X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia pięknego dnia życze
    Nenka STO LAT :*

Aguś swietny brzusio :)

Miłego weekendu wam życze - ja jak zwykle odezwe się w poniedziałek :)
    Buziaki

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszytskim:-)
    Nenka wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin, zdrowka przede wszystkim i kopniaczkow od dzidziulka:-)
    Nynusia zycze cudownych chwil..niech wszystko przebiega jak sobie wymarzyliscie.
    A mamusiom ktore dowiedzialy sie kto w brzuszku mieszka gratuluje, chyba jednak przewaga dziewczynek:-)
    Ja dziś zaliczyłam badania krwi i moczu oraz powtorzylam badanie na rozyczke igm poniewaz poprzedni wynik byl dodatni.Wyniki wieczorem.A w planach mam nic dzis nie robic i odpoczywac bo brzuszek znow zaczyna bolec..:(
    A dzis o 4;05 chyba poczułam dzidziolka, na samym dole brzuszka nad spojeniem lonowym? Myslicie ze mogl to byc wlasnie dzidziuś?wczwsniej bulgotkinczulam po prawej stronie na wysokosci pepka..
    To tyle u mnie, ale Wam sie dzis wygadalam:-)
    Miłego dzionka kochane.

IviQ lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wszystkiego dobrego w tym najważniejszym dla Was dniu, żebyście zawsze byli tacy szczęśliwi jak dzisiaj :-)
    Nenka wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :-)

A ja po wczorajszym badaniu zaczęłam plamic i jeszcze dzisiaj troszkę widzę na wkladce.
    A tak umylam okno w pokoju, trochę posprzatalam, pranie zrobilam i odpoczywam bo wieczorem idę do chrzesniaka na urodziny, a jutro idziemy na komunie i cały dzień zejdzie...
    Miłego weekendu :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nynusia dziś wasz wielki dzień. Trzymam kciuki zeby się wszystko udało! I żądam zdjęć :D Wszystkiego dobrego!

Nenka zdrówka, szczęścia, pomyślności, spokojnej ciąży, łatwego rozwiązania :)

Szczęśliwa mamusia, Aanaa wszystkich Was tu nie pomieszczę ale dom mam duży więc jeśli ktoś faktycznie chciałby odpocząc na weekend to serdecznie zapraszam :) Tu jest cisza i spokój. Jezioro, ogród dendrologiczny i piekne trasy spacerowe :) A ja często czuję się tu samotna więc tym bardziej gośc będzie mile widziany :D

SS to fakt, najbliższy sklep jest 6km stąd (szosą bo idąc starym wiaduktem jest bliżej ok. 4km) ale do przedszkola i szkoły Kornel będzie miał bliziutko bo akurat we wsi jest i działa, jest świetnie wyekwipowana przez Unię :) Myślę, że niejedno dziecko w wielkim mieście (z korkami) dłużej bedzie dojeżdżało do szkoły :)

Dziewczyny ogromnie Wam gratuluję dobrych wieści z wizyt :) Widzę, że w październikowych szczęściach są wysypy: a to chłopców a to dziewczynek :)

My dzisiaj jedziemy do Gorzowa na Wiek Adelain. Ciekawa jestem ogromnie tego filmu. Już przebierałam nóżkami do premiery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 12:56

szczesliwa_mamusia21, aanaa, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka,wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin! ;-)

Nynusia,oby wszystkie Wasze dni były szczęśliwe jak ten dzisiejszy!!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wszystkiego dobrego :*

Nynusia juz pewnie ślubuje ! Ale fajnie , jak sie czyta i oglada te wasze suknie to az sie chce na jakis slub pojsc :D

A my sie przymierzamy do zakupu auta , juz wybralismy jak bedzie wszystko dobrze ( nieprzeklamany licznik i dobry lakier ) to bierzemy , bedziemy sie miescic ze wszystkim dla dzidziulka i z dzidziulkiem :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka sto lat wszystkiego dobrego.
    Nynusia oby ten dzień był najwspanialszy w twoim życiu wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie jak się czujecie w ciąży ja mam prawie koniec 17 tygodnia i czuje się jakbym w ciazy nie była nic mnie nie boli a u Was jak jest .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe przywitanie :-) Gratuluje córeczek! Nenka zdrówka z okazji urodzin, Nynusia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech się Wam dobrze wiedzie :-)

Ewa13, ja tak się czuję od początku ciąży, powiem szczerze, że nawet lepiej niż kiedykolwiek. Wszystkie dolegliwości mi przeszły i nawet wyniki krwi się polepszyły. Nie mogę więc narzekać, ale martwię się czasami, czy z maluchem na pewno wszystko w porządku i czy w ogóle istnieje, tym bardziej, że ruchów jeszcze właściwie nie czuję...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Dziękuje za miłe przywitanie :-) Gratuluje córeczek! Nenka zdrówka z okazji urodzin, Nynusia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech się Wam dobrze wiedzie :-)

Ewa13, ja tak się czuję od początku ciąży, powiem szczerze, że nawet lepiej niż kiedykolwiek. Wszystkie dolegliwości mi przeszły i nawet wyniki krwi się polepszyły. Nie mogę więc narzekać, ale martwię się czasami, czy z maluchem na pewno wszystko w porządku i czy w ogóle istnieje, tym bardziej, że ruchów jeszcze właściwie nie czuję...
    Widzę ze jesteśmy równo tygodniami ja też jeszcze ruchów nie czuje .I martwię się czy wszystko jest w porządku bo nic mnie nie boli i ciekawa jestem jak inne dziewczyny przechodzą ciążę

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa13 od 3 tygodni czuję się rewelacyjnie i gdyby nie większy brzuch wogole nie powiedziałabym,ze jestem w ciąży.. ruchów jako takich też jeszcze nie czuję..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Arielko, ja nie chodzę do Piekarskiego. Byłam u niego na dwóch pierwszych usg, na prenatalnym już na Inflanckiej (tam będę rodzić). Na połówkowe też jestem zapisana na Inflancką, ale chciałam się jeszcze dodatkowo zapisać na 3d i zabrać córcię. To jednak on prowadzi Twoją ciążę? Czy chodzisz do niego tylko na usg?

No tak ja do niego chodzę w ogóle już od kilku lat i nie myślałam o innym lekarzu do prowadzenia ciąży zwłaszcza,że Piekarski pracuje w Instytucie Matki i dziecka i tam chce rodzić. Raz poszłam państwowo na inflancką i w życiu już nie pójdę, ponieważ sprzęt który tam mają a także podejście lekarki u której byłam przyprawił mnie prawie o zawał.

Kasia82 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Witam dziewczyny mam pytanie jak się czujecie w ciąży ja mam prawie koniec 17 tygodnia i czuje się jakbym w ciazy nie była nic mnie nie boli a u Was jak jest .
    U mnie wraz z II trymestrem mdłosci ustapiły i poczułam przyplyw energii,a od poniedziałku niestety brzuszek boli, straszne wzdęcia mnie mecza i kolki nospa poszla w ruch, wydaje mi się ze brzuszek jest twardy, mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok, wizyte mam w srode..

16uddqk3x9bbni2d.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ślicznych córeczek i pozytywnych wieści po wizytach :) :) :)

Nenka wszsystkiego co najlepsze :) sto lat :) spełnienia marzeń zdrowego silnego maluszka i łatwego , szybkiego porodu :) :D

Nynusia dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego nowego życia , oby każdy z nich był taki jak ten dzisiejszy, łap mase wspomnień , ciesz się , raduj i baw !! :) samych wspaniałości i udanej zabawy weselnej :)

IviQ lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodzę państwowo na Inflancką, tylko prywatnie. Nie wiem gdzie byłaś badana i kiedy. Tam gdzie ja byłam, sprzęt był super. Widać, że wszystko takie nowoczesne - standard jak u Piekarskiego. Może państwowo korzystają z innego sprzętu? Na lekarza też miłego trafiłam, ciągle nas zagadywał i ogólnie był taki śmieszny. Bardzo szczegółowo opisał usg, co mi się podobało.
    Arielka wrote:
    No tak ja do niego chodzę w ogóle już od kilku lat i nie myślałam o innym lekarzu do prowadzenia ciąży zwłaszcza,że Piekarski pracuje w Instytucie Matki i dziecka i tam chce rodzić. Raz poszłam państwowo na inflancką i w życiu już nie pójdę, ponieważ sprzęt który tam mają a także podejście lekarki u której byłam przyprawił mnie prawie o zawał.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u jakiegoś babsztyla a było to jakoś w marcu chyba na inflanckiej w tej przychodni przyszpitalnej. Jesli chodzi o szpital to moje koleżanki tam rodziły i też niestety nie były zadowolone:/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dawno rodziły? Moje znajome mają zupełnie inne odczucia, bardzo chwaliły ten szpital. Ja też byłam zadowolona. Na patologii były przemiłe pielęgniarki, trochę mniej miłe na oddziale poporodowym, ale to było dziewięć lat temu. Kadra w tym czasie też się zmieniła, o czym mówił mi mój prowadzący. Moja koleżanka rodziła trzy tygodnie temu i bardzo chwaliła zaangażowanie personelu, sam pobyt i smaczne obiady. Mówiła, że odratowali noworodka kobiety, który po porodzie nie chciał oddychać. Mają OIOM dla noworodków, co jest dużym plusem. Ja na pewno tam wrócę, bo poród w tym miejscu wspominam bardzo dobrze, a co najważniejsze, mam pełne zaufanie do kadry, no i mój lekarz tam pracuje, więc jestem spokojniejsza. On nie da mi tam zginąć, już przy pierwszym porodzie wszystko nadzorował i czułam się przez niego dopieszczona. Ogólnie do wylewnych nie należy, ale działa, kiedy trzeba. Mam nadzieję, że i tym razem położne będą tak samo pomocne. Przy pierwszym porodzie bardzo mnie chwaliły i były przekonane, że już rodziłam. Nie ma to jak dobra motywacja. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba o każdym szpitalu usłyszymy dużo dobrego i złego. Zależy, na jaką kadrę akurat trafimy i jaki będzie sam przebieg porodu. Czasami trudny poród w najlepszym szpitalu i z najlepszą kadrą może być źle wspominany. To normalne. Poza tym każda z nas ma inne oczekiwania. Ja przede wszystkim muszę polegać na zaangażowaniu lekarzy i położnych, a tu złego słowa nie mogę o Inflanckiej powiedzieć.

aanaa, stelianka, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! :) Mam ważne pytanie aczkolwiek na razie jeszcze bardzo teoretyczne . Mianowicie pojawił się u mnie pomysł wynajęcia na czas porodu swojej własnej Douli albo położnej z naciskiem na położną (bo to akurat moja koleżanka) i tutaj pojawia sie pytanie czy znacie może kogoś bądz wiecie jak szpitale sie do tego odnoszą czy wyrażą zgodę aby taka osoba przebywała obok przez całą akcje porodową ,była aktywna w pomocy, dbała o ochronę krocza itd. ??? :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje chlopcow i dziewuszek, zdrowka dla dzieci <3
    U mnie dzien leniwy wczoraj bylam na dwoch zmianach w pracy dzis ide tylko na 3 h.
    Zrobilam ciacho, biszkopt z truskawkami i budyniem zobaczymy jak to wyjdzie bo jeszcze galaretka nie jest gotowa ;)
    Nic w tym tyg nie zrobilam odnosnie slubu mam nadzieje ze w tym zrobie o wiele wiecej.

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ