X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Taaak ! Ja też się zbuntuję i nie wychodzę jutro jak się nie dowiem.
    Ty też masz jutro wizytę?

Taak o 12.20 :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ss gratulacje syneczka ! :*

Oj kobitki tak wam sie marzy l4 ale to tylko teoria , w domu jest jeszcze gorzej , siedzisz i tylko sie nudzisz , ja juz siedze 3 miesiac i uwierzcie ze szukam sama zajec bo to ciezko wysiedziec, na poczatku jest fajnie wiadomoka , pozniej juz mniej :D .

Oj tez czekam na 1 ruchy :)

Szczęśliwa Mamusia, jak ja Cię rozumiem! Jestem w domu od 5 tygodnia i czasem mam już dośc. Może to też od tego, że w większości czasu muszę leżeć. Co innego kiedy mogłam iść na spacer, albo coś robić... ale znów miałam krwawienie, plamienia i znów leże...
    Najgorsze jest to, że mieszkamy z dala od rodziny, a i wiadomo, że znajomi nie za często nas odwiedzają, bo mieszakmy na końcu Warszawy ech... no, ale dla Dzidzulka można się przemęczyć:)

SS gratuluję Synka:) ja wciąz nie wiem jaka płeć :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, coś w tym jest. Ja jestem molem książkowym, w każdym roku czytam ok. 70 powieści przy natłoku obowiązków. Cieszyłam się, że na zwolnieniu będę mieć tyle czasu na czytanie, a odkąd jestem w ciąży, moje myśli ciągle są gdzieś daleko. Oczywiście nadal czytam, ale znacznie mniej i zdecydowanie trudniej mi się skupić. Zdarza mi się myśleć o niczym i jestem jakaś rozkojarzona. Hormony? :)

ss wrote:
    Ja na l4 mozna powiedziec ze jestem od 26.01.i nie narzekam.na poczatku przez angine potem az jeden dzien bylsm w pracy i przez skorcze znow l4.w pracy nie dalabym rady przez zle samopoczucie od poczatku.2 miesiace glownie lezalam i bylam szczesliwa ze nie musze pracowac bo byloby to nie mozliwe.w domu zawsze jest cos do roboty, myslalam ze bede czytac ksiazke za ksiazka bo tak sie bede nudzuc a tu wogole nie mam na to czasu:/a czesto ochoty.

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawne, że Belly pokazuje,że jestem w 17 tyg, a suwaczek że w 16:))

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly liczy rozpoczęte tygodnie. Jeśli masz 16 tydz. na suwaczku, to w praktyce jest to skończony 16 tydz., a rozpoczęty 17. :)

Jacusianka, ja też nie znam płci. Poznam dopiero za sześć tygodni na połówkowym. A Ty kiedy idziesz na kolejne usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 17:34

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opel meriva 2004r, to wedlug mnie naprawde fajny samochod.. jest troche wyzzszy niz inne osobowki a wewntarz jedt duzo miejsca.. a jak sie zlozy fotele to juz wogole.. a i jest taka opcja, ze z tylu moga siedziec tylko dwie osoby albo trzy te fotele sie tak skladaja jakby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 17:35

• aanaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja tez jestem molem książkowym a odkąd jestem w ciąży w ogóle mi czytanie nie idzie :) ostatnio kupiłam 5 książek i przeczytała je juz moja mama i teściowa, a ja się do nich zebrać nie mogę :)

Kasia82, Blondik lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Belly liczy rozpoczęte tygodnie. Jeśli masz 16 tydz. na suwaczku, to w praktyce jest to skończony 16 tydz., a rozpoczęty 17. :)

Jacusianka, ja też nie znam płci. Poznam dopiero za sześć tygodni na połówkowym. A Ty kiedy idziesz na kolejne usg?

Pewnie na połówkowym za 3 tygodnie:) to będzie 19t4d, ale tego samego dnia mam wizyte i od razu lekarka by zerknęła. mój mąż chce, że by to była tajemnica, ja jestem bardziej niecierpliwa:) Moja p. Dr zawsze robi mi usg, ale że przyjmuje w przychodni państwowej (chociaż prywatnie) ma bardzo kiepski sprzęt :)chyba, że za bardzo będę się stresowała czy z Bobisiem wszystko dobrze i może uda mi sie dostać na wizytę w przyszłym tyg:)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja 17:20 <3

Która mamusia jeszcze jutro wizytuje?
    Wiem, że było Nas parę na 28.

Agatka no tak ja mam często niechciewajke;)

Arielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamuśkom i ich maluszkom.Zadko pisze ale staram się czytac na bierząco .Gratuluję dobrych wieści o waszych pociechach w brzuszkach.Moje maleństwo w piątek 24 kwietnia(17tc i 2d) mierzyło 12cm i serce bije jak dzwon.Jestem dobrej myśli że ciąża nr 10 zakończy sie nareszcie sukcesem.WSZYSTKO PRZEBIEGA PRAWIDŁOWO.Obstawiałam ze bedzie syn ale pod sercem nosze dziewczynkę Aleksandrę.Syn nazywał by sie Alexander.WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANE.

nenka2, aanaa, szczesliwa_mamusia21, Lexie, polkosia, agu258, agania, onka, Muffinka1019, BATTINKA, paula1, Blondik, Kasia82, agaton lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede jutro cały dzień trzymać kciuki ! <3

A ja sie zapisalam do szkoly na kurs , jestem z siebie dumna i rusze sie z domu juuuhu ! :D

jacusiaanka no to masz troszke inna sytuacje wiec wyobrazam sobie jak Ty sie czujesz , ale wszystko dla malenstwa! Jak trzeba lezec no to niestety , ja mam tyle "dobrze" ze moge gdzies sie ruszyc , dopiero zaczelam to wprowadzac w zycie po 4 mcach ;o ale lepiej pozno niz wcale :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które rodzą pierwszy raz - będziecie chodziły do szkoły rodzenia? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Do dziewczyn, które rodzą pierwszy raz - będziecie chodziły do szkoły rodzenia? :)

O ile nie będzie przeciwwskazań - tak:) już się nawet zapisałam na sierpień :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Ja nie :) nigdy to do mnie nie przemawiało i jakos tak zostalo, ale kazdy oczywiscie ma swoje zdanie !

Stelianka , gratulacje coreczki :) Na pewno bedzie wszystko dobrze

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jutro mam wizytę o 16.30.

co do szkoły rodzenia to sie nie wybieram. Na studiach w ramach praktyk miałam okazje być na kilku zajęciach i wcale mnie one nie zachęciły.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też sobie daruję szkołę rodzenia. Położna u mojego gina prowadzi indywidualne lekcje na tematy wybrane przez rodziców. Muszę się tylko dowiedzieć czy to płatne czy nie, bo jak będzie droższe od szkoły to się zastanowię :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść, ale poczytałam w necie i dziewczyny niespecjalnie są zadowolone... Już sama nie wiem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Zaraz zabieram się za nadrobienie weekendu :)
    Ja już po wizycie teściowej i szwagierki, przeżyłam :) Nadchodzący weekend będzie o niebo lepszy!!! :) Bo też i dłuższy!
    Mam takie pytanie, co z Małgorzatką? Chciałam na liście sobie zobaczyć, która z Was już zna płeć i jak się to układa, ale ostatnio była zapisywana 14go marca. Wiem, że to pierdółka, ale kurcze chciałabym spamiętać kogo tam w brzuszku macie i jak się będzie nazywać...

Polkosia ja idę do szkoły rodzenia razem z mężem, myślę, że tylko nam pomoże. A jak się nam nie spodoba to zrezygnujemy i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:42

agu258, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chciałam się wyzalic, ze opadl mi tyłek od nicnierobienia :-P wyglada , jak nalesnik!

Nynusia lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z aut polecam opla vectra kombi. Super dużo miejsca z przodu, z tyłu i duży bagażnik :) jest bardzo wygodny, ładnie się prezentuje :)

jacusianka, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ