Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nenka2 wrote:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342012.html
Np. To napewno kupie jest po prostu swietne, ubiore juz w szpitalu.
Ślicznenenka2 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio kupiłam w Auchan z tej firmy Inextenso majtki ciążowe są super i dałam za nie 3,99 od pary
A co do jakości z Pepco to macie racje nie powalają ale właściwie to jest tylko na kilka miesięcy albo na pare razy więc nie zależy mi na jakości.
Wczoraj dostałam paczkę z bodziakami z 5 10 15 to jest zupełnie inna bawełna taka milusia no ale cena też jest wysoka w sumie. A co tam na 3 sztuki sobie tylko pozwoliłam -
nick nieaktualny
-
Ja od razu poleciałam na majówki, i jak dla mnie to nie tak straszny ten poród. Mnie nastraszyła koleżanka z pracy, która sie rozwierała przez dwie doby przez co nie spała i wiedziała że urodzić nie będzie miała przez to siły. Więc wzięła znieczulenie. A u mnie w mieście nie ma znieczuleń, więc ja w razie czego nie mam się jak ratować. Tylko to mnie przeraża w porodzie
Ale będzie być dobrzeNam się trafią leciutkie i szybkie porody, prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:32
Magnosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaanaa wrote:Ja od razu poleciałam na majówki, i jak dla mnie to nie tak straszny ten poród. Mnie nastraszyła koleżanka z pracy, która sie rozwierała przez dwie doby przez co nie spała i wiedziała że urodzić nie będzie miała przez to siły. Więc wzięła znieczulenie. A u mnie w mieście nie ma znieczuleń, więc ja w razie czego nie mam się jak ratować. Tylko to mnie przeraża w porodzie
Ja też właśnie pomyślałam, że nienajgorzej, 3 godziny to naprawde sprawniew Poznaniu jest tylko jeden szpital udostępniający ZZO wszystkim pacjentkom, no ale ważne, że jest.
-
Dziewczyny, jesteście dla mnie (pierworódki) skarbnicą wiedzy, np. jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka. Czytam i mówię sobie w myślach: "a faktycznie", "no racja", "a fakt, na to też trzeba zwrócić uwagę" itp...
Przy drugim dziecku też pewnie będę taka obcykana w temacie
Edit: o ile Bóg da drugie dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:34
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyPorody sa przerozniaste, niektore pierworodki w 10 minut rodza, niektore dwie doby, ahh nikt nigdy nie wie co bedzie i nie warto o tym myslec, bo jak sie zacznie to rowniez nie nedziesz o tym mylslala, to beda emocje i bedziesz tylko brnela dalej nie ma poczucia czasu niczego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:35
-
Nynusia, nie warto tego czytać. Gdybym miała opisać swój poród, to też można by się przerazić, a uważam, że nie był straszny i miło go wspominam. Mam lekką tremę przed kolejnym razem, ale nie taki diabeł straszny jak go malują.
A ja od wczoraj nareszcie czuję Maluszka. Teraz już jestem pewna, że to ruchy. Jeszcze delikatne, ale bardzo znajome.Ciekawe, bo znów mam łożysko na przedniej ścianie i zarazem więcej ciałka niż w pierwszej ciąży.
aanaa, onka, Magnosia, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Magnosia, doczekasz się też drugiego dzieciątka. Na mnie już prawie wszyscy krzyżyk postawili po tych dziewięciu latach.
Magnosia wrote:Dziewczyny, jesteście dla mnie (pierworódki) skarbnicą wiedzy, np. jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka. Czytam i mówię sobie w myślach: "a faktycznie", "no racja", "a fakt, na to też trzeba zwrócić uwagę" itp...
Przy drugim dziecku też pewnie będę taka obcykana w temacie
Edit: o ile Bóg da drugie dzieckoMagnosia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na pewno sobie poradzicie. Jezeli chodzi o ubranka, to w tym okresie najlepszym zestawem jest body +pajacyk+skarpetki i mozna jeszcze czapeczkę, chodź ja zakladalam tylko w szpitalu. Żadne sukieneczki, falbaneczki itd.
Dobrze jest tez patrzeć na skład ubranek, wiadomo, ze bawelna jest najzdrowsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:45
Kasia82, lili_madlen, Bąbelek, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Ja tez beznadziejnie przez swoja głupia ciekawosc czytam te paniczne relacje z porodów ogladam filmiki i zaczynam sie stresowac ..no ale potem staram sie o tym nie myslec , zajme sie czyms i tłumacze sobie ze to jeszcze tyyyllleee czasu ..
no ale chyba tego stresu nie jestesmy w stanie sie pozbyć, chociaz od kolezanki słyszałam ze jak juz bede sie na samym koncu toczyc to bede sie modlic zeby juz było po wszystkim i zeby ten poród juz był jakikolwiek ale zeby mi juz z tym brzuchem tak ciezko nie było
-
nick nieaktualny
-
Kasia, ja juz po 3tygodniach zakładam tylko body i polspiochy, trzeba kontrolować kark dziecka z tylu, u nas sa wiecznie zakręcone kaloryfery, wiec za gorąco nie będzie. Musimy jednak pamiętać, ze dziecko przychodzi do nas z tropiku 37C do chlodniejszych rejonów w domu masz okolo 21C
Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość