok i oczywiście zazdraszczam, że możesz mieć dziewczynkę hihi :)

Ewalika biedna :( dobrze, że nic się Ci poważnego nie stało przy tym zasłabnięciu. Mnie często zdarza się, że jest mi słabo ale na szczęscie do tej pory bylo to w domku...

Wiecie co ale dostałam prezent na zajączka :D :D od szefcia 200zł więc mówię jadę po butki które mi się podobały w Deichmannie kosztowały 89zł idę do sklepu patrzę przecenione na 44 no i już uradowana :D biorę pudełko lecę do kasy a tu okazuje się, że kosztują 19zł !!!!!!! No to poleciałam do smyka i wyhaczyłam rożek w promocji po 30zł więc mega pozytywnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:49

Kasia82, paula1, Ursa, agu258, Arielka, aanaa, Mo_niczka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 my dla dziewczynki tez chcemy dac Emilka albo Milena ;) dla chlopca wstepnie jest Kacper albo Tymoteusz :) ale na powaznie bedziemy myslec jak juz bedziemy wiedziec co mieszka w moim brzuszku :)
    Ursa to widze ze mialas podobna sytuacje ze mama byla obok i nic sie nie stalo..
    Nynusia to trafilas na promocje widocznie te butki mialy byc twoje jeszcze zaoszczedzilas :) zazdroszcze ze masz sily na bieganie po sklepach.. ja to zupelnie nie mam energii jak juz pojade to chce jak nakszybciej wejsc kupic i wyjsc a przed ciaza uwielbialam zakupy i moglam godzinami chodzic i szukac a teraz.. :(
    No nic dziewczyny dobranoc :*
    Wesolych spokojnych Świąt w gronie najblizszych :) smacznego jajka i mokrego dyngusa i kazdej zycze zeby w sqieta poczula ruchy dzieciaczka! :D

Ursa, Nynusia, aanaa, Lucy7 lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykończę się tymi bólami brzucha :(( o co tu chodzi do jasnej cholery...łykam 3x nospe oraz magnez.

20kwietnia mam wizytę u ginka może poprosić o duphaston? Bo jednak jak lykalam na pocz. bole byly mniejsze...dlaczego ja się muszę głowic za dr :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 22:33

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny wykończę się tymi bólami brzucha :(( o co tu chodzi do jasnej cholery...łykam 3x nospe oraz magnez.

20kwietnia mam wizytę u ginka może poprosić o duphaston? Bo jednak jak lykalam na pocz. bole byly mniejsze...dlaczego ja się muszę głowic za dr :(

Battinka, współczuję. To się wymęczysz, bidulko. :( Od którego tygodnia masz takie bóle? Ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza jeszcze przed 20 kwietnia. Jakby nie było, to jeszcze kawałek czasu, a po co masz się tyle męczyć i denerwować?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika dziś pojechałam ze względu na buty i wybrać sobie prezencik od mojego M na urodzinki bo w poniedziałek mam a jemu nie chce się myśleć co by tu kupić. Ogólnie to mam wielkiego lenia przez duże L i nie chce mi się łazić po sklepach ;) A Tobie życzę wesołych Świąt szybkiego powrotu energii i dobrego samopoczucia ;*

Battinka nie myślałas o przyspieszeniu wizyty? Biedna jesteś ze tak cierpisz;( może spróbuj umówić się wcześniej może faktycznie coś Ci przepisze na te bóle.

Dobranoc dziewczynki;)

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mam NT zmierzone na ostatnim USG :-)
    Ja właśnie wrocilam do domku, pomoglam mamie, zrobilam dwa ciasta, jutro jedziemy na obiad do dziadka i mam spotkanie klasowe :-) i juz spimy u moich rodziców bo bez sensu krążyć :-)

Battinka <przytul> nie mam pojęcia co mam Ci napisac...

Ja tez wczoraj zaslablam w kauflandzie, szlam do ławki na oślep... Juz nic nie widziałam... Oczywiście jak usiadlam to wszyscy się gapili, bo ciężko oddychalam, rozpielam plaszcz, ale nikt nie podszedł żeby ewentualnie pomoc. Mój M. za mną leciał, bo płacił przy kasie jak ja bieglam do ławki. I tylko on by mi pomógł gdyby cos się stało gorszego...

Ja nie kupuje ciuszkow w pepco, bo SA strasznej jakości, wole kupic w lumpku niz tam :-P

Nie mogę sobie znaleźć dobrego miejsca do siedzenia, ciagle mnie kręgosłup boli...

Tak poza tym to życzę Wam Wesołych Świat i zebysmy nosiły pod serduszkiem zdrowiutkie maleństwa, żeby porody były szybkie i bez komplikacji, no i byśmy dobrze znosiły jeszcze te 6 miesięcy :-) :-) :-) no, niektóre to nawet 7 :-)

Buziaki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 22:56

aanaa, Lucy7 lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się kręci w głowie- widocznie taki etap ciąży :D Co do imion to chyba już mamy postanowione dla dziewczynki Helenka a dla chłopca Antek- popularne ale żadne inne nam się nie podoba a poza tym po moim dziadku :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne :) znowu dzis brzydka pogoda, ale nie wiem czy to moja obowiązkowość czy lepiej się czuję, bo mam siły na sprzątanie :D co do imion to mamy tylko wstępne dla dziewczynki - Jagoda. Jak będzie chłopak to nie mam pojęcia... Na szczęście mamy czas :) miłego dnia kochane i duuuzo sił ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;)
    Ja właśnie robie rundkę z psem po dworze ale zimno brrr...

Agu258 to znaczy ze miałaś prenatalne ale wszystko ok i zapewne dlatego nic nie mówił.

Ja uciekam do domu po szykować jeszcze parę rzeczy.

Także dla każdej z Was przesyłam najwspanialsze życzenia zdrowych spokojnych rodzinnych świąt moje kochane aby dzieciaczki w brzuszkach spokojnie i dobrze rosły !!!:* Wesołych Świąt :*

Lucy7, agu258, aniacicha, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ