X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ta noc nie byla w pelni szczesliwa dla rodzacych. Ta ktora rodzila caly dzien wzieta zostala na cesarke kolo 21, zaraz potem przyjeta zostala nastepna. Cala noc krzyczala i tez zakonczylo sie cesarka kolo 6.

Do wyspanych dzis nie naleze ;) No ale trudno moze mnie dzisiaj puszcza do domciu.

Zycze wszystkim milego dnia.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ursa, współczuję że musiałaś się nasłuchać porodów, ale z drugiej strony zazdroszczę tym dziewczynom że już najgorsze za nimi i że w tej chwili pewnie tulą swoje szczęścia :) niestety w tym cholernym kraju zanim lekarz zdecyduje o cesarce wiele dziewczyn musi się niepotrzebnie namęczyć... Ja dzis nie poszłam do pracy, potrzebuje parę dni żeby odpocząć i może trochę pospać bo ostatnio wyglądam jak siedem nieszczęść. Zjem drugie śniadanko i lecę do lekarza po l4. Miłego dzionka kochane :)

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrzeku mozgu tak u mnie tez wystepuje ! Czasami nie wiem wgl co sie ze mna dzieje i jak moglam cos takiego zrobic , az nie bede wymieniac :D

Ursa , no to faktycznie ciezka nocka , ale moze juz Cie wypisza do domciu :)

Apropo pogody u mnie leje juz od 3 dni i konca nie widac , mokro , ciapa , zimno brrryy ... !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas (czyt. Wawa) ciepło, krótki rękaw obowiązuje. Biedne te dziewczyny, ale to jest straszne, ze musza tak cierpieć, a lekarze nie interweniują wczesniej.

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia u nas wczoraj raz słoneczko raz deszcz ale było cieplutko :) i dziś na dzień dobry słoneczko o je jej :) oczywiście teściówka wywaliła psa na korytarz a ten nasikał pod moimi drzwiami...dostał lanie ale w sumie u niej wczoraj 3razy nalał w salonie...dziewczyny piesek to przybłęda i nie znamy wieku ale nie wiecue jak nauczyć go sikać na dworze? Szczefze to głupi robi to w domu a nie na dworze jak jest wypuszczony. A potem baty dostaje...i raz wpuszczony do domu piszczy potem pod drzwiami jak wyrzuca go...

Inna sprawa że kiepsko sie czuje...oby nie te frytki..kanapke już zjadłam..oże jak wstane i coś zaczne robic to będzie ok...q

Ursa to niestety polska..moja gin ponoć błagać zaczynała o podanie oxy żebym Córcie urodziła no szok...a miałam tego dnia tp....szkoda tych co się męczą przez lekarzy ale jeśli kobieta chce szybko moec drugie dzieciątko to same próbują sn.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie była taka pogoda pare dni temu teraz przywedrowała do was , ciekawe czy deszcze sie sprawdza i tez pojda , oczywiscie oby nie !
    Mnie dzis sloneczka obudzilo stukanie deszczu o okno :D
    A co do tego jak nauczyc psa to nie mam pojecia jesli chodzi o takiego co nie jest od poczatku z wami ... ja swojego od razu uczylam 3 razy sie zesikal a pozniej sam sciagal ze mnie koldre zeby tylko na ogrod go puscic , a jak byl juz wielki to nawet sam na klamke skakal ( to nic ze byly zamkniete drzwi )

Ale nie martw sie tu jest duzo posiadaczek psow na pewno jakas miala moze podobny problem i cos Ci doradzi :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naucz pieska sikać na dworze dając mu nagrody...bierz go na dłuższe spacerki ( nie wytrzyma wysika się coć troszeczkę) i daj mu jakiś smakołyk (np kawałek parówki). i tak za każdym razem. Bedzie kojarzył sikanie na dworze z czymś przyjemnym i bedzie do tego dązył. potem stopniowo zacznij zmaieniać nagrodę "smakołyk" na inne nagrody - pochwale "dobry piesek", mizianie, zabawę ulubioną zabawką... ja tak uczyłam mojego labradorka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:03

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa, bicie może przynieść odwrotny efekt, nawet jeśli to jest pogonienie ścierką. Wsadzanie nosa w siki też nie zawsze pomaga. Ja od 2 miesięcy mam szczeniaka, któremu do tej pory zdarza się nasikać w domu, rozumiem Cię... Najlepszy pomysł to wychodzenie co 2-3 godziny i jak wysika się na dworzu, to chwalenie i nagradzanie. W końcu powinien załapać. Jeśli to starszy pies, to pamiętaj, że trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Dzisiaj w końcu sobie pospałam :) Zazwyczaj zrywam się po 7, a tu do 9 udało mi się być w łóżku... Ostatnio często w ciągu dnia dopada mnie senność i zmęczenie, ale lekarz mówił, że tak może być.

Taka ładna pogoda u nas, że chętnie bym skoczyła na rowerku do rodziców (2 km), ale nie wiem... Podobno nie bardzo się powinno. Wy jeździcie czasem?

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia , ja wiem ze mozna jezdzic i sama jezdze , bardziej wskazany jest rower od motoru co mnie zdziwilo osobiscie ale skoro tak :) Sama mam taki srodek transportu oczywiscie nie robie wielkich tras , ale 2km do rodzicow spokojnie mozesz jechac , jesli oczywiscie dobrze sie czujesz , powlutku i bedzie dobrze ! :)

Dziewczyny swietnie Ci doradzily , trzymam kciuki za pieska , a tymczasem uciekam na troche ( nie bez powodu wstalam tak rano, normalnie spalabym do 11 chyba )

Trzymajcie sie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa -mamusia u mnie tez leje i grzmi i tak od wczorajszego poludnia . Co prawda cieplo , ale co z tego . Corka zaczela ferie i nawet nie mozna wyjsc na wycieczke (spacer).

Ursa mam nadzieje , ze ta noc spedzisz w domu przyulona do meza i zadne krzyki nie przeszkodza Ci w spaniu :)
    A jak Twoje cisnienie ? Unormowalo sie ?

Co do pieska to nie doradze , bo nieposiadam Ale mamy tu na forum kilka psich mam to zaraz posypia sie porady.

polkosia Ty to na siebie uwazaj. Po ostatnim plamieniu i bolach brzucha moze lepszy bedzie spacer ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:20

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia zrobisz jak zechcesz, ale nie wiem czy po tych plamieniach jest to wskazane.
    Ja z corka jeździłam 20tc, ale nic sie z ciaza nie działo, teraz nie ryzykuje.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bijcie go. :( Mój znajomy tak kiedyś robił i gdy rozmawiał z treserem psów, ten uświadomił mu, że pies sika w domu nie tyle z niewiedzy, co ze strachu. Właściciel zmienił do niego nastawienie, posłuchał rad doświadczonego i psiak w tydzień się nauczył.
    PauLLa wrote:
    Szczesliwa mamusia u nas wczoraj raz słoneczko raz deszcz ale było cieplutko :) i dziś na dzień dobry słoneczko o je jej :) oczywiście teściówka wywaliła psa na korytarz a ten nasikał pod moimi drzwiami...dostał lanie ale w sumie u niej wczoraj 3razy nalał w salonie...dziewczyny piesek to przybłęda i nie znamy wieku ale nie wiecue jak nauczyć go sikać na dworze? Szczefze to głupi robi to w domu a nie na dworze jak jest wypuszczony. A potem baty dostaje...i raz wpuszczony do domu piszczy potem pod drzwiami jak wyrzuca go...

Inna sprawa że kiepsko sie czuje...oby nie te frytki..kanapke już zjadłam..oże jak wstane i coś zaczne robic to będzie ok...q

Ursa to niestety polska..moja gin ponoć błagać zaczynała o podanie oxy żebym Córcie urodziła no szok...a miałam tego dnia tp....szkoda tych co się męczą przez lekarzy ale jeśli kobieta chce szybko moec drugie dzieciątko to same próbują sn.

Blondik lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia lepiej nie jedź, dopiero co miałaś plamienia. Mimo, że to tylko 2km.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tam gdzie pies nasikal polewa sie troche octu, i juz nienarobi.
    A tak wogole to moze on znaczy teren? Nowe miejsce czuje inne zapachy i chce zostawic swoj..

Co do cesarek, moja siotra rodzila 3 miesiace temu i tez ja dlugo meczyli, a jak ja otworzyli to sie okazalo ze maly tak jest owiniety pepowina, ze musieli ja przecinac w brzuchu w kilku miejscach zeby moc go wyjac :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i macie rację, chociaż chyba się sama w domu zanudzę ;) Mąż dziś cały dzień w pracy i zakazał mi cokolwiek w domu robić :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sama.. siedze na balkonie. Jest idealna pogoda chociaz slonca brak :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,va ja Wam zazdroszecze siedzienoa w domu. Ja juz odliczam dni do l4 ;)
    Co do meczenia ciężarnych, to moja kolezanke przed porodem zmierzyli czy dziecko przejdzie przez kanał rodny, wyszli, ze nie przejdzie, ale i tak postanowili, ze może spróbują i skonczylo sie tak, ze caly dzien rodzila w mękach, dziecku zaczelo spadać tętno i cc na szybko. Maly od tego parcia i problemu z przejsciem do kanału ma ogromnego krwiaka na glowie. Wiec ja tego nie rozumiem, ja jak pojechalam do szpitala, to tez mnie zmierzyli i zadecydowali, ze nie będą ryzykować i zakwalifikowali do cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:58

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mierzyli i dziecko mialo sie nie zmiescic, od 7 rana nie pozwolili nic jesc bo przypuszczali cesarke, ale jakos sie zm7escilo i jestem zadowolona z naturalnego porodu :)
    Mialam wywolanie porodu, a urodzilam w 5 godzin wszyscy sie dziwili ze tak szybko, ze czasami pare dni to trwa

• Ursa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wracam do domciu:)

A co do siusiania. ja wyprowadzam szczeniaki zawsze po spaniu, jedzeniu, i zabawie i tak jak juz powyzej bylo napisane nagradzam za zalatwienie na dworze.

agania, BATTINKA, Blondik lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No może i macie rację, chociaż chyba się sama w domu zanudzę ;) Mąż dziś cały dzień w pracy i zakazał mi cokolwiek w domu robić :P

Moze obejrzyj film? Np. Sex Ed- seks wedlug Eda
    ogladalam wczoraj, fajny dobrze mi sie ogladalo, taka ala komedia

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ