X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki staram się robić takie zdjęcia, żeby później wywiesić w kolażu na ścianie ;)
    Pamiętam jaki ja miałam stres przed wejściem do Kościoła...zaczęłam panikować, żeby mi syrop na uspokojenie szybkoprzynieśli z samochodu, bo nie dam rady, ale dałam :P

IviQ lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Życzę miłej niedzieli :)

Lojkaloka! trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, mnie to nie zmartwiło. W moim życiu wiele się dzieje i w ogóle o tym nie myślę. Mam już dziewięcioletnią córcię, pracuję w szkole z dzieciakami, przez co cały czas czuję się młodo. :) A teraz jeszcze drugi maluszek w drodze, więc moje dwie trójeczki zupełnie nie pasują do mojej osobowości. Poza tym to jeszcze nie taki straszny wiek. Dużo ludzi dopiero po 30. się poznaje i zakłada rodziny. Granica urodzenia pierwszego dziecka też się przesuwa. Nasze babcie często w wieku 25 lat miały już troje dzieci. Jeszcze dziewięć lat temu byłam jedną z młodszych pierworódek na oddziale. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, na pewno wszystko będzie dobrze. Musisz się po prostu bardziej oszczędzać, za dużo pewnie ostatnio nadskakiwałaś gościom, nie miałaś siły odpocząć i brzuszek zastrajkował. :( Dbaj o siebie i maluszka i daj znać po wizycie.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Witam dziewczyny mam pytanie jak się czujecie w ciąży ja mam prawie koniec 17 tygodnia i czuje się jakbym w ciazy nie była nic mnie nie boli a u Was jak jest .
    Ja do 18 tygodnia tez nie czułam że jestem w ciąży. Dopiero od 18 tyg zaczął mi przeszkadzać brzusio, zaczęłam czuć dziecko, i miewać jakieś mdłości plus w pracy ciężko mi wysiedzieć przed kompem 8 godzin, i szukam jakiś dziwnych pozycji. Zauważyłam tez że mój organizm buntuje się przy dźwiganiu nawet niewielkich ciężarów i do tej pory ćwiczyłam co dizen, teraz niektóre cwiczenia są niewykonalne:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witajcie !
    Ja znowu mam stresa :( Wlasnie bylam w toalecie ina majtkach krew i skrzep . Jade zawiesc brata z dziecmi na lotnisko i potem prosto na IP :(
    Nie wiem czy to nie wczorajsze sprzatanie .
    Odezwe sie potem .

nie martw sie na zapas ale jdz to sprawdz i daj znac
    odezwij sie koniecznie!!!!!!

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dzięki staram się robić takie zdjęcia, żeby później wywiesić w kolażu na ścianie ;)
    Pamiętam jaki ja miałam stres przed wejściem do Kościoła...zaczęłam panikować, żeby mi syrop na uspokojenie szybkoprzynieśli z samochodu, bo nie dam rady, ale dałam :P
    tez sobie posatnowilam ze zaczne robic fotki jak brzusio rosnie. tak co miesiac:) pierwsze mam z zeszłego tyg. wrzuciłabym ale ja chyba po prostu nie umiem, co mnie denerwuje bo komputery ze man przeciez rozmawiaja, ale fakt nie poswiecilam temu problemoi wystarczajaco czasu:D

Fatim lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella
    gratuluję, ja się stresuje jak pół dnia ich nie czuję ale już zamówiłam setektor tętna płodu by posłuchać synka gdy nie będę go czuła:))

nenka2
    mogłabyś być moją córką:)))))

Kasia82
    Co ja mam powiedzieć. W lutym skończyłam 40:/ tydzień przed urodzinami dowiedziałam się że jestem w ciąży:) to sobie zrobiłam prezent :D
    i jest to moje pierwsze dziecko

stelianka
    jak widać nie jesteś najstarsza…
    jeny jaki mały masz brzusio. Ja taki miałam w 3 miesiącu a teraz masakra za Chiny się nie da ukryć już ciązy…

Kasia82, stelianka, estrella lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witajcie !
    Ja znowu mam stresa :( Wlasnie bylam w toalecie ina majtkach krew i skrzep . Jade zawiesc brata z dziecmi na lotnisko i potem prosto na IP :(
    Nie wiem czy to nie wczorajsze sprzatanie .
    Odezwe sie potem .

Kochana bedzie dobrze , trzymam kciuki ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, mnie mój wiek nie przeszkadza. :) A i Ty się swoimi latami nie przejmuj, bo 40. to obecnie norma na porodówkach. W takich już czasach żyjemy, że dzieci rodzą się coraz później. Ja decyzję o drugim maluchu odkładałam z roku na rok. Jestem zadowolona, bo już sobie wszystko poukładaliśmy w życiu, w pracy kończę ostatni staż i na szczęście nie będzie małej różnicy między dziećmi. Myślę, że nie warto przejmować się metryką. Najważniejsze, żeby maluszki były zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 13:15

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 17 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kasia zgadzam sie z Toba , najwazniejsze zeby być gotowym i zeby maluszek urodzil sie zdrowy , reszta jest najmniej wazna , kazdy podejmuje decyzje wtedy kiedy uwaza ze "juz czas" :)

Dziewczyny a myslicie ze smarowanie glowy amolem jest dobre ? Ja mam silne bole , juz przed zajsciem w ciaze mialam robione tomografy itd. bo mam troszke klopotow i teraz nie chce sie faszerowac lekami , ale jak sie smaruje tym amolem i to wdycham to sie zastanawiam czy to jest dobrze dla dzidziula

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 najlepiej spytaj w aptece lub lekarza, będziesz mieć pewność ;)
    IviQ wrzuć na www.zapodaj.net (wybierz tam zakładkę na forum, ustaw wielkość i wczytaj zdjęcie, następnie wklej tutaj BBCode) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 14:11

IviQ, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 17 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie poczytałam :)

Amol jest produktem leczniczym, który kobiety w ciąży mogą stosować. Jego zastosowanie w przypadku kobiet w ciąży powinno ograniczać się do smarowania nim skroni np. na poprawę samopoczucia lub załagodzenie bólów głowy.

Doskonale działa również na złagodzenie bólów umiejscowionych w łydkach, co w przypadku opuchlizny nóg w ciąży jest zbawienne

jestem spokojniejsza, dziekuje ;*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa otuchy i wsparcie :)
    Juz wrocilam i znowu jestem na zwolnieniu .
    Z synkiem wszystko dobrze , a ta krew to jakas blona ,ktora sie odkleila ( czy cos takiego ) . Lozysko mam wysoko , a szyjka 3 cm .Zalecenie : lezec , lezec i jeszcze raz lezec . Do tego magnez , spasfan ( no-spa )
    Tylko ja jestem z tych co nie potrafia zlecic prac domowych innym domownikom , bo sama zrobie to lepiej.
    Goscie juz w samolocia i teraz moge odpoczac :)
    Spokojnej niedzieli zycze dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:02

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Lucy7, linka220, Nynusia, IviQ, agu258, nat_alia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 17 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka super ze wszystko dobrze , to teraz musisz zacisnac zeby i zlecac prace domownika , najwyzej jak sie polepszy to poprawisz :) A teraz na prawde odpoczywaj chociaz dzisiaj , lozeczko herbatka i duuuuzo lezenia , trzymaj sie kochana ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Jaroszka, mnie to nie zmartwiło. W moim życiu wiele się dzieje i w ogóle o tym nie myślę. Mam już dziewięcioletnią córcię, pracuję w szkole z dzieciakami, przez co cały czas czuję się młodo. :) A teraz jeszcze drugi maluszek w drodze, więc moje dwie trójeczki zupełnie nie pasują do mojej osobowości. Poza tym to jeszcze nie taki straszny wiek. Dużo ludzi dopiero po 30. się poznaje i zakłada rodziny. Granica urodzenia pierwszego dziecka też się przesuwa. Nasze babcie często w wieku 25 lat miały już troje dzieci. Jeszcze dziewięć lat temu byłam jedną z młodszych pierworódek na oddziale. :)

Kasiu Ty masz już jedno dziecko, więc to zupełnie inna sprawa. Mnie zawsze przerazało, że mogłabym mieć pierwsze dziecko w wieku 30 lub po...I to, ze tak wyszło to nie jest mój świadomy wybór tylko tyle czasu się staraliśmy... to ze tak późno się decydujemy to niestety nie jest dobra rzecz, bo niepłodność zaczyna być teraz choroba cywilizacyjna i czasami okazuje się, ze jest juz po prostu za pozno...z reszta z wiekiem zwlaszcza 40 dochodzk jeszxze stres i strach związany z tym czy dziecko będzie zdrowe...

IviQ, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)

lojka - widzę że już dobrze - to fajnie teraz leż i odpoczywaj!!! :)

Fatim - no powiem Ci że zdjęcia super :)

Nynusia - gratuluję już jako Żonie!!! :) pewnie wszystkie czekamy na jakieś foty! :)

buziaki! :)

lojkalojka, Fatim, Nynusia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielne popołudnie:-)
    Fatim piekne zdjęcia!
    Lojka nie strasz nas, zwolnij tempo wypoczywaj, dzidzia sie zbuntowala i teraz musisz poksiężniczkować, bądz grzeczna:-)
    Miłego leniuchowania ciężaróweczki:-) pozdrawiam

lojkalojka, Fatim, agu258 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka odpoczywaj i odpoczywaj tyle! :*

Fatim pięknie :)

Nynusia czekamy na focie :)

No i ja witam dzisiaj troszke późno ale w nawet dobrym humorze :)
    Brzuszek ciągle boli, więc odpoczywam ile wlezie :) dziś poksiężniczkowałam, bo szwagierka zrobiła obiad, gdyż u niej jesteśmy. Ahh miło :)

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to JUŻ możliwe czy też nie ale wczoraj wieczorem kiedy sie położyłam poczułam maluszka nie byłam do końca pewna i do teraz nie jestem bo jest niby wczesnie (chociaz niby bubuś jest starszy z USG) ale moj K. połozył ucho w tym miejscu gdzie czułam no i on tez poczuł no i mówi że jest pewny .. :)

Lojka to akurat taki czas że możemy byczyc sie bezkarnie a jak jeszcze za tym idzie zdrowie twoje i maluszka to juz sprawa oczywista ;)

Fatim Kwitnąco wygladasz :)Ładny brzusio :)

Nynusia : Rowniez czekam na fotorelacje :)

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ