X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja jeżdżę dużo na rowerze,ale ja nie mam żadnych takich niefajnych akcji. Mysle,ze po tych plamieniach lepiej odczekać troche,aż sie wszystko ustabilizuje:) niech organizm dojdzie do równowagi,bo jak dobrze pamiętam,po odstawieniu hormonow miałaś plemienia,wiec jakis to tez szok musial dla organizmu byc:) słuchaj męża i nie rob nic,dziewczyny musimy korzystać z tego czasu,bo nie często sie jest w ciąży;) leńmy sie;)

agu258, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepadam za filmami w domu, wolę kino :) Ale może jakiś serial. Na razie zjadłam śniadanie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide juz robic obiad, glodna jestem... mlode ziemniaczki w skorkach z sosem czosnkowym :)

agania, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym posiedziała w domku :) i się ponudziła. Ale na razie muszę pracować, tym bardziej, że jeszcze nie jesteśmy na swoim, tylko u teściów, a nasze się remontuje. Więc muszę jeszcze trochę wytrzymać, bo nie będę z teściową siedziała w domu ;) planuję iść na L4 od lipca, ale jak będzie to zobaczymy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście, że są już STYCZNIÓWKI 2016? ;) ;) ;)
    ale to leciii....

agu258 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis placzliwy dzien...wszystko mnie denerwuje...:'''(

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zeta, tyle ze nie płacze, ale mam dola takiego, jak wczoraj... Za dużo się chyba u mnie działo ostatnio i jakieś takie mam dziwne myśli, ze do ślubu jednak nie dojdzie... Jakoś tak się martwie, ze wydarzy się cos z teściowa takiego, ze nie dam rady i ślubu po prostu nie będzie :-(

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na zwolnieniu i piszę sprawozdanie z planu rozwoju zawodowego, bo w maju kończę dyplomowanie. Sporo już napisałam, ale nie jestem w stanie długo nad tym siedzieć, bo to jest takie "ciekawe", że po góra dwóch godzinach mam dosyć. Jeszcze jakieś trzy - cztery dni po dwie godziny i skończę, a później jeszcze teczka stażu do skompletowania. Dużo tego, ale teczkę mogę oddać nawet we wrześniu lub październiku.
    I tak nie narzekam, bo koleżanki, które pracują, mają dużo więcej na głowie, a ja tylko te papiery.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chwile mnie nie bylo, bo w pracy mialam urwanie glowy, mimo zwolnienia a potem wizyta u lekarza, a dzis mega stres znowu w pracy...
    Lekarz stwierdzil ze jest mi lepiej, nic sie w srodku nie dzieje i zwolnienia nie pitrzebuje, ale ze brzuch mnie wciaz boli to mam pracowac 4 h i dal mi zaswoadczenie, na podstawie ktorego nie moge pracowac wiecej przed komputerem. Pracuje w sekretariacie szkoly 8 h siedzenia przy biurku oczywiscie przed komputerem, ale co moj szef wymyslil dzis to przeszlo granice, przynajmniej moje. Stwierdzil, ze moja praca nie polega na 8h przepraszam d komputerem, bo moge wstac, chodzic, zjesc sniadanie nawet i musze pracowac 8 h. A jak chce tylko 4 to za polowe pensji. Noz ku..... To ja cale dwutygodniowe zwolnienie chodzilam do pracy na kilka godzin, zeby wszystko gralo, w piatek bylam nawet 11 h a on tu taki nr... Pewnie chce zebym poszla na zwolnienie bi juz by zus plqcil za chwilke, a i tak do pracy chodzila. Takiego wala. Jak teraz pojde na zwolnienie to juz mnie nie zobaczy.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam styczniówki a moja przyjaciółka ma termin na 31 grudnia :D sylwester na porodówce:)
    Mnie strasznie połamało w krzyżu i ledwo żyje z bólu. Nie wiem co robić, na wszystkich maściach rozgrzewających napisane że nie stosować w ciąży, przeciwbolowych tez nie chce brać :/ trzeba się przemęczyć. Matka polka męczennica :D

Jak tam u Was z ruchami bejbochów? Ja czuję cały czas :) skubańczyk ma chyba adhd ale to po tatusiu :D

Dziś zaczęłam 17 tydzień a jutro usg :)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam wyrazniejsze ruchy w 13 i 14 tyg niz teraz :/ i troche sie martwie..

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie czuję jeszcze

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się bo ja też miałam tak że czułam kilka dni, potem nie czułam przez kilka dni wcale a teraz od dwoch dni znowu. Nie wiem od czego to zależy,że się raz czuje raz nie. Moze zależy gdzie się umiejscowi i do której ściany brzucha dotyka. Właśnie zobaczyłam, że suwaczek mi się zatrzymał :/ Już 5 razy go zmieniałam :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio jakas twarda macice tak ze jestem w stanie calutka ja wyczuc pod skora.. no i wczoraj czulam jak dziecko sie przeciaga po prostu czulam jakby dzidzi bylozgniecione przez ta macice i probowalo sie uwolnic.. :/ w pierwszej ciazy tez mialam problemy z twardniejaca macica ale to po 30 tyg.. i nie wiem czy przyspieszyc wizyte.. bo mam za 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:37

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, tak wcześnie to chyba niemożliwe... Nawet przy drugim dziecku mówią, że czuć później. Może to jelita?

Ja się nie nastawiam specjalnie na ruchy zbyt szybko. Łożysko z przodu, dużo tłuszczu :) Pewnie koło 20 poczuję, zgodnie z "harmonogramem" ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz taka natura, w pierwszej ciazy tez czulam w 13tyg i napewno nie byly to jelita.. moj maz tez czul. Jestem bardzo szczupla moze to dlatego. Lekarza pytalam to tez sie ze mna zgodzil, se to po prostu od wrazliwosci zalezy i nic dziwnego ze czuje ruchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:41

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, niestety nie można maści, ale mnie jak bolały plecy na poczatku, to w termofor wlewalam sobie cieplej wody i kladlam pod plecy, ulga niesamowita. Tylko woda nie może być gorąca. Na bol pleców w ciąży dobre sa jeszcze te taśmy dla sportowców
    Ja ruchów jeszcze nie czuje i pewnie poczuje tak jak córkę kolo 16go, albo ze względu na lozysko z przodu kolo 20go. Dobra znów mi zarzucicie, ze się czepiam, ale to średni możliwe, żeby partner w 13tyg czul poruszenie dziecka, to ile to dziecko musiałoby miec sil, żeby walnac matkę tak, ze ojciec poczuje. A w 13tygodkiu dziecko waży 9g, wiec i uderzenie ma motylka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:51

polkosia, Arielka, Blondik lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teorie sa rozne kazdy ma swoje zdanie i moze sie wypowiedziec, po prostu ja wiem co czuje i mam taka swiadomosc to mi wystarczy, nie musi nikt wierzyc :) wazne ze ja zmezem mam mile i niesamowite wspomnienia..

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nie uważam, że się czepiasz, bo dla mnie to też mało prawdopodobne. Tyle koleżanek co mam (i pierworódki i nie), to nie spotkałam się, żeby mąż czuł tak wcześnie ruchy, ale oczywiście to nie mój brzuch... ;) Może u chudziutkich dziewczyn to inaczej jest...

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie czuje,jestem w końcówce 17 tygodnia,a juz sie nie mogę doczekać :)
    Ale trzeba byc cierpliwym :)
    Ja dziewczyny tez pracuje i nie wiem czy do wrzesnia nie będę pracowala,bo mamy taka budowę i konczy sie 9 wrzesnia. Nie wiem czy dam rade,zreszta nie chca mi dać 2 tygodni wolnego urlopu,wiec jak mi urlopu nie dadzą to mam ich w nosie i nie będę tyrać tyle,tylko pierniczne papiery,kompa i bajla morena ;)
    Żadnej taryfy ulgowej w pracy nie mam,obowiazkow multum i nawet ostatnio do pracy jechałam na 21 i siedzialam do 24:20... Oczywiście po normalnej dniowce 8 godzinnej...
    Napiszcie jak wy planujecie L4 brac,kiedy,żebym wiedziała jak to "na świecie" wygląda;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ