X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamusie w ten cholerny poniedziałek ;)
    Asieńka, Freshmm - widzę w kalendarzu, że dzisiaj wizytujecie :) zaciskam kciuki :)
    Ja wczoraj spędziłam pół dnia na przeglądaniu i sortowaniu ciuszków, które dostałam od rodziny - ok. 10 pudeł po pieluchach i 5 dużych reklamówek. Oby u nas zostało, że będzie dziewczynka, bo większość ubranek jest cukierkowo różowa :D mam zapas na pierwsze 1,5 roku :D
    Miłego dnia kochane :)

agania, agu258, IviQ, FreshMm, Magnosia, onka, soraya lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej aanaa :) OOOO chyba nie lubisz poniedziałków :)

Mój poniedziałek jest milutki już drugi na L4 :D leżę w łóżku przy kawce ;)

A co do ciuszków to ja mam to samo - dostałam ciuszki po dwóch dziewczynkach - większość różu, ale u nas będzie.......... chłopak hahahahah ;) na szczęście w lutym przyjaciółka urodziła chłopca i już pakuje dla mnie "męskie" ciuszki ;)

Życzę miłego poniedziałku dziewczyny i udanych wizyt :*

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, u mnie wczoraj dzień prania - dostałam kilka worów różowych ubranek od koleżanki ;) Myślę, że jak je dobrze spakuję, to już nie będę prać znów, tylko wyprasuję.

agania, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Solenizantkom slkadam spoznione, lecz szczere zyczenia wszelkiej pomydlnosci.
    My juz po komuniach, dzis tylko u nas kolacja, bo jedzenia sporo zostalo. Dzis usg na 11.40 i mam nadzieje ze dowiem sie kto mieszka w brzuszku. Trzymajcie kciuki.

IviQ, Magnosia, onka, ewa13 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja mam dzisiaj dzień lepienia pierogów :)

Jesteśmy już po remoncie i wczoraj wymyłam i wysprzątałam nową łazienkę :D i pierwszy raz skorzystałam z masażu. Ból kręgosłupa jak ręką odjął :) Tylko wody bałam się cieplejszej włączyc. Jedni piszą, że w drugim trymestrze można wrócic do ciepłych kąpieli a inni twierdzą, że to niebezpieczne. I bądź tu człowieku mądry.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) A tobie, Aano życzę aby poniedziałek szybko minął ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:08

IviQ, Magnosia, aanaa, soraya lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie i dzidziusie :)
    miłego dnia!

p.s. Ja też nie lubię poniedziałków!!! Ale spoko, jeszcze tylko wtorek, środa, czwartek, piątek i znowu weekend ;)

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja czasami robię sobie taką cieplejszą kąpiel, bo nie mogę bez tych kąpieli wytrzymać... przed ciążą brałam prysznic niemal we wrzątku...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Witam.
    Solenizantkom slkadam spoznione, lecz szczere zyczenia wszelkiej pomydlnosci.
    My juz po komuniach, dzis tylko u nas kolacja, bo jedzenia sporo zostalo. Dzis usg na 11.40 i mam nadzieje ze dowiem sie kto mieszka w brzuszku. Trzymajcie kciuki.
    Trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści z usg :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja !
    Dziecko juz w szkle,a ja bede leniuchowac :)
    Dzis wizyta u dentysty . Jak ja tego nie lubie .

Ursa Ty to specjalistka od pierogow :) Juz kolejny raz nam robisz zachcianke ;)
    A z czym beda dzisiaj ?
    Asienka daj znac jak po usg i trzymam kciuki !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrabiam zaległości i na początek wszystkiego naj, naj, naj dla Nynusi ;* Czekam na kolejne zdjęcia ze ślubu.

Dziś o 18.00 drugie badanie prenatalne :D i po nim zaczynam kupowanie potrzebnych rzeczy, najpierw komoda, przewijak, itd.. :)

agu258, Magnosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek:)
    ledwo dzis wstałam. Podobno kobiety w ciązy mają problemy ze snem. Ja śpię jak zabita, mam problemy ze wstaniem:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Hej, nadrabiam zaległości i na początek wszystkiego naj, naj, naj dla Nynusi ;* Czekam na kolejne zdjęcia ze ślubu.

Dziś o 18.00 drugie badanie prenatalne :D i po nim zaczynam kupowanie potrzebnych rzeczy, najpierw komoda, przewijak, itd.. :)

Zazdroszczę ;) Ja dopiero w lipcu będę mogła ruszyć na zakupy mebli itp. :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    ja ostatnio miałam meeega lenia:) czytałam Was, ale nie chciało mi sie pisać:) spóźnione serdeczności dla Solenizantek i Młodych Żonek:))
    Moj brzuszek jak zobaczyłyście jest juz duzy, ciąży nie da się ukryć:) choPdzę dumna jak paw i się cieszę ze swojego stanu:) nie czuję jeszcze kopniaków, ale może właśnie przez ten brzusio:)
    Wkurzają mnie tylko stare baby w komunikacji miejskiej- już p[arę razy m się zdarzyło, że sapią mi nad uchem, żeby im ustapić, a dookoła są inni młodzi... no dopóki nie zostałam ciężarówką to zawsze ustępowałam, ale teraz maleństwo jest dla mnie najważniejsze!

Powoli zaczynamy urządzać pokoik dla Ignasia:) no i póki co postawiliśmy na uniwersalne kolory, bo nie wiadomo jaki jeszcze może nam wywinąć numer:) wczoraj złozyliśmy uż komodę, wiszą firanki i zasłonki...robi sie coraz bardziej słodko:)
    życzę Wam pięknego tygodnia, dobrego samopoczucia i dużo słońca!

agu258, Magnosia, aanaa, Kasia82 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Fresh super, że już dziś masz prenatalne. Ja niecierpliwie odliczam do soboty :)

Jestem na etapie odstawiania duphastonu i trochę mnie to stresuje. Na początku przyjmowałam 3x2, potem 3x1, obecnie 3x0,5 a za trzy dni mam odstawić zupełnie.
    Oby nic się nie działo.

Miłego poniedziałku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:59

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, ja 3 czy 4 dni po odstawieniu miałam dwudniowe plamienie - z maluszkiem OK. Więc gdyby co, to nie stresuj się niepotrzebnie.

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Polkosiu,
    oby było dobrze. Polkosiu, będziesz jutro na "Bezpiecznym maluchu"? My się z mężem wybieramy :)

:*

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś jest z Bydgoszczy?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, mnie też teraz to zaczęło drażnić. A drażni jeszcze bardziej, gdy wsiadają z wnuczkami (wcale nie takimi malutkimi), sadzają dziecko i czekają, aż się poderwiesz i im też zrobisz miejsce. A wszędzie, tak jak piszesz, siedzą młodzi i "niewidomi". Wiele razy ustępowałam miejsca, ale ostatnio się wkurzyłam, bo non stop tylko ja to robiłam. Skoro wszyscy wokół są znieczuleni, to my mamy się narażać z coraz większymi brzuszkami? To jest chore.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, ja brałam cały czas Duphaston 3x1, zarówno w tej, jak i w poprzedniej ciąży i lekarz nie kazał mi zmniejszać dawki. W pewnym momencie odstawiałam, ok. 17 tygodnia w tej ciąży, a w poprzedniej chyba trochę później. Nic się złego nie działo, żadnych plamień, ani bólu, więc bądź spokojna. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:39

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynyn nie jestem w stanie was nadrobic wiec przepraszam, jakbym komus nie pogratulowala, albo nie poratowala...

Ja znow mam problem ze zdrowiem, mam chore gardlo i kompletnie nie moge mowic, a z poltoraorcznym dzieckiem ktore wszystkiego dotyka to ogromny problem :(... na dodatek maz na poligonie bedzie przez tydzien i lipa jak nie wiem eh...
    I co ja mam zrobic z tym gardlem.. dwa dni tylko herbate z tona miodu i kupa cytryny pije.. nic to nie daje, a do lekarza nie bardzo usmiecha mi sie wybierac :( :/

Dziekuje wam tez za zyczenia na moje urodziny, kochane ;*

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ