X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak z Auchanem sie zgodze, tez jestem bardzo zadowolona :) polecam!

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342012.html
    Np. To napewno kupie jest po prostu swietne, ubiore juz w szpitalu.

Śliczne :)

nenka2 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny ja właśnie posiedziałam sobie na Majóweczkach i poczytałam jednej dziewczyny relacje z porodu i ogarnął mnie strach :o

Mówisz o opisie Doroty1987?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam w Auchan z tej firmy Inextenso majtki ciążowe są super i dałam za nie 3,99 od pary :)
    A co do jakości z Pepco to macie racje nie powalają ale właściwie to jest tylko na kilka miesięcy albo na pare razy więc nie zależy mi na jakości.

Wczoraj dostałam paczkę z bodziakami z 5 10 15 to jest zupełnie inna bawełna taka milusia no ale cena też jest wysoka w sumie. A co tam na 3 sztuki sobie tylko pozwoliłam :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytajcie tych opisow porodow, bo kazdy jest inny kazdy inaczej na to wszystko patrzy odczuwa i wogole.. wcale nie jest tak zle. Ja wspominam to dobrze chociaz bylam bardzo mloda i dostalam oksytocyne

• aanaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu poleciałam na majówki, i jak dla mnie to nie tak straszny ten poród. Mnie nastraszyła koleżanka z pracy, która sie rozwierała przez dwie doby przez co nie spała i wiedziała że urodzić nie będzie miała przez to siły. Więc wzięła znieczulenie. A u mnie w mieście nie ma znieczuleń, więc ja w razie czego nie mam się jak ratować. Tylko to mnie przeraża w porodzie :(
    Ale będzie być dobrze :) Nam się trafią leciutkie i szybkie porody, prawda? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:32

Magnosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja od razu poleciałam na majówki, i jak dla mnie to nie tak straszny ten poród. Mnie nastraszyła koleżanka z pracy, która sie rozwierała przez dwie doby przez co nie spała i wiedziała że urodzić nie będzie miała przez to siły. Więc wzięła znieczulenie. A u mnie w mieście nie ma znieczuleń, więc ja w razie czego nie mam się jak ratować. Tylko to mnie przeraża w porodzie :(

Ja też właśnie pomyślałam, że nienajgorzej, 3 godziny to naprawde sprawnie :) w Poznaniu jest tylko jeden szpital udostępniający ZZO wszystkim pacjentkom, no ale ważne, że jest.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście dla mnie (pierworódki) skarbnicą wiedzy, np. jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka. Czytam i mówię sobie w myślach: "a faktycznie", "no racja", "a fakt, na to też trzeba zwrócić uwagę" itp... :)
    Przy drugim dziecku też pewnie będę taka obcykana w temacie :)

Edit: o ile Bóg da drugie dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:34

Kasia82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porody sa przerozniaste, niektore pierworodki w 10 minut rodza, niektore dwie doby, ahh nikt nigdy nie wie co bedzie i nie warto o tym myslec, bo jak sie zacznie to rowniez nie nedziesz o tym mylslala, to beda emocje i bedziesz tylko brnela dalej nie ma poczucia czasu niczego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:35

• aanaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, ja też się uczę od naszych bardziej doświadczonych koleżanek :) Na wiele rzeczy bym nie zwróciła uwagi, jak stópki albo brak stópek ;)

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, prawda :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do pepco nic nie mam , ladne i tanie ciuszki nawet jak na dwa razy :)

Oj ktoras mi zrobila ochote na drozdzaka i bede piec :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, nie warto tego czytać. Gdybym miała opisać swój poród, to też można by się przerazić, a uważam, że nie był straszny i miło go wspominam. Mam lekką tremę przed kolejnym razem, ale nie taki diabeł straszny jak go malują. :)

A ja od wczoraj nareszcie czuję Maluszka. Teraz już jestem pewna, że to ruchy. Jeszcze delikatne, ale bardzo znajome. :) Ciekawe, bo znów mam łożysko na przedniej ścianie i zarazem więcej ciałka niż w pierwszej ciąży.

aanaa, onka, Magnosia, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, doczekasz się też drugiego dzieciątka. Na mnie już prawie wszyscy krzyżyk postawili po tych dziewięciu latach. :)

Magnosia wrote:
    Dziewczyny, jesteście dla mnie (pierworódki) skarbnicą wiedzy, np. jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka. Czytam i mówię sobie w myślach: "a faktycznie", "no racja", "a fakt, na to też trzeba zwrócić uwagę" itp... :)
    Przy drugim dziecku też pewnie będę taka obcykana w temacie :)

Edit: o ile Bóg da drugie dziecko :)

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno sobie poradzicie. Jezeli chodzi o ubranka, to w tym okresie najlepszym zestawem jest body +pajacyk+skarpetki i mozna jeszcze czapeczkę, chodź ja zakladalam tylko w szpitalu. Żadne sukieneczki, falbaneczki itd.
    Dobrze jest tez patrzeć na skład ubranek, wiadomo, ze bawelna jest najzdrowsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:45

Kasia82, lili_madlen, Bąbelek, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez beznadziejnie przez swoja głupia ciekawosc czytam te paniczne relacje z porodów ogladam filmiki i zaczynam sie stresowac ..no ale potem staram sie o tym nie myslec , zajme sie czyms i tłumacze sobie ze to jeszcze tyyyllleee czasu ..:) :D no ale chyba tego stresu nie jestesmy w stanie sie pozbyć, chociaz od kolezanki słyszałam ze jak juz bede sie na samym koncu toczyc to bede sie modlic zeby juz było po wszystkim i zeby ten poród juz był jakikolwiek ale zeby mi juz z tym brzuchem tak ciezko nie było :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a ja ciągle mam dylemat czy w pajacyku i body na długi rękawek nie będzie maluszkowi za gorąco. W szpitalu może nie, ale w domu już może być. U nas jest zawsze ciepło zimą, nawet przy zakręconych kaloryferach.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukieneczki i falbanexzki tez moga byc ladne cieple i wygodne :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja juz po 3tygodniach zakładam tylko body i polspiochy, trzeba kontrolować kark dziecka z tylu, u nas sa wiecznie zakręcone kaloryfery, wiec za gorąco nie będzie. Musimy jednak pamiętać, ze dziecko przychodzi do nas z tropiku 37C do chlodniejszych rejonów w domu masz okolo 21C

Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Sukieneczki i falbanexzki tez moga byc ladne cieple i wygodne :)
    Nie wiem czy wygodne dla dziecka, ale każdy robi jak uważa, ja juz jestem stara kwoka, lubię bez udziwnień. ;)

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ