X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :) jesli chodzi o rozmiar to mój mężu za każdy razem sie cieszy jak się ubieram albo rozbieram, a zmiana tylko z b na c. Jak dziecko w sklepie z cukierkami :)

onka, Małgorzatka, Blondik lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Dziewcyzyny, a jakie laktatory planujecie kupic? Myslalyscie juz o tym?

Ja kupiłam elektryczny Lovi Prolactis z rabatem 50%, kiedy w Super-Pharm ta promocja była, że codziennie coś innego za pół ceny. Wtedy w Lovi dość dużo rzeczy wybrałam, bo akurat na tą markę była zniżka :) Wyszedł mnie taniej niż w sieci.

nenka2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam z h&m biustonosz do karmienia i bardzo wygodny,jak bede kupowac nastepny to pewnie tez z h&m;)
    U mnie ze smarowaniem niestety kiepsko, kupilam jakis czas temu zwykla oliwke niemowleca i mimo ze zapach delikatny to mnie mdli po nim a do tego mam skore bardzo uczuleniowa i wychodza mi chrostki po niej.musze chyba cos z apteki...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj cos z ziaja? Oni chyba sie specjalizuja w tych hipoalergicznych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tak chwalicie h&m to moze ja się też wybiorę :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja kupiłam elektryczny Lovi Prolactis z rabatem 50%, kiedy w Super-Pharm ta promocja była, że codziennie coś innego za pół ceny. Wtedy w Lovi dość dużo rzeczy wybrałam, bo akurat na tą markę była zniżka :) Wyszedł mnie taniej niż w sieci.
    A ile dalas? Jesli moge wiedziec.. bo ja mam reczny z poprzedniej ciazy, ale on mnie nie zadowala, a byl drogi :/

• lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 : ja planuje zwykły ręczny loaktator około 10 zł w aptece ten tez chce zabrac do szpitala tak doradziła mi z dośiadczenia zawodowego moja kolezanka połozna argumentujac ze kazdy "lepszy" mogę dokupic zawsze a nawet niewiadomo czy bedzie mi potrzebny wiec u mnie na razie taka decyzja:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Moze sprobuj cos z ziaja? Oni chyba sie specjalizuja w tych hipoalergicznych :)

ja sobie ziaję chwalę jako markę - mamy ostatnio coraz więcej rzeczy tej marki i jesteśmy zadowoleni (mydła, szampony, kremy). ale jak miałam mdłości to mi generalnie żaden zapach nie podchodził, łącznie z białym jeleniem, więc nie wiem, jak faktycznie ss poradzisz sobie przy mdłościach.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam dokładnie, ale niecałe 300 zł jakoś.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą nosiłam biustonosze dobrane przez brafitterke. Miałam 3 ale takie porzadne:) teraz szkoda mi wydać 200 na biustonosz na chwile:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka chwali jakiś mały elektryczny laktator-taki podobno maja w szpitalach. Tez kosztuje kolo 300 zł.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przekonania, ze kazda kobieta potrzebuje laktator.. bo przeciez kazda ma nawal po porodzie? Jak sobie wtedy poradzic? Ja o tym nie wiedzialam, ani nawet nie myslalam i wylam z bolu, maz pobiegl do apteki i przyniosl z aventa. Wogole moj polog w tym karmienie piersia to byl koszmar...

• ss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pieknamama.pl/category/sukienki-i-spodnice/2
    niektore fajne rzeczy i ceny nawet nie tak wygorowane jak na ciazowe ciuchy. Kupowala ktoras z tej stronki?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia moich bliskich znajomych mam też zdecydowałam, że się raczej przyda. Poza tym - chciałabym raz na 2 tygodnie zostawić męża samego z małą i wyskoczyć na manicure, pedicure czy cokolwiek... Więc raz na te 2 tygodnie na pewno użyję ;)

nenka2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam tez nakladki na piersi.. przeeeogroomnie mi pomogly.

• Arielka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja medela lub lovi prolactis dwufazowy i oczywiście elektryczny.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie uzywala laktatora . Nie bylo takiej potrzeby . Karmilam corke 15 miesiecy . Teraz teznie kupje . No chyba , ze zajdzie taka potrzeba . U nas jest mozliwosc wypozyczenia z apteki . Dokupuje sie tylko nakaldki jakies .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już mam, właśnie z Lovi :P Przy karmieniu piersią to podobno niezbędna rzecz. A czy któraś z Was świadomie już chciałaby karmić mlekiem modyfikowanym? Moja koleżanka powiedziała, że piersią karmić nie będzie, bo "szkoda jej cycków" i od razu wybiera mm... Szok. To droga impreza jest...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Drogie Panie :)
    Ja sobie pospałam dzisiaj i teraz troszkę ogarnęłam co mogłam , zjadłam i co i leżę cholera ... Włączyłam tv ale w tym pudle nic nie leci :O i za co płacić ;)

Polkosia współczuję ja ryczę jak nie mam w domu ogórka kiszonego lub kapusty więc rozumiem twoją nerwicę :P Musisz męża zmobilizować kopniakiem :P (żarcik)
    Aniacicha to odpoczywaj dużo jak nie masz nic do robienia pilnego to korzystaj ;) ;)
    Lojka widzę że aktywna cały czas :P tylko nie przesadzaj :P :P
    Miska odpoczywaj dużo jak masz aż takie bóle , najważniejsze że z dzidziolem okej ... Bierz leki i będzie dobrze bo musi :* :*
    Witaj Agaton :) super podejście , im mniej stresow tym lepiej dla Was ;) A co do mojego postu to tak jak pisałam , nie chcę być waszym smutkiem , czasem trzeba zwolnić ... Ja serio przesadziłam nie dość że dźwigałam nie raz moją 4 latkę nosząc ją z przedszkola do domu to po prostu nie uważałam co robię ... A druga najważniejsza sprawa nie wiedziałam że łożysko jest przodujące a tutaj ono zadecydowało o tym co się wydarzyło ...
    A wodą gazowaną się nie przejmuj , pij jak tylko masz ochotę ;) na pewno woda lepsza niż cola czy inne napoje :P
    Detektory są fajne :P również jestem mega zadowolona z zakupu ;) Biust też mi się powiększył i również mąż się cieszy :P też są nie raz gorące i już zauważyłam siarę ;) ;)
    Lili_madlen rozstępy to też sprawa w genach trochę możesz się natłuszczać 10 razy dziennie ale jak mają wyjść to i tak wyjdą ... wiadomo że lepiej to robić bo skora jest bardziej elastyczna ;) ja nie smarowałam w poprzednich ciążach i rozstępy pojawiły się delikatne na biodrach ;) teraz się zmuszam chociaż nie lubię i wiecznie zapominam o balsamie ale jednak to już 3 raz i ta skora już nie jest taka jak powinna :P :P
    Nenka ja od zawsze używam ręcznego laktatora aventu i zdecydowanie jest lepszy niż elektryczny który miałam na początku ze szpitala ;) ale to dobierasz pod siebie i ten co pasuje nam może nie podejść Tobie :P :P Zaufałam tej marce już dawno i jakoś tak się jej trzymam od kilku lat :P :P
    Ss dla takiej skóry jaką masz i że reagujesz na zapachy polecam Ci balsam Eucerin lub Emolium ... Cena troszkę droższa ale tego kropla wystarcza i bardzo mocno natłuszcza obydwa są dla skóry z problemami typu alergiczna mocno wrażliwa czy atopowa :)

nenka2, ss, Lexie, FreshMm, lojkalojka, miska2503, Nynusia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam od wczoraj że bardzo duża nas ma wizytę 5 Maja :P :P Ja również :P

Lexie, Blondik lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ