Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia pięknego dnia życze
Nenka STO LAT :*
Aguś swietny brzusio
Miłego weekendu wam życze - ja jak zwykle odezwe się w poniedziałek
Buziaki -
Dzien dobry wszytskim:-)
Nenka wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin, zdrowka przede wszystkim i kopniaczkow od dzidziulka:-)
Nynusia zycze cudownych chwil..niech wszystko przebiega jak sobie wymarzyliscie.
A mamusiom ktore dowiedzialy sie kto w brzuszku mieszka gratuluje, chyba jednak przewaga dziewczynek:-)
Ja dziś zaliczyłam badania krwi i moczu oraz powtorzylam badanie na rozyczke igm poniewaz poprzedni wynik byl dodatni.Wyniki wieczorem.A w planach mam nic dzis nie robic i odpoczywac bo brzuszek znow zaczyna bolec..
A dzis o 4;05 chyba poczułam dzidziolka, na samym dole brzuszka nad spojeniem lonowym? Myslicie ze mogl to byc wlasnie dzidziuś?wczwsniej bulgotkinczulam po prawej stronie na wysokosci pepka..
To tyle u mnie, ale Wam sie dzis wygadalam:-)
Miłego dzionka kochane.
IviQ lubi tę wiadomość
-
Nynusia wszystkiego dobrego w tym najważniejszym dla Was dniu, żebyście zawsze byli tacy szczęśliwi jak dzisiaj
Nenka wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
A ja po wczorajszym badaniu zaczęłam plamic i jeszcze dzisiaj troszkę widzę na wkladce.
A tak umylam okno w pokoju, trochę posprzatalam, pranie zrobilam i odpoczywam bo wieczorem idę do chrzesniaka na urodziny, a jutro idziemy na komunie i cały dzień zejdzie...
Miłego weekenduNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Dzień dobry
Nynusia dziś wasz wielki dzień. Trzymam kciuki zeby się wszystko udało! I żądam zdjęćWszystkiego dobrego!
Nenka zdrówka, szczęścia, pomyślności, spokojnej ciąży, łatwego rozwiązania
Szczęśliwa mamusia, Aanaa wszystkich Was tu nie pomieszczę ale dom mam duży więc jeśli ktoś faktycznie chciałby odpocząc na weekend to serdecznie zapraszamTu jest cisza i spokój. Jezioro, ogród dendrologiczny i piekne trasy spacerowe
A ja często czuję się tu samotna więc tym bardziej gośc będzie mile widziany
SS to fakt, najbliższy sklep jest 6km stąd (szosą bo idąc starym wiaduktem jest bliżej ok. 4km) ale do przedszkola i szkoły Kornel będzie miał bliziutko bo akurat we wsi jest i działa, jest świetnie wyekwipowana przez UnięMyślę, że niejedno dziecko w wielkim mieście (z korkami) dłużej bedzie dojeżdżało do szkoły
Dziewczyny ogromnie Wam gratuluję dobrych wieści z wizytWidzę, że w październikowych szczęściach są wysypy: a to chłopców a to dziewczynek
My dzisiaj jedziemy do Gorzowa na Wiek Adelain. Ciekawa jestem ogromnie tego filmu. Już przebierałam nóżkami do premiery.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 12:56
szczesliwa_mamusia21, aanaa, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość
-
nenka wszystkiego dobrego :*
Nynusia juz pewnie ślubuje ! Ale fajnie , jak sie czyta i oglada te wasze suknie to az sie chce na jakis slub pojsc
A my sie przymierzamy do zakupu auta , juz wybralismy jak bedzie wszystko dobrze ( nieprzeklamany licznik i dobry lakier ) to bierzemy , bedziemy sie miescic ze wszystkim dla dzidziulka i z dzidziulkiem -
Dziękuje za miłe przywitanie
Gratuluje córeczek! Nenka zdrówka z okazji urodzin, Nynusia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech się Wam dobrze wiedzie
Ewa13, ja tak się czuję od początku ciąży, powiem szczerze, że nawet lepiej niż kiedykolwiek. Wszystkie dolegliwości mi przeszły i nawet wyniki krwi się polepszyły. Nie mogę więc narzekać, ale martwię się czasami, czy z maluchem na pewno wszystko w porządku i czy w ogóle istnieje, tym bardziej, że ruchów jeszcze właściwie nie czuję... -
Aleksandra90 wrote:Dziękuje za miłe przywitanie
Gratuluje córeczek! Nenka zdrówka z okazji urodzin, Nynusia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech się Wam dobrze wiedzie
Ewa13, ja tak się czuję od początku ciąży, powiem szczerze, że nawet lepiej niż kiedykolwiek. Wszystkie dolegliwości mi przeszły i nawet wyniki krwi się polepszyły. Nie mogę więc narzekać, ale martwię się czasami, czy z maluchem na pewno wszystko w porządku i czy w ogóle istnieje, tym bardziej, że ruchów jeszcze właściwie nie czuję... -
Kasia82 wrote:Arielko, ja nie chodzę do Piekarskiego. Byłam u niego na dwóch pierwszych usg, na prenatalnym już na Inflanckiej (tam będę rodzić). Na połówkowe też jestem zapisana na Inflancką, ale chciałam się jeszcze dodatkowo zapisać na 3d i zabrać córcię. To jednak on prowadzi Twoją ciążę? Czy chodzisz do niego tylko na usg?
No tak ja do niego chodzę w ogóle już od kilku lat i nie myślałam o innym lekarzu do prowadzenia ciąży zwłaszcza,że Piekarski pracuje w Instytucie Matki i dziecka i tam chce rodzić. Raz poszłam państwowo na inflancką i w życiu już nie pójdę, ponieważ sprzęt który tam mają a także podejście lekarki u której byłam przyprawił mnie prawie o zawał.Kasia82 lubi tę wiadomość
-
ewa13 wrote:Witam dziewczyny mam pytanie jak się czujecie w ciąży ja mam prawie koniec 17 tygodnia i czuje się jakbym w ciazy nie była nic mnie nie boli a u Was jak jest .
-
Gratuluje ślicznych córeczek i pozytywnych wieści po wizytach
Nenka wszsystkiego co najlepszesto lat
spełnienia marzeń zdrowego silnego maluszka i łatwego , szybkiego porodu
Nynusia dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego nowego życia , oby każdy z nich był taki jak ten dzisiejszy, łap mase wspomnień , ciesz się , raduj i baw !!samych wspaniałości i udanej zabawy weselnej
IviQ lubi tę wiadomość
-
Ja nie chodzę państwowo na Inflancką, tylko prywatnie. Nie wiem gdzie byłaś badana i kiedy. Tam gdzie ja byłam, sprzęt był super. Widać, że wszystko takie nowoczesne - standard jak u Piekarskiego. Może państwowo korzystają z innego sprzętu? Na lekarza też miłego trafiłam, ciągle nas zagadywał i ogólnie był taki śmieszny. Bardzo szczegółowo opisał usg, co mi się podobało.
Arielka wrote:No tak ja do niego chodzę w ogóle już od kilku lat i nie myślałam o innym lekarzu do prowadzenia ciąży zwłaszcza,że Piekarski pracuje w Instytucie Matki i dziecka i tam chce rodzić. Raz poszłam państwowo na inflancką i w życiu już nie pójdę, ponieważ sprzęt który tam mają a także podejście lekarki u której byłam przyprawił mnie prawie o zawał. -
A dawno rodziły? Moje znajome mają zupełnie inne odczucia, bardzo chwaliły ten szpital. Ja też byłam zadowolona. Na patologii były przemiłe pielęgniarki, trochę mniej miłe na oddziale poporodowym, ale to było dziewięć lat temu. Kadra w tym czasie też się zmieniła, o czym mówił mi mój prowadzący. Moja koleżanka rodziła trzy tygodnie temu i bardzo chwaliła zaangażowanie personelu, sam pobyt i smaczne obiady. Mówiła, że odratowali noworodka kobiety, który po porodzie nie chciał oddychać. Mają OIOM dla noworodków, co jest dużym plusem. Ja na pewno tam wrócę, bo poród w tym miejscu wspominam bardzo dobrze, a co najważniejsze, mam pełne zaufanie do kadry, no i mój lekarz tam pracuje, więc jestem spokojniejsza. On nie da mi tam zginąć, już przy pierwszym porodzie wszystko nadzorował i czułam się przez niego dopieszczona. Ogólnie do wylewnych nie należy, ale działa, kiedy trzeba. Mam nadzieję, że i tym razem położne będą tak samo pomocne. Przy pierwszym porodzie bardzo mnie chwaliły i były przekonane, że już rodziłam. Nie ma to jak dobra motywacja.
-
Chyba o każdym szpitalu usłyszymy dużo dobrego i złego. Zależy, na jaką kadrę akurat trafimy i jaki będzie sam przebieg porodu. Czasami trudny poród w najlepszym szpitalu i z najlepszą kadrą może być źle wspominany. To normalne. Poza tym każda z nas ma inne oczekiwania. Ja przede wszystkim muszę polegać na zaangażowaniu lekarzy i położnych, a tu złego słowa nie mogę o Inflanckiej powiedzieć.
aanaa, stelianka, IviQ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny !
Mam ważne pytanie aczkolwiek na razie jeszcze bardzo teoretyczne . Mianowicie pojawił się u mnie pomysł wynajęcia na czas porodu swojej własnej Douli albo położnej z naciskiem na położną (bo to akurat moja koleżanka) i tutaj pojawia sie pytanie czy znacie może kogoś bądz wiecie jak szpitale sie do tego odnoszą czy wyrażą zgodę aby taka osoba przebywała obok przez całą akcje porodową ,była aktywna w pomocy, dbała o ochronę krocza itd. ???
-
Hej dziewczyny, gratuluje chlopcow i dziewuszek, zdrowka dla dzieci
U mnie dzien leniwy wczoraj bylam na dwoch zmianach w pracy dzis ide tylko na 3 h.
Zrobilam ciacho, biszkopt z truskawkami i budyniem zobaczymy jak to wyjdzie bo jeszcze galaretka nie jest gotowa
Nic w tym tyg nie zrobilam odnosnie slubu mam nadzieje ze w tym zrobie o wiele wiecej.IviQ lubi tę wiadomość