X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

To ja dziś dla odmiany chyba zostanę w łóżku... Od rana boli mnie głową, nos zapchany i kompletny brak sił... Chociaż teraz jest juz troszkę lepiej. Może jeszcze odzyskam energie :)

Miłego weekendu życzę :)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się z Wami witam! :)
    Jeśli chodzi o wiercenie mojej dzidzi <3, to były dni, kiedy czułam bardziej, w ostatnich dniach tylko do czasu do czasu. Pocieszam się tym, że jeszcze wcześnie.

Miłego dnia Wam wszystkim życzę! Dziś sobota, to pewnie będzie mniej pisania ;)
    Piękna dziś pogoda, wypadałoby gdzieś się wybrać... Pomyślę jeszcze, jakoś wczoraj i dziś mam mało energii.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - córeczka - super ;) Gratuluję!

Lojkalojka - fajnie masz z tym morzem :)

Mała Żabko - wracaj do zdrówka.

Witam też nowe Mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 11:03

mała.mi, Little Frog lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochani :*
    Gratuluje mała.mi córci :*
    Witam nowa mamusie !

co jest z ta pogoda ! U mnie znow pada i zimno pochmurno i wiatr :(

Miśa nie denerwuj sie ! Tez mam wizyte w poniedziałek :P Bedzie dobrze, zobaczymy nasze maleństwa :*

mała.mi, miska2503 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę morza, ah...pogapiłabym się na fale ;)

dziś mnie dopadła okropna głodżilla... od rana ciągle jem, no i dalej jestem głodna, aż mi w brzuchu burczy...co mi jest :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 16 tygodniu :)
    f492eb1f69360976m.jpg

lojkalojka, uwielbiam polskie morze i zazdroszczę wypoczynku nad nim :) Mam nadzieję, że może uda nam się wyskoczyć w tym roku...
    My w tą piękną pogodę wyskoczyliśmy na działkę do rodziców :)

MIŁEGO DNIA !!

mała.mi, Magnosia, Little Frog, agu258, miska2503, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - to ciąża ;)

Blondik, aanaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Ursa gratuluje Kornelka, nie martw sie... Maluszek ma jeszcze sporo czasu i na pewno do porodu wszystko bedzie dobrze :-)

Mala mi gratuluje coreczki :-)

Witam nowe mamusie :-)

Ja wczoraj spedzilam caly dzien w lozku ale niewiele to dalo wciaz meczy mnie katar, nos zapchany ze ledwo mozna oddychac poza tym czuje sie taka oslabiona ze nic mi sie nie chce... Dodatkowo mnie to wszystko denerwuje :-( a obrywa sie mezowi... Wiem ze nie chcial mnie zarazic i to nie jego wina ale ja sie tak mecze przez ten katar ze nie umiem powstrzymac emocji :-( ehh juz nie wiem co mam wziac, co mam zrobic zeby mi przeszlo... Martwie sie czy z malutka wszystko dobrze... Bo niestety jeszcze ruchow nie czuje i to mnie dodatkowo stresuje :-( ehh sorki za moje wywody...

Milego weekendu, wypoczywajcie i korzystajcie z pogody, tam gdzie ona jest :-)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Witamy się w 16 tygodniu :)
    f492eb1f69360976m.jpg

lojkalojka, uwielbiam polskie morze i zazdroszczę wypoczynku nad nim :) Mam nadzieję, że może uda nam się wyskoczyć w tym roku...

Babelek, ale wstyt sie przyznac , ale ja tylko raz bylam nad polskim morzem i to jesienia .Mam o tyle dobrze , ze mieszkam nad morzem srudziemnym i tu moge jezdzic o kazdej porze roku :)

Blondik lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od wczoraj straszne skurcze łydek! :( masakra po prostu! W ciąży można brać magnez taki zwykły czy trzeba specjalny dla kobiet w ciąży?

Bąbelek lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka tez mnie to czsem dopada, podobno mozna magnez choc ja jeszcze nie bralam, za to pomaga w 100% jak maz tak dokladnie rozmasuje;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss ale miewasz takie aż do pośladka? Bo mnie wczoraj tak noga rwała od łydki aż do samej góry :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cala łącznie z palcami od nogi, nie mowie ze czesto ale czasem sie zdarza przed snem i wtedy mąż ma okazje się wykazac;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Mam od wczoraj straszne skurcze łydek! :( masakra po prostu! W ciąży można brać magnez taki zwykły czy trzeba specjalny dla kobiet w ciąży?
    Ja biorę magnez od początku. Najpierw nieświadoma brałam Polomag B6, który zawiera cytrynian magnezu. Dla kobiet w ciąży najlepiej brać mleczan magnezu, dlatego biorę MagneB6 (zalecenie lekarza). Jeśli dopadnie Cię skurcz łydki, to podnieś śródstopie do góry.
    Jedz dużo potasu i magnezu :) których najlepszym źródłem są pomidory, soki pomidorowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 12:57

Arielka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    ss ale miewasz takie aż do pośladka? Bo mnie wczoraj tak noga rwała od łydki aż do samej góry :/
    Ja ostatnio przeżywałam koszmar pośladkowy. Skurcze dopadły niesamowite.. na szczęście już przeszło. Możliwe, że przeszło od poduszki, którą wkładałam do spania między nogi? :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie też aż w poślad poszło :D pomidorów jem na potęgę ale widocznie nie wystarcza :) kupie sobie w takim razie magne b6 lub coś podobnego :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 9 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrze ze napisalyscie o magnezie bo mi sie przypomnialo ze lekarz mi przepisal ale przestalo bolec i nie bralam ... a teraz tez mam skurcze w nocy to zaczne brac :)

Jeszcze jedno pytanko : Czy wy macie tak ze jak gdzies wyjdziecie to jest wam slabo ? Kurde ja dzis wyszlam tylko do sklepu a po 10 min w lidlu normalnie siadalam na podloge bo robi mi sie goraco i ciezko mi oddychac ... nie wiem czy to normalne i to nie pierwsza taka sytuacja ... a do tego niedawno taki skurcz po lewej str brzucha mnie zlapal ze polozylam sie na ziemi i nie moglam wypuscic powietrza tylko wciagalam bo tak bolalo... to trwalo minute ale troche mnie to niepokoi.

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamamusia z tego co czytalam to mogą się zdarzać takie sytuacje, ale lepiej zapytaj lekarza, powiedz dokładnie jak to było i może coś Ci doradzi.
    Lojkalojka oj zazdroszczę Ci tego morza, tez bym chciała nóżki pomoczyc :-)
    A ja pracowity dzień, od rana małe zakupy i teraz ponad 2 h na ogródku sprzątałam ta cholerną słomę i pieliłam. Poprzerywalam buraczki, rzodkiewke, ale juz jestem zadowolona :-) tylko trochę chyba za dużo bo brzusio daje o sobie znać. Teraz się biorę za papiery do pracy.
    Milego wypoczywania ;-)

mała.mi, szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)

Wysłany: 9 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 dziekuje za odpowiedz :) Na pewno zapytam lekarza mam nadzieje ze cos zaradzi :)

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala posiedziec na plazy ;) pozazdroscic pogody, u mnie góry i plaża blisko ale co z tego jak pogoda ciagle paskudna, zimno i pada i pada i pada... Dopiero do domku dotarlam w pracy dzis kontrol byla plus tlum klientow... Wymiekam powoli, plakac sie chce a wtedy moj synuś kochany kopnie mamusię pare razy i od razu siły powracaja.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ