X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Agu, ja też bywam wyszczekana, ale czasami nie warto. Nie zamierzam zniżać się do poziomu ludzi, którzy nazywają innych ignorantami, a sami są nie lepsi. Szkoda czasu i słów. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:40

szczesliwa_mamusia21, agu258, Ursa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej kwestii wg Ciebie jestem ignorantką, przepraszam? Bo bardziej cenię sobie zdanie mojego lekarza niż Twoje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:44

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się i ja po wizycie:) dzidziuś ma 11 cm:) machał rączką, a drugą miał w buźce. serce jak dzwon. nadal niespodzianka czy będzie Jaś czy Madzia.
    uciekam nurkowac dalej w muszli :( placki ziemniaczane ida na moją czarną listę od dziś :(

szczesliwa_mamusia21, Magnosia, linka220, agu258, Kasia82, ola.321, nat_alia, Lexie, Nynusia, Muffinka1019, Aguś26, agania, onka, Lucy7, agaton lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, obserwuję Twoje wpisy nie od dziś i mam swoje spostrzeżenia, ale Ty i tak tego nie zrozumiesz, bo widzisz tylko swoje racje. Twierdzisz przy tym, że inni Cię linczują, bo wyrażają swoje zdanie, do którego mają przecież takie samo prawo jak Ty. To nie jest czas ani miejsce na takie dyskusje. Nie każda musi się tu kochać, ale po co zaraz oceniać innych?

A co do lekarza, to całe szczęście, że zmieniłaś o nim zdanie, bo jeszcze niedawno Ci nie odpowiadał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:56

linka220, ss, agu258, Ursa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt :) Ale extra uczucie po takiej wizycie co :)

Ja 15/05 na połówkowe :D Odliczam...

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Blondik lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ! Super wieści , no i mamy kolejnego wstydzioszka <3

Dziewczyny prosze nie kloccie sie , nie wiem juz o co poszlo bo nie ma tego postu ale to nic nie da szkoda waszych nerwow , ale nie moge sie wypowiedziec bo juz nie znam sytuacji.

Tym czasem lece do sklepu po truskawki , kto tu mi zrobil taka ochote ? To Ty agu ;> bo juz nie pamietam :D

agu258, Blondik lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja po moim przyszłym mam wojskowe podejście do życia :-D pomimo ze nie pracuje w wojsku to w domu i tak mam stopień generała :-P

Nikt nie mówi, ze nie można powiedzieć swojego zdania, ale czasem warto przeczytać swoje wypowiedzi, czy aby nie sa zbyt 'agresywne' w stosunku do sytuacji ;-)

Spedzilam pol roku na forum o Afganistanie, a właściwie jeszcze po powrocie mojego M. tam bywalam, to uwierzcie, ze czasem potrafiły się dziewczyny zwyzywac za byle co :-P wiec dla mnie taka wymiana zdań to pikus :-P od czasu do czasu musimy sobie podnieść ciśnienie, w końcu 90 bab w ciąży w jednym miejscu, heloł! :-)

Kasia82, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, FreshMm lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobilam sernik na zimno i oczywiscie na gorze truskaweczki...;) ale sie męzuś ucieszy jak wroci z pracy;)) i wogole dzis tyle posprzatalam ze szok;)

agu258, nat_alia, ola.321, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Lucy7, miska2503 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego, ze kogoś nie stać na USG to czasem po prostu jest to wpadka, moja przyjaciółka wpadła, miała 3 USG i jest najcudowniejsza matka na świecie :-) pomimo tego, ze czasem ciężko stoi finansowo, dziecku niczego nie brakuje :-). A jak była w ciąży to jeszcze nie miała pracy, ojciec dziecka okazał się kutasem, za przeproszeniem i miał w dupie wiec musiała sobie radzić sama. Wiec nie zawsze wszystko można zaplanować ;-)

szczesliwa_mamusia21, Blondik, Kasia82, Nynusia, agaton, miska2503 lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresh i nynusia to spotkamy sie we wtorek na warsztatach Mamo, to ja - ide z mężem i zaprosilam jeszcze jedna kolezanke co tez jest w ciązy :)termin ma na 23.10 ale chyba jej na tym forum nie ma :)

dziewczyny nie kłóćcie się ... pamiętajcie że każda ma prawo do swojego zdania

myślmy z mężem właśnie skończyli grillować :D
    zjadłam pyszną kiełbaskę z sałatką :D

teraz jakiś film i może lody czekoladowe :D

ciesze sie ze dzisiejsze wizyty udane

miłego wieczoru kochane :*

Nynusia, FreshMm lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ja narobilam smaka na truskawki :-D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam arbuza, ale nie ma co polecać. Smakował jakby za szybko próbowali go wyhodować. Twardy i mało arbuzowy :(

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 5 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh no i smak pozostanie do jutra nie bylo truskaweczek :(
    Za to wzielam uwaga.... ARBUZA <3 jeszcze nie sezon ceny tez nie sezonowe ale czyms musialam sobie poradzic :) No i serek i pieczarki bo ukochany sobie zazyczyl tosty na kolacje a dzis ma nadgodziny to bieglam zeby jeszcze zdazyc do sklepu! Agu to teraz bedziesz miala malego generałka w domu hehe :P

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, to prawda. Życie pisze dla niektórych czarne scenariusze, bardzo to przykre. A pieniądze nie zagwarantują dziecku miłości i troski. W mojej pracy od wielu lat obserwuję różne rodziny i mam kilka wniosków. Przede wszystkim kultura osobista i szacunek wielokrotnie nie idą w parze z pieniędzmi. Najgorsi rodzice, z którymi miałam styczność, to nowobogaccy, którym wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadali. Ludzie zamożni powinni znać nie tylko wartość pieniądza, ale też kierować się w życiu innymi priorytetami. Na szczęście i na takie rodziny trafiałam. Jednak najwięcej szacunku i kultury zazwyczaj miały rodziny biedniejsze - ludzie skromniejsi, ale bardzo mądrzy życiowo, od których inni mogliby się wiele nauczyć.

Moja koleżanka z pracy ma prawie 40 lat. Niedawno urodziła czwarte dziecko, co oczywiście musiało się spotkać z gadaniem niektórych, bo "po co jej to w sytuacji materialnej, którą ma", bo " w tym wieku pewnie wpadka". Aż przykro słuchać takich wypowiedzi. A rodzina jak dla mnie wzorcowa - kochające się dzieci, szczęśliwi rodzice. Wiadomo, że pieniądze bardzo ułatwiają życie, ale wszystkiego się za nie nie kupi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 20:44

agu258, ss, Magnosia, aanaa, soraya lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam kiwii ...mmm;)

agania lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 5 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja właśnie zjadłam arbuza, ale nie ma co polecać. Smakował jakby za szybko próbowali go wyhodować. Twardy i mało arbuzowy :(

o Kurcze a ja sie tak podjaralam :D Pozniej zjem mojego i zdam relacje moze mi sie dobry trafi , mam nadzieje ! :)

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 5 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja zmienie temat ! wiecie co mi sie przytfafiło ! ??????????????

Wychodze z domu w pospiechu bo chce zdazyc do sklepu mamy tylko do 21 , wchodze do takiego garazu na dworze gdzie wszyscy trzymaja rowery ... otwieram drzwi.... i cos mi w ochach smignelo patrze na bok a tam na scianie pająk , uwierzcie mi ze nie byl on zwykly byl czarny wielki jak reka nie zartuje ! Mam taka panike na pajaki ze byscie nawet nie uwierzyly ze mozna tak reagowac , wszedzie nawet przy ludziach , w kosciele w urzedzie nie ma dla mnie miejsca zeby mnie powstrzymac , wiec nie musze wam mowic co sie dzialo ! Nie bylo nawet mowy zeby wejsc po ten rower i szlam na nogach juz nigdy ale to nigdy w zyciu tam nie wejde ! NIGDY !

agu258, ola.321, Nynusia, nat_alia, FreshMm, Lexie, soraya lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    polecam kiwii ...mmm;)

taak :) przypomniałam sobie że dziś kupiłam koszyk :) dziękuję za przypomnienie :P

Nynusia, agu258, Blondik lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zajadam się golonka mmm !
    Truskawki kupiłam ale zostawiam na jutro ;)

Wiecie co? Dopadła mnie zgaga od 3 dni praktycznie mam codziennie ciekawe czy moja dziecinka urodzi się z włosami ;D

Natalia mam nadzieję że uda mi się być dam znać jutro po rozmowie z szefem;)

Gratuluje wizyt mamusie ;)

Zamówiłam bodziaki z 5 10 15 i przyszły juz wiec aktualnie się nimi zachwycam <3

agu258, Kasia82, nat_alia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty oceniłaś mnie i inne ciężarówki pisząc, że częste chodzenie na USG to niemal fanaberia. Może tego nie rozumiesz, bo zaszłaś w ciążę szybko, ale gdybyś była w gronie wieloletnich staraczek i przeszła tyle, co niektóre z nas, to miałabyś inne zdanie. Nie przyszłam się tu kłócić, ale uważam, że takie teksty są tu nie na miejscu. Ty masz już drugie dziecko i Tobie być może 3 USG wystarczą, ale ja po 3 latach starań i dwóch stratach muszę mieć tą pewność, że jest OK. Chociażby z USG. I nie rozumiem przytyków o nowobogackich. Każdy ma swoje zdanie na temat pieniędzy i ja akurat mam takie, a nie inne, co nie oznacza, że będę złą matką.

A mój lekarz nadal mi do końca nie odpowiada, ale bynajmniej nie z powodu wiedzy. Tej podważać nie będę.

nenka2, stelianka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ