Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:little frog o to nie jestem sama
Ja sie jutro wybieram na porzadne zakupy ,ale kurcze zeby oleju zabraklo masakra
i bułka tarta tez
na szczęście miałam jeszcze olej z frytek, to ba takim smazylam
Ale mi narobilyscie smaka. Zjadlabym takiego szaszlyka z grilla. W niedziele zrobiliśmy ale na elektrycznym w domu... A zimniaczki mniam! Moj tragaz wraca z pracy o 17...mam nadzieje, ze do tej pory nie padne z głodu -
wiecie co ,ja właśnie zjadłam kabanosa zagryzając bananem - ale się ze mnie siostra smiała
dla mnie to bez różnicy i tak siię w zołądku wymiesza -
Już jestem z powrotem. Będę miała synka na 100%. Niestety okazało się, że w serduszku na strunach ściegnistych ma grudki. Najprawdopodobniej zanikną do końca ciąży ale trzeba to będzie kontrolowac. Następna wizyta u ultrasonografa za miesiąc.
Tutaj mój słodki Kornelek:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8476b02cfa6.jpg
Mój synek ma 20 cm i waży 331g.
Biometria Płodu:
BP= 48 mm
FO= 60 mm
HC= 176mm
CI= 80%
AbT= 44mm
AbAP= 47mm
AC= 143mm
FL= 31mm
Wiek ciążowy z USG
BP= 20t0
HC= 20t0
Abt= 19t4d
AC= 20t1d
FI= 20t0d
Termin 25.09.2015
Pierwsze ruchy płodu powinny pojawic się: 25.04-09.05.2015
Ocena budowy: mózgowie płodu prawidłowe. Echo środkowe symetryczne. Komory boczne i komora III prawidłowa. Móżdżek płodu prawidłowy. Móżdżek płodu prawidłowy. Cewa nerwowa szczelna. Serce czterojamowe. Czynnośc serca płodu: normokardia. Serce położone po lewej stronie klatki piersiowe. Oś serca prawidłowa. Wymiary serca w normie. Stosunek pola serca do klatki piersiowej prawidłowy. Wątroba i sledziona płodu niepowiększone. W żołądku normalna ilośc płynu. Nerki o prawidłowych wymiarach. W pecherzu moczowym płodu przeciętna ilośc moczu.
Profil Biofizyczny:
Ruchy tuowia i kończyn płodu prawidłowe.
Napiecie ciała płodu dobre.
Ruchy oddechowe obecne.
Akcelerace serca po ruchach płodu obecne.
Indeks płynu owodniowego= 15 cm
Nynusia, miska2503, aanaa, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, estrella, nat_alia, Lucy7, ola.321, paula1, Aguś26, meeegi1771, aniacicha, lojkalojka, Magnosia, Bąbelek, onka, Lexie, Blondik, agu258, lili_madlen, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Staram sie nie panikowac ani się nie stresowac zwłaszcza, że serce i zastawki pracują normalnie. Nie jest powiększone i jest symetryczne więc mam nadzieję, że będzie dobrze.
No to teraz czekamy na wieści od Lili Madlen. Zdaję się, że jeszcze któras z nowych mamuś ma dzisiaj wizytę, tylko nie pamiętam która. Trzymam kciuki.
-
Dziewczyny chyba mój mąż mnie zabije, licytuję ubranka dla niuni i dostałam hopla na punkcie ubranek i strojenia niuni !!!
Ursa moja siostra miała wadę u swojego synka związaną właśnie dziurą w sercu.
Pamiętam jak jeździła specjalnie do warszawy do centrum zdrowia dziecka, ale całe szczęście dziura się zarosła jak trzeba. Boję się trochę, bo to drugi przypadek tzw. "dziury w serduszku". W piątek 11/05 dowiem się czy wszystko z niunią wporządku -
Dziewczyny chyba na poważnie zaczynam czuć dzidzię!!
teraz dostałam chyba kilka kopniaków tak 5 cm poniżej pępka po lewej stronie:D. W końcu!!
Mam nadzieję że to to, bo wcześniej nie byłam pewna
.
Aaa i wg USG połówkowego dzidzia na środę miała 19t1d więc 3 dni do tyłu względem USG pierwszego trymestru, TP też mi się zmienił z 26 na 29 września. Ciekawe czy utrzyma się na USG w III trymestrze. Tak czy inaczej suwaczek zmieniłam zgodnie z obecnym terminem
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 18:30
nat_alia, Nynusia, Magnosia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Ursa kochana nie martw się wszystko będzie dobrze. A jak dr mówi ze powinno byc dobrze to tak będzie a my trzymamy kciuki
Poza tym fajne imię wybrałaś Kornelekpodoba mi sie.
Dziewczyny nie wiem o co dokladnie chodzi ale widziałam ze piszecie cos o wpisaniu się na jakąś listę a ja nie wiem na jaka
Możecie mnie dopisać co bym tez widniała? U mnie ma byc córka coś jeszcze podać? Z góry dziękuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:41
-
Battinka juz Cie wpisuje
Podaj jeszcze Date porodu i swoje imie jesli chcesz
EDIT: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FT0aq20GhBwqXh5ovn85SX4qTANj1vu7MykKXmomR9Q/edit#gid=0 o ta liste chodzi , moze chcesz sie sama wpisac, ale jesli nie masz jak moge to zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:50