X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja miałam iść, ale poczytałam w necie i dziewczyny niespecjalnie są zadowolone... Już sama nie wiem.

Polkosia, to chyba zależy od miejsca. Niektóre szkoły są bardzo polecane, inne mniej. Ja czekałam aż pojawią się terminy do tej szkoły, na której mi zależy. Pewnie są różne wrażenia, moje koleżanki sobie chwaliły:) ja się bardziej zastanawiam nad położna...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A ja z aut polecam opla vectra kombi. Super dużo miejsca z przodu, z tyłu i duży bagażnik :) jest bardzo wygodny, ładnie się prezentuje :)

Agania, my taki mamy i polecany;) tylko benzyna a nie diesel;)

• agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Agania, my taki mamy i polecany;) tylko benzyna a nie diesel;)

A widzisz, my mamy diesla i nie narzekamy, wręcz przeciwnie ;) może zależy który rocznik.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy diesla i chociaż mąż chucha i dmucha, to po 100 tys zaczyna się standardowo zużywa się: koło dwumasy, wtryskiwacze, chłodnica od Klimy, zawór egr i takie tam:) a to duże koszty, niestety:\ to wszystko wiemy od mechanika i zastanawiamy się nad kupnem nowego, bo zbliżamy się do 100 tys.:)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Dziewczyny, ja chciałam się wyzalic, ze opadl mi tyłek od nic nierobienia :-P wyglada , jak nalesnik!

Kochana nie przejmuj sie tym po ciazy wszystko wroci do normy , a jak nie masz zastrzeżeń od lekarza to mozesz wykonywac proste cwiczenia to pomaga , sama testuje :)

Tez jestem ciekawa tej listy faknie by bylo poczytac kto jaka plec i imie bo ciezko zapamietac wszystko hehe :)

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Też mamy diesla i chociaż mąż chucha i dmucha, to po 100 tys zaczyna się standardowo zużywa się: koło dwumasy, wtryskiwacze, chłodnica od Klimy, zawór egr i takie tam:) a to duże koszty, niestety:\ to wszystko wiemy od mechanika i zastanawiamy się nad kupnem nowego, bo zbliżamy się do 100 tys.:)

My już jesteśmy po wymianie m.in. dwumasy :) wcale nie są to takie duże koszty jak się wydaje, ale my nowej dwumasy nie zakładaliśmy tylko regenerowaną - jest polecana. Mąż też chucha i dmucha, bo ja to wsiadam i jadę :D nawet nie tankuję, mąż to robi ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam  I od razu przepraszam, że tyle napiszę…
    Wiedźma ma Kota, gratuluję dobrych wyników dzidziolka ;)
    Ursa też miałam ostatnio takie wzdęcia, że z pracy się zwolniłam wcześniej do domu. Dobrze, że już za niedługo wychodzisz. Daj znać jak się czujesz.
    AsiaPoli jak się czujesz po badaniu? Mam nadzieję, że to był fałszywy alarm…
    Nynusia bardzo ładna sukienka, a szpilki wow! Gratuluję 5go miesiąca 
    Arielka, też mam ciążowy mózg i mam już tego dość! Dziś poprosiłam o coś do męża w pracy, po czym ktoś mnie zagadał na minutę, a mój mąż: to co mam wpisać? A ja mu na to : nie wiem o co Ci chodzi, nic od Ciebie przecież nie chciałam. Pamięć tragiczna!!!
    PauLLA my naszego pieska nauczyliśmy sikać w taki sposób, że rano jak się obudziliśmy od razu z nią na polko, jak się wysikała miała już gotowe śniadanko i później od razu na kupkę na pole. Jak przyjechaliśmy z pracy, to też od razu wypuszczaliśmy i to samo z jedzeniem co rano. Nauczyła się w dwa tygodnie. I teraz już nie pamiętam kiedy ostatni raz sikała w domu. A jak jesteśmy w domu już po pracy to pilnujemy, żeby wychodziła na ogródek co mniej więcej 2 godziny, i nie wpuszczamy dopóki się nie wysika. Zadziałało 
    Lexie gratuluję 5go miesiąca 
    U nas imiona to Aurelia lub Mateusz. Mam nadzieję, że dowiemy się 14go maja :D
    Póki co czuję ruchy bobasa, ale nie są one jakieś mocne. Zazwyczaj po zjedzeniu czegoś małe buszuje 
    SS gratuluję syna 
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Dajcie znać kto tam w brzuszku siedzi 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:24

Nynusia, Arielka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor Dziewczyny :-)

Mialam aktywny weekend i poniedzialek, ale nadrobilam Was w koncu :) Bardzo gratuluje pozytywnych wynikow wizyt, synkow i coreczek :)

Co do aut - my jestesmy wierni fordom i jestesmy zadowoleni bardzo. ten starszy w 7 roku swojego zycia zaliczyl kilka spektakularnych napraw, ale podejrzewam ze to jednak kwestia wieku a nie marki czy modelu :)

ja siedze na zwolnieniu od poczatku lutego i zupelnie sie nie nudze. na poczatku bylam zniszczona przypadlosciami I trymestru. Potem byl krwiak i potem skurcze ale w tym czasie zaczelam nadrabiac zaleglosci na, nazwijmy to oglednie, studiach podyplomowych i teraz jak juz jest lepiej angazuje sie w dom ;)

co do szkoly rodzenia - znalazlam taka polegajaca na tym, ze sie zbiera kilka par i sa wybrane spotkania z polozna - zastanawiam sie nad takim formatem.

chcialam Was zapytac o inna kwestie - jak slucham serduszka mojego Synka na detektorze, zawsze bardzo nisko lapie to serduszko (zreszta ostatnio na usg wisial glowa w dol). czy to jest tak, ze na tym etapie dzidzia juz nie powinna byc pare centymetrow pod pepkiem? ja Go zawsze lapie w niskim podbrzuszu, a szyjke mam w sumie wysoko i sie zastanawiam, jak to jest, gdzie to wszystko sie uklada...

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jeśli chodzi o szkole rodzenia to uważam, ze warto iść bo i czemu nie jesli dysponujesz czasem i nie miałaś wcześniej za bardzo styczności z dziećmi to wydaje mi się ze zawsze coś wyniesiesz :)

Ja z córcia nie chodziłam do szkoły rodzenia bo pomagałam duuuzo mamie przy dwóch młodszych siostrach :) takze zawsze mowie ze 3 dzieci wychowalam :))

Moje znajome chodziły i chwalily sobie :)

Dziewczyny pomóżcie potrzebuje jakies krople do nosa na alergie...:(( pogarsza mi się z dnia na dzień Kuźwa ciągle kicham i mam katar. Te krople z apteki Xylorin Alergia guzik warte,woda morska tez do niczego :(( a mój dr rodzinny rozkłada ręce (twierdząc: Zły okres na ciążę wybrałaś) kuzwa ale to ze 2 lata się starałam to co kogo obchodzi:(
    Ja niewiem jak ja wytrzymam z ta alergią do wrzesnia??
    Codziennie (czy w to uwierzycie czy nie) budzę się o 3 i nie śpię bo psikam i smarkam zasypia po 5 a o 7 trzeba wstać co by córkę do szkoły uszykować:((

Może wy cos kochane gdzieś wyczytałyście na necie albo ktoś z bliskich cos brał?? Z góry dziękuję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:31

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tak się zastanawiam czy wiele z was zna już płeć maluszka i jaka płeć dominuje w naszym październiku ?
    Mi na katar lekarz zalecił na noc xylogel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:31

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, mi gin zabronila brac lekow na alergie, chyba ze juz bedzie tak tragicznie, ze to bedzie jedyne rozwiazanie. Moze skontaktuj się z alergologiem?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lek na katar przeciwalergiczny na ktorym jest napisane dla kobiet w ciazy i karmiacych

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ja tez mam lek na katar przeciwalergiczny na ktorym jest napisane dla kobiet w ciazy i karmiacych

Zeta a jaka nazwa leku ?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w kauflandzie jest proszek lovela za 14,79:-) 1,8 kg :-). Nie wiem czy u Was tez będzie taka promocja, bo moja siostra zawsze się żali, ze u niej we WRO wszystko droższe :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:12

Nynusia lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Do dziewczyn, które rodzą pierwszy raz - będziecie chodziły do szkoły rodzenia? :)

Ja cały czas się zastanawiam nad szkoła rodzenia, mam ją w szpitalu gdzie będę chciała rodzić i to za darmo ale nie wiem...

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka mam ten sam problem tyle ze u mnie nie alergia a uzaleznienie od kropli juz 2 lata , jak nie psikne codziennie to umieram... 2 noce nie spalam i odzwyczajam sie od kropli ... Ale u Ciebie alergia to co innego , nie znam lekarstw ale jedyne co mogę powiedzieć jedna dziewczyna kiedyś miała właśnie zatkany nos i nie psikala tylko smarkala i trafiła na IP i lekarz jej powiedział ze lepiej czasami psiknac niż się męczyć i smarkac , a tak się załatwiła ze aż jej się cos odkleilo od tego smarkaniam tylko tak jak pisze to w przypadku zatkanwgo nosa :(

Ale może ktoś tu znajdzie jakis cudowny lek który ci pomoże bo pewnie meczysz się niesamowicie :(

Ja się z wami zegnam , do usłyszenia jutro <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania uwielbiam Opelki <3 kocham po prostu te samochody,
    Miałam i Vectre i Astrę w Dieslu
    Mam sentyment do nich co prawda faktycznie diesel wymaga większego wkładu.
    Teraz mam Volvo w dieslu i Seata w benzynie ale i ten i ten ma swoje plusy i minusy.
    Mam nadzieje, że wróce kiedyś do Opla

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim z tego co obserwuję to chyba więcej chłopaczków na dzień dzisiejszy :)

Battinka mojej szwagierce pomagały inhalacje z rumianku może warto spróbować ? Co do leku nie mam pojęcia jaki byś mogła używać.

Dziewczynki dopada mnie już lekki stresik związany z jutrzejszą wizytą!

l22nhdgeccid541p.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Do dziewczyn, które rodzą pierwszy raz - będziecie chodziły do szkoły rodzenia? :)

Ja na 95% nie będę. Jak poczuje potrzebe, to zaprosze polozna srodowiskowa do siebie; )

agu258 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja wiem o czym mowisz bo ja tez spac w nocy nie moge przez zatkany nos i strasznie to irytujace:( mi gin powiedziala ze nic poza sola morską i calcium nie moge zastosować więc niestety się męcze:/ ulga jest tylko wtedy jak pada deszcz...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ