X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kochane chciałam sie pochwalić ze dziś rano moja kochana fasolka mnie skopała,dokladnie dostalam kilka kopniaków tak się cieszę,wreszcie:))

A propos spania na lewym boku to czytałam ze po 20tyg się powinno spać ale ja jakos juz się przyzwyczajam:) nie ma co. O dziwo jakos się przestawiam bo generalnie lubiłam spać na prawym boku.

paula1, agu258, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, lili_madlen, Magnosia, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka no widzisz Kochana przyszedł czas i zostałaś skopana, super :)

Nynusia witamy w 20 tyg. :)
    Jeszcze trochę i każda już będzie miała połowę, ale ten czas szybko leci. Dopiero co się martwiłyśmy w 6, 7, 8 tyg czy będzie ok, a tu już 20 tydz. leci.

Ja już nie śpię od 5 rano i coś mam teraz zmułe ale chyba nie będę się kładła, bo będzie jeszcze gorzej. Dzisiaj rano też poczułam dzidzię, też brzuszek podskakiwał, także jest ok :)

Ja też już się przyzwyczaiłam do spania na boku, chociaż czasami w nocy próbuje się przełożyć na brzuch, ale brzuch i cycki nie pozwalają :P
    W pierwszej ciąży miałam kilka nocy nie przespanych, bo ja tylko na brzuchu głównie usypiam.
    U nas pogoda do bani, takie niebo zachmurzone, co jakiś czas słoneczko zaświeci.

Miłej niedzieli :)

BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi!!! ja tez juz od jakiegoś czasu staram sie spać na lewym boku, raczej zasypać, bo w nocy i tak przekręcam sie na prawy i wtulam w męża...;) natomiast ciekawiło mnie to od jakiego momentu juz trzeba tego bardziej pilnować ....
    Mam jeszcze jedno pytanko do Was czy odczuwanie kłucie w dole brzucha przy siadaniu? Ja tak mam od około tygodnia i nie wiem co to lekar powiedział, ze moze infekcja pęcherze, piasek w nerkach....mam zrobić sobie posiew i usg brzucha ....

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka to zrób te badania co Ci lekarz kazał i zobaczysz :) Może to nie będzie nic takiego.
    Ja tez tak czasami mam, ale to mnie ukłuje, może nawet zaboli na chwile i przestaje, jednak im większe maleństwa tym bardziej się to wszystko rozciąga.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się spać na lewym boku, ale ostanio jakoś kiepsko sypiam, bolą mnie plecy i mi niewygodnie w każdej pozycji... od kilku dni budze się o 2 w nocy i przez godzinę nie umiem zasnąć...i wtedy od czasu do czasu jak leże spokojnie i mąż zbytnio nie chrapie udaje mi się wyczuć mojego "pływaka" w brzuszku :)

jak się nazywają te poduszki ciążowe do spania? rogale?nie wiem jak ich szukac an allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 11:19

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5304120502.html
    ja mam taka i jestem zadowolona;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :*

No i wreszcie ja moge sie dumnie sie przywitac w 5 miesiącu <3

Miłej niedzieli ! :)

agu258, BATTINKA, paula1, aanaa, Magnosia, onka, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ! Juz po zakupach :)
    Ja czesto jeszcze siepie na brzuchu . Tak prawie na brzuchu z jedna nogo zgieta prawie przy brodzie ;)
    Battnka nareszcie sie doczekalas - super :)
    Ja spradam robic obiad , a potem jak zwykle morze :)

ss, agu258, BATTINKA, Magnosia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak śpie często;) oczywiscie staram sie na lewym boku ale nie zawsze sie da;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w zimną pochmurna niedziele. Ja id wczoraj jestem przeziebiona z nosa cieknie jak z kranu i oczy lzawia nie wiem nawet czym się leczyć bo przy cukrzycy miodu ani nic nie mogę:-( no i od środowych dwóch kopniakow nie czuje mojego maleństwa :-( a wczoraj już skończyłam 20 tydzień ech :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja tez z kopniakami mialam wczoraj przerwe , ale przed spaniem nacisnelam troche brzuch i maly odpowiedzial :) Moze i u Ciebie zadziala ?
    Co do przeziebienia zostaje Ci herbata malinowa lub z cytryna i tez mozesz jesc czosnek np. na kanapke . Nie mam innych pomyslow co mogla
    byc wziasc , ale pewnie dziewczyny zaraz cos poradza .Wracaj do zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:24

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Agus ja tez z kopniakami mialam wczoraj przerwe , ale przed spaniem nacisnelam troche brzuch i maly odpowiedzial :) Moze i u Ciebie zadziala ?
    Co do przeziebienia zostaje Ci herbata malinowa lub z cytryna i tez mozesz jesc czosnek np. na kanapke . Nie mam innych pomyslow co mogla byc wziasc , ale pewnie dziewczyny zaraz cos poradza .Wracaj do zdrowia :)
    Tylko ze ja mam przerwę z kopniakami od środy i się martwię coś tam leciutko czułam ale trudno było stwierdzić czy to dzidzia bo to było takie leciutkie a te srodowe kopiarki były naprawdę mocne. .. muszę spróbować z tym czosnkiem

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Witam się w zimną pochmurna niedziele. Ja id wczoraj jestem przeziebiona z nosa cieknie jak z kranu i oczy lzawia nie wiem nawet czym się leczyć bo przy cukrzycy miodu ani nic nie mogę:-( no i od środowych dwóch kopniakow nie czuje mojego maleństwa :-( a wczoraj już skończyłam 20 tydzień ech :-(

Agu moja koleżanka ma córkę z cukrzyca ale wiem ze jej dawała syrop z cebuli i czosnku, może byś spróbowała? Imbir tez jest dobry na przeziębienia a raczej herbata z imbirem :) albo choć na kanapke z masłem nakroj drobniutko czosnek tez jest skuteczne:)
    Zdrówka życzę.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się w bardzo zimną wietrzną, deszczową i pochmurną niedziele :) Jedyny sposób na spędzenie tego dnia to pochodzić po galerii a taka miałam ochotę na spacer np po lesie :) Udanej niedzieli mamusie :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Jaroszka to zrób te badania co Ci lekarz kazał i zobaczysz :) Może to nie będzie nic takiego.
    Ja tez tak czasami mam, ale to mnie ukłuje, może nawet zaboli na chwile i przestaje, jednak im większe maleństwa tym bardziej się to wszystko rozciąga.

Jasne, ze zrobię, ale zanim to nastąpi i bedą wyniki to chciałam sie nieco uspokoić, bo ja straszna panikara i hipochondryk jestem ... Liczylam, ze mi ktoś napisze, ze to normalne :) ja dziewczynki po moich poronieniach troskę szaleje z nerwów czasami-mam nadzieje, ze mi wybaczycie.

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:

Agus na przeziębienie w ciazy to wrzątek +imbir+ cytryna i miód! ale Ty nie możesz miodu, wiec zastanawiam sie jak to przellkniesz.... Natomiast imbir działa cuda, zawsze mnie wyciąga z choroby zwłaszcza ze u ciebie to chyba początek.

relgh371crdcdbv2.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w deszczową niedziele, ja już po zupce a zaraz będzie drugie a potem trzeba męża na jakieś lody wyciągnąć. Miłej i leniwej niedzieli życzę.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,
    u nas pochmurno, trochę deszczowo, ale cieplutko, więc nie jest najgorzej.

Ja też staram się spać na lewym boku, w nocy jednak przewracam się na plecy, bo tak jestem przyzwyczajona... :/ Dzięki rogalowi jednak leżę niby na plecach, ale lewy bok mam wyżej, więc jest chyba ok.

Aguś, też czułam wcześniej bardziej swoją Kruszynkę <3, a ostatnio miałam przerwę i też się zmartwiłam. Wtedy poszedł w ruch detektor - serduńko bije i słychać ruchy, więc jest ok.
    Wydaje mi się, że na początku czujemy tylko te najmocniejsze ruchy całym ciałem, jak sobie macha rączkami czy spokojnie przepływa, to chyba nie czujemy jeszcze. Podczas USG Dzidziek mój machał łapkami i wtedy nic nie czułam.

Życzę Wam udanej niedzieli kochane!

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje włosy są cudowne <3

Moja fryzjerka jest super zrobiła idealnie takie jak chciałam! ! Stoję przy lustrze i się nie umiem napatrzeć :) !!

agu258, paula1, szczesliwa_mamusia21, Aguś26, BATTINKA, onka, Lucy7, lili_madlen, Mo_niczka, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to masz szczęście :-) bo czasami nie potrafią zrobić idealnie jak chcesz... A wstaw zdjęcie i pochwal się fryzurka?

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ