X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog Alicję również braliśmy pod uwagę, kojarzy mi się z Alicją w krainie czarów :-)

Nenka, mój teść ma na imię Edward - po królewsku ;-)

Jacusianka, również lubię stare, polskie imiona - najbardziej marzy mi się Ignaś <3, ale mąż nie do końca jest przekonany i pewnie będzie nasz pierwszy wybór - Juliusz (Juliusz Verne, Juliusz Cezar, Juliusz Słowacki, te sprawy:D). Bierzemy jeszcze pod uwagę imiona Franciszek, Konstanty, Mieszko, mąż za to odrzucił na wstępie Kajetana...

nenka2, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agu258 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :-)

Ja mam takie humory, ze wole nie pisać :-P ale czytam cały czas :-)
    Gratuluje coreczek, synkow, udanych wizyt, itd. :-D

U mnie tesciowa ma na imię Lilianna i to imię kojarzy mi się z samym złem...

U nas raczej zostaje Radoslaw, nie jest popularne jak Julia i rośnie wraz z dzieckiem :-)

U mnie powoli zaczyna udzielać się stres przed ślubem. A przecież jeszcze prawie 3 tygodnie!

Ja czuje maluszka juz codziennie, mój M. tez ostatnio poczuł :-) kupilam mojej kruszynce na dzień dziecka w Tesco 5 par bodow i 2 spioszki :-)

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Aleksandra90, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatka Lenek też jest dużo ale walić to :) wydaje mi się, że powinno się imię po prostu podobać :)

Zapisałam się do szkoły rodzenia :) start od 10 czerwca :) mam też możliwość iśc na ćwiczenia przygotowujące do porodu co o tym myślicie ?? warto ??

szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to widzę, ze imiona podobnie analizujesz :) wiele mi się podoba ze wzgledu na zdrobnienie, ale juz tak normalnie to niezbyt :)

Nenka, właśnie mi tez się wydaje, ze ostatnio pojawia się coraz więcej Lilianek. Ja to staram się szukać tak, żeby nie było jakieś przekombinowane, ale tez nie było tak, ze w klasie będzie 5 innych osób z takim imieniem...

szczesliwa_mamusia21, Aleksandra90, estrella, agu258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim Edwardem raczej nie bede miala takich problemow hehe :) ale naprawde szczerze nam sie podoba. Juz to imie kochamy, a co dopiero synka jak sie urodzi :) :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:54

Little Frog, Aleksandra90, agu258 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Ja rowniez zycze wszystkiego naj naj dla waszych dzieciaczków :*

Imie najwazniejsze zeby podobalo sie wam i reszta niewazna ! :)
    Nynusia ja bym poszla , jak juz chodzisz do szkoly i masz okazje na dodatkowe to czemu nie :)

Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    zdrówka dla naszych dzieciaczków :)

Używacie palmersa? Jakie opinie? Do tej pory stosowałam bio oil, ale chcę zmienić na coś innego, żeby się skóra nie przyzwyczaiła, ale nie wiem jak palmers się sprawuje...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zdrobnien to napewno sie nie zgodze zeby rodzina mowila Edziu tfu! Jak juz to maly Ed
    ewentualnie Edi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Używacie palmersa? Jakie opinie? Do tej pory stosowałam bio oil, ale chcę zmienić na coś innego, żeby się skóra nie przyzwyczaiła, ale nie wiem jak palmers się sprawuje...

A co znaczy, ze skorq sie przyzwyczai?
    Ps. Dla mnie biooil jest niezawodny.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, tez bym poszła :) zawsze to cis nowego, jakas odskocznia i mam nadzieje - pozytecznie spędzony czas :)

Ja póki co wciąż smaruje się oliwka. Ale tez myślę, żeby zainwestować w coś innego. Ostatnio czytalam, ze ktoś zachwalal jakiś balsam ziaja mama mia czy jakoś tak :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    A co znaczy, ze skorq sie przyzwyczai?
    Ps. Dla mnie biooil jest niezawodny.

Nie wiem :D tak mi koleżanka powiedziała, że niby powinno się co jakiś czas zmieniać żeby działał tak jak ma działać. Mówisz, że to ściema? :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dla dziewczynki też się podobało Julia, Lilinna lub Daniela a tak muszę do tych męskich sięgć hhehe . Tez chciałam jakies typowo polskie ale nie mozemy dojść z moim do porozumienia i całycz as myślę o tym jego Oliwierze i jakoś nie jestem przeonana choćzauważyłam że się przekonuję coraz bradziej tylko mi isę za bardzo z Janiakiem kojaży i mało polskie jest , natomiast zdrobnienia mi bardziej pasują niż od Krystiana ktory mi się bardzo podoba

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, mój M się naczytał książki o ciąży i teraz na mnie wsiada, żebym szła na ćwiczenia - podobno bardzo pomagają :) Więc i ja się będę dodatkowo zapisywać oprócz wykładów na ćwiczenia :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Js stosuje, ogólnie ja dobrym oceniaczem nie jestem, w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, więc pewnie to sprawa genetyczna. Fajnie się wsmarowywuje i ładnie nawilża skóre, strasznych kokosów nie kosztuje, a jest wydajny, może być :)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ładne imiona wybieracie, ważne jest chyba też moim zdaniem, by imię dobrze "rosło" wraz z dzieckiem. Aby zarówno zdrobnienie jak i podstawowa forma były OK.

Estrella i Jacusianka, trzymam kciuki za Wasze wizyty!!!

Nynusia, ja bym chyba się zapisała. Ja w ogóle muszę pomyśleć o jakichkolwiek ćwiczeniach lub aktywności, bo dziś byłam na mieście, skwar w samochodzie, wracając weszłam na drugie piętro i padłam... Zero kondycji. Włączyłam wiatrak i dochodzę do siebie ;)
    A takie ćwiczenia przygotowujące do porodu - świetna sprawa. Ciekawe czy na Karowej coś takiego jest...

Agania, ja używałam Ziai i Pallemrsa. Ziaja ma delikatniejszy zapach i nie zostawia na skórze żadnej warstwy (wchłania się całkowicie). Palmers intensywniej pachnie i zostawia lekką powłokę na skórze, jednak chyba bardziej odżywia skórę. Może zdobądź próbkę Palmersa i wypróbuj, jak Ci będzie pasował.

Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nie wiem :D tak mi koleżanka powiedziała, że niby powinno się co jakiś czas zmieniać żeby działał tak jak ma działać. Mówisz, że to ściema? :D

Ja tam nie zmieniam :P
    nie mam pojecia czy skora moze sie do czegos przyzwyczaic hehe nigdy nie slyszalam czegos takiego :)

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Oillan mama i jestem zadowolona. Jak mi się skończy, pewnie kupię kolejne opakowanie.

http://oillan.pl/multiaktywny-balsam-przeciw-rozstepom-

Co do imion, to też nie chciałabym wybrać zbyt popularnego. Rzeczywiście mnóstwo jest Julek, a u mojej córki w klasie jest pięciu Szymonów i gdy pani woła jednego z nich, nie wiadomo, o którego chodzi. ;)

Nynusia, imię Lenka też może jest popularne, ale na pewno nie tak bardzo jak Julka (tej to chyba inne imię nie przebije). Od 10 lat uczę w szkole i na razie trafiłam tylko na dwie Leny, u moich koleżanek w klasach też to imię nieczęsto się trafiało. Może teraz się bardziej popularne zrobiło. Ja uczę klasy IV-VI, to może jeszcze te roczniki do nas nie dotarły. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia imię lenka jest teraz na topie, a kilka lat temu właśnie Julia, teraz rzadziej słyszę to imię wsród małych dziewczynek.

Magnosia z tego co wiem, to na Karowej jest szkoła rodzenia http://www.szpitalkarowa.pl/szkrodz.htm#
    Ja ćwiczyć nie mogę, bo mi się miednica za szybko rozchodzi :(
    Magnosia czy ty też stoisz na karowej w takich kolejkach, najgorsza jest ta rejestracja. A ja jutro echo serca, oby biło pięknie i zdrowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:25

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, na pewno co jakiś czas warto zmieniać szampon, bo skóra głowy się przyzwyczaja i już nie reaguje tak samo. Niejedna fryzjerka mi o tym mówiła i u mnie to się sprawdziło. Przy zmianie szamponu raz na jakiś czas, efekty były lepsze. Ale może ciało inaczej reaguje, kto wie... Myślę, że jeśli trzeba zmieniać, to na pewno nie czas, bez przesady. ;)

nenka2 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, być może teraz tak. ;) Dlatego napisałam, że wśród moich uczennic było mało Lenek, ale te dziewczynki mają obecnie 10-20 lat. Może w tych rocznikach było ich mniej. ;) Jak tak sobie pomyślę, że moje "pierwsze" absolwentki mają już 20 lat, to czuję się staro. Choć wtedy między nami była niewielka różnica wieku, bo zaczynałam pracę, mając 22 lata.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ