X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Ja nie mam prywatnego kontaktu z Małgosią.

Czekam na wynik bety i chyba zaczynam wiedzieć, co to znaczy: ciążowe mdłości.
    Mój wielki apetyt poszedł w las, najchętniej nic bym nie jadła i ciągle mnie muli... wymioty już prawie raz były, ale się zatrzymały i wymiotowałam tylko śliną ; )

Czas na dzień wolnego, l4 na dziś wzięłam.

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam kierownictwu. W sumie jestem na L4 i jak się pojawiło na nim L4 to wolałam sama poinformować niź żęby się mieli z kadr dowiedzieć.

U mnie było super nawet się ucieszyli!! Choć dla nich to problem trochę ...znalezienie kogoś na zastęþstwo, przeszkolenie itd. Ale wiedzą o moich przejściach i wiem że mi dobrze życzyli :-)

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam kontaktu z Małgosią...

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ginekolog jest podobno niechętny do dawania L4. W razie większych problemów z mdłościami lub czymś równie męczącym będę biegać do rodzinnego.

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śmiesznie bo jakoś lekarz sobie nie zapisał że wystawił mi L4 a od tego czasu widzieliśmy się kilka razy w odstępach dwu/trzy dniowych i za każdym razem chciał mi wystawić zwolnienie :-)
    Ale to z powodu tych plamień. Jak jestem na L4 to jak tylko coś jest nie tak moge się położć i leżeć. A poza tym moja praca stresująca jest ...

8R8Zp1.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowiłam i najchetniej dlugo bym nie mowila, ale pracuję w żłobku i cała masa zarazków, wirusów, bakterii a do tego wiadomo specyfika pracy w tym również podnoszenie dzieci pewnie mnie zmusi do tego że bede musiala powiedzieć przynajmniej koleżankom z pracy. No i te moje bóle brzucha...ciekawa jestem co powie gin w pn.no i wiadomo stres w pracy, bo rodzice maluchów w tych czasach potrafia byc okropni:( i nie tylko oni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:22

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co jestem na l4 z powodu anginy i zapalenia zatok.. koszmar wszystko teraz łapie... rodzinna pytala mnie czy na l4 zaznaczyc ze jestem w ciazy ale powiedzialam jej ze na razie nie.. ciezka bedzie ta moja rozmowa z szefem niestety..

relgrl68722yz04m.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak mówiłam kierowniczce to się popłakałam :) Była drugą osobą po mężu, zresztą przy nim też się popłakałam i tylko byłam w stanie testem wymachiwać :) ale ja ogólnie płaczliwa, jak się dowiedziałam o ciąży siostry też płakałam :) Są na to jakieś leki? Rodziców i teściów chyba będzie małż informował, bo też pewnie słowa nie wyduszę ;)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczelam dzisiaj 7 tydzień i objawów prawie wcale nie mam...oprócz tak jak pisałam dużego apetytu i czuje zmęczenie.
    Gosia co u Ciebie, odezwij się???

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Czesc dziewczynki :) witam tez wszystkie nowe mamusie coraz wiecej nas jest ;)
    mnie wczoraj dopadly wieczorne mdlosci okropne :(
    kaśku zazdroszcze ze tylko raz wstajesz w nocy.. ja to ze 3 razy wstaje..
    Dziewczyny powiedzialyscie juz pracodawcy o ciazy?

Ja też już powiedziałam bo akurat z szefem mam baardzo dobry kontakt ( jesteśmy na stopie koleżeńskiej:P) więc musiałam mu powiedzieć jak najszybciej a przy tym będę miała trochę więcej luzu.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    ja jak mówiłam kierowniczce to się popłakałam :) Była drugą osobą po mężu, zresztą przy nim też się popłakałam i tylko byłam w stanie testem wymachiwać :) ale ja ogólnie płaczliwa, jak się dowiedziałam o ciąży siostry też płakałam :) Są na to jakieś leki? Rodziców i teściów chyba będzie małż informował, bo też pewnie słowa nie wyduszę ;)

Ja jak przybiegłam z testem to mój M nie wiedział co mi jest z jednej strony skakałam z radości z drugiej płakałam :D

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Gosiu daj znać co z Tobą bo się martwimy...

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, zapomniałam dodać... zaglądam dziś do torebki, wkładam rękę i zdziwiona wyciągam z niej zdjęcia USG... okazało się, że ze stresu u gina w poniedziałek nie zauważyłam, ze mi je dał i całe 4 dni nosiłam w torebce, nie wiedząc o nich ;)
    Ale mam miły prezent na weekend, mogę popatrzeć na pęcherzyk ciążowy ;)
    Ech, to wina kobiecej torebki bez dna czy ciążowego mózgu? xD Pewnie to drugie.

Magnosia, Kaśku lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dawaj fotkę, nie widziałam jeszcze mojego to chociaż na cudze sobie popatrzę i popodziwiam

FreshMm lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm to super ja też codziennie patrzę...wgrałam sobie zdj na fona i patrzę i patrzę i patrzę jak nawiedzona :) ;)<3

Co do torebki i ciążowego mózgu to obstawiam jedno i drugie :D
    Ja przerzuciłam się na mniejszą torebunie żeby kręgosłupa nie obciążać wielką tasią, w której wszystko jest ale i tak nic w niej nie mogę znaleźć :D

FreshMm lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje "drugie śniadanie" w pracy kakao baardzo słodkie i dwa batoniki jeżyki hmmm... wcześniej tyle słodkiego bym nie przełknęła na raz :D

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa nie mam foty w kompie xD nie mam też skanera i aparat w tel słaby... może uda się wieczorem zrobić zdjęcie z telefonu P., to wrzucę :) Ale ja nałogowo oglądałam czyjeś na Galerii zdjęć USG tutaj dopóki dziś nie wyczaiłam w torebce swojego :) Polecam zajrzeć.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Witam mamuski :-)

Mozna dolaczyc? Dzis wyszedl bladzioch, jutro wyniki bety beda. Teoretycznie termin 17.10 ;-)
    kochana będę tu do Ciebie zaglądać i kibicować...:) i udostępnij tylko wykres jakoś na dniach żebym mogła Cię podglądać :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    Ja byłam całą noc w szpitalu , już tak zaczęłam wymiotować że nie mogłam przestać do tego silny ból żołądka . wysyłam rano ale jeśli jeszcze raz zwymiotuje albo będzie mnie bolał brzuch mam wrócić . Dali mi na początku lek przeciw wymiotny i na razie się trzymam . Muszę spróbować coś zjeść bo już się brzuch domaga a tak się boję . Lekarz ostrzegł że takie infekcje w ciąży nie są zbyt bezpieczne , przez to że jutro mam scan nie robili mi z szpitalu no chyba że będę musiała tam wrócić . Tyle z tego że doktorek chcę bym była pod opieką ginekologa również . Powiedział że napisze wszystko do gp . Ogólnie naprawdę świetna opieka już wiem gdzie chcę rodzić . Nadrobie was jak nabiorę sił . Gratuluję nowym mamusią i przepraszam że nie dam rady być teraz z wami :-(
    Buziaki :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i spróbuj coś zjeść, to najważniejsze.
    Zdrówka życzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 13:42

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ