X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kochane dobrze ze napisalyscie o magnezie bo mi sie przypomnialo ze lekarz mi przepisal ale przestalo bolec i nie bralam ... a teraz tez mam skurcze w nocy to zaczne brac :)

Jeszcze jedno pytanko : Czy wy macie tak ze jak gdzies wyjdziecie to jest wam slabo ? Kurde ja dzis wyszlam tylko do sklepu a po 10 min w lidlu normalnie siadalam na podloge bo robi mi sie goraco i ciezko mi oddychac ... nie wiem czy to normalne i to nie pierwsza taka sytuacja ... a do tego niedawno taki skurcz po lewej str brzucha mnie zlapal ze polozylam sie na ziemi i nie moglam wypuscic powietrza tylko wciagalam bo tak bolalo... to trwalo minute ale troche mnie to niepokoi.

Cześć :) nie martw się, ja mam podobnie jest mi słabo i niedobrze, sądzę że to całkowicie normalne! Skurczy nie mam, ale mam bóle kłujące podbrzusza i jajników, tak podejrzewam, że jajników - takie bóle po bokach. Często te skurcze/bóle wcale nie są związane z ciążą....Generalnie moja siostra, która ma już dwójke wciąż mi powtarza, że w ciąży ciągle coś dolega, ciągle coś boli :) taki urok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 18:50

relgh371crdcdbv2.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 19 tygodniu :-)

Byłam na noc u rodziców, ale juz teraz wrocilam do mojego stesknionego M. :-)
    Zalatwilam zapowiedzi przedslubne, o dziwo ksiądz nie wziął 100 zł, tak, jak chciałam mu dac, ale powiedział, ze 50 zl wystarczy. Byłam w szoku.

Witam tez nowe mamusie :-) fajnie, ze jest nas coraz więcej :-)

Ursa- będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas Kochana :-*

Mała.mi - gratuluje córeczki :-) :-) :-*

Co do jedzenia, to właśnie piecze się w rękawie karkoweczka i do tego będą frytki :-) tyle, ze to mojego M. zachcianki, ja wcale nie mam na to chęci :-P za to ciasto pochlonelam z przyjemnością :-) :-)

Chciałam się pochwalić, ze wczoraj poczulam pierwsze ruchy malenstwa :-) dzisiaj się powtórzyły, raczej jestem pewna, ze to mój synus :-) :-) cudowne uczucie :-)

:-*

Nynusia, ~Rewianka~, mała.mi, aanaa, paula1, Magnosia lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj robiłam TSH 3 gen i wynik wyszedł 1,73 poprzedni miałam jak dobrze pamiętam 0,018. Norma od 0,340-5,600 bardzo bardzo się cieszę, może wreszcie odstawie te leki na tarczyce.
    Co do skurczy to sama je mam, są strasznie rwące aż do stopy dlatego zaczęłam jeść gorzką czekoladę i pić kakao

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje jaroszka ! No musze to jeszcze obgadac z lekarzem :)

Dzis tak cichutko pewnie wszyscy griluja a u mnie taka ulewa ! Matko gdzie ja mieszkam ze nie mam słońca :D

malgo86 super ze wyniki dobre :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witjcie i od razu wybaczcie tę zwłokę :) wczoraj popołudniu pojechałam do teściów i sidziałam prawie do 22:00 a dziś od rana na działce żeby nie siedzieć w murach i poodychać świeżym powietrzem troszke aktywniej :)

Ja juz po wizycie :) Maluszek sie ładnie wyrównał bo na ostatniej wizycie główka było o prawie tydzien starsza wtedy lekarz mówił że nie mam co sie martwic i że czesto tak sie zdarza ale ucieszyła mnie wiadomość ze kość udowa, głowka i brzuszek wszystko jak w mordę strzelił 16 tydzien :) Mój lekarz troszkę mnie wkurzył bo ostatnio sam z siebie dawał sugestie na chłopca chociaz nie pytalismy a wczoraj powiedział że maluszek taaaki zawstydzony ze on się cieszy że wogóle noge widzi....Tak że wyszliśmy z przysłowiowym kwitkiem :( Doktor sprawdził jeszcze raz obecność kości nosowej i przezierności karkowej ktora w przypadku mojego maluszka ma niecały 1 mm :) Łożysko mam na tylniej ściance , tez ładnie wysoko tak że same dobre informacje wszystko super sie rozwija . Szkoda tylko że na płeć nadal musze czekać - następna wizyta 1 czerwca :)

mała.mi gratuluje córeczki :)

ursa gratuluje Kornelka :)

małgo86 ja leki na tarczyce biore cały czas zarówno przed ciazą jak i teraz w trakcie :) moj lekarz oraz endokrynolog powiedzieli ze niedopuszczalne jest odstwienie tabletek a TSH u mnie 1.23 czyli super w normie a tabletki biore i mam brać :)

Witam nową październikową mamusie :)

za chwile postaram sie wstawić zdjęcie :) :D

miska2503, agu258, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, aanaa, paula1, Magnosia, Lucy7, mała.mi, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26dd680afbbe.jpg

Maluszek :) <3

wiek z USG 16 tydz.

agu258, Nynusia, Kasia82, paula1, Magnosia, Lucy7, miska2503, mała.mi, Aguś26, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ja płeć poznam dopiero 10 czerwca i to jeśli maluch nie spłata nam figla, a to będzie już początek 22 tygodnia.

lili_madlen lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze nie wiem czy nosze w sobie synka, bo wybaczcie, ale az takiego przyrodzenia, jakie niby jest widoczne na zdj, to chyba by nie miał :-P oczywiście tatuś twierdzi, ze jak najbardziej jest to możliwe :-P faceci to zawsze muszą się podbudowac :-P

lili_madlen, Kasia82, Bąbelek, agania lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia82 wiem wiem dlatego cały czasu uzbrajam sie w cierpliwość :)

Nie ma dla nas totalnie żadnego znaczenia jaka będzie płeć maluszka,"kim sie okaże", najważniejsze że słyszymy ze wszystko jest super i to sie liczy najbardziej:) Jednak ciekawość jest straszna do wytrzymania..ale musimy dać rade nie ma wyjścia :)

agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ale masz już bliżej niż dalej do wizyty;)

agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c33904fed16.jpg

A tutaj moje brzuszkowe, aktualne z wczoraj..powiedzmy że przypomina już to trochę ciażę :D :) Od początku do wczorajszej wiztyty łącznie równe 3 kilo na plus :)

Kasia82, agu258, Bąbelek, paula1, Lucy7, Blondik, miska2503, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, wiem co czujesz, bo mam to samo. :) Jestem bardzo ciekawa, ale udało mi się póki co wytrzymać cierpliwie. :) W końcu się dowiemy i będziemy mogły się dopisać do listy. :)

Nynusiu, a Ty znasz już płeć? Ostatnio dość pobieżnie przeglądam forum i wiele mogło mi umknąć.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Twój brzuszek ślicznie rośnie. U mnie się pojawił taki bardziej widoczny w ostatnim tygodniu i też mam trzy kilo na plusie. Ciekawe ile będziemy miały pod koniec ciąży. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu niestety bo mam w brzuszku wstydzioszka i nie chce się pokazać ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia82 no ja mam nadzieje na 10 kg łacznie :):P

Kasia82 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, a kiedy będziecie teraz podglądać wstydzioszka? :)

Lili, też bym nie chciała dużo przytyć, ale obawiam się, że w moim przypadku znów będzie dużo.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super ze wszystko dobrze, brzusio sliczny juz widać ladnie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 26 maja i liczę ze dzidzia mi zrobi prezent na dzień mamy <3

lili_madlen, aanaa, agu258, Kasia82, Magnosia, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :* zauważyłam, że witałyście nową mamusię, więc i ja witam :)

Od wczoraj brak mi czasu, dopiero teraz weszłam na neta a Wy tyle skrobiecie, że nawet nie próbuje nadrobic, bez urazy :* coś ostatnio czuje się to źle to dobrze ehh ogólnie dużo bym spała a ciągle na nogach...dziś przynieśli mi łóżko do sypialni, więc pierwsza noc się szykuje tam :) niestety ale meble kuchenne to porażka , nigdzie nie ma fajnych :( na zamówienie będę robić i tyle :) no nic uciekam po tabletki i lulu bo znowu kiepsko się czuje ahhh uroki ciąży <3

Dobranoc :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jak ja sie najadla spagetti i zagryzlam kanapka z dzemem .
    Nad morzem bylo super :)
    Lezalam pod parasolem i tylk onogi mi wystawaly i niestety maja teraz kolor czerwony ( zjarane ).
    Corka zaliczyla kapliel z kuzynkami i jutro powtarzamy ta przyjemnosc :)
    Moja dzidzia dzisiaj bardzo spokojna i wogole sie nie rusza, co oczywiscie mnie martwi :(
    Ja polowkowe mam dopiero 11 czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 21:30

Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ