X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia : jesli oczywiscie możesz odpowiedziec , jak długo od zabiegu usuniecia przegrody staraliscie się o maluszka ? (pytam ponieważ moja przyjaciółka miała usuwaną przegrodę w listopadzie , staraja sie i na razie nic..)

Magnosia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też baaaaardzo dużo jem aż się sama boję co to będzie ale ja ciągle jestem głodna i niestety to od razu się odbija na mnie bo mam omdlenia więc muszę jeść.

Śmiejemy się, że mamy takie bogate menu na przyjęcie weselne że najem się z zapasem na cały tydzień :D

Ja w zeszłym miesiącu skończyłam 25 lat i też bym chciała w miarę szybko drugie dzidzi żeby nie było dużej różnicy pomiędzy rodzeństwem tak max. 3 latka zobaczymy co życie pokaże

szczesliwa_mamusia21, agu258, linka220 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Battinka, w jaki sposób pielęgniarka badała tętno maluszka?
    Detektorem

Dziewczyny ja to jestem pierdola, zapomniałam kluczy od domu o musze czekać na 16:00 na męża. Ale sa plusy wlasnie siedzę w knajpie jem hot doga i pije soczek z wyciskanych owoców. ;)
    Co do Wagi to, co miesiąc jest kilogram, teraz waze 51,5 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:53

lili_madlen, aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Magnosia : jesli oczywiscie możesz odpowiedziec , jak długo od zabiegu usuniecia przegrody staraliscie się o maluszka ? (pytam ponieważ moja przyjaciółka miała usuwaną przegrodę w listopadzie , staraja sie i na razie nic..)

Przegrodę usunęłam w sierpniu, potem miesiąc gojenia i w styczniu się udało. Myślę, że jeśli Twoja przyjaciółka usunęła przegrodę w listopadzie, to jeszcze nie tak długo się starają. Wiem, że łatwo jest mi mówić, pamiętam jak sama płakałam nad jedną kreską. Trzymam za nich kciuki!

lili_madlen lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Battinka, w jaki sposób pielęgniarka badała tętno maluszka?

Aanaa kochana zle napisałam (mądra Glowa ze mnie) :P
    Sprawdzala czy serduszko bije:) tak chciałam napisać:)
    No i przyłożyła mi cosik do brzucha,brzuch nasmarowala najpierw żelem ale niewiem jak to się fachowo nazywa (wygladalo jak ciśnieniomierz tylko ze zamiast pompki byla taka głowica do badania) o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 15:00

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, Magnosiu. Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przechodzić, ale warto było czekać na Maluszka. Teraz dbaj o siebie i maleństwo, a reszta sama się poukłada. :)
    Magnosia wrote:
    Kasiu, zauważyłam, że jesteśmy w podobnym wieku ;) Domyśliłam się po nicku ;) No i tak jak Ty, ja też pracuję w szkole.
    U nas jakoś długo się nie składało, jeśli chodzi o posiadanie dziecka. Jak się zdecydowaliśmy, to okazało się, że mamy problemy. Miałam przegrodę w macicy, która spowodowała poronienie. Przeszłam zabieg histeroskopii i szczęście wróciło <3
    Oby już teraz było dobrze.

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasiu :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, to detektor tętna pewnie ;)

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie świadomie duża różnica wieku. Ma to też swoje plusy, moja córa już jest duża i samodzielna. No i gdy wyfrunie z domu, to jeszcze nam jedno dziecko zostanie. :) Podziwiam mamy, które mają małą różnicę wieku między dziećmi. Ja nie miałabym chyba tyle siły i cierpliwości.

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Fresh kurczę ja bym się wybrała ale jestem w pracy pogadam z szefem a idziesz sama ??

Idę z Piotrem swoim, on się urwie z pracy nieco wcześniej. Jak się zdecydujesz, pisz na pocztę :)

OTO PROGRAM:

"Już 12.05 (wtorek) spotykamy się na Warsztatach "Mamo, to ja". W związku z powyższym chcielibyśmy przekazać Wam kluczowe informacje dotyczące naszego spotkania dedykowanego rodzicom spodziewającym się dziecka, w bloku Będę Mamą.

Kiedy się spotykamy?

12.05 (wtorek) o g. 17.00 startują Warsztaty "Mamo, to ja". Od 16.30 zapraszamy Was do punktu rejestracyjnego, w którym dostaniecie od nas wodę Mama i ja. Planowana godzina zakończenia Warsztatów to 20.30.

Gdzie się spotykamy?

Spotkanie odbywa się w QUBUS HOTEL mieszczącym się przy ul. Uniwersyteckiej 13, piętro 2.

Organizacja warsztatów

W punkcie rejestracyjnym jesteście przydzielani do 3 różnych grup. Każda grupa realizuje ten sam program.

W trakcie Warsztatów realizowane będą następujące zagadnienia:

Rytuały w życiu mamy i maluszka.
    Żywienie niemowląt.
    Podstawy pielęgnacji skóry noworodka.
    Jak Chronić… Rozwijać… i Wspierać… dziecko już od poczęcia.
    Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka.
    Pielęgnacja ciała kobiety. Profilaktyka rozstępów.
    Bliskość i chustonoszenie.

Konkursy

Podczas warsztatów będzie odbywał się konkurs pod tytułem: Z czym kojarzy Ci się nazwa "Mamo, to ja"? Najciekawsze skojarzenia zostaną przez nas nagrodzone. Prosimy zabrać ze sobą kartę ze swoim skojarzeniem i w odpowiednim momencie przekazać osobie prowadzącej na miejscu (oprócz skojarzenia prosimy podać swoje imię i nazwisko). Więcej o nagrodach przeczytasz na: www.modanabrzuszek.pl

Na koniec naszego spotkania dostaniecie od nas miłe niespodzianki."

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tych warsztatach w Warszawie wygrałam pieluchy ;) Ale miałam radochę! :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh dzięki :) może się skuszę jak szef pozwoli wyjść wcześniej z pracy co nie będzie łatwe bo od 15 biore urlop.

Dziewczyny jak ja się nie mogę doczekać tego urlopu!!!

Kasia82 taka duża różnica wydaje mi się być lepsza niż taka mała, córa na pewno Ci będzie wiele pomagać to jest przede wszystkim duży plus!!

FreshMm lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    A u nas będzie świadomie duża różnica wieku. Ma to też swoje plusy, moja córa już jest duża i samodzielna. No i gdy wyfrunie z domu, to jeszcze nam jedno dziecko zostanie. :) Podziwiam mamy, które mają małą różnicę wieku między dziećmi. Ja nie miałabym chyba tyle siły i cierpliwości.

Kasia to samo ja, jak patrzymalam na znajomych, 1,5 roku -2lata, to naprawde ich podziwialam. Teraz jak dzieciaki dorosly, to fajnie mają. Ja się cieszę, ze jest jak jest. Gabi będzie miała 5lat jak urodzi sie maleństwo.

km5st5odymuuq2ts.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, jak się zdecydujesz, wyślij mi proszę swojego maila, to ja im zgłoszę, że poleciłam Ci warsztaty :) Cała procedura wygląda tak:

"Zachęć swoją znajomą (mamę z brzuszkiem) do wzięcia udziału w naszych Warsztatach.
    Wyślij nam maila na: [email protected] z informacją, że osoba (imię i nazwisko, adres email) będzie rejestrowała się na Warsztaty z Twojego polecenia.
    Upewnij się, że Twoja znajoma dokonała rejestracji i aktywacji zgłoszenia.
    Upewnij się, że Twoja znajoma nie zarejestrowała się wcześniej na Warsztaty (takie zgłoszenia nie będą brane pod uwagę)."

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, organizacyjnie na pewno jest trochę łatwiej, bo mała pomoże i odejdą nam bitwy o zabawki. :)
    A i różnica wieku kiedyś się zatrze. Ja mam przyjaciółkę starszą o 16 lat i bliskie koleżanki w pracy też znacznie starsze i świetnie się dogadujemy.
    Maluchy w podobnym wieku to też super sprawa, zresztą jak we wszystkim w życiu, każda strona ma plusy i minusy. :)

Magnosia, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, niecałe dwa lata różnicy to duży ukłon w stronę rodziców. Wiele na pewno też zależy od samych dzieci. Moja sąsiadka ma dzieci z malutką różnicą, było jej bardzo ciężko, bo starszy synek był piekielnie zazdrosny o młodszego i ciągle go bił. Ich mama musiała mieć oczy dookoła głowy i wpadła w depresję. Przerosło ją to wszystko. Na szczęście przetrwała ten trudny czas i teraz jest już lepiej.
    A 5 lat to fajna różnica.
    aagatkaa1984 wrote:
    Kasia to samo ja, jak patrzymalam na znajomych, 1,5 roku -2lata, to naprawde ich podziwialam. Teraz jak dzieciaki dorosly, to fajnie mają. Ja się cieszę, ze jest jak jest. Gabi będzie miała 5lat jak urodzi sie maleństwo.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to fajne połączenie zdrowe i mniej zdrowsze :D

Fresh ok nie ma problemu dam znać :)

Kasia u mnie też tak jest, że wszystkie moje bardzo dobre koleżanki są starsze ode mnie i to dość dużo :)

Ja właśnie wczoraj dostałam moje zamówienie Pampersy 78szt dwójeczki 3 paczki po 25zł jestem mega zadowolona :D

Bąbelek, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, gdzie tak tanio?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj się duuuużo dzieje!!:)

Gratuluję dobrych wieści po wizytach, oby kolejne były równie dobre albo lepsze:)

co do ruchów- jeszcze nie czuję, ale wczoraj przyszedł nam detektor i serduszko bije, wiec jestem spokojna:) kolejną wizytę mam 19 i na połówkowe chyba zapisze sie już na czerwiec.

temat wagi u mnie jest ciekawy- od samego poczatku mimo mdłosci przez większość czasu przytyłam trochę ponad 6 kg, mimo tego że na prawde nie jadłam za dwoje, raaczej swoje zwykłe porcje. Na szczęście od 2 tygodni nie przytyłam w ogóle więc, może powoli waga zacznie wolniej rosnąc. Poza tym nie mam jakość specjalnie apetytu, wystarczają mi 3 posiłki dziennie, w miedzyczasie jakies owoce i tyle. Staram się jeść zdrowo, ale np. z mięsem dalej mam problem.

polkosiu- co do usg, jak byłam na genetycznym to w momencie, w którym ginekolog właczyła dopplera to dzieciak zaczął krecić piruety i wtedy powiedziała, że dzieci tego nie lubią. ale nie drązyłam tematu.

W sumie wiem, że jeszcze chciałam coś napisać ale juz zapomniałam co, chyba musze się częściej udzielać ;)

aaaa mam 27 lat;)

Nynusia, aanaa, agu258, FreshMm lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja 27 w czerwcu skoncze;)

madu lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ