X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka pisałaś o imionach faktycznie Julia to bardzo powszechne imię ale Pola jest super. U Nas będzie chyba Lena albo Amelia ewentualnie Maja

BATTINKA lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mój sie upiera na Julie, ale tez nie chce by moje dziecko miało na imię jak polowa przedszkola. Wiem, ze Aleksandra to tez popularne imię, ale nam tez się podoba :-)
    No a dla chłopca - Radosław :-) imię rośnie wraz z dzieckiem - Radus, Radek, Radosław :-) ale to jeszcze nic pewnego, mi bardziej podoba się Przemysław :-). Ale mojemu M. niestety nie...

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zostanie Emilka, bo dobrze nam się kojarzy. Emilia, Emily, Emi, Milka, Mila, Milusia. ;) Tego imienia byliśmy pewni od początku i się już nie zmieni. A dla chłopca pewnie będzie Bartuś, bo ciężko nam było coś wybrać. Bartek to jedyne imię, które nam w miarę odpowiada.

BATTINKA, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Battinka pisałaś o imionach faktycznie Julia to bardzo powszechne imię ale Pola jest super. U Nas będzie chyba Lena albo Amelia ewentualnie Maja

Nynusia Lena dla mnie imię tez super ale mąż zdecydowanie nie. Sama mam na imię MagdaLena więc to Lena by było prawie po mamusi :) no ale...

Wiecie co chyba się zdecydowałam na Milenę póki co :) chyba jedyne imię które podoba się mężowi i mi :)

Maja tez piękne imię ale męża brata córka tak ma :P i tak zle i tak nie dobrze dlatego tez póki co będzie Milena (Milka :)).

Jutro się przejdę do sklepu Alkohole Świata może tam dostanę Bavarie-dobrze ze mi brzucha jeszcze nie widać bo by pomyśleli ze ,,matka polka,, do sklepu przyszła po cos gazowane:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:55

Nynusia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Tu dziewczyny wklejam fajne tabele z imionkami może się przyda :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma na imie Magdalena i ma corke Lene, i Maje hehe :) i przez nia nie moge dajc Majka mojemu szkrabowi

• Ursa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był problem z imieniem. Mi bardzo podobało się Benjamin i Nikolas, mężowi Tadeusz. W końcu stwierdziliśmy, że nie ma co się szarpac, odrzuciliśmy te powyższe i poszukaliśmy takiego, które bez bólu nadalibyśmy dziecku oboje. I wybraliśmy Kornel i Cyprian.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Jagna lub Leon

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Cyprian by nie przeszedł ze względu na "roślinne" i podobne w brzmieniu nazwisko. Tak więc nie moglibyśmy też córce nadać imienia Malina, Róża czy Jagoda, bo byłoby to dość śmieszne. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja i Lena chyba były w 5 czy 10 najpopularniejszych, nie polecam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dominik lub Zuzia

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U nas Antoś i Zosia :-) też popularne ale tylko te do mnie przemawiają

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze widze ze tylko ja jestem niezdecydowana , ale mysle ze jak zobacze malenstwo to wtedy mnie olsni :)

Milej nocki kochane , dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc:*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu ja też chciałam na początku Aleksandra bo zdrobnienie Oleńka mi się baaardzo podoba ale mój M nie chciał.
    Co do Radka to mamy znajomego Radka, który Nam obojga się źle kojarzy więc to odpada i na imię dla chłopca do tej pory się nie zdecydowaliśmy.

Polkosia u Nas w otoczeniu jest jedna Lena ale to imię mnie tak urzekło, że chyba na tym pozostanie, najwyżej pół przedszkola takie imię będzie miało trudno.

Ostateczny wybór może po wtorkowej wizycie o ile się dowiem co noszę w brzuszku :)

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia też już przebierasz nogami z niecierpliwości?:D Tylko ty masz tydzień do przodu ale już powiedziałam, że nie wyjdę z gabinetu dopóki mi nie poda płci :D Na początku mi mówił, że płeć będzie widać w 20 tyg ale już będzie 17 więc nie odpuszczę :D U nas Helenka i Antek ale już chyba pisałam :) Ej dziewczyny też macie takie wrażenie jakby wasz mózg wziął urlop od początku ciąży? Ja się czuję jak jakiś nierozgarnięty debil :D Ostatnio byłam pewna że jest styczeń a w sklepie przez przypadek weszłam do męskiego kibla :D

nenka2 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciążowy obrzęk mózgu :) tak tak, znam to ;)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mam to samo,ostatnio zgubiłam klucze,zostawiłam w zamku od kosza na śmieci;) ale znalazły sie na szczęście:)
    Ja się z moim Małżem nie mogę dogadac co do imion a moje typy to:
    Ryszard, Ernest,beniamin,Feliks
    Gabriela, Lidia i Milena mi sie bardzo spodobalo:)
    Ja plec najwcześniej na poczatku czerwca poznam, to jeszcze mysle nad imionami dla obojga plci:)
    Zrobiliśmy z mężem,tzn ja zrobiłam ;p pudelko i tam wrzucamy nasze typy i cobsie będzie pokrywalo to będziemy brac pod uwagę:)
    Dziewczyny sliczne sukienki:)
    Dobranoc,cos nie mogę spać...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pierwsza w początek tygodnia :)

Pewnie sobie smacznie spicie , może i mi uda sie jeszcze zamknąć oko ale niedługo trzeba wstać :)

Miłego dnia kobitki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey witam również :)

Ja wczoraj miałam kolejną rocznice i chciałam gdzieś z moim per Radosławem (:p) jechać ale przyjechał jego szwagier z siostrą i on nie chciał ale ostatecznie koło 22:30 pojechaliśmy do macdonalda :D zjadłam pprcje frytek i zwykłego hamburgera nawet nie wcisnęłam :P fajnie było ale niestety policja do kontroli nas wzięła i mój facet denerwował się nie pptrzebnie :/ zawsze taki dziwny stres jest ehhh
    Inna sprawa, że imiona wybierałyście a ja od początku stawiałam na Zuzie bądź Lily(może być nawet Liliana) a dla chłopca to ładne ma mój właśnie. Powiem osobiście że Raduś słodko brzmi i dla dziecka i dla dorosłego :D bardzo chciałabym synka ale imienia nie szukałam :D Mateuszek najwyżej :P

U mnie dziś zapowiada sie ładna pogoda ale mam dużo pracy przy ścianach w kuchni, którą trzeba pogładziować i ppmalowac ale lepsze to niż zimny muuuur :P idę jeszcze pospać :*

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ