X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluję chłopca :) Nynusia, a to Ci wstydzioszek jeden :)
    Cieszę się, że dziś same dobre wieści :) Ja jeszcze 2 tygodnie i 2 dni...

nat_alia, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, 2 tygodnie, ale już prenatalne? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie cala nasmarowana bio-oil em :) u mnie juz najwyszy czas zaczac sie smarowc, bo brzuch i piersi mam juz napradwe duze, a wy? Juz zaczelyscie systematycznie smarowc brzuszki?

Aaa.. i dzidzia od dwoch dni mnie ldnie kopie i pewnie juz tak zostanie :) moj Eddi
    (Wszyscy mowia, ze bedzie synuś, oby :) przekonam sie 12 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 21:55

szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenkna2 ja tez się smaruje bio oil , juz od początku ciąży , mam tendencje do rozstepow wiec tak sie maziam :)

Chyba będę cierpieć dziś na bezsenność a późnej spać do 12 ! No nic trzeba gasić sprzęt i może się uda :))

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tak już te połówkowe - prenatalne. Ale dopiero trzecie USG w ciągu całej ciąży.
    Nenka2 ja też smaruję się już od około miesiąca codziennie wieczorem po kąpieli bio oilem i czasami masłem z Palmersa. Jak na razie brzuch, boki i piersi od 6go miesiąca zacznę pupkę i uda. Brzucho rośnie, nie jest przesadnie duży, ale piersi już rozmiar E, a non stop pieką i swędzą więc chyba rosną. Nie chcę być Milką !!!

A do tego zaczyna mi się pojawiać taka leciuteńka kreska na brzuchu. Jakoś się to tam nazywa... Jak się schylacie też odczuwacie taki dyskomfort w brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 22:05

Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję raz na 2-3 tygodnie... Nie mam do tego pamięci :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak tak czytam to i ja się teraz nie mogę soboty doczekać :)

Mój lekarz mi odpisał (ale ma zapłon), że mam się zgłosić na wizytę, bo trzeba mnie zbadać. Dobre sobie - najbliższy termin 5.05...

Polkosia tez mam wizytę 5.05

polkosia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ja wlasnie cala nasmarowana bio-oil em :) u mnie juz najwyszy czas zaczac sie smarowc, bo brzuch i piersi mam juz napradwe duze, a wy? Juz zaczelyscie systematycznie smarowc brzuszki?

Aaa.. i dzidzia od dwoch dni mnie ldnie kopie i pewnie juz tak zostanie :) moj Eddi
    (Wszyscy mowia, ze bedzie synuś, oby :) przekonam sie 12 maja.

Nenka2 smaruję się juz praktycznie od 2 miesięcy olejem kokosowym ale narazie nie codziennie.. tak jak Polkosia.. jak mi się przypomni :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Polkosia tak już te połówkowe - prenatalne. Ale dopiero trzecie USG w ciągu całej ciąży.
    Nenka2 ja też smaruję się już od około miesiąca codziennie wieczorem po kąpieli bio oilem i czasami masłem z Palmersa. Jak na razie brzuch, boki i piersi od 6go miesiąca zacznę pupkę i uda. Brzucho rośnie, nie jest przesadnie duży, ale piersi już rozmiar E, a non stop pieką i swędzą więc chyba rosną. Nie chcę być Milką !!!

A do tego zaczyna mi się pojawiać taka leciuteńka kreska na brzuchu. Jakoś się to tam nazywa... Jak się schylacie też odczuwacie taki dyskomfort w brzuchu?

Mam podobnie-piersi już E,kreseczka jest,dyskomfort jest.. czasem żeby cos podnieść to muszę najpierw ukucnąć!Masakra.. a co będzie dalej?! :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki wszystkim :*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluje udanych wizyt, jak również córek i synków <3 ja do czwartku czekam :) w sumie to chyba,bo jutro zadzwonie czy przypadkiem w srode nie miałam przyjść :P

I widzę, że nie ja jedna z twardniejącym brzuszkiem mam problem, zobaczymy czy wszystko dobrze za dwa dni.

Dobranoc :)

estrella lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale super już coraz więcej z nas wie czy będzie miała chłopca czy dziewczynkę:)

agu258, Lexie lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Coś dzisiaj dospać nie mogę..

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam zmierzyć cukier i zjeść kanapkę, żeby nie wariował i wracam spać :D

Aguś26, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miło się czyta takie fajne relacje z wizyt, ja mam 5 maja i oczywiście od rana będę w nerwach :)
    wczoraj się cieszyłam, że mineły mdłości i wymioty, a dziś od rana znowu...eh..

migrena od wczoraj daje mi w kośc, chyba też wrócę do łóżka

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie i ja się czuję dziś okropnie mdłości rano ból głowy i do tego krew z nosa jestem mega słaba
    wcisnełam w siebie śniadanie które oddałam i wracam do łóżka bo nie mam na nic kompletnie siły a wieczorem wybieram się do mojej przyjaciółki o ile siła wróci

Gratuluję dobrych wiadomości z wczorajszych wizyt :) ja mam nadzieję że jutro również usłyszę super wiadomości

201510287051.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Gratuluje dziewczyny wczorajszych wizyt i widze , ze robi sie przewaga dziewczynek :) Kobiety gora !!!
    Ja osobiscie wolalabym chlopca ,ale najwazniejsze ,zeby bylo zdrowe .Czekam na wizyte 7 maja i moze moj lekarza zrobi mi szybie usg i zobaczymu co tam sie kryje :)

Ja wczoraj cwiczylam 50 min. i troche mnie brzuch pobolewal , a dzisiaj czuje plecy . Chyba ten zestaw gimnastyki nie dla mnie . Jutro wyprobuje inny zestaw .
    Dzisiaj chyba nikt nie wizytuje , wiec dlonie dzisiaj wolne od trzymania kciukow ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja kresy na brzuchu nie mam, ale też mi niewygodnie przy schylaniu, więc rozszerzam nogi i kucam :) W wannie siedzę po turecku, bo brzuch przeszkadza :) A piersi D, ale przed ciążą miałam rozmiar B :)

Małgorzatka, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• linka220 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    też już wrociłam...
    z maleństwem wszystko w porzadku nie ma się czym martwić ma 218g :)

jeśli chodzi o twardy brzuch to lekarz kazał mi znowu brać luteine jak nie przejdzie skontaktować się z nim i trzeba przyjść do kontroli bo mnożliwe że coś z szyjką jest nie tak... ale nie ma co martwić sie na zapas... w moczu wyszły mi jakieś drożdżaki więc musze wziąć jakiś srodek - zapomnialam nazwy - kosztuje podobno ok 30 zl ale uzywa sie go tylko raz i nie trzeba sie faszerowac przez pare dni...
    pytałam rónież o to czy mam powody do niepokoju jeśli nie czuje ruchów... powiedział że ogólnie chude dziewczyny szybciej odczuwaja ruchy więc teoretycznie powinnam już czuć ale jak nie to mam dać sobie jeszcze 2 tyg, jeśli do tego czasu nic nie poczuje należy się do niego zgłosić ...
    no i chyba bedzie chłopak .... :) teraz szukam imienia ...:)

Nynusia fajnie że wszystko ok

Super wieści kochana To się uspokoilam I tez biore luteine więc spokojnie czekam do jutra na wizytę :-) W końcu chłopak dla tych wszystkich dziewczynek które mają przewagę hihi

Nynusia super że wizyta udana :-) a co do płci to ze spokojem może na następną wizytę może się uda Ale chyba to dziewczynka skoro się już wstydzi i chowa :-)

nat_alia, aanaa, Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka twoj avatar sama robilas? To ptaszek z plasteliny o ile sie nie myle? Hehe :P

Co do piersi, ja mialam miseczke A teraz jest C (maz w raju)

ss, Małgorzatka lubią tę wiadomość

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ