Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Ja nie mam prywatnego kontaktu z Małgosią.

Czekam na wynik bety i chyba zaczynam wiedzieć, co to znaczy: ciążowe mdłości.
    Mój wielki apetyt poszedł w las, najchętniej nic bym nie jadła i ciągle mnie muli... wymioty już prawie raz były, ale się zatrzymały i wymiotowałam tylko śliną ; )

Czas na dzień wolnego, l4 na dziś wzięłam.

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam kierownictwu. W sumie jestem na L4 i jak się pojawiło na nim L4 to wolałam sama poinformować niź żęby się mieli z kadr dowiedzieć.

U mnie było super nawet się ucieszyli!! Choć dla nich to problem trochę ...znalezienie kogoś na zastęþstwo, przeszkolenie itd. Ale wiedzą o moich przejściach i wiem że mi dobrze życzyli :-)

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam kontaktu z Małgosią...

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ginekolog jest podobno niechętny do dawania L4. W razie większych problemów z mdłościami lub czymś równie męczącym będę biegać do rodzinnego.

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śmiesznie bo jakoś lekarz sobie nie zapisał że wystawił mi L4 a od tego czasu widzieliśmy się kilka razy w odstępach dwu/trzy dniowych i za każdym razem chciał mi wystawić zwolnienie :-)
    Ale to z powodu tych plamień. Jak jestem na L4 to jak tylko coś jest nie tak moge się położć i leżeć. A poza tym moja praca stresująca jest ...

8R8Zp1.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowiłam i najchetniej dlugo bym nie mowila, ale pracuję w żłobku i cała masa zarazków, wirusów, bakterii a do tego wiadomo specyfika pracy w tym również podnoszenie dzieci pewnie mnie zmusi do tego że bede musiala powiedzieć przynajmniej koleżankom z pracy. No i te moje bóle brzucha...ciekawa jestem co powie gin w pn.no i wiadomo stres w pracy, bo rodzice maluchów w tych czasach potrafia byc okropni:( i nie tylko oni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:22

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co jestem na l4 z powodu anginy i zapalenia zatok.. koszmar wszystko teraz łapie... rodzinna pytala mnie czy na l4 zaznaczyc ze jestem w ciazy ale powiedzialam jej ze na razie nie.. ciezka bedzie ta moja rozmowa z szefem niestety..

relgrl68722yz04m.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak mówiłam kierowniczce to się popłakałam :) Była drugą osobą po mężu, zresztą przy nim też się popłakałam i tylko byłam w stanie testem wymachiwać :) ale ja ogólnie płaczliwa, jak się dowiedziałam o ciąży siostry też płakałam :) Są na to jakieś leki? Rodziców i teściów chyba będzie małż informował, bo też pewnie słowa nie wyduszę ;)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczelam dzisiaj 7 tydzień i objawów prawie wcale nie mam...oprócz tak jak pisałam dużego apetytu i czuje zmęczenie.
    Gosia co u Ciebie, odezwij się???

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Czesc dziewczynki :) witam tez wszystkie nowe mamusie coraz wiecej nas jest ;)
    mnie wczoraj dopadly wieczorne mdlosci okropne :(
    kaśku zazdroszcze ze tylko raz wstajesz w nocy.. ja to ze 3 razy wstaje..
    Dziewczyny powiedzialyscie juz pracodawcy o ciazy?

Ja też już powiedziałam bo akurat z szefem mam baardzo dobry kontakt ( jesteśmy na stopie koleżeńskiej:P) więc musiałam mu powiedzieć jak najszybciej a przy tym będę miała trochę więcej luzu.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    ja jak mówiłam kierowniczce to się popłakałam :) Była drugą osobą po mężu, zresztą przy nim też się popłakałam i tylko byłam w stanie testem wymachiwać :) ale ja ogólnie płaczliwa, jak się dowiedziałam o ciąży siostry też płakałam :) Są na to jakieś leki? Rodziców i teściów chyba będzie małż informował, bo też pewnie słowa nie wyduszę ;)

Ja jak przybiegłam z testem to mój M nie wiedział co mi jest z jednej strony skakałam z radości z drugiej płakałam :D

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Gosiu daj znać co z Tobą bo się martwimy...

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, zapomniałam dodać... zaglądam dziś do torebki, wkładam rękę i zdziwiona wyciągam z niej zdjęcia USG... okazało się, że ze stresu u gina w poniedziałek nie zauważyłam, ze mi je dał i całe 4 dni nosiłam w torebce, nie wiedząc o nich ;)
    Ale mam miły prezent na weekend, mogę popatrzeć na pęcherzyk ciążowy ;)
    Ech, to wina kobiecej torebki bez dna czy ciążowego mózgu? xD Pewnie to drugie.

Magnosia, Kaśku lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dawaj fotkę, nie widziałam jeszcze mojego to chociaż na cudze sobie popatrzę i popodziwiam

FreshMm lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm to super ja też codziennie patrzę...wgrałam sobie zdj na fona i patrzę i patrzę i patrzę jak nawiedzona :) ;)<3

Co do torebki i ciążowego mózgu to obstawiam jedno i drugie :D
    Ja przerzuciłam się na mniejszą torebunie żeby kręgosłupa nie obciążać wielką tasią, w której wszystko jest ale i tak nic w niej nie mogę znaleźć :D

FreshMm lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje "drugie śniadanie" w pracy kakao baardzo słodkie i dwa batoniki jeżyki hmmm... wcześniej tyle słodkiego bym nie przełknęła na raz :D

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa nie mam foty w kompie xD nie mam też skanera i aparat w tel słaby... może uda się wieczorem zrobić zdjęcie z telefonu P., to wrzucę :) Ale ja nałogowo oglądałam czyjeś na Galerii zdjęć USG tutaj dopóki dziś nie wyczaiłam w torebce swojego :) Polecam zajrzeć.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Witam mamuski :-)

Mozna dolaczyc? Dzis wyszedl bladzioch, jutro wyniki bety beda. Teoretycznie termin 17.10 ;-)
    kochana będę tu do Ciebie zaglądać i kibicować...:) i udostępnij tylko wykres jakoś na dniach żebym mogła Cię podglądać :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    Ja byłam całą noc w szpitalu , już tak zaczęłam wymiotować że nie mogłam przestać do tego silny ból żołądka . wysyłam rano ale jeśli jeszcze raz zwymiotuje albo będzie mnie bolał brzuch mam wrócić . Dali mi na początku lek przeciw wymiotny i na razie się trzymam . Muszę spróbować coś zjeść bo już się brzuch domaga a tak się boję . Lekarz ostrzegł że takie infekcje w ciąży nie są zbyt bezpieczne , przez to że jutro mam scan nie robili mi z szpitalu no chyba że będę musiała tam wrócić . Tyle z tego że doktorek chcę bym była pod opieką ginekologa również . Powiedział że napisze wszystko do gp . Ogólnie naprawdę świetna opieka już wiem gdzie chcę rodzić . Nadrobie was jak nabiorę sił . Gratuluję nowym mamusią i przepraszam że nie dam rady być teraz z wami :-(
    Buziaki :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i spróbuj coś zjeść, to najważniejsze.
    Zdrówka życzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 13:42

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ