X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja jeżdżę dużo na rowerze,ale ja nie mam żadnych takich niefajnych akcji. Mysle,ze po tych plamieniach lepiej odczekać troche,aż sie wszystko ustabilizuje:) niech organizm dojdzie do równowagi,bo jak dobrze pamiętam,po odstawieniu hormonow miałaś plemienia,wiec jakis to tez szok musial dla organizmu byc:) słuchaj męża i nie rob nic,dziewczyny musimy korzystać z tego czasu,bo nie często sie jest w ciąży;) leńmy sie;)

agu258, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepadam za filmami w domu, wolę kino :) Ale może jakiś serial. Na razie zjadłam śniadanie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide juz robic obiad, glodna jestem... mlode ziemniaczki w skorkach z sosem czosnkowym :)

agania, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym posiedziała w domku :) i się ponudziła. Ale na razie muszę pracować, tym bardziej, że jeszcze nie jesteśmy na swoim, tylko u teściów, a nasze się remontuje. Więc muszę jeszcze trochę wytrzymać, bo nie będę z teściową siedziała w domu ;) planuję iść na L4 od lipca, ale jak będzie to zobaczymy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście, że są już STYCZNIÓWKI 2016? ;) ;) ;)
    ale to leciii....

agu258 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis placzliwy dzien...wszystko mnie denerwuje...:'''(

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zeta, tyle ze nie płacze, ale mam dola takiego, jak wczoraj... Za dużo się chyba u mnie działo ostatnio i jakieś takie mam dziwne myśli, ze do ślubu jednak nie dojdzie... Jakoś tak się martwie, ze wydarzy się cos z teściowa takiego, ze nie dam rady i ślubu po prostu nie będzie :-(

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na zwolnieniu i piszę sprawozdanie z planu rozwoju zawodowego, bo w maju kończę dyplomowanie. Sporo już napisałam, ale nie jestem w stanie długo nad tym siedzieć, bo to jest takie "ciekawe", że po góra dwóch godzinach mam dosyć. Jeszcze jakieś trzy - cztery dni po dwie godziny i skończę, a później jeszcze teczka stażu do skompletowania. Dużo tego, ale teczkę mogę oddać nawet we wrześniu lub październiku.
    I tak nie narzekam, bo koleżanki, które pracują, mają dużo więcej na głowie, a ja tylko te papiery.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chwile mnie nie bylo, bo w pracy mialam urwanie glowy, mimo zwolnienia a potem wizyta u lekarza, a dzis mega stres znowu w pracy...
    Lekarz stwierdzil ze jest mi lepiej, nic sie w srodku nie dzieje i zwolnienia nie pitrzebuje, ale ze brzuch mnie wciaz boli to mam pracowac 4 h i dal mi zaswoadczenie, na podstawie ktorego nie moge pracowac wiecej przed komputerem. Pracuje w sekretariacie szkoly 8 h siedzenia przy biurku oczywiscie przed komputerem, ale co moj szef wymyslil dzis to przeszlo granice, przynajmniej moje. Stwierdzil, ze moja praca nie polega na 8h przepraszam d komputerem, bo moge wstac, chodzic, zjesc sniadanie nawet i musze pracowac 8 h. A jak chce tylko 4 to za polowe pensji. Noz ku..... To ja cale dwutygodniowe zwolnienie chodzilam do pracy na kilka godzin, zeby wszystko gralo, w piatek bylam nawet 11 h a on tu taki nr... Pewnie chce zebym poszla na zwolnienie bi juz by zus plqcil za chwilke, a i tak do pracy chodzila. Takiego wala. Jak teraz pojde na zwolnienie to juz mnie nie zobaczy.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam styczniówki a moja przyjaciółka ma termin na 31 grudnia :D sylwester na porodówce:)
    Mnie strasznie połamało w krzyżu i ledwo żyje z bólu. Nie wiem co robić, na wszystkich maściach rozgrzewających napisane że nie stosować w ciąży, przeciwbolowych tez nie chce brać :/ trzeba się przemęczyć. Matka polka męczennica :D

Jak tam u Was z ruchami bejbochów? Ja czuję cały czas :) skubańczyk ma chyba adhd ale to po tatusiu :D

Dziś zaczęłam 17 tydzień a jutro usg :)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam wyrazniejsze ruchy w 13 i 14 tyg niz teraz :/ i troche sie martwie..

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie czuję jeszcze

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się bo ja też miałam tak że czułam kilka dni, potem nie czułam przez kilka dni wcale a teraz od dwoch dni znowu. Nie wiem od czego to zależy,że się raz czuje raz nie. Moze zależy gdzie się umiejscowi i do której ściany brzucha dotyka. Właśnie zobaczyłam, że suwaczek mi się zatrzymał :/ Już 5 razy go zmieniałam :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio jakas twarda macice tak ze jestem w stanie calutka ja wyczuc pod skora.. no i wczoraj czulam jak dziecko sie przeciaga po prostu czulam jakby dzidzi bylozgniecione przez ta macice i probowalo sie uwolnic.. :/ w pierwszej ciazy tez mialam problemy z twardniejaca macica ale to po 30 tyg.. i nie wiem czy przyspieszyc wizyte.. bo mam za 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:37

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, tak wcześnie to chyba niemożliwe... Nawet przy drugim dziecku mówią, że czuć później. Może to jelita?

Ja się nie nastawiam specjalnie na ruchy zbyt szybko. Łożysko z przodu, dużo tłuszczu :) Pewnie koło 20 poczuję, zgodnie z "harmonogramem" ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz taka natura, w pierwszej ciazy tez czulam w 13tyg i napewno nie byly to jelita.. moj maz tez czul. Jestem bardzo szczupla moze to dlatego. Lekarza pytalam to tez sie ze mna zgodzil, se to po prostu od wrazliwosci zalezy i nic dziwnego ze czuje ruchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:41

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, niestety nie można maści, ale mnie jak bolały plecy na poczatku, to w termofor wlewalam sobie cieplej wody i kladlam pod plecy, ulga niesamowita. Tylko woda nie może być gorąca. Na bol pleców w ciąży dobre sa jeszcze te taśmy dla sportowców
    Ja ruchów jeszcze nie czuje i pewnie poczuje tak jak córkę kolo 16go, albo ze względu na lozysko z przodu kolo 20go. Dobra znów mi zarzucicie, ze się czepiam, ale to średni możliwe, żeby partner w 13tyg czul poruszenie dziecka, to ile to dziecko musiałoby miec sil, żeby walnac matkę tak, ze ojciec poczuje. A w 13tygodkiu dziecko waży 9g, wiec i uderzenie ma motylka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:51

polkosia, Arielka, Blondik lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teorie sa rozne kazdy ma swoje zdanie i moze sie wypowiedziec, po prostu ja wiem co czuje i mam taka swiadomosc to mi wystarczy, nie musi nikt wierzyc :) wazne ze ja zmezem mam mile i niesamowite wspomnienia..

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nie uważam, że się czepiasz, bo dla mnie to też mało prawdopodobne. Tyle koleżanek co mam (i pierworódki i nie), to nie spotkałam się, żeby mąż czuł tak wcześnie ruchy, ale oczywiście to nie mój brzuch... ;) Może u chudziutkich dziewczyn to inaczej jest...

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie czuje,jestem w końcówce 17 tygodnia,a juz sie nie mogę doczekać :)
    Ale trzeba byc cierpliwym :)
    Ja dziewczyny tez pracuje i nie wiem czy do wrzesnia nie będę pracowala,bo mamy taka budowę i konczy sie 9 wrzesnia. Nie wiem czy dam rade,zreszta nie chca mi dać 2 tygodni wolnego urlopu,wiec jak mi urlopu nie dadzą to mam ich w nosie i nie będę tyrać tyle,tylko pierniczne papiery,kompa i bajla morena ;)
    Żadnej taryfy ulgowej w pracy nie mam,obowiazkow multum i nawet ostatnio do pracy jechałam na 21 i siedzialam do 24:20... Oczywiście po normalnej dniowce 8 godzinnej...
    Napiszcie jak wy planujecie L4 brac,kiedy,żebym wiedziała jak to "na świecie" wygląda;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ