X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak naprawde to w najbardziej polecanej marce moze sie trafic egzemplarz do d...y, albo odwrotnie w najmniej polecanej super model, nigdy sie nie wie na co sie trafi niestety...

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy nowy Renault Clio :) Mieliśmy go kupić po ślubie, ale szkoda nam było 50 tys., więc kupiliśmy Peugeota 107 i to był świetny wybór. Mega oszczędne auto i wszędzie się mieści :D Ale musimy i tak kupić drugi, bo wózek do niego nie wejdzie. Może teraz się uda z "klijówką" ;) A w sumie dwa auta się przydają, bo oboje sporo jeździmy. Byle tylko na to wszystko kasa była :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w domu od prawie dwóch miesięcy i ani trochę się nie nudzę. Może to dlatego, że mam już jedno dziecko i związane z tym obowiązki. Czas mija mi bardzo szybko i tydzień za tygodniem upływa niepostrzeżenie. Lubię swoją pracę, ale jeszcze nie zdążyłam za nią zatęsknić i raczej szybko ta tęsknota się nie pojawi. :)

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja tez nie zdazylam za moja zatesknic, zwłaszcza ze raczej nie mam do czego wracać po macierzynskim bo akurat kończy mi się wtedy umowa. Mi tez dni lecą bardzo szybko, choć nie mam zbyt wielu obowiązków i czasem nudze się az za bardzo :-) myślę, ze po ślubie to juz całkiem poleci czas, bo teraz mimo wszystko czekam i doczekać się nie mogę. Na dzidziusia tez czekam, ale wiem tez, ze wielu rzeczy mi brakuje, wiec cieszę się, ze jeszcze mam troche czasu :-) a do ślubu juz praktycznie wszystko jest wiec, tylko muszę czekać :-P

Kasia82 lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na L4 idę z dniem 1 września, niestety/stety w mojej branży najlepsze zarobki są w lipcu i sierpniu. O ile zdrowie pozwoli, nie chcę tego tracić. Inna sprawa że czasami nic mi się nie chce, ale w domu mam to samo, więc bez różnicy gdzie się obijam :)

Nynusia lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wydawało mi się, że poczułam dzidziolka, ale raczej jest jeszcze za malutki... to pewnie jelitka ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 mozna powiedziec ze jestem od 26.01.i nie narzekam.na poczatku przez angine potem az jeden dzien bylsm w pracy i przez skorcze znow l4.w pracy nie dalabym rady przez zle samopoczucie od poczatku.2 miesiace glownie lezalam i bylam szczesliwa ze nie musze pracowac bo byloby to nie mozliwe.w domu zawsze jest cos do roboty, myslalam ze bede czytac ksiazke za ksiazka bo tak sie bede nudzuc a tu wogole nie mam na to czasu:/a czesto ochoty.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja sądzę, ze tez się nie będę nudzic, a nawet jezeli, to należy mi sie od 2lat miałam tylko 5dni urlopu, chce sie w końcu polenić. I poświęcić czas starszej córce. Ja dzisiaj w pracy do 21 wiec chetnie się zamienię na nudzenie się na l4 ;)

agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - całe szczęście, że ja pracuję w normalnych godzinach od 9:00 do 16:00 i to 7 godzin. Nie dałabym rady siedzieć do 21:00 w pracy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganis idzie sie przyzwyczaić, tylko moje córki ni żal, bo widzę, ze chciałaby miec mamę po poludniu w domu.

km5st5odymuuq2ts.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    mam pytanko do Was: robiłyście badanie przezierności karkowej??

mhsvh371pdpt408y.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream tak ja miałam robione na ostatniej wizycie 14.04 ;)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam u gin i na prenatalnych 10.04 :)

EDIT: lili_madlen widzę, że dla Nas obu wtorki są magiczne, bo wskakujemy w "kolejny tydzień" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:20

lili_madlen lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 we wtorek także przewidywany termin porodu :D Jak dziś " z nudów" wchodziłam na kalkulator ciaży na stronce babyonline.pl i pojawiło sie m.in zdanie " za Toba juz 97 dni ciąży (...)" to aż zaniemówiłam że ten czas aż tak szybko leci :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Nynusia też już przebierasz nogami z niecierpliwości?:D Tylko ty masz tydzień do przodu ale już powiedziałam, że nie wyjdę z gabinetu dopóki mi nie poda płci :D Na początku mi mówił, że płeć będzie widać w 20 tyg ale już będzie 17 więc nie odpuszczę :D

Taaak ! Ja też się zbuntuję i nie wychodzę jutro jak się nie dowiem.
    Ty też masz jutro wizytę?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny bylam dzis na wizycie i na 100%syn! Wszystkie, ale to wszystkie zabobony, lacznie z chinskim kalendarzem mowily ze corka, wiec nie zmieniam zdania ze to wszystko to zabawa tylko bo wierzyc temu absolutnie nie mozna!;))
    A tak poza tym z małym wszystko w porządku, cytologie dzis mi zrobila.I na szczescie juz takim wielkoludem nie jest tylko idealnie w normie, taki jak być powinien;)czkawke miał i drapał się po głowie;)

Gratuluję!! Super wiadomość :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Ja czuje już ruchy dzidziolka, jak trzepotanie skrzydeł motyla.
    Szukamy wstępnie wózka na kołach pompowanych, ale takiego żeby się zmieścił do małego bagażnika. Najlepiej 3 in 1. W wolny weekend majowy musimy odmalować łóżeczko po moim mężu i jego braciach. I zmierzyć wymiary materaca.
    Planujemy kupić większy samochód do 15 tys. Może jakiś doradzicie jakiś sprawdzony model ? Nie chcemy wydawać, aż tak dużej kasy będą inne wydatki

Hmm.. może Opel Astra w kombi ewentualnie Volkswagen Passat albo Golf też bardzo dobre samohody.
    I potwierdzam Berlingo awaryjny,
    Ford Mondeo też super ale fakt trzeba mieć szczęście do Forda

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi się dziś nic nie chce... jak dobrze, że koniec pracy już...

Miłego popołudnia.

Lexie wrzuć fotę z fryzurką może mnie zainspirujesz!

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to z tym nic mi sie nie chce jest juz nas 3 ;)

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, Aguś. Wiesz, to może też kwestia wieku? Ja też byłam na zwolnieniu w pierwszej ciąży i mimo obowiązków (ostatni rok studiów, pisanie pracy magisterskiej, przygotowania do ślubu), też zdarzało mi się nudzić. To było ponad dziewięć lat temu, ale wtedy chyba potrzebowałam ciągłych bodźców i brak pracy mi doskwierał. Teraz, po tylu latach pracy w szkole, już inaczej patrzę na pewne sprawy i choć myślę o pracy z sentymentem, za szybko nie chciałabym do niej wrócić. Jeśli to będzie tylko możliwe, chciałabym ze dwa lata posiedzieć w domu z maluszkiem.
    agu258 wrote:
    Kasiu ja tez nie zdazylam za moja zatesknic, zwłaszcza ze raczej nie mam do czego wracać po macierzynskim bo akurat kończy mi się wtedy umowa. Mi tez dni lecą bardzo szybko, choć nie mam zbyt wielu obowiązków i czasem nudze się az za bardzo :-) myślę, ze po ślubie to juz całkiem poleci czas, bo teraz mimo wszystko czekam i doczekać się nie mogę. Na dzidziusia tez czekam, ale wiem tez, ze wielu rzeczy mi brakuje, wiec cieszę się, ze jeszcze mam troche czasu :-) a do ślubu juz praktycznie wszystko jest wiec, tylko muszę czekać :-P

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ