X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze nie moge wam tego udowodnic :P bo na 200% tak bylo :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja tez dużo pracuje, ja pracuje na pól etatu i mam swoja działalność, w domu jestem o 21ej. Na l4 idę w maju, bo juz nie wyrabiam i przed porodem chce więcej czasu poświęcić starszej córce.
    Nenka, ok, sama napisalas, ze ważne sa wspomnienia, wiec nawet jak to nie bylo to...liczy sie wasza radosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:16

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki w 5 miesiącu!:)

Skończyłam Was nadrabiać,cały weekend walczyliśmy z remontem,za tydzień przeprowadzam sie do Mojego:)

Chciałabym bardzo poczuć już ruchy dzidziolka,zdarzyło mi sie to raz,tydzień temu i juz wcale nie jestem pewna czy to było to..
    Za tydzień wizyta u gina i juz sie nie mogę doczekać!
    Ustalilismy,że wybierzemy z 3 imion.. Szymon,Filip,Borys, chciałam tez Alana ale moja bardzo bliska przyjaciółka je przejęła,urodzi w sierpniu,więc ma pierszeństwo:)

Nynusia,śliczna sukienka,w moim stylu,no i cudne buty!Sama chciałabym takie ale nie wiem czy moja równowaga ciazowa mi na to pozwoli.. Dziś idę na próbna fryzurkę ślubną a jeszcze nie mam sukienki!! Masakra...

Ursa,cudownie,że wychodzisz do domu! Nienawidzę szpitali..

aanaa, Ursa, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) nadrabiam zaległosci weekndowe w lekturze , w sobote i niedziele byłam w szkole ( w lipcu obrona) :)

Ursa 3mam kciuki za dzisiejsze wyjscie bo spital to niestety nic przyjemnego :)

My jeszcze nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka a nasze typy imion to Liliana i Nikodem :)

Na l4 jestem już poniewaz pracowałam w sklepie co prawda sieciówce odziezowej ale kartonów z dostawa prawie kazdego dnia było co dzwigać no i praca na nogach 8 h niestety bez mozliwosci siedzacego odpoczynku :( Troche sie nudze ale wykorzytuje ten czas na dokonczenie pisania pracy i na nauke tak że dobrze sie nawet złozyło :)

Ruchów maluszka nie czuje .. no ale to jeszcze troche musze na to poczekac :)

Ursa lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnosnie mojego mózgojada ciążowego.. Ostatnio przyjechała do mnie moja wspomniana wczesniej przyjaciółka i poprosiła czy pójdę z Nią na wizyte do gina.Chciała wziąć prysznic bo była u mnie cały dzień.. no i mówię Jej,że jak chce ciepła wodę to musi przekręcić gałkę w lewo.. Za chwilę woła mnie,że leci tylko zimna,no to idę sprawdzić i rzeczywiscie.. no to kręce w prawo.. jest ciepła!Mówię do Niej,wiesz co dziwne bo zawsze ciepła była w lewo... Hmmm.. co sie okazało przyjezdza pózniej mój narzeczony,opowiadam cała sytuację a On w smiech i mówi,ze ciepła woda zawsze była w prawo.. :) :) :)

Juz nie wspomnę o tym,że zapominam duzo i często oraz notorycznie zakładam 2 różne skarpetki! :) :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje słowa na dziś: Żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chcę.

lili_madlen, polkosia, Blondik, Lucy7, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny moje słowa na dziś: Żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chcę.

Witam w klubie :P

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzis na wizycie i na 100%syn! Wszystkie, ale to wszystkie zabobony, lacznie z chinskim kalendarzem mowily ze corka, wiec nie zmieniam zdania ze to wszystko to zabawa tylko bo wierzyc temu absolutnie nie mozna!;))
    A tak poza tym z małym wszystko w porządku, cytologie dzis mi zrobila.I na szczescie juz takim wielkoludem nie jest tylko idealnie w normie, taki jak być powinien;)czkawke miał i drapał się po głowie;)

nenka2, aagatkaa1984, polkosia, Arielka, lili_madlen, Blondik, szczesliwa_mamusia21, agaton, Aguś26, agu258, Lexie, Katarzyna87, paula1, Lucy7, Nynusia, Magnosia, miska2503 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej ale fajnie :) :) :)

• ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co pisalam ostatnio o tym ze brzuch mam na wieczor twardy to mowila ze najprawdopodobniej wzdecia i espumisan mozna brac bez obaw wtedy.bo zbadala wszystko bardzo dokladnie i wszystko mieciutkie i nic niepokojacego nie widziala. No i nastepna wizyta 21.05:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:33

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka ja Ci wierzę bo ja już dawno sporadycznie poczułam to co czuje teraz w brzuchu i to na pewno nie jelita bo nie miałam takiego uczucia nigdy przez 27 lat w brzuchu to co nagle mi jelita zaczeły burczeć :D Wszystko w ciąży to kwestia indywidualna. Jest jakiś tam schemat przechodzenia ciąży ale każda jest inna :)

nenka2, aanaa lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS gratuluje synka :)

ss lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss gratulacje syneczka ! :*

Oj kobitki tak wam sie marzy l4 ale to tylko teoria , w domu jest jeszcze gorzej , siedzisz i tylko sie nudzisz , ja juz siedze 3 miesiac i uwierzcie ze szukam sama zajec bo to ciezko wysiedziec, na poczatku jest fajnie wiadomoka , pozniej juz mniej :D .

Oj tez czekam na 1 ruchy :)

ss lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ss gratulacje syneczka ! :*

Oj kobitki tak wam sie marzy l4 ale to tylko teoria , w domu jest jeszcze gorzej , siedzisz i tylko sie nudzisz , ja juz siedze 3 miesiac i uwierzcie ze szukam sama zajec bo to ciezko wysiedziec, na poczatku jest fajnie wiadomoka , pozniej juz mniej :D .

Oj tez czekam na 1 ruchy :)

Zgadzam się, ja tez siedze juz 10 tygodni w domu, wiec faktycznie fajnie jest na poczatku, później juz trochę nudno, tyle ze u mnie początki były męczące pod względem samopoczucia, a teraz w końcu żyje :-) ale do pracy wcale bym nie wróciła :-) wole nudzić się w domku, spać do której chce, a w pracy to tylko nerwowka. Wiec cieszę się mimo wszystko, ze siedze w domku :-)

Blondik, ss, polkosia, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, BATTINKA lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje już ruchy dzidziolka, jak trzepotanie skrzydeł motyla.
    Szukamy wstępnie wózka na kołach pompowanych, ale takiego żeby się zmieścił do małego bagażnika. Najlepiej 3 in 1. W wolny weekend majowy musimy odmalować łóżeczko po moim mężu i jego braciach. I zmierzyć wymiary materaca.
    Planujemy kupić większy samochód do 15 tys. Może jakiś doradzicie jakiś sprawdzony model ? Nie chcemy wydawać, aż tak dużej kasy będą inne wydatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:35

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochod to pewnie Twoj mąż ma jakas wizje;) jak to facet.my mamy forda mondeo i bardzo lubie to autko, wlasciwie to ja nim jezdze a mąż moim puntem;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Samochod to pewnie Twoj mąż ma jakas wizje;) jak to facet.my mamy forda mondeo i bardzo lubie to autko, wlasciwie to ja nim jezdze a mąż moim puntem;)
    Fordy mi się podobają i właśnie modeo. Myślał nad citroenem berlingo, albo peugeot partner. Coś z tych modeli z rocznika od 2005 roku. Zawsze powtarza "ford gówno wort" oryginalne jego powiedzenie, bo wie że ten ford modeo bardzo mi się podoba (szczególnie 2010).
    A który masz rocznik modeo jeśli można się zapytać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:52

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam berlinga bo strasznie awaryjny,mamy w pracy i znajomi maja... Nienawidza tego auta ;)
    Ja jestem zawsze wierna niemieckim markom,szczególnie tym kolo 2000 roku,bo maja dobra blachę,a usterki tylko wynikające ze zużycia,o ile auto nie jest jakies powypadkowe:)
    Wiem ze na L4 nudno,ale jak będzie ładna pogoda to ja juz bym sobie zajecie znalazła ;) a w pracy mam po prostu za dużo na glowie i pobudka o 5:50 wiec tez niezbyt sie wysypiam :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no ja tez sie nie znam na autach , nie wiem moze jakis opel astra kombi ?
    Moze jakos jak w ogloszenia wejdziecie to bedzie latwiej cos wyszukac :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha znam to powiedzenie , tesc sie z tego zawsze smieje a jednak tez teraz kupil forda, znajomi tez maja i na szczescie we wszystkich tych przypadkach odpukac wszystko jest ok, wymieniamy tylko to co trzeba przez eksploatacje a jezdzimy juz 3 lata nim.rocznik podajze 2003 i nie jest to kombi bo mi sie nie podobaja, ale bagaznik i tak ogromniasty;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ