Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:)
Ta noc nie byla w pelni szczesliwa dla rodzacych. Ta ktora rodzila caly dzien wzieta zostala na cesarke kolo 21, zaraz potem przyjeta zostala nastepna. Cala noc krzyczala i tez zakonczylo sie cesarka kolo 6.
Do wyspanych dzis nie nalezeNo ale trudno moze mnie dzisiaj puszcza do domciu.
Zycze wszystkim milego dnia. -
Hej dziewczynki
Ursa, współczuję że musiałaś się nasłuchać porodów, ale z drugiej strony zazdroszczę tym dziewczynom że już najgorsze za nimi i że w tej chwili pewnie tulą swoje szczęścianiestety w tym cholernym kraju zanim lekarz zdecyduje o cesarce wiele dziewczyn musi się niepotrzebnie namęczyć... Ja dzis nie poszłam do pracy, potrzebuje parę dni żeby odpocząć i może trochę pospać bo ostatnio wyglądam jak siedem nieszczęść. Zjem drugie śniadanko i lecę do lekarza po l4. Miłego dzionka kochane
-
Co do obrzeku mozgu tak u mnie tez wystepuje ! Czasami nie wiem wgl co sie ze mna dzieje i jak moglam cos takiego zrobic , az nie bede wymieniac
Ursa , no to faktycznie ciezka nocka , ale moze juz Cie wypisza do domciu
Apropo pogody u mnie leje juz od 3 dni i konca nie widac , mokro , ciapa , zimno brrryy ... ! -
Szczesliwa mamusia u nas wczoraj raz słoneczko raz deszcz ale było cieplutko
i dziś na dzień dobry słoneczko o je jej
oczywiście teściówka wywaliła psa na korytarz a ten nasikał pod moimi drzwiami...dostał lanie ale w sumie u niej wczoraj 3razy nalał w salonie...dziewczyny piesek to przybłęda i nie znamy wieku ale nie wiecue jak nauczyć go sikać na dworze? Szczefze to głupi robi to w domu a nie na dworze jak jest wypuszczony. A potem baty dostaje...i raz wpuszczony do domu piszczy potem pod drzwiami jak wyrzuca go...
Inna sprawa że kiepsko sie czuje...oby nie te frytki..kanapke już zjadłam..oże jak wstane i coś zaczne robic to będzie ok...q
Ursa to niestety polska..moja gin ponoć błagać zaczynała o podanie oxy żebym Córcie urodziła no szok...a miałam tego dnia tp....szkoda tych co się męczą przez lekarzy ale jeśli kobieta chce szybko moec drugie dzieciątko to same próbują sn.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
No u mnie była taka pogoda pare dni temu teraz przywedrowała do was , ciekawe czy deszcze sie sprawdza i tez pojda , oczywiscie oby nie !
Mnie dzis sloneczka obudzilo stukanie deszczu o okno
A co do tego jak nauczyc psa to nie mam pojecia jesli chodzi o takiego co nie jest od poczatku z wami ... ja swojego od razu uczylam 3 razy sie zesikal a pozniej sam sciagal ze mnie koldre zeby tylko na ogrod go puscic , a jak byl juz wielki to nawet sam na klamke skakal ( to nic ze byly zamkniete drzwi )
Ale nie martw sie tu jest duzo posiadaczek psow na pewno jakas miala moze podobny problem i cos Ci doradzi
-
naucz pieska sikać na dworze dając mu nagrody...bierz go na dłuższe spacerki ( nie wytrzyma wysika się coć troszeczkę) i daj mu jakiś smakołyk (np kawałek parówki). i tak za każdym razem. Bedzie kojarzył sikanie na dworze z czymś przyjemnym i bedzie do tego dązył. potem stopniowo zacznij zmaieniać nagrodę "smakołyk" na inne nagrody - pochwale "dobry piesek", mizianie, zabawę ulubioną zabawką... ja tak uczyłam mojego labradorka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:03
szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość
-
PauLLa, bicie może przynieść odwrotny efekt, nawet jeśli to jest pogonienie ścierką. Wsadzanie nosa w siki też nie zawsze pomaga. Ja od 2 miesięcy mam szczeniaka, któremu do tej pory zdarza się nasikać w domu, rozumiem Cię... Najlepszy pomysł to wychodzenie co 2-3 godziny i jak wysika się na dworzu, to chwalenie i nagradzanie. W końcu powinien załapać. Jeśli to starszy pies, to pamiętaj, że trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Dzisiaj w końcu sobie pospałamZazwyczaj zrywam się po 7, a tu do 9 udało mi się być w łóżku... Ostatnio często w ciągu dnia dopada mnie senność i zmęczenie, ale lekarz mówił, że tak może być.
Taka ładna pogoda u nas, że chętnie bym skoczyła na rowerku do rodziców (2 km), ale nie wiem... Podobno nie bardzo się powinno. Wy jeździcie czasem?Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia , ja wiem ze mozna jezdzic i sama jezdze , bardziej wskazany jest rower od motoru co mnie zdziwilo osobiscie ale skoro tak
Sama mam taki srodek transportu oczywiscie nie robie wielkich tras , ale 2km do rodzicow spokojnie mozesz jechac , jesli oczywiscie dobrze sie czujesz , powlutku i bedzie dobrze !
Dziewczyny swietnie Ci doradzily , trzymam kciuki za pieska , a tymczasem uciekam na troche ( nie bez powodu wstalam tak rano, normalnie spalabym do 11 chyba )
Trzymajcie sie :* -
szczesliwa -mamusia u mnie tez leje i grzmi i tak od wczorajszego poludnia . Co prawda cieplo , ale co z tego . Corka zaczela ferie i nawet nie mozna wyjsc na wycieczke (spacer).
Ursa mam nadzieje , ze ta noc spedzisz w domu przyulona do meza i zadne krzyki nie przeszkodza Ci w spaniu
A jak Twoje cisnienie ? Unormowalo sie ?
Co do pieska to nie doradze , bo nieposiadam Ale mamy tu na forum kilka psich mam to zaraz posypia sie porady.
polkosia Ty to na siebie uwazaj. Po ostatnim plamieniu i bolach brzucha moze lepszy bedzie spacer ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:20
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Nie bijcie go.
Mój znajomy tak kiedyś robił i gdy rozmawiał z treserem psów, ten uświadomił mu, że pies sika w domu nie tyle z niewiedzy, co ze strachu. Właściciel zmienił do niego nastawienie, posłuchał rad doświadczonego i psiak w tydzień się nauczył.
PauLLa wrote:Szczesliwa mamusia u nas wczoraj raz słoneczko raz deszcz ale było cieplutkoi dziś na dzień dobry słoneczko o je jej
oczywiście teściówka wywaliła psa na korytarz a ten nasikał pod moimi drzwiami...dostał lanie ale w sumie u niej wczoraj 3razy nalał w salonie...dziewczyny piesek to przybłęda i nie znamy wieku ale nie wiecue jak nauczyć go sikać na dworze? Szczefze to głupi robi to w domu a nie na dworze jak jest wypuszczony. A potem baty dostaje...i raz wpuszczony do domu piszczy potem pod drzwiami jak wyrzuca go...
Inna sprawa że kiepsko sie czuje...oby nie te frytki..kanapke już zjadłam..oże jak wstane i coś zaczne robic to będzie ok...q
Ursa to niestety polska..moja gin ponoć błagać zaczynała o podanie oxy żebym Córcie urodziła no szok...a miałam tego dnia tp....szkoda tych co się męczą przez lekarzy ale jeśli kobieta chce szybko moec drugie dzieciątko to same próbują sn.Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodobno tam gdzie pies nasikal polewa sie troche octu, i juz nienarobi.
A tak wogole to moze on znaczy teren? Nowe miejsce czuje inne zapachy i chce zostawic swoj..
Co do cesarek, moja siotra rodzila 3 miesiace temu i tez ja dlugo meczyli, a jak ja otworzyli to sie okazalo ze maly tak jest owiniety pepowina, ze musieli ja przecinac w brzuchu w kilku miejscach zeby moc go wyjac -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,va ja Wam zazdroszecze siedzienoa w domu. Ja juz odliczam dni do l4
Co do meczenia ciężarnych, to moja kolezanke przed porodem zmierzyli czy dziecko przejdzie przez kanał rodny, wyszli, ze nie przejdzie, ale i tak postanowili, ze może spróbują i skonczylo sie tak, ze caly dzien rodzila w mękach, dziecku zaczelo spadać tętno i cc na szybko. Maly od tego parcia i problemu z przejsciem do kanału ma ogromnego krwiaka na glowie. Wiec ja tego nie rozumiem, ja jak pojechalam do szpitala, to tez mnie zmierzyli i zadecydowali, ze nie będą ryzykować i zakwalifikowali do ccWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:58
-
nick nieaktualnyMnie tez mierzyli i dziecko mialo sie nie zmiescic, od 7 rana nie pozwolili nic jesc bo przypuszczali cesarke, ale jakos sie zm7escilo i jestem zadowolona z naturalnego porodu
Mialam wywolanie porodu, a urodzilam w 5 godzin wszyscy sie dziwili ze tak szybko, ze czasami pare dni to trwa -
Zaraz wracam do domciu:)
A co do siusiania. ja wyprowadzam szczeniaki zawsze po spaniu, jedzeniu, i zabawie i tak jak juz powyzej bylo napisane nagradzam za zalatwienie na dworze.
agania, BATTINKA, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:No może i macie rację, chociaż chyba się sama w domu zanudzę
Mąż dziś cały dzień w pracy i zakazał mi cokolwiek w domu robić
Moze obejrzyj film? Np. Sex Ed- seks wedlug Eda
ogladalam wczoraj, fajny dobrze mi sie ogladalo, taka ala komedia