X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja też nie planuję wcześniej nic kupować niż po 25 tygodniu. Jakoś tak sobie zaplanowałam. Większe rzeczy, typu wózek, łóżeczko dopiero we wrześniu.

To tak jak ja. ;) Mam średniej wielkości mieszkanie i odkąd szafka w przedpokoju zajęła miejsce poprzedniego wózka, będzie niewiele miejsca na jego trzymanie. Biorąc pod uwagę to, że wózek będzie 3w1, nie zamierzam kupować go za wcześnie i później o niego obijać w drodze do kuchni. Poza tym i tak nie zaczniemy od razu wychodzić na spacery, więc tym bardziej wczesne kupowanie nie ma sensu. No chyba, że się czeka długo na sprowadzenie, ale to inna bajka. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondikl, mam to samo, ale to chyba normalne w ciazy :P w pierwszej tez tak mialam, a teraz jest cora wiec zmuszam sie do robienia sniadan obiadkow wychodzenia na spacery i zabawy :)

Ja ciaze znosze idealnie, ani razu nie zwymiotowalam, czulam sie troche zle ale to wszystko.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    własnie mi przyszła paczka z legginsami ciążowymi i spódnicą ciążową, z takiego elastycznego materiału. super i za minimalną kasę. polecam femmegusto na allegro :)

ja jak narazie ciążę "sobie chwalę". no poza tymi mdłościami jest super, ale przeraża mnie to, że jestem na l4 anic nie umiem ogarnać, a raczej mi się nie chce... śpię , łaże po domu, ewentualnie po dworze z psiną, a robota leży...pranie, prasowanie, nawet książek mi się nie chce czytać... eh :)

Blondik, mam to samo. U mnie też wszystko leży, łącznie z czytaniem. Nawet ciężko jest mi ugotować obiad, niby mdłości już wielkich nie mam, ale jest mi niedobrze na samą myśl. Też nic mi się nie chce, a jedyne ustępstwo to pisanie sprawozdania z realizacji stażu, ale jeśli już piszę, to góra półtorej godziny (i to też nie każdego dnia), bo nie chce mi się więcej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie jestem leniem, to po prostu "stan ciążowy" :)

polkosia, agania, Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • gosiek77 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Hej Gosiek Co do suwaczka to kliknij na któryś suwaczek otworzy Ci się strona i tam ustaw według swoich upodobań i danych , na samym końcu pojawią się kody url skopiuj jeden z nich (spróbuj wszystkie w razie czegoś) i wklej go w ustawieniach społeczności---->podpis na belly :) :)

Co do listy google to ona się czasem wiesza ale jeśli podasz mi datę porodu dopiszę Cię do tej na pierwszej stronie ... Dzisiaj ją aktualizowałam po długim czasie według danych z tej internetowej ;) :)

Dziękuję za info , udało się :). Natomiast nie mogę się dopisać, więc proszę o dpisanie data porodu 03.10.2014 . Mam na imię Gosia :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

2nn33e3kahe13vzw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym prosila o dopisanie mnie :)
    Marzena, data porodu 19.10

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, 15.10.2015 :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • gosiek77 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Ma z Was któraś, gdzieś sama kupiła, taką teczkę z przegrudkami na zdjecia usg, książeczke ciąży, wyniki.Moja koleżanka w ciąży dostała od lekarza taka teczkę platikową, ładną z dzidzią gdzie może wszytsko co z ciąża nosić w jednym miejscu :). Moj gin jak zakładał mi kartę ciązy to mi nic nie dał :(. Szukałam na necie ale nie moge znaleść.

2nn33e3kahe13vzw.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82, a dlaczego dlugo nie będziecie wychodzić na spacer? Ja z corka na spacerze bylam tydzień po wyjściu ze szpitala

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam zapytać jak to będzie ze spacerami, bo jednak rodzimy na jesieni, a zaraz zima... Moja mama mówi, żeby nawet w mrozy chodzić, koleżanki za to odradzają...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama taż mówi żeby wychodzic na spacery a nie zrazki namnażać w 4 ścianach ja urodziłam sie w styczniu i mama mówi ze nie wpadła na pomysł żeby ze mna w domu siedziec - codziennie poł godziny spaceru :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka chodziła całą zimę codziennie na spacer przynajmni9ej na godzinę, chyba że na prawdę był za duży mróz. Urodziła 1 listopada, a pierwszy spacer już też jakoś tydzień później.
    Jej malutka uwielbiała spacery i jeśli nie szła jakiegoś dnia na spacer, to była marudna w domu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Właśnie chciałam zapytać jak to będzie ze spacerami, bo jednak rodzimy na jesieni, a zaraz zima... Moja mama mówi, żeby nawet w mrozy chodzić, koleżanki za to odradzają...

Polkosia według mnie dzieci trzeba dotleniać codziennie. Wiadomo, że jak jest dużo na minusie to można sobie darować i wtedy balkonować, albo otworzyć okno w pokoju i ubrać dziecko jak na spacer, żeby nawdychało się powietrza. Ale sama wiesz jakie my teraz mamy zimy ;) może się uda, że kolejna będzie równie ciepła jak ta.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale ze 2 tygodnie było naprawdę bardzo zimno.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niby tak, ale ze 2 tygodnie było naprawdę bardzo zimno.

Racja, ale dziecko trzeba hartować, jest wtedy zdrowsze i nie jest marudne. Potrzebuje wyjść. Poza tym później jak nie wyjdziesz ze 2 tygodnie i pójdziesz na spacer to może się okazać, że się rozchoruje.

Blondik lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia ja urodziłam córkę w styczniu, a byla to zima stulecia, nie wiem czy pamiętacie multum śniegu i mróz. Wyszliśmy od razu oczywiście stopniowo, aż doszlo do 2-4h dziennie.

km5st5odymuuq2ts.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że z dzieckiem nie można wyjść na spacer tylko wtedy, gdy jest -10 stopni i niżej oraz kiedy jest duży wiatr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:10

BATTINKA lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia myślę, że każda z nas poczuje jak dziecko reaguje na to zimno, czy śpi czy się męczy. Będziesz wiedziała, co jest dla Malutkiej dobre :)

BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego młodszego braciszka mama ubierała grubo, wystawiała w wózku na altanę przy szeroko otwartych drzwiach na podwórze i tam się balkonował, ale nie pamiętam jaka była temperatura... wiem, że zimno, ale miałam 12 lat i nie przypomnę sobie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny was nadrobić to nie lada gratka:)

Malgorzatka no dzidzia superowa i choc nie moja napatrzeć się nie mogłam:))

Nynka ty to widzę ze piersi masz mojego rozmiaru ;) mi narazie urosły może o 1 rozmiar coś słabo idzie w poprzedniej ciąży bylo lepiej hehe:)

Jesli chodzi o laktator to ja miałam elektryczny i byłam zadowolona chyba firma BabyOne jak pamiętam. I wiem ze taki laktator się przyda przeciez są sytuacje ze mamuśka musi wyskoczyć na dluzej fryzjer,kosmetyczka itd.

Smoczki...hmm powiem tak moja córa nie chciała zassać wiec musiałam troche z nimi kombinować na szczęście wybór jest duży. Moja ssala tylko silikonowe i okrągłe (przybliżone do kształtu sutka zresztą) wczesniej dawalam jej taki płaski i miała odruch wymiotny :P

A jesli chodzi o spacery to na pewno nie wyjde wcześniej niż po 2 tyg. Jednak maluch musi trochę posiedzieć w domku a później czemu nie. Ze starszą córcia też czekałam 2 tyg. I teraz tez nie zamierzam ryzykować. A spacery w mrozy oczywiście w granicach rozsądku tez jestem ZA :) z córką wychodziłam codziennie na krócej lub dłużej w zależności od przymrozków:) wiem ze moja babcia,teściowa to zawsze przeżywke robiły ze w takie zimno z dzieckiem wychodzę. Najchętniej by całą zimę dziecko w domu trzymały!!! Co to to nie matka ma swoją intuicję i wie co jest najlepsze dla malucha moja córa ma się dobrze i pamiętam ze mi nie chorowała często:) no... Dopóki nie poszla do przedszkola :/

nenka2, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ