Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia - Kasia napisała, ze jeśli nie ma powodów do częstego podgladania dzidziusia to 3 wystarcza. Jesli ktoś ma zagrożona ciąże, to jeśli lekarz mówi, ze trzeba chodzić co tydzień, to trzeba chodzić. Bez sensu ta wymiana zdań, każdy ma swoje zdanie na temat USG i niech tak zostanie.
Blondik lubi tę wiadomość
-
A Twój wpis o ignorantkach, który skasowałaś, był na miejscu? Nie szukaj przytyków tam, gdzie ich nie ma. Jakoś inne dziewczyny mnie zrozumiały i nie poczuły się dotknięte. Skoro Ty się czujesz, to cos musi być na rzeczy.
A ja nigdzie nie napisałam, że na trzech usg poprzestanę. Trzy już za mną, a jeszcze pewnie z cztery przede mną, a czy więcej, nie wiem, to już zależy od decyzji lekarza. Jeśli usg jest konieczne to nie jest ono fanaberią, ale skoro sam mój lekarz mówi, że przychodzi do niego wiele pacjentek bez potrzeby, tylko by mieć kolejne zdjęcie, to jak to nazwać inaczej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:23
agu258, Muffinka1019, Ursa lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Kochane ja zmienie temat ! wiecie co mi sie przytfafiło ! ??????????????
Wychodze z domu w pospiechu bo chce zdazyc do sklepu mamy tylko do 21 , wchodze do takiego garazu na dworze gdzie wszyscy trzymaja rowery ... otwieram drzwi.... i cos mi w ochach smignelo patrze na bok a tam na scianie pająk , uwierzcie mi ze nie byl on zwykly byl czarny wielki jak reka nie zartuje ! Mam taka panike na pajaki ze byscie nawet nie uwierzyly ze mozna tak reagowac , wszedzie nawet przy ludziach , w kosciele w urzedzie nie ma dla mnie miejsca zeby mnie powstrzymac , wiec nie musze wam mowic co sie dzialo ! Nie bylo nawet mowy zeby wejsc po ten rower i szlam na nogach juz nigdy ale to nigdy w zyciu tam nie wejde ! NIGDY !szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Polkosia nikt tu nie ocenil innych kobiet tak jak ty nazywajac je ignorantkami wiec nie rozumie tej dyskusji.bo to ty ocenilas a nikt inny.forum wydaje mi sie ze jest po to by sie wspierac i doradzac a nie oceniac, nie o to tu chodzi...
agu258, Kasia82, Muffinka1019, Katarzyna87, Ursa lubią tę wiadomość
-
Ja Wam tylko tyle powiem, ze mój M. znów jest w domu i wszystko byłoby cudownie, super, gdybym nie musiała jutro znów wstać na 5:30 i go zawieźć... Nosz kurde miłość miłością, ale kiedy ja się wyspie?
onka, agania, Muffinka1019, szczesliwa_mamusia21, ola.321, Lucy7, aanaa, Blondik, Ursa, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie skasowałam żadnego wpisu, nawet jeśli dla kogoś był nie na miejscu. Dla mnie był nie na miejscu wpis Kasi i mam prawo wyrazić swoje zdanie. Skoro lekarz sam zaprasza mnie do badania, żeby wszystko sprawdzić, to znaczy, że tak trzeba. Nie płacę też za to dodatkowo, więc nie chodzi o pieniądze. I go o to USG nie błagam. Owszem, raz zapisałam się dodatkowo do innego lekarza i nie widzę w tym nic złego. Zawsze warto wszystko skonsultować z innym specjalistą, co nie oznacza, że to moje "widzimisię". Tak czuję, tak potrzebuję, to tak robię i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:32
stelianka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyOj, Kochane, gorąco się tu robi!
Co do USG - ja akurat miałam już bardzo wiele w tej ciąży i jestem z tych dłużej starających się, po stracie. Z tego, co wiem, ma jednoznacznych dowodów ani na szkodliwość, ani na nieszkodliwość badań USG, więc co do tego chyba dyskusja będzie trudna. Za 50 lat może się okazać, że USG to superbezpieczna metoda, a może się okazać, że ma pewien wpływ na dziecko. Na tę chwilę postępowanie zgodnie ze standardami przewiduje daną ilość usg minimalnie i większą, w razie zagrożeń - co do tego chyba żadna z nas nie ma wątpliwości, i tego ja się trzymam.
Arbuzy, truskawki, nie znoszę Was za te smaki!!!Ale akurat dzisiaj wpadła do nas moja koleżanka, więc była Bavaria + ser zółty + oliwki z migdałami, więc nie umrę z zazdrości o truskawki i arbuzy!
agu258, Kasia82, Nynusia, aanaa, Ursa lubią tę wiadomość
-
Polkosia ale wpis o widzimisie może się bardziej tyczyc do mnie, która lata na USG co chwile, a z dzidzia wszystko ok. A nie do tych co maja problemy z ciąża. Wiec koniec dyskusji, bo to dalej nie ma sensu.
Ja się tak najadlam ze się nie mogę ruszyćKasia82, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Ale nikt nie czepia sie tego co ty robisz tylko tego ze oceniasz to co inni robią.sama mam usg na kazdej wizycie i skoro lekarz uwaza ze ma je zrobic to ja calkowicie mu ufam.ale uważam że kazdy robi jak chce i nic mi do tego.
agu258 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Małgorzatko fajna ta Twoja niunia! Cieszę się, że wszystko w porządku.
Szybciutko nawiązując do dzisiejszych tematów, ja w październiku skończę 27 lat a do tej pory przybyło mi ponad 2 kg
Dziś dzidziek zasadził mi 3 kopniaki w pracy, pierwszy raz takie w miarę wyraźne. Oczywiście się popłakałam ze wzruszenia i musiałam po kryjomu czmychnąć do ubikacji
Co do wymiany zdań. Każdy robi jak uważa, że jest dla dziecka najlepiej.
Nie ma co nazywać kogokolwiek ignorantem, ja do tej pory miałam 2 USG przede mną 2 kolejne i być może wybiorę się raz prywatnie, jest to moja pierwsza ciąża i też z mężem staraliśmy się około 22 cykle. Natomiast nigdy nie straciłam dziecka dzięki Bogu, dlatego jak ktoś chodzi z tego powodu częściej to rozumiem.
A co do pieniędzy, nie uważam, że tylko Ci co mają pieniądze mogą mieć dziecko. Ja sama wychowałam się w rodzinie, gdzie pieniądz się nie przelewał, a mimo tego byłam szczęśliwa.
16/05 idziemy z mężulkiem na wesele, kieckę kupiłam w necie, powinna przyjść w tym tygodniu, mam nadzieję, że będzie dobra
Która jutro wizytuje?agu258, ss, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Ja mam często i mam taki kaprys, ale nie jestem dotknięta, bo jest to jak nic moje widzimisie
nie czuje się przez to gorsza przyszła mama, ani nie widzę nic złego, ze ktoś tak mówi, bo to prawda
. Jak się nic nie dzieje, to po cholerę ingerencja w postaci USG? Mój lekarz określa, ze dla show
i ja się z nim zgodzie
Wpis jest o mnie - nie oceniam innym przyszłych mam, bo nie wnikam w jakim celu chodzą na USG i jak częstoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:44
Kasia82, Blondik, soraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Bo pisałaś o częstym USG, a ja mam je często i nie dlatego, że mam taki kaprys...
Jeśli to nie kaprys, tylko zalecenie lekarza, to sprawa jest jasna i nie ma o co się denerwować.Mus to mus, trzeba słuchać lekarza.
agu258 lubi tę wiadomość
-
Fajnie mały wycelował w date
A ja powiem ze moj arbuz jest super i sok normalnie z niego wyplywa pychotka !
Agu tylko zazdroscicWstawanie jest ciezkie ale odespisz , ah musi Cie kochac jak Ci robie takie niespodzianki codziennie
Ja z moim ost sie nie widzialam miesiac to bylo straszne teraz postanowilam go nie opuszczac na krok i moglabym sobie siedziec w Pl ze znajomymi rodzinka i wgl ale wole pol dnia siedziec sama zeby go pozniej zobaczyc , ah my to dla tej milosci jestesmy sklonne do wszystkiego
agu258, nenka2, Kasia82, aanaa lubią tę wiadomość