X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili- Madlen- to zalezy od polityki wewnętrznej szpitala. Ja juz mam wybrana i zerwowana położna, w warszawie to popularna praktyka. Musisz sie dowiedziec jak to jest u Ciebie:) zerknij na strone rodzicpoludzku.pl, tam jest opis większości szpitali :)

szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym zapomniala, wszytkiego najlepszego dla solenizantki :) zdrowka dla ciebie i malenstwa

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cichutko !
    Ja miałam akcje , było mi niedobrze , poszlam do łazienki patrzę... Wymiotuje krwią ??? Wołam mojego przerażona a on do mnie "przecież to koktajl wyraźnie widać :D" troche mnie rozbawil ale miał racje a ja zapomniał am ze pilam koktajl z owoców leśnych :)

Teraz robimy grila na balkonie i pieczemy łososia taka zachcianka na kolację :)

Miłego wieczoru dla was i maluszkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 21:11

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)

Musze sie Wam pochwalic, ze czekalam czekalam i chyba sie doczekalam... Czuje ruchy mojego malenstwa :-) wczoraj nie bylam jeszcze pewna ale kiedy dzis znow TO poczulam to zyskalam prawie pewnosc :-D jestem meeega szczesliwa :-D

Co do samopoczucia to ja od poczatku czuje sie dobrze nie mialam mdlosci, nie wymiotowalam tylko wciaz bylam zmeczona... Teraz mam wiecej energii i czuje sie calkiem dobrze :-) czasem tylko glowa mnie zaboli no i mam zaparcia ale i tak nie moge narzekac :-)

No nic uciekam wyprobowac nasze nowe lozko :-) dobranoc :-*

aanaa, Natka88, Fatim, IviQ, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Chyba o każdym szpitalu usłyszymy dużo dobrego i złego. Zależy, na jaką kadrę akurat trafimy i jaki będzie sam przebieg porodu. Czasami trudny poród w najlepszym szpitalu i z najlepszą kadrą może być źle wspominany. To normalne. Poza tym każda z nas ma inne oczekiwania. Ja przede wszystkim muszę polegać na zaangażowaniu lekarzy i położnych, a tu złego słowa nie mogę o Inflanckiej powiedzieć.

Rodziły w zeszłym roku. Zawsze się słucha opinii najbliższych koleżanek bo internecie to wiadomo ludzie różne rzeczy wypisują. Raz się naczytałam litanie laski,która narzekała na jakiś szpital bo mąż nie miał łoża obok do spania, że standard sali był słaby, że jedzenie kiepskie, że coś tam...kurde idzie się tam rodzić na kilka dni i do domu. Mi tam luksusów jak w spa nie potrzeba :D Oby pielęgniarka była miła i lekarz sprawdzony a mąż może się nawet przespać jedną noc na fotelu :D W przypadku moich koleżanek sprawa dotyczyła raczej poważnych spraw np złego dobrania dawki znieczulenia które wywołało paraliż całego ciała od głowy do stóp u matki i zwiotczenie mięśni co spowodowało, że maluch przestał oddychać podczas porodu i prawie zmarł :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    19' malutko, ale jest dobrze tak jak jest :)

Jaka młodziutka !!! Zazdroszczę :) ja w tym roku kończę 30...nie wiem jak to przeżyje, ale wiecie dziewczyny, ze bardzo chciałam mieć dziecko przed 30 stka no i udało sie rodzę w październiku, a urodzinki mam w listopadzie :)

Lucy7, Natka88, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to co ja mam powiedzieć? W czerwcu skończę 33 lata. :)

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu skończę 32 lata :-P a mój M 33.
    Witam się z rana :-) wieczorem mi się chce szybko spać i padam o 22, a rano coś spać nie mogę i 4-5 się budzę. Wczoraj o 5.30 juz herbatke piłam.
    Miłej niedzieli :-)

jaroszka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i dzieci w brzuszkach.Zadko pisuję ale czytam na bierząco wasze posty.
    Skaładam serdeczne życzenia wszystkim solenizantkom,młodym pannom.....Zauwążyłam ,iz wiecej płci męskiej przewża w naszyh w brzuszkach.Piszecie o latach to ja chyba najstarsza jestem bo z 1978r i na dodatek ze stycznia a moj Steliano 1973.I to nasza pierwsza 10 ciąża i mysle że szcześliwa tym razem.22 maja mam USG połowkowe w 21TC.Wstawiam link ze zdjeciami mojego malutkiego brzuszka.

http://pokazywarka.pl/b6r642/#zdjecie15224267

jaroszka, Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Paula mialyscie "dola" jak była zmiana kodu trojka z przodu ? Jeszcze do niedawna mnie to bardzo trapilo, wiem ze taka kolej rzeczy, starzejemy sie, ale ja to sie ciagle czuje jakbym miała 20 no i podobno tak tez wyglądam :) :p
    Natomiast odkąd zaszłam w ciaze juz sie nie przejmuje :) wiecie....bo wszystkie zmartwienia i kłopoty mijają kiedy czujesz, ze w Twoim brzuchu rośnie nowe życie....ehhhh

Witaj Stelianka , malutki masz ten brzusio jeszcze, pewnie nie wierzą, ze w ciazy jesteś :) gratuluje córci i oczywiście, ze ciaza szczęśliwa !!! Trzymam kciuki za połowkowe :)

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Ja w marcu obchodziłam 28urodziny, przed 30 chciałam mieć 2 dzieci i mam nadzieję, że się uda choć plany planami, nie wszystko zależy od nas ;)
    stelianka jaki mały masz ten brzuszek, ja to już daleko do przodu z nim chodzę a jak już pojem w ciągu dnia to robi się prawdziwa piłeczka :P zgram dzisiaj zdjęcia iwkleję wam mój brzuch z wczoraj ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki;)
    Wpadłam tylko się przywitać podziękować Wam za życzenia ;**

Wszystko było super myślę że dobrze wypadło i się udało :)

Dla większości byłam zaskoczeniem jeśli chodzi o wygląd bo myśleli ze będę miała zwykła sukienke;)

Foty wrzucę jak dojedziemy na miejsce i się rozpakujemy;)

Miłej niedzieli mamusie;)

Little Frog, Aguś26, aanaa, IviQ, Lucy7, Lexie, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja jestem z Sosnowca jakieś 80 km mam do Żywca
    Litle frog ja kocham żywiec często tam jeździmy bo mamy tam brde z zakładu pracy;)

Little Frog lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wklejam zdjęcia z wczoraj, na jednym jestem mocno wyprostowana i wtedy brzuszek jest mniejszy na drugim jest taki jaki mam normalnie chodząc ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94309a7badf8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc0a25ad9e87.jpg

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, lojkalojka, Arielka, Kasia82, IviQ, stelianka, onka, linka220, Natka88, Lucy7, jaroszka, Lexie, lili_madlen, paula1, agu258, soraya lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 17 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super ! :* Bedziemy czekac :)

Ja sie witam w piekny deszczowy jak zawsze u mnie dzień :)

Jacusianka w avatarze to Twoj brzuszek ? Pokazesz w powiekszeniu, bo jestem w szoku ze juz masz taka pileczke piekna ! :)

Nynusia, jacusianka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Ja znowu mam stresa :( Wlasnie bylam w toalecie ina majtkach krew i skrzep . Jade zawiesc brata z dziecmi na lotnisko i potem prosto na IP :(
    Nie wiem czy to nie wczorajsze sprzatanie .
    Odezwe sie potem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka trzymam kciuki, daj znać koniecznie !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 17 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jaka słodka sesja ! :) Ekstra zdjecia i ekstra brzusio :*

Fatim lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to skoro juz wiem ze żadne z Was nie uciekło przed przysięga i wszystko poszło dobrze, to życzę Wam takiego szczęścia na każdy kolejny dzień Waszego życia :)

A dziś sobie odpocznij :)

Ja standardowo miałam pobudkę o 7, maz w pracy, wiec teraz wrocilam do łóżka i jeszcze sie przespie :) pogoda strasznie zmienna od rana. Chyba od całkowitego zachmurzenia do bezchmurnego nieba zmieniło się z 10 razy... Poza tym mije jelita cos mi się buntują i nie chcą wspolpracowac...

Fatim, czadowe zdjęcia :D śliczna przyszła mama :)

Lojkalojka, dla własnego spokoju lepiej skontrolować. Oszczedzaj się i daj znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 10:48

Fatim, IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim i ty śliczna i brzusio śliczny

Fatim lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ