Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Kochane dobrze ze napisalyscie o magnezie bo mi sie przypomnialo ze lekarz mi przepisal ale przestalo bolec i nie bralam ... a teraz tez mam skurcze w nocy to zaczne brac
Jeszcze jedno pytanko : Czy wy macie tak ze jak gdzies wyjdziecie to jest wam slabo ? Kurde ja dzis wyszlam tylko do sklepu a po 10 min w lidlu normalnie siadalam na podloge bo robi mi sie goraco i ciezko mi oddychac ... nie wiem czy to normalne i to nie pierwsza taka sytuacja ... a do tego niedawno taki skurcz po lewej str brzucha mnie zlapal ze polozylam sie na ziemi i nie moglam wypuscic powietrza tylko wciagalam bo tak bolalo... to trwalo minute ale troche mnie to niepokoi.
Cześćnie martw się, ja mam podobnie jest mi słabo i niedobrze, sądzę że to całkowicie normalne! Skurczy nie mam, ale mam bóle kłujące podbrzusza i jajników, tak podejrzewam, że jajników - takie bóle po bokach. Często te skurcze/bóle wcale nie są związane z ciążą....Generalnie moja siostra, która ma już dwójke wciąż mi powtarza, że w ciąży ciągle coś dolega, ciągle coś boli
taki urok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 18:50
-
Witam się i ja w 19 tygodniu
Byłam na noc u rodziców, ale juz teraz wrocilam do mojego stesknionego M.
Zalatwilam zapowiedzi przedslubne, o dziwo ksiądz nie wziął 100 zł, tak, jak chciałam mu dac, ale powiedział, ze 50 zl wystarczy. Byłam w szoku.
Witam tez nowe mamusiefajnie, ze jest nas coraz więcej
Ursa- będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas Kochana :-*
Mała.mi - gratuluje córeczki:-*
Co do jedzenia, to właśnie piecze się w rękawie karkoweczka i do tego będą frytkityle, ze to mojego M. zachcianki, ja wcale nie mam na to chęci
za to ciasto pochlonelam z przyjemnością
Chciałam się pochwalić, ze wczoraj poczulam pierwsze ruchy malenstwadzisiaj się powtórzyły, raczej jestem pewna, ze to mój synus
cudowne uczucie
:-*
Nynusia, ~Rewianka~, mała.mi, aanaa, paula1, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj robiłam TSH 3 gen i wynik wyszedł 1,73 poprzedni miałam jak dobrze pamiętam 0,018. Norma od 0,340-5,600 bardzo bardzo się cieszę, może wreszcie odstawie te leki na tarczyce.
Co do skurczy to sama je mam, są strasznie rwące aż do stopy dlatego zaczęłam jeść gorzką czekoladę i pić kakao -
witjcie i od razu wybaczcie tę zwłokę
wczoraj popołudniu pojechałam do teściów i sidziałam prawie do 22:00 a dziś od rana na działce żeby nie siedzieć w murach i poodychać świeżym powietrzem troszke aktywniej
Ja juz po wizycieMaluszek sie ładnie wyrównał bo na ostatniej wizycie główka było o prawie tydzien starsza wtedy lekarz mówił że nie mam co sie martwic i że czesto tak sie zdarza ale ucieszyła mnie wiadomość ze kość udowa, głowka i brzuszek wszystko jak w mordę strzelił 16 tydzien
Mój lekarz troszkę mnie wkurzył bo ostatnio sam z siebie dawał sugestie na chłopca chociaz nie pytalismy a wczoraj powiedział że maluszek taaaki zawstydzony ze on się cieszy że wogóle noge widzi....Tak że wyszliśmy z przysłowiowym kwitkiem
Doktor sprawdził jeszcze raz obecność kości nosowej i przezierności karkowej ktora w przypadku mojego maluszka ma niecały 1 mm
Łożysko mam na tylniej ściance , tez ładnie wysoko tak że same dobre informacje wszystko super sie rozwija . Szkoda tylko że na płeć nadal musze czekać - następna wizyta 1 czerwca
mała.mi gratuluje córeczki
ursa gratuluje Kornelka
małgo86 ja leki na tarczyce biore cały czas zarówno przed ciazą jak i teraz w trakciemoj lekarz oraz endokrynolog powiedzieli ze niedopuszczalne jest odstwienie tabletek a TSH u mnie 1.23 czyli super w normie a tabletki biore i mam brać
Witam nową październikową mamusie
za chwile postaram sie wstawić zdjęciemiska2503, agu258, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, aanaa, paula1, Magnosia, Lucy7, mała.mi, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, ze nie wiem czy nosze w sobie synka, bo wybaczcie, ale az takiego przyrodzenia, jakie niby jest widoczne na zdj, to chyba by nie miał
oczywiście tatuś twierdzi, ze jak najbardziej jest to możliwe
faceci to zawsze muszą się podbudowac
lili_madlen, Kasia82, Bąbelek, agania lubią tę wiadomość
-
kasia82 wiem wiem dlatego cały czasu uzbrajam sie w cierpliwość
Nie ma dla nas totalnie żadnego znaczenia jaka będzie płeć maluszka,"kim sie okaże", najważniejsze że słyszymy ze wszystko jest super i to sie liczy najbardziej:) Jednak ciekawość jest straszna do wytrzymania..ale musimy dać rade nie ma wyjściaagu258, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c33904fed16.jpg
A tutaj moje brzuszkowe, aktualne z wczoraj..powiedzmy że przypomina już to trochę ciażęOd początku do wczorajszej wiztyty łącznie równe 3 kilo na plus
Kasia82, agu258, Bąbelek, paula1, Lucy7, Blondik, miska2503, Lexie lubią tę wiadomość
-
Lili, wiem co czujesz, bo mam to samo.
Jestem bardzo ciekawa, ale udało mi się póki co wytrzymać cierpliwie.
W końcu się dowiemy i będziemy mogły się dopisać do listy.
Nynusiu, a Ty znasz już płeć? Ostatnio dość pobieżnie przeglądam forum i wiele mogło mi umknąć.lili_madlen lubi tę wiadomość
-
Cześc :* zauważyłam, że witałyście nową mamusię, więc i ja witam
Od wczoraj brak mi czasu, dopiero teraz weszłam na neta a Wy tyle skrobiecie, że nawet nie próbuje nadrobic, bez urazy :* coś ostatnio czuje się to źle to dobrze ehh ogólnie dużo bym spała a ciągle na nogach...dziś przynieśli mi łóżko do sypialni, więc pierwsza noc się szykuje tamniestety ale meble kuchenne to porażka , nigdzie nie ma fajnych
na zamówienie będę robić i tyle
no nic uciekam po tabletki i lulu bo znowu kiepsko się czuje ahhh uroki ciąży
Dobranoc :* -
O matko jak ja sie najadla spagetti i zagryzlam kanapka z dzemem .
Nad morzem bylo super
Lezalam pod parasolem i tylk onogi mi wystawaly i niestety maja teraz kolor czerwony ( zjarane ).
Corka zaliczyla kapliel z kuzynkami i jutro powtarzamy ta przyjemnosc
Moja dzidzia dzisiaj bardzo spokojna i wogole sie nie rusza, co oczywiscie mnie martwi
Ja polowkowe mam dopiero 11 czerwca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 21:30
Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015