Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia ja jeżdżę dużo na rowerze,ale ja nie mam żadnych takich niefajnych akcji. Mysle,ze po tych plamieniach lepiej odczekać troche,aż sie wszystko ustabilizuje:) niech organizm dojdzie do równowagi,bo jak dobrze pamiętam,po odstawieniu hormonow miałaś plemienia,wiec jakis to tez szok musial dla organizmu byc:) słuchaj męża i nie rob nic,dziewczyny musimy korzystać z tego czasu,bo nie często sie jest w ciąży;) leńmy sie;)
agu258, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też już bym posiedziała w domku
i się ponudziła. Ale na razie muszę pracować, tym bardziej, że jeszcze nie jesteśmy na swoim, tylko u teściów, a nasze się remontuje. Więc muszę jeszcze trochę wytrzymać, bo nie będę z teściową siedziała w domu
planuję iść na L4 od lipca, ale jak będzie to zobaczymy.
-
Ja tez zeta, tyle ze nie płacze, ale mam dola takiego, jak wczoraj... Za dużo się chyba u mnie działo ostatnio i jakieś takie mam dziwne myśli, ze do ślubu jednak nie dojdzie... Jakoś tak się martwie, ze wydarzy się cos z teściowa takiego, ze nie dam rady i ślubu po prostu nie będzie
-
A ja siedzę na zwolnieniu i piszę sprawozdanie z planu rozwoju zawodowego, bo w maju kończę dyplomowanie. Sporo już napisałam, ale nie jestem w stanie długo nad tym siedzieć, bo to jest takie "ciekawe", że po góra dwóch godzinach mam dosyć. Jeszcze jakieś trzy - cztery dni po dwie godziny i skończę, a później jeszcze teczka stażu do skompletowania. Dużo tego, ale teczkę mogę oddać nawet we wrześniu lub październiku.
I tak nie narzekam, bo koleżanki, które pracują, mają dużo więcej na głowie, a ja tylko te papiery. -
Witam, chwile mnie nie bylo, bo w pracy mialam urwanie glowy, mimo zwolnienia a potem wizyta u lekarza, a dzis mega stres znowu w pracy...
Lekarz stwierdzil ze jest mi lepiej, nic sie w srodku nie dzieje i zwolnienia nie pitrzebuje, ale ze brzuch mnie wciaz boli to mam pracowac 4 h i dal mi zaswoadczenie, na podstawie ktorego nie moge pracowac wiecej przed komputerem. Pracuje w sekretariacie szkoly 8 h siedzenia przy biurku oczywiscie przed komputerem, ale co moj szef wymyslil dzis to przeszlo granice, przynajmniej moje. Stwierdzil, ze moja praca nie polega na 8h przepraszam d komputerem, bo moge wstac, chodzic, zjesc sniadanie nawet i musze pracowac 8 h. A jak chce tylko 4 to za polowe pensji. Noz ku..... To ja cale dwutygodniowe zwolnienie chodzilam do pracy na kilka godzin, zeby wszystko gralo, w piatek bylam nawet 11 h a on tu taki nr... Pewnie chce zebym poszla na zwolnienie bi juz by zus plqcil za chwilke, a i tak do pracy chodzila. Takiego wala. Jak teraz pojde na zwolnienie to juz mnie nie zobaczy. -
Widziałam styczniówki a moja przyjaciółka ma termin na 31 grudnia
sylwester na porodówce:)
Mnie strasznie połamało w krzyżu i ledwo żyje z bólu. Nie wiem co robić, na wszystkich maściach rozgrzewających napisane że nie stosować w ciąży, przeciwbolowych tez nie chce braćtrzeba się przemęczyć. Matka polka męczennica
Jak tam u Was z ruchami bejbochów? Ja czuję cały czasskubańczyk ma chyba adhd ale to po tatusiu
Dziś zaczęłam 17 tydzień a jutro usgagu258, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie martw się bo ja też miałam tak że czułam kilka dni, potem nie czułam przez kilka dni wcale a teraz od dwoch dni znowu. Nie wiem od czego to zależy,że się raz czuje raz nie. Moze zależy gdzie się umiejscowi i do której ściany brzucha dotyka. Właśnie zobaczyłam, że suwaczek mi się zatrzymał
Już 5 razy go zmieniałam
-
nick nieaktualnyJa mam ostatnio jakas twarda macice tak ze jestem w stanie calutka ja wyczuc pod skora.. no i wczoraj czulam jak dziecko sie przeciaga po prostu czulam jakby dzidzi bylozgniecione przez ta macice i probowalo sie uwolnic..
w pierwszej ciazy tez mialam problemy z twardniejaca macica ale to po 30 tyg.. i nie wiem czy przyspieszyc wizyte.. bo mam za 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:37
-
Nenka, tak wcześnie to chyba niemożliwe... Nawet przy drugim dziecku mówią, że czuć później. Może to jelita?
Ja się nie nastawiam specjalnie na ruchy zbyt szybko. Łożysko z przodu, dużo tłuszczuPewnie koło 20 poczuję, zgodnie z "harmonogramem"
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyU mnie juz taka natura, w pierwszej ciazy tez czulam w 13tyg i napewno nie byly to jelita.. moj maz tez czul. Jestem bardzo szczupla moze to dlatego. Lekarza pytalam to tez sie ze mna zgodzil, se to po prostu od wrazliwosci zalezy i nic dziwnego ze czuje ruchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:41
-
Arielka, niestety nie można maści, ale mnie jak bolały plecy na poczatku, to w termofor wlewalam sobie cieplej wody i kladlam pod plecy, ulga niesamowita. Tylko woda nie może być gorąca. Na bol pleców w ciąży dobre sa jeszcze te taśmy dla sportowców
Ja ruchów jeszcze nie czuje i pewnie poczuje tak jak córkę kolo 16go, albo ze względu na lozysko z przodu kolo 20go. Dobra znów mi zarzucicie, ze się czepiam, ale to średni możliwe, żeby partner w 13tyg czul poruszenie dziecka, to ile to dziecko musiałoby miec sil, żeby walnac matkę tak, ze ojciec poczuje. A w 13tygodkiu dziecko waży 9g, wiec i uderzenie ma motylkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:51
polkosia, Arielka, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agatka, nie uważam, że się czepiasz, bo dla mnie to też mało prawdopodobne. Tyle koleżanek co mam (i pierworódki i nie), to nie spotkałam się, żeby mąż czuł tak wcześnie ruchy, ale oczywiście to nie mój brzuch...
Może u chudziutkich dziewczyn to inaczej jest...
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tam nic nie czuje,jestem w końcówce 17 tygodnia,a juz sie nie mogę doczekać
Ale trzeba byc cierpliwym
Ja dziewczyny tez pracuje i nie wiem czy do wrzesnia nie będę pracowala,bo mamy taka budowę i konczy sie 9 wrzesnia. Nie wiem czy dam rade,zreszta nie chca mi dać 2 tygodni wolnego urlopu,wiec jak mi urlopu nie dadzą to mam ich w nosie i nie będę tyrać tyle,tylko pierniczne papiery,kompa i bajla morena
Żadnej taryfy ulgowej w pracy nie mam,obowiazkow multum i nawet ostatnio do pracy jechałam na 21 i siedzialam do 24:20... Oczywiście po normalnej dniowce 8 godzinnej...
Napiszcie jak wy planujecie L4 brac,kiedy,żebym wiedziała jak to "na świecie" wygląda;)