X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA jestes wpisana juz :)
    Nie ma za co :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane któraś pytała o studentów przy porodzie poniżej art z portalu Zdrowa Ciąża :

"Każda rodząca kobieta ma prawo do poszanowania intymności i to ona decyduje o obecności osób trzecich na sali porodowej. Wyjątkiem jest jednak udział studentów. W szpitalach akademickich nie ma obowiązku otrzymania zgody rodzącej na ich obecność przy porodzie. Budzi to wiele kontrowersji wśród kobiet, szczególnie że czasami nie mają wpływu na wybór szpitala np. ze względu na stan zdrowia czy zagrożoną ciążę"

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 8 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawialam sie jak robic te ziemniaczki ale surowe dalam do piekarnika , dalam je 10 po mysle kurcze nie zdaze do 22 a tu 21,40 a one gotowe mieciutkie i zrumienione :D Nie spodziewalam sie ze moj piekarnik ma takie tempo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:44

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 8 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ! Dziś Kornela , pierwsze brzuszkowe imieninki <3 hehe :)

Kochane ja sobie tu pisze i pisze a wy chyba juz sobie smacznie spicie :) Ja tez juz uciekam konczyc moja kolacje i na seans , do uslyszenia :*

Ursa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny wlasnie moja sunia miala 2 w swoim zyciu atak padaczki koszmar normalnie a ma dopiero 2 i pól roku :( czy ktoras z was miala z tym stycznosc?
    Ursa kochana takie wady czesto znikaja przed porodem nie martw sie dzieciaczek ma jeszcze czas :*

relgrl68722yz04m.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z USG. Mąż zachwycony, warto było jechać chociażby dlatego,żeby zobaczyć jego oczy wpatrzone w monitor :-) Bezcenne...
    Przy okazji dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka. Ursa ma Kornela, a my Kornelię :-P
    Zaniepokoiło mnie tylko łożysko, bo jest nisko i prawie zasłania szyjkę, ale mam być dobrej myśli i dużo odpoczywać...
    Wrzucam Wam zdjęcie rączki :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/052a4c02eef8.jpg

Nynusia, Bąbelek, Bąbelek, Bąbelek, Ewalika, Kasia82, Lucy7, aanaa, Aguś26, paula1, onka, miska2503, Magnosia, Ursa, agu258, lili_madlen, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mój pies miał padaczkę dostawał zastrzyki potem tabletki cały czas i powoli po pół roku wet zaczął zmniejszać dawkę i na razie jest w porządku. Lec do weterynarza na pewno coś zaradzi.

Mała.mi gratuluję córy <3

mała.mi lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi , Gratuluję córeczki :) To prawda, że reakcje tatusiów w momencie USG są bezcenne ;) Nie przemęczaj się zbytnio a wszystko będzie dobrze :)

mała.mi lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trochę się nasprzatalam itp i już wszystko mnie boli a co to będzie w późniejszym okresie oj masakra trzeba zmierzyć cukier i iść spać więc dobranoc dziewczyny

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj psiak pierwszy atak mial pol roku temu lekarz powiedzial ze jesli beda tak rzadko to nie ma sensu podawac lekow bo okazalo sie ze ma tez powiekszone serce pojade z nia jutro na konsultacje :( eh nie bede wam tu smecic bo to nie forum o psach ;) ale meczy mnie to :((

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika to jedz do innego weta bo taka chorobę lepiej postarać się wyeliminować wcześniej jest szansa całkowitego wyleczenia tak jak u mojego psa. Powodzenia i się nie martw kochana :*

Ja się witam mamusie dziś dzidzia o 5 rano zaczęła brykac <3

I tak zaraz wstać musze bo na targ się wybieram
    Miłej soboty ;**

paula1, Ewalika lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już się witam :)
    Gratuluję synka u Ursy i córeczki u malej.mi :)

Ja jak mogę pospać w weekend to się budzę, jak do pracy o 6.00 i kicha. Ale zrobię trochę papierów do szkoły i później się wybieram na ogródek trochę popielić, bo mój M chciał zrobić dobrze i słomą przykrył, żeby zielsko nie rosło, ale zamiast zielska wyrosło żyto :) i chyba wyrzucę tą słomę dzisiaj, bo tylko mnie wkurza :)
    Wczoraj w pracy się dowiedziałam, że ciąża mi służy, że ładnie wyglądam :) a ja mam wrażenie, że rosnę cała wszerz :P

No i dzisiaj znowu rano koło 6.00 czułam kopniaczki, czyli to już na pewno dzidzia daje o sobie znać :)

Miłego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 06:45

Nynusia, mała.mi lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie, czy moge sie dolaczyć ? Date porodu mam na 05.10 i nazywam się Angelika ;)

paula1, miska2503, Nynusia, Aguś26, soraya, Magnosia, agu258, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj annggela :) Ja też mam datę porodu na 5/10 :)

Nynusia ale Ci zazdroszczę tego "brykania" ja tylko tak sporadycznie coś poczuję :/

Dziewczyny gratuluję synka i córeczki :) chociaż parkę mamy, bo tak to albo prawie same dziewczynki, a za chwilę prawie sami chłopcy :) suma sumarum chyba się wyrównuje :)

Miłego weekendu dziewczyny :*

Nynusia, mała.mi lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka kochana Ty też się doczekasz:*

Annggela witaj!

linka220 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dziś miałam bezsenną noc, chyba zaczynam denerwować się wizytą poniedziałkową

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ale ranne ptaszki z Was:-)
    Witam nową Mamusię:-)
    Milego dzionka kochane:)

Nynusia lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki, wreszcie się wyspałam mimo że na nogach od 6

Lucy7, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ranne ptaszki :)
    Witam nowa mame !
    Jak to milo , ze caly czas nas przybywa . I juz chyba przekroczylismy 100 !!!

Ja tez wyspana i gotowado dzialania . Plan na dzisiaj - morze :) Zaczyna sie maly upal wiec trzeba troche nogi pomoczyc i powdychac jodu ;)
    Udanego i slonecznego weekendu !!!

Lucy7, Little Frog, Magnosia, Arielka, miska2503, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc ranne ptaszki :)
    Witam nowa mame !
    Jak to milo , ze caly czas nas przybywa . I juz chyba przekroczylismy 100 !!!

Ja tez wyspana i gotowado dzialania . Plan na dzisiaj - morze :) Zaczyna sie maly upal wiec trzeba troche nogi pomoczyc i powdychac jodu ;)
    Udanego i slonecznego weekendu !!!
    Dzien dobry dziewczyny :* lojkalojka ale Ci zazdroszcze tego morza :) korzystaj ile mozesz!
    Ja juz tez na ogrodzie sie wyleguje po sniadaniu za chwile trzeba sie bedzie wziasc za sprzatanie poki co brak checi ;)
    milego slonecznego dnia zycze :)

Magnosia lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ