X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Też już mam, właśnie z Lovi :P Przy karmieniu piersią to podobno niezbędna rzecz. A czy któraś z Was świadomie już chciałaby karmić mlekiem modyfikowanym? Moja koleżanka powiedziała, że piersią karmić nie będzie, bo "szkoda jej cycków" i od razu wybiera mm... Szok. To droga impreza jest...

Sorki za moj komentarz, ale kurcze ona chciala to dziecko? Przecierz dla dziecka sie poswiecamy.. eee. Dla mnie conajmniej dziwne.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapisałam się na 5.05, bo jestem planowo umówiona do mojego na 14.05, a w sobotę idę na USG do innego, więc na pewno powie mi, jeśli coś miałoby być nie tak. Nie zmienia to faktu, że skoro mówi, że trzeba mnie zbadać, to mógłby przyjąć mnie na 5 minut między innymi pacjentkami albo na koniec dnia, ale od razu, a nie za tydzień. Drugiej ciąży raczej u niego nie poprowadzę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja nie zapisałam się na 5.05, bo jestem planowo umówiona do mojego na 14.05, a w sobotę idę na USG do innego, więc na pewno powie mi, jeśli coś miałoby być nie tak. Nie zmienia to faktu, że skoro mówi, że trzeba mnie zbadać, to mógłby przyjąć mnie na 5 minut między innymi pacjentkami albo na koniec dnia, ale od razu, a nie za tydzień. Drugiej ciąży raczej u niego nie poprowadzę.
    pewnie że tak Sobota już nie długo :) A czasem Ci lekarze to sami nie wiedzą co chcą i co mają robić :/

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Sorki za moj komentarz, ale kurcze ona chciala to dziecko? Przecierz dla dziecka sie poswiecamy.. eee. Dla mnie conajmniej dziwne.

Niby chciała, ale przez wiele, wiele lat nie mogła i w końcu jak zaszła, to opowiada takie głupoty... Że ciąża to koszmar, nigdy by nie chciała być drugi raz w ciąży, że nie chce rodzić naturalnie, bo nie chce mieć "rozerwanej cipy" (dosłownie) i o tym karmieniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:18

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niby chciała, ale przez wiele, wiele lat nie mogła i w końcu jak zaszła, to opowiada takie głupoty... Że ciąża to koszmar, nigdy by nie chciała być drugi raz w ciąży, że nie chce rodzić naturalnie, bo nie chce mieć "rozerwanej cipy" (dosłownie) i o tym karmieniu...
    wooooowwww co za baba !!!! Rozwaliło mnie to na łopatki :O tacy ludzie nie powinni mieć dzieci serio :O

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

no to chyba dziewczynę przerósł temat...

nenka2, Małgorzatka, Kasia82, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj boze,.. i wtedy bedzie glupia to gadac dziecku, ze jej szkod narobilo w ciele i sylwetce i zniszczy mu psychike bedzie czulo sie niechciane :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozerwanej cipy... a co ona z gola cipa paraduje? A pff mnie nie obchodzi ze ja mam tam blizne.. z reszta nawet jej nie widac ani nie czuc..

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie to tutaj jest moja Niunia z ostatniego usg minutowy filmik jak pije wody płodowe i pokazała paluszki :) :)

https://youtu.be/vjbgjbqittA

nenka2, aanaa, lili_madlen, Lexie, onka, ss, FreshMm, Fatim, Kasia82, polkosia, Blondik, jacusianka, miska2503, agu258, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietny filmiczek :) :) :)

• ss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja w ciazy od 7 tyg cxuje sie fatalnie i tak naprawde to czuje jakbym od 3 miesiecy byla bez przerwy chora.i tak bardzo chcialabym wkoncu poczuc ten piekny stan tak jak niektorzy opowiadsja "w ciąży to ja bym mogla chodzic caly czas".bo ja bym nie mogla na ta chwile tak powiedziec.dzidziusjak najbardziej planowany, i wyczekujemy kazdej wizyty zeby na niego przez chwile popatrzec i uslyszec ze rosnie i ma sie dobrze i odliczamy do pazdziernika.ale przez moje samopoczucie juz nie raz plakalam bo nie wiedzialam jak sobie pomoc.a ta znajoma dobrze znosi ciaze? Bo moze tez zle? Dla wyjasnienia tylko ja karmic piersia chce i bede robic wszystko zeby tak bylo.chcialam tylko powiedziec ze "stan ciązowy " mi nie sluzy i wiem ze to moze roznie wplywac na psychike, i kiedys pewnie bym krytykowala ile wlezie rizne matki bo mi sie w glowie by nie miescilo, a teraz poprostu sie wstrzymuje od komentarza...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Swietny filmiczek :) :) :)
    dziękuję tak mi ponagrywała w odcinkach minutowych bo mała i tak słabo się ruszała :P

oar83e3krqgkccev.png
  • lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super filmik :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Jak chcecie to tutaj jest moja Niunia z ostatniego usg minutowy filmik jak pije wody płodowe i pokazała paluszki :) :)

https://youtu.be/vjbgjbqittA

Jejuuu ale super widać.. i te paluszki :) :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, filmik rozczulający <3 i jaka dobra jakość :)

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Polkosia ja w ciazy od 7 tyg cxuje sie fatalnie i tak naprawde to czuje jakbym od 3 miesiecy byla bez przerwy chora.i tak bardzo chcialabym wkoncu poczuc ten piekny stan tak jak niektorzy opowiadsja "w ciąży to ja bym mogla chodzic caly czas".bo ja bym nie mogla na ta chwile tak powiedziec.dzidziusjak najbardziej planowany, i wyczekujemy kazdej wizyty zeby na niego przez chwile popatrzec i uslyszec ze rosnie i ma sie dobrze i odliczamy do pazdziernika.ale przez moje samopoczucie juz nie raz plakalam bo nie wiedzialam jak sobie pomoc.a ta znajoma dobrze znosi ciaze? Bo moze tez zle? Dla wyjasnienia tylko ja karmic piersia chce i bede robic wszystko zeby tak bylo.chcialam tylko powiedziec ze "stan ciązowy " mi nie sluzy i wiem ze to moze roznie wplywac na psychike, i kiedys pewnie bym krytykowala ile wlezie rizne matki bo mi sie w glowie by nie miescilo, a teraz poprostu sie wstrzymuje od komentarza...
    Ss ja uważam jak Ty ;) ale wyrażenie tego w taki sposób a taki jak zrobiła tamta dziewczyna no różnica ogromna ... Matce nawet nie wypada użyć takiego zdania jak tamta użyła ;) ;) rozumiem Cię bo ja teraz też co chwila ryczę i a czemu tak i nie lubię rozmawiać o tym jak jest cudnie :P ale wszystko się zmieni jak będziemy tulić Maleństwa ;) w większości przypadków bynajmniej ... jak się mnie któraś dziewczyna pyta jak jest w ciąży nigdy nie mówię wiesz zarąbiście , wszystko kolorowo bo tak nie jest to samo z porodem jak mogę dziewczynom mówić wiesz poród nie boli albo da się przeżyć haha bo to kłamstwo jest :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Ja pierd... :O :O :O ludzie niezmiennie mnie szokują!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:46

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :* :*

oar83e3krqgkccev.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu jakieś choróbsko zaczyna brać :/ by to ... :/ dopiero co miesiąc temu byłam chora! Muszę biec do apteki po prenalen.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku super filmik, moj w pn mial czkawke;) i duzy brzuszek i mowila ze tez moze sie nalykal tych wod i ma wzdecie;) bo 4 tyg wczesniej byl chudzioszkiem wrecz i dziwne zeby az tak przybral.mial ktorejs z waszych dzidziusiow wiekszy brzuszek niz wskaxuje t.c.? Mam nadzieje ze nie ma sie cxym martwic?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ