X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jejku super filmik, moj w pn mial czkawke;) i duzy brzuszek i mowila ze tez moze sie nalykal tych wod i ma wzdecie;) bo 4 tyg wczesniej byl chudzioszkiem wrecz i dziwne zeby az tak przybral.mial ktorejs z waszych dzidziusiow wiekszy brzuszek niz wskaxuje t.c.? Mam nadzieje ze nie ma sie cxym martwic?
    nie masz czym jak się nałykało dziecię wód to i efekt taki :P powiedzieli by Ci na usg jakby było nie w porządku ;) ;) ja się śmiałam do lekarki że strasznie łapczywa jest bo aż się wyginała do tyłu żeby jak najwięcej wypić hehe :P może przez snickersa którego zjadłam przed wizytą :D

onka, ss, Fatim lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Jejku super filmik, moj w pn mial czkawke;) i duzy brzuszek i mowila ze tez moze sie nalykal tych wod i ma wzdecie;) bo 4 tyg wczesniej byl chudzioszkiem wrecz i dziwne zeby az tak przybral.mial ktorejs z waszych dzidziusiow wiekszy brzuszek niz wskaxuje t.c.? Mam nadzieje ze nie ma sie cxym martwic?

moj 2 tyg temu mial glowe i brzuszek o pare dni do przodu w stosunku do dlugosci kosci udowej :) takie rozbieznosci sa podobno normalne :)

Małgorzatka, ss lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ja czuje sie z takimi swietnie :( szkoda ze tak nie zostanie po ciazy.. po pierwszej ciazy nawet mi sie zmniejszyly a i tak mialam malutkie

ja juz mam od paru tygodni dwa nowe staniczki :) , a teraz mysle nad zakupem takiego do karmienia, ale sztywnego z h&m

A dlaczego ma nie zostać? Ja przed pierwszą ciążą nosiłam miseczkę D, po ciąży E i tak już zostało. Teraz już E jest za małe, więc F muszę nosić, ale wydaje mi się, że u mnie już tak zostanie. Zawsze miałam spory biust, a jak byłam bardzo szczupła, szczególnie się on uwydatniał na tle sylwetki. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Dziewcyzyny, a jakie laktatory planujecie kupic? Myslalyscie juz o tym?

Ja pewnie pozostanę wierna Aventowi. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny;) lekarka mowila zeby sie nie przejmowac i smiala sie ze jak bedzie trzeba to go potem odchudzimy i bedzie ok:p tylko wiecie jak to jest, przychodzi sie do domu, analizuje sie cala wizyte i oczywiscie zawsze znajdzie sie cos przez co chodz przez chwile zacxyna sie martwic czy to normalne;) szczegolnie jesli jest sie w ciazy pierwszy raz:p

Małgorzatka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    A dlaczego ma nie zostać? Ja przed pierwszą ciążą nosiłam miseczkę D, po ciąży E i tak już zostało. Teraz już E jest za małe, więc F muszę nosić, ale wydaje mi się, że u mnie już tak zostanie. Zawsze miałam spory biust, a jak byłam bardzo szczupła, szczególnie się on uwydatniał na tle sylwetki. ;)
    Napisalam, ze mi nie zostal..

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zaufanie Aventu. Ręczny laktator sprawdził się u nas doskonale, mimo tego, że jeszcze studiowałam i musiałam odciągać trochę mleka na ten czas. Sterylizator tej firmy też się u nas sprawdził, ale teraz póki co nie kupuję, bo nie wiem czy będziemy korzystać z butelek. W razie czego dokupi się później. Nastawiam się na karmienie piersią, a do odciągania ewentualnego nawału ręczny w zupełności wystarczy.

Nenka ja od zawsze używam ręcznego laktatora aventu i zdecydowanie jest lepszy niż elektryczny który miałam na początku ze szpitala ;) ale to dobierasz pod siebie i ten co pasuje nam może nie podejść Tobie :P :P Zaufałam tej marce już dawno i jakoś tak się jej trzymam od kilku lat :P :P
    Ss dla takiej skóry jaką masz i że reagujesz na zapachy polecam Ci balsam Eucerin lub Emolium ... Cena troszkę droższa ale tego kropla wystarcza i bardzo mocno natłuszcza obydwa są dla skóry z problemami typu alergiczna mocno wrażliwa czy atopowa :)[/QUOTE]

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss : tez własnie tak mam że potem nawet jak wróce do domu to jestem chwile przygaszona bo analizuje dosłownie kazde słowo i kazda forme w jakiej zostało to wypowiedziane a także ton głosu doktora (czy nie było w głosie watpliwosci, niepokoju, czy checi ukrycia czegoś) .. to tez moja pierwsza ciąża wiec stresuje sie dosłownie wszystkim staram sie jednak szybko zająć czyms innym i potem zapominam ..:)

Małgorzatka, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obejrzałam program o porodach o ryczałam jak głupia :) jakie te maluszki bezbronne i jakie minki strzelają :)

nenka2, Lexie, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja też mam więcej włosów na brzuchu... :D

Małgorzatko, fantastyczny filmik i Mała wygląda, jakby też ćwiczyła ruchy oddechowe :)

Jak dobrze, że są tutaj doświadczone mamy i że tu jestem, bo tyle słyszę dobrego o marce Avent, że jako pierworódka będę wiedziała, co wybierać :)

Kasia82, ss, Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Napisalam, ze mi nie zostal..

Napisałaś "szkoda, że tak nie zostanie po ciąży". Kto wie, może tym razem będzie inaczej. ;)

Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a planujecie kupić jakieś smoczki? Jeśli tak, to macie jakieś sprawdzone? U nas w ogóle nie były używane. Mieliśmy kilku firm, ale w ogóle nie korzystaliśmy. Moja córa nie ma ani jednego zdjęcia ze smoczkiem, w ogóle jej nie pasowały. Ponoć wiele "cyckowych" dzieci tak na nie reaguje.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadgonić tyle piszecie :P
    Ja laktator muszę kupić, bo pewnie będę mogła karmić tylko 1 piersią a z drugiej ściągac. Nie wiem tylko jakiej firmy i czy ręczny czy elektryczny ? Ostatnio jakaś nerwowa się zrobiłam, łatwo mnie doprowadzić do płaczu nie chcę by i mała taka była, ale nie wiem jak nad tym zapanować ? Ach no i rozpoznaję już ruchy dziecka a przynajmniej tak mi intuicja mówi ;) oczywiście na tym etapie są rzadkie. Kiedy zaczniecie kupować rzeczy dla dziecka inne niż ubranka i w jakiej kolejności ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i mi w ogóle zrobiło się więcej włosków na brzuchu, trochę ściemniały i urosły :O

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie na ciążę specjalnie nie narzekam, chociaż strasznie się męczę i nie mam sił sprzątać, a bałagan w domu męczy mnie jeszcze bardziej, ale w sumie każda ciąża jest inna i nie będę zakładać od razu, że druga będzie gorsza. Ta koleżanka znosi ciążę całkiem nieźle z tego co mówi, tylko ona ciągle truje i smęci, że nie donosi, że dziecko chore, do ginekologa chodzi raz na tydzień, bo schizuje... Więc sama sobie ten stan "pogarsza".

Co do zakupów, to ja w lipcu liczę na zasiłek z ZUS i uderzam na większe zakupy, czyli w pierwszej kolejności mebelki do pokoju dziecka, bo muszę pochować to, co już mam, potem wózek i różne gadżety typu rożki, wanienka, krzesełko do jedzenia (chcę mieć to już przed porodem, bo potem obawiam się, że sił zabraknie do jeżdżenia po sklepach), pościel, bujaczek itp.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka ale super filmik :-) takie paluszki ładne i w ogóle taka dobra jakość, bo wszystko ładnie widać.
    Ja w pierwszej ciąży też miałam ręczny laktator, karmiłam młodego do 10 m-ca i to był dobry dla nas moment do odstawienia od piersi, bo z dnia na dzień przeszedł na butelke i nie było krzyków jak to czasami słychać.
    Smoczek tez młody miał ( ale nie pamiętam jakiej firmy, wiem ze na pewno silikonowy) , ale w sumie w miarę szybko udało się go odzwyczaic.
    W ogóle mój młody był dobry, z pieluchami problemu nie było, ząbki wyszły bezboleśnie. Ciekawe jak teraz z młodą będzie :-)
    Co do rzeczy dla dzieciatka, niektóre ubranka juz zaczynam kupować, łóżeczko, wanienke i trochę ubranek dostanę od koleżanki. A wózek planuje w lipcu kupić :-) pod koniec wakacji może przeniesiemy się już na swoje mieszkanko to wtedy pomyślę o wyposażeniu w mebelki jakieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:24

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ciężko Was nadgonić tyle piszecie :P
    Ja laktator muszę kupić, bo pewnie będę mogła karmić tylko 1 piersią a z drugiej ściągac. Nie wiem tylko jakiej firmy i czy ręczny czy elektryczny ? Ostatnio jakaś nerwowa się zrobiłam, łatwo mnie doprowadzić do płaczu nie chcę by i mała taka była, ale nie wiem jak nad tym zapanować ? Ach no i rozpoznaję już ruchy dziecka a przynajmniej tak mi intuicja mówi ;) oczywiście na tym etapie są rzadkie. Kiedy zaczniecie kupować rzeczy dla dziecka inne niż ubranka i w jakiej kolejności ?

Ja nie mam jeszcze niczego, nawet ubranek. Planuję wszystko kupić za jednym zamachem w sierpniu, po powrocie z urlopu (no może łóżeczko i wózek kupimy trochę później). Ubranek może nie będziemy musieli dużo kupować, bo będziemy mieć po córce znajomych. Ponoć większość ciuszków mają unisex, więc powinny pasować zarówno dla chłopca, jak i dla dziewczynki.

Ja w pierwszej ciąży też miałam huśtawki nastrojów. Byłam strasznym nerwusem, ale poza ruchliwością małej raczej się to nie odbiło na innych sferach.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033597,title,Cc-kontra-sn-czyli-matka-matce-wilkiem,wid,17492808,wiadomosc.html?smgputicaid=614c64

Czytam i nie wierzę... baby są jednak inne.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ostatnio jakaś nerwowa się zrobiłam, łatwo mnie doprowadzić do płaczu nie chcę by i mała taka była, ale nie wiem jak nad tym zapanować ?

Ja też jestem nerwowa i płaczliwa... nie umiem nad tym panować i nawet się w sumie nie staram, bo i tak mi to nic nie da ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja miałam i mam Madele elektryczna + polecam butelkę madela calma, ktora nie zaburza kp i wrazie jakby okazalo się, ze trzeba dokarmiac, to dziecko nie przyzwyczaja sie tak do butelki.
    Co do smoczka, to będę używać tych http://allegro.pl/smoczek-soothie-avent-silikonowy-hit-z-usa-0-3-m-i5283136820.html
    Co do karmienia mm, to biorę pod uwagę taka możliwość, gdyby okazało sie, ze dziecko urodzi sie z wrodzona nietolerancja laktozy, tak jak jego siostra.
    Szczerze bycia w ciąży nie lubię, dlatego potrafię zrozumieć te dziewczynę.

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ