X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze! :) Ciekawe ile beda Cie trzymac .
    Oj jak tyle powietrza zeszlo to faktycznie wyjdziesz bez brzuszka ale mysle ze nadrobisz dobrym domowym jedzeeniem :) Apropo , zaserwowali dzis schabowego z ziemniaczkami i buraczkami ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leee a u mnie pogoda się popsuła zaczęło padać. .
    Ursa to dobrze ze lepiej się czujesz i wracaj szybciutko do domku.
    Pisałyscie o piwku ja Bavarii tez nigdzie u mnie nie znalazlam ostatnio pokusił am się o Warke Radler 0% ale faktycznie smakuje jak lemoniada...
    Kasiulka ja bym pojechala jeśli tylko lekarz nie będzie widział przeciwwskazań.
    Miska u mnie też odpada taki kosz a bardzooo ładny :)
    Kasia82 ja kocham wysokie obcasy i chodzę dzień w dzień w takich albo troszkę niższych wiec dam rade ;)
    Boli mnie jednak to ze za niedługo będę musiała przerzucić się na płaski obcas a jakoś sobie tego nie wyobrażam :(
    Bursztynowa Lady ja wybieram Pepco albo Carrefour mają dobre jakościowo ciuszki i tanie a tego co nie będzie to zapewne Smyk albo Cocodrillo

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia schabowego nie było ale za to kurczak duszony z sosem pieczeniowym, ziemniaki i sałata ze śmietaną :) Wszystko na serio zjadliwe. Rosół niezbyt dobry ale tym drugim daniem można się było najeśc :)

Bursztynowa Lady Bardzo ładne chłopięce ubranka były w C&A :) Mamy szaro-biały dres z kapturem i pajacyki :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne ubranka dla chłopców sa w mothercare oraz tutaj nextdireckt.com

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m tez sa piekne ubranka i na jakosc nie narzekam :)
    No i jest ta promocja wez 3 szt plac za dwie.. :) ale to nie na wszystko tylko basic.. body, getry, dresy

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczaisz się. ;) Ja uwielbiam wysokie obcasy, szczególnie szpilki, ale nie jestem przyzwyczajona do chodzenia w takich butkach, dlatego podziwiam te osoby, które na co dzień w nich "biegają". ;) Ja noszę buty na zwykłym obcasie średniej wysokości.
    Nynusia wrote:
    Leee a u mnie pogoda się popsuła zaczęło padać. .
    Ursa to dobrze ze lepiej się czujesz i wracaj szybciutko do domku.
    Pisałyscie o piwku ja Bavarii tez nigdzie u mnie nie znalazlam ostatnio pokusił am się o Warke Radler 0% ale faktycznie smakuje jak lemoniada...
    Kasiulka ja bym pojechala jeśli tylko lekarz nie będzie widział przeciwwskazań.
    Miska u mnie też odpada taki kosz a bardzooo ładny :)
    Kasia82 ja kocham wysokie obcasy i chodzę dzień w dzień w takich albo troszkę niższych wiec dam rade ;)
    Boli mnie jednak to ze za niedługo będę musiała przerzucić się na płaski obcas a jakoś sobie tego nie wyobrażam :(
    Bursztynowa Lady ja wybieram Pepco albo Carrefour mają dobre jakościowo ciuszki i tanie a tego co nie będzie to zapewne Smyk albo Cocodrillo

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze ubranek nie kupujemy, bo nie znamy płci. Znajomi mają córeczkę, która urodziła się w grudniu ubiegłego roku. Trzymają dla nas ubranka po niej, więc pewnie od nich kupimy. Ponoć to dobrej jakości ciuszki, większość od zakochanych dziadków z Niemiec i często w kolorach pasujących zarówno dla chłopca, jak i dla dziewczynki, także mam nadzieję, że coś się wśród nich znajdzie. ;) Po połówkowym usg przejrzymy te rzeczy i zdecydujemy, co jeszcze trzeba będzie dokupić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec wszystko w jak najlepszym porządeczku dzidzia rośnie sobie zdrowo :)
    przezierność karkową zarys kości nosowej wszystko jest super
    teraz odpoczywam bo okropnie boli mnie głowa :/

Kasia82, Nynusia, miska2503, polkosia, Ursa, Lucy7, Aguś26, Lexie lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bavaria jest w auchan i piotrze i pawle a i jeszcze w simply widziałam :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny fajne te ciuszki ale ja uważam, że są strasznie drogie zwłaszcza, że będą to tylko chwilowe ubranka bo dzieci szybko rosną.
    Jak widzę w sklepie pajaca za ok 30-40 zł. to aż mi się słabo robi. Nawet ja sama dla siebie nie kupuje takich drogich ciuchów. Z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że jednak wyprawkę skompletuję w ciucholandzie. Ostatnio mama przyniosła mi fajne dwa takie grubsze nic nie zniszczone ani nie sprane pajace po 5 zł.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam przynosic ciuszki z lumpeksow, sa dobrej jakosci i wyjatkowe :) i tez uwazam pomysl kompletowania wyprawki w lumpku za dobry, no plus pare nowych do szpitala i lekarza ;)

bursztynowa.lady, agu258, BATTINKA lubią tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    Dziewczyny fajne te ciuszki ale ja uważam, że są strasznie drogie zwłaszcza, że będą to tylko chwilowe ubranka bo dzieci szybko rosną.
    Jak widzę w sklepie pajaca za ok 30-40 zł. to aż mi się słabo robi. Nawet ja sama dla siebie nie kupuje takich drogich ciuchów. Z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że jednak wyprawkę skompletuję w ciucholandzie. Ostatnio mama przyniosła mi fajne dwa takie grubsze nic nie zniszczone ani nie sprane pajace po 5 zł.

Kochana, ja ostatnio kupilam za 180 zl około 80, albo 90 rzeczy, nie pamiętam juz teraz, oczywiście w rożnych rozmiarach, wiec popieram ja tez robię wyprawke głownie w lumpku :-). Oczywiście tez kupuje na allegro używane, ale tu to naprawdę muszą wyglądać idealnie, bo sa droższe no i cześć w Tesco póki co:-)

Ja nie czuje żadnych ruchów i mega się martwie :-(

Poza tym mój humor jest okropny:-( sama nie wiem o co mi chodzi. Mam dola, jakby ktoś mnie mega skrzywdzil :-( a tak nie jest :-( mój M. cały dzień chodzi za mną i przytula się do mojego brzuszka, śpiewa piosenki niuni i daje nam dużo miłości, a ja w środku jakbym umarła - tak się czuje:-(

Ursa czasem trafi się cos dobrego do jedzenia :-) oby jak najszybciej Cie wypuścili :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to smaczne jedzonko :)

Ja na urlopie w PL kupilam wlasnie w ciucholandzie chyba ze 2 duze reklamowki ciuckow za 70 zł a drugim razem za 50 , piekne cieplutkie pajacyki bodziaki , nawet trafily sie nowe z metkami 5/10 funtow po 3/5 zł takze jak na ciuszki na pare razy ja skupiam wiekszosc uwagi tam :)
    Oczywiscie nowe tez kupuje ale nie az tyle co tam ;)

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tesco tez jest dobre do kupowania ubranek.. pajacyk tam za 4zl, dorwalam, albo rajtuzki za 50gr.. :)

• agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka w szoku jestem, u nas nie ma takich promocji :-( ja skarpetki jak dorwe za 5,5 zl to jestem mega szczęśliwa!

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa takie koszyczki, i tam maja rzeczy ktore ktos wyjal z tych folii, albo rozkompletowane

Ale to nie tylko ciuchy, tostery philips albo zelazka 30zl .Sluchawki tez kupilam za 50zl, na allegro mieli po 139zl

agu258 lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:

Ja nie czuje żadnych ruchów i mega się martwie :-(

No coś Ty! Przecież to dopiero 16t1d. Są kobiety które pierwsze bulgotki odczuwają w 20t !!

Ten dół to hormony, może pozwól sobie na czekoladkę? Albo inne pyszności? Mi to trochę pomaga.

Bardzo to słodkie co piszesz o swoim M :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 zgodze sie z Ursa ! Ja tez niektorym zazdroszcze ze juz czuja ale czytalam ze wlasnie nawet kolo 20 tygodnia dopiero mozna poczuc takze przyjdzie jeszcze czas , ale na pewno to nie powod do zmartwien kochana :*

Apropo tesco u nas nieraz tez sa wlasnie takie promocje , ale trzeba miec szczescie i trafic :)

Ursa, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No coś Ty! Przecież to dopiero 16t1d. Są kobiety które pierwsze bulgotki odczuwają w 20t !!

Ten dół to hormony, może pozwól sobie na czekoladkę? Albo inne pyszności? Mi to trochę pomaga.

Bardzo to słodkie co piszesz o swoim M :)

Ja wiem, ale dzisiaj sobie wszystko wkrecam...

Mój M. pojechał mi po serek hochland z szynka i zjadlam z chrupiacymi buleczkami, no i widzę, ze pokupowal owoce, w tym winogrona ale chyba nie mam ochoty...

Wiesz, chyba rekompensuje mi ostatnie zle chwile jakie przezylam z jego matka, chociaż wczesniej tez się przytulal do brzuszka, a piosenki śpiewał dla mnie. Najcudowniejsze jest to, ze wymyśla słowa jak dziecko kiedy chce zaśpiewać cos po ang, a głosu i słuchu to w ogóle nie ma wiec brzmi to mega komicznie, ale kocham jak dla mnie śpiewa :-) :-) :-)

Nynusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 nie martw się dziś na Belly pisze mi ze niektóre mamusie czują dzidzie nawet w 26 tyg i do tego czasu nie ma czym się martwić zwłaszcza jeśli jesteś szczupla i to Twoja pierwsza ciąża. Zgadzam się z Ursa to jest słodkie jak tak mówi i robi Twój M. Tylko pozazdroscic;)
    Ja w Pepco dowalam skarpetusie po 2 zł :)
    Cudeńka <3

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ