X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze! :) Ciekawe ile beda Cie trzymac .
    Oj jak tyle powietrza zeszlo to faktycznie wyjdziesz bez brzuszka ale mysle ze nadrobisz dobrym domowym jedzeeniem :) Apropo , zaserwowali dzis schabowego z ziemniaczkami i buraczkami ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leee a u mnie pogoda się popsuła zaczęło padać. .
    Ursa to dobrze ze lepiej się czujesz i wracaj szybciutko do domku.
    Pisałyscie o piwku ja Bavarii tez nigdzie u mnie nie znalazlam ostatnio pokusił am się o Warke Radler 0% ale faktycznie smakuje jak lemoniada...
    Kasiulka ja bym pojechala jeśli tylko lekarz nie będzie widział przeciwwskazań.
    Miska u mnie też odpada taki kosz a bardzooo ładny :)
    Kasia82 ja kocham wysokie obcasy i chodzę dzień w dzień w takich albo troszkę niższych wiec dam rade ;)
    Boli mnie jednak to ze za niedługo będę musiała przerzucić się na płaski obcas a jakoś sobie tego nie wyobrażam :(
    Bursztynowa Lady ja wybieram Pepco albo Carrefour mają dobre jakościowo ciuszki i tanie a tego co nie będzie to zapewne Smyk albo Cocodrillo

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia schabowego nie było ale za to kurczak duszony z sosem pieczeniowym, ziemniaki i sałata ze śmietaną :) Wszystko na serio zjadliwe. Rosół niezbyt dobry ale tym drugim daniem można się było najeśc :)

Bursztynowa Lady Bardzo ładne chłopięce ubranka były w C&A :) Mamy szaro-biały dres z kapturem i pajacyki :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne ubranka dla chłopców sa w mothercare oraz tutaj nextdireckt.com

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m tez sa piekne ubranka i na jakosc nie narzekam :)
    No i jest ta promocja wez 3 szt plac za dwie.. :) ale to nie na wszystko tylko basic.. body, getry, dresy

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczaisz się. ;) Ja uwielbiam wysokie obcasy, szczególnie szpilki, ale nie jestem przyzwyczajona do chodzenia w takich butkach, dlatego podziwiam te osoby, które na co dzień w nich "biegają". ;) Ja noszę buty na zwykłym obcasie średniej wysokości.
    Nynusia wrote:
    Leee a u mnie pogoda się popsuła zaczęło padać. .
    Ursa to dobrze ze lepiej się czujesz i wracaj szybciutko do domku.
    Pisałyscie o piwku ja Bavarii tez nigdzie u mnie nie znalazlam ostatnio pokusił am się o Warke Radler 0% ale faktycznie smakuje jak lemoniada...
    Kasiulka ja bym pojechala jeśli tylko lekarz nie będzie widział przeciwwskazań.
    Miska u mnie też odpada taki kosz a bardzooo ładny :)
    Kasia82 ja kocham wysokie obcasy i chodzę dzień w dzień w takich albo troszkę niższych wiec dam rade ;)
    Boli mnie jednak to ze za niedługo będę musiała przerzucić się na płaski obcas a jakoś sobie tego nie wyobrażam :(
    Bursztynowa Lady ja wybieram Pepco albo Carrefour mają dobre jakościowo ciuszki i tanie a tego co nie będzie to zapewne Smyk albo Cocodrillo

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze ubranek nie kupujemy, bo nie znamy płci. Znajomi mają córeczkę, która urodziła się w grudniu ubiegłego roku. Trzymają dla nas ubranka po niej, więc pewnie od nich kupimy. Ponoć to dobrej jakości ciuszki, większość od zakochanych dziadków z Niemiec i często w kolorach pasujących zarówno dla chłopca, jak i dla dziewczynki, także mam nadzieję, że coś się wśród nich znajdzie. ;) Po połówkowym usg przejrzymy te rzeczy i zdecydujemy, co jeszcze trzeba będzie dokupić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec wszystko w jak najlepszym porządeczku dzidzia rośnie sobie zdrowo :)
    przezierność karkową zarys kości nosowej wszystko jest super
    teraz odpoczywam bo okropnie boli mnie głowa :/

Kasia82, Nynusia, miska2503, polkosia, Ursa, Lucy7, Aguś26, Lexie lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bavaria jest w auchan i piotrze i pawle a i jeszcze w simply widziałam :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny fajne te ciuszki ale ja uważam, że są strasznie drogie zwłaszcza, że będą to tylko chwilowe ubranka bo dzieci szybko rosną.
    Jak widzę w sklepie pajaca za ok 30-40 zł. to aż mi się słabo robi. Nawet ja sama dla siebie nie kupuje takich drogich ciuchów. Z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że jednak wyprawkę skompletuję w ciucholandzie. Ostatnio mama przyniosła mi fajne dwa takie grubsze nic nie zniszczone ani nie sprane pajace po 5 zł.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam przynosic ciuszki z lumpeksow, sa dobrej jakosci i wyjatkowe :) i tez uwazam pomysl kompletowania wyprawki w lumpku za dobry, no plus pare nowych do szpitala i lekarza ;)

bursztynowa.lady, agu258, BATTINKA lubią tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    Dziewczyny fajne te ciuszki ale ja uważam, że są strasznie drogie zwłaszcza, że będą to tylko chwilowe ubranka bo dzieci szybko rosną.
    Jak widzę w sklepie pajaca za ok 30-40 zł. to aż mi się słabo robi. Nawet ja sama dla siebie nie kupuje takich drogich ciuchów. Z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że jednak wyprawkę skompletuję w ciucholandzie. Ostatnio mama przyniosła mi fajne dwa takie grubsze nic nie zniszczone ani nie sprane pajace po 5 zł.

Kochana, ja ostatnio kupilam za 180 zl około 80, albo 90 rzeczy, nie pamiętam juz teraz, oczywiście w rożnych rozmiarach, wiec popieram ja tez robię wyprawke głownie w lumpku :-). Oczywiście tez kupuje na allegro używane, ale tu to naprawdę muszą wyglądać idealnie, bo sa droższe no i cześć w Tesco póki co:-)

Ja nie czuje żadnych ruchów i mega się martwie :-(

Poza tym mój humor jest okropny:-( sama nie wiem o co mi chodzi. Mam dola, jakby ktoś mnie mega skrzywdzil :-( a tak nie jest :-( mój M. cały dzień chodzi za mną i przytula się do mojego brzuszka, śpiewa piosenki niuni i daje nam dużo miłości, a ja w środku jakbym umarła - tak się czuje:-(

Ursa czasem trafi się cos dobrego do jedzenia :-) oby jak najszybciej Cie wypuścili :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to smaczne jedzonko :)

Ja na urlopie w PL kupilam wlasnie w ciucholandzie chyba ze 2 duze reklamowki ciuckow za 70 zł a drugim razem za 50 , piekne cieplutkie pajacyki bodziaki , nawet trafily sie nowe z metkami 5/10 funtow po 3/5 zł takze jak na ciuszki na pare razy ja skupiam wiekszosc uwagi tam :)
    Oczywiscie nowe tez kupuje ale nie az tyle co tam ;)

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tesco tez jest dobre do kupowania ubranek.. pajacyk tam za 4zl, dorwalam, albo rajtuzki za 50gr.. :)

• agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka w szoku jestem, u nas nie ma takich promocji :-( ja skarpetki jak dorwe za 5,5 zl to jestem mega szczęśliwa!

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa takie koszyczki, i tam maja rzeczy ktore ktos wyjal z tych folii, albo rozkompletowane

Ale to nie tylko ciuchy, tostery philips albo zelazka 30zl .Sluchawki tez kupilam za 50zl, na allegro mieli po 139zl

agu258 lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:

Ja nie czuje żadnych ruchów i mega się martwie :-(

No coś Ty! Przecież to dopiero 16t1d. Są kobiety które pierwsze bulgotki odczuwają w 20t !!

Ten dół to hormony, może pozwól sobie na czekoladkę? Albo inne pyszności? Mi to trochę pomaga.

Bardzo to słodkie co piszesz o swoim M :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 zgodze sie z Ursa ! Ja tez niektorym zazdroszcze ze juz czuja ale czytalam ze wlasnie nawet kolo 20 tygodnia dopiero mozna poczuc takze przyjdzie jeszcze czas , ale na pewno to nie powod do zmartwien kochana :*

Apropo tesco u nas nieraz tez sa wlasnie takie promocje , ale trzeba miec szczescie i trafic :)

Ursa, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No coś Ty! Przecież to dopiero 16t1d. Są kobiety które pierwsze bulgotki odczuwają w 20t !!

Ten dół to hormony, może pozwól sobie na czekoladkę? Albo inne pyszności? Mi to trochę pomaga.

Bardzo to słodkie co piszesz o swoim M :)

Ja wiem, ale dzisiaj sobie wszystko wkrecam...

Mój M. pojechał mi po serek hochland z szynka i zjadlam z chrupiacymi buleczkami, no i widzę, ze pokupowal owoce, w tym winogrona ale chyba nie mam ochoty...

Wiesz, chyba rekompensuje mi ostatnie zle chwile jakie przezylam z jego matka, chociaż wczesniej tez się przytulal do brzuszka, a piosenki śpiewał dla mnie. Najcudowniejsze jest to, ze wymyśla słowa jak dziecko kiedy chce zaśpiewać cos po ang, a głosu i słuchu to w ogóle nie ma wiec brzmi to mega komicznie, ale kocham jak dla mnie śpiewa :-) :-) :-)

Nynusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 nie martw się dziś na Belly pisze mi ze niektóre mamusie czują dzidzie nawet w 26 tyg i do tego czasu nie ma czym się martwić zwłaszcza jeśli jesteś szczupla i to Twoja pierwsza ciąża. Zgadzam się z Ursa to jest słodkie jak tak mówi i robi Twój M. Tylko pozazdroscic;)
    Ja w Pepco dowalam skarpetusie po 2 zł :)
    Cudeńka <3

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ