X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja też nie planuję wcześniej nic kupować niż po 25 tygodniu. Jakoś tak sobie zaplanowałam. Większe rzeczy, typu wózek, łóżeczko dopiero we wrześniu.

To tak jak ja. ;) Mam średniej wielkości mieszkanie i odkąd szafka w przedpokoju zajęła miejsce poprzedniego wózka, będzie niewiele miejsca na jego trzymanie. Biorąc pod uwagę to, że wózek będzie 3w1, nie zamierzam kupować go za wcześnie i później o niego obijać w drodze do kuchni. Poza tym i tak nie zaczniemy od razu wychodzić na spacery, więc tym bardziej wczesne kupowanie nie ma sensu. No chyba, że się czeka długo na sprowadzenie, ale to inna bajka. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondikl, mam to samo, ale to chyba normalne w ciazy :P w pierwszej tez tak mialam, a teraz jest cora wiec zmuszam sie do robienia sniadan obiadkow wychodzenia na spacery i zabawy :)

Ja ciaze znosze idealnie, ani razu nie zwymiotowalam, czulam sie troche zle ale to wszystko.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    własnie mi przyszła paczka z legginsami ciążowymi i spódnicą ciążową, z takiego elastycznego materiału. super i za minimalną kasę. polecam femmegusto na allegro :)

ja jak narazie ciążę "sobie chwalę". no poza tymi mdłościami jest super, ale przeraża mnie to, że jestem na l4 anic nie umiem ogarnać, a raczej mi się nie chce... śpię , łaże po domu, ewentualnie po dworze z psiną, a robota leży...pranie, prasowanie, nawet książek mi się nie chce czytać... eh :)

Blondik, mam to samo. U mnie też wszystko leży, łącznie z czytaniem. Nawet ciężko jest mi ugotować obiad, niby mdłości już wielkich nie mam, ale jest mi niedobrze na samą myśl. Też nic mi się nie chce, a jedyne ustępstwo to pisanie sprawozdania z realizacji stażu, ale jeśli już piszę, to góra półtorej godziny (i to też nie każdego dnia), bo nie chce mi się więcej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie jestem leniem, to po prostu "stan ciążowy" :)

polkosia, agania, Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • gosiek77 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Hej Gosiek Co do suwaczka to kliknij na któryś suwaczek otworzy Ci się strona i tam ustaw według swoich upodobań i danych , na samym końcu pojawią się kody url skopiuj jeden z nich (spróbuj wszystkie w razie czegoś) i wklej go w ustawieniach społeczności---->podpis na belly :) :)

Co do listy google to ona się czasem wiesza ale jeśli podasz mi datę porodu dopiszę Cię do tej na pierwszej stronie ... Dzisiaj ją aktualizowałam po długim czasie według danych z tej internetowej ;) :)

Dziękuję za info , udało się :). Natomiast nie mogę się dopisać, więc proszę o dpisanie data porodu 03.10.2014 . Mam na imię Gosia :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

2nn33e3kahe13vzw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym prosila o dopisanie mnie :)
    Marzena, data porodu 19.10

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, 15.10.2015 :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • gosiek77 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Ma z Was któraś, gdzieś sama kupiła, taką teczkę z przegrudkami na zdjecia usg, książeczke ciąży, wyniki.Moja koleżanka w ciąży dostała od lekarza taka teczkę platikową, ładną z dzidzią gdzie może wszytsko co z ciąża nosić w jednym miejscu :). Moj gin jak zakładał mi kartę ciązy to mi nic nie dał :(. Szukałam na necie ale nie moge znaleść.

2nn33e3kahe13vzw.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82, a dlaczego dlugo nie będziecie wychodzić na spacer? Ja z corka na spacerze bylam tydzień po wyjściu ze szpitala

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam zapytać jak to będzie ze spacerami, bo jednak rodzimy na jesieni, a zaraz zima... Moja mama mówi, żeby nawet w mrozy chodzić, koleżanki za to odradzają...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama taż mówi żeby wychodzic na spacery a nie zrazki namnażać w 4 ścianach ja urodziłam sie w styczniu i mama mówi ze nie wpadła na pomysł żeby ze mna w domu siedziec - codziennie poł godziny spaceru :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka chodziła całą zimę codziennie na spacer przynajmni9ej na godzinę, chyba że na prawdę był za duży mróz. Urodziła 1 listopada, a pierwszy spacer już też jakoś tydzień później.
    Jej malutka uwielbiała spacery i jeśli nie szła jakiegoś dnia na spacer, to była marudna w domu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Właśnie chciałam zapytać jak to będzie ze spacerami, bo jednak rodzimy na jesieni, a zaraz zima... Moja mama mówi, żeby nawet w mrozy chodzić, koleżanki za to odradzają...

Polkosia według mnie dzieci trzeba dotleniać codziennie. Wiadomo, że jak jest dużo na minusie to można sobie darować i wtedy balkonować, albo otworzyć okno w pokoju i ubrać dziecko jak na spacer, żeby nawdychało się powietrza. Ale sama wiesz jakie my teraz mamy zimy ;) może się uda, że kolejna będzie równie ciepła jak ta.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale ze 2 tygodnie było naprawdę bardzo zimno.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niby tak, ale ze 2 tygodnie było naprawdę bardzo zimno.

Racja, ale dziecko trzeba hartować, jest wtedy zdrowsze i nie jest marudne. Potrzebuje wyjść. Poza tym później jak nie wyjdziesz ze 2 tygodnie i pójdziesz na spacer to może się okazać, że się rozchoruje.

Blondik lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia ja urodziłam córkę w styczniu, a byla to zima stulecia, nie wiem czy pamiętacie multum śniegu i mróz. Wyszliśmy od razu oczywiście stopniowo, aż doszlo do 2-4h dziennie.

km5st5odymuuq2ts.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że z dzieckiem nie można wyjść na spacer tylko wtedy, gdy jest -10 stopni i niżej oraz kiedy jest duży wiatr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:10

BATTINKA lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia myślę, że każda z nas poczuje jak dziecko reaguje na to zimno, czy śpi czy się męczy. Będziesz wiedziała, co jest dla Malutkiej dobre :)

BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego młodszego braciszka mama ubierała grubo, wystawiała w wózku na altanę przy szeroko otwartych drzwiach na podwórze i tam się balkonował, ale nie pamiętam jaka była temperatura... wiem, że zimno, ale miałam 12 lat i nie przypomnę sobie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny was nadrobić to nie lada gratka:)

Malgorzatka no dzidzia superowa i choc nie moja napatrzeć się nie mogłam:))

Nynka ty to widzę ze piersi masz mojego rozmiaru ;) mi narazie urosły może o 1 rozmiar coś słabo idzie w poprzedniej ciąży bylo lepiej hehe:)

Jesli chodzi o laktator to ja miałam elektryczny i byłam zadowolona chyba firma BabyOne jak pamiętam. I wiem ze taki laktator się przyda przeciez są sytuacje ze mamuśka musi wyskoczyć na dluzej fryzjer,kosmetyczka itd.

Smoczki...hmm powiem tak moja córa nie chciała zassać wiec musiałam troche z nimi kombinować na szczęście wybór jest duży. Moja ssala tylko silikonowe i okrągłe (przybliżone do kształtu sutka zresztą) wczesniej dawalam jej taki płaski i miała odruch wymiotny :P

A jesli chodzi o spacery to na pewno nie wyjde wcześniej niż po 2 tyg. Jednak maluch musi trochę posiedzieć w domku a później czemu nie. Ze starszą córcia też czekałam 2 tyg. I teraz tez nie zamierzam ryzykować. A spacery w mrozy oczywiście w granicach rozsądku tez jestem ZA :) z córką wychodziłam codziennie na krócej lub dłużej w zależności od przymrozków:) wiem ze moja babcia,teściowa to zawsze przeżywke robiły ze w takie zimno z dzieckiem wychodzę. Najchętniej by całą zimę dziecko w domu trzymały!!! Co to to nie matka ma swoją intuicję i wie co jest najlepsze dla malucha moja córa ma się dobrze i pamiętam ze mi nie chorowała często:) no... Dopóki nie poszla do przedszkola :/

nenka2, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ