Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Frog Alicję również braliśmy pod uwagę, kojarzy mi się z Alicją w krainie czarów
Nenka, mój teść ma na imię Edward - po królewsku
Jacusianka, również lubię stare, polskie imiona - najbardziej marzy mi się Ignaś, ale mąż nie do końca jest przekonany i pewnie będzie nasz pierwszy wybór - Juliusz (Juliusz Verne, Juliusz Cezar, Juliusz Słowacki, te sprawy:D). Bierzemy jeszcze pod uwagę imiona Franciszek, Konstanty, Mieszko, mąż za to odrzucił na wstępie Kajetana...
nenka2, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki
Ja mam takie humory, ze wole nie pisaćale czytam cały czas
Gratuluje coreczek, synkow, udanych wizyt, itd.
U mnie tesciowa ma na imię Lilianna i to imię kojarzy mi się z samym złem...
U nas raczej zostaje Radoslaw, nie jest popularne jak Julia i rośnie wraz z dzieckiem
U mnie powoli zaczyna udzielać się stres przed ślubem. A przecież jeszcze prawie 3 tygodnie!
Ja czuje maluszka juz codziennie, mój M. tez ostatnio poczułkupilam mojej kruszynce na dzień dziecka w Tesco 5 par bodow i 2 spioszki
Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Aleksandra90, Lexie, estrella lubią tę wiadomość
-
Aagatka Lenek też jest dużo ale walić to
wydaje mi się, że powinno się imię po prostu podobać
Zapisałam się do szkoły rodzeniastart od 10 czerwca
mam też możliwość iśc na ćwiczenia przygotowujące do porodu co o tym myślicie ?? warto ??
szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Agatka, to widzę, ze imiona podobnie analizujesz
wiele mi się podoba ze wzgledu na zdrobnienie, ale juz tak normalnie to niezbyt
Nenka, właśnie mi tez się wydaje, ze ostatnio pojawia się coraz więcej Lilianek. Ja to staram się szukać tak, żeby nie było jakieś przekombinowane, ale tez nie było tak, ze w klasie będzie 5 innych osób z takim imieniem...szczesliwa_mamusia21, Aleksandra90, estrella, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z moim Edwardem raczej nie bede miala takich problemow hehe
ale naprawde szczerze nam sie podoba. Juz to imie kochamy, a co dopiero synka jak sie urodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:54
Little Frog, Aleksandra90, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ja rowniez zycze wszystkiego naj naj dla waszych dzieciaczków :*
Imie najwazniejsze zeby podobalo sie wam i reszta niewazna !
Nynusia ja bym poszla , jak juz chodzisz do szkoly i masz okazje na dodatkowe to czemu nieNynusia, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagania wrote:Cześć dziewczyny
zdrówka dla naszych dzieciaczków
Używacie palmersa? Jakie opinie? Do tej pory stosowałam bio oil, ale chcę zmienić na coś innego, żeby się skóra nie przyzwyczaiła, ale nie wiem jak palmers się sprawuje...
A co znaczy, ze skorq sie przyzwyczai?
Ps. Dla mnie biooil jest niezawodny. -
Nynusia, tez bym poszła
zawsze to cis nowego, jakas odskocznia i mam nadzieje - pozytecznie spędzony czas
Ja póki co wciąż smaruje się oliwka. Ale tez myślę, żeby zainwestować w coś innego. Ostatnio czytalam, ze ktoś zachwalal jakiś balsam ziaja mama mia czy jakoś takNynusia lubi tę wiadomość
-
mi dla dziewczynki też się podobało Julia, Lilinna lub Daniela a tak muszę do tych męskich sięgć hhehe . Tez chciałam jakies typowo polskie ale nie mozemy dojść z moim do porozumienia i całycz as myślę o tym jego Oliwierze i jakoś nie jestem przeonana choćzauważyłam że się przekonuję coraz bradziej tylko mi isę za bardzo z Janiakiem kojaży i mało polskie jest , natomiast zdrobnienia mi bardziej pasują niż od Krystiana ktory mi się bardzo podoba
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
agania wrote:Cześć dziewczyny
zdrówka dla naszych dzieciaczków
Używacie palmersa? Jakie opinie? Do tej pory stosowałam bio oil, ale chcę zmienić na coś innego, żeby się skóra nie przyzwyczaiła, ale nie wiem jak palmers się sprawuje...
Js stosuje, ogólnie ja dobrym oceniaczem nie jestem, w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, więc pewnie to sprawa genetyczna. Fajnie się wsmarowywuje i ładnie nawilża skóre, strasznych kokosów nie kosztuje, a jest wydajny, może być -
Hej
Ładne imiona wybieracie, ważne jest chyba też moim zdaniem, by imię dobrze "rosło" wraz z dzieckiem. Aby zarówno zdrobnienie jak i podstawowa forma były OK.
Estrella i Jacusianka, trzymam kciuki za Wasze wizyty!!!
Nynusia, ja bym chyba się zapisała. Ja w ogóle muszę pomyśleć o jakichkolwiek ćwiczeniach lub aktywności, bo dziś byłam na mieście, skwar w samochodzie, wracając weszłam na drugie piętro i padłam... Zero kondycji. Włączyłam wiatrak i dochodzę do siebie
A takie ćwiczenia przygotowujące do porodu - świetna sprawa. Ciekawe czy na Karowej coś takiego jest...
Agania, ja używałam Ziai i Pallemrsa. Ziaja ma delikatniejszy zapach i nie zostawia na skórze żadnej warstwy (wchłania się całkowicie). Palmers intensywniej pachnie i zostawia lekką powłokę na skórze, jednak chyba bardziej odżywia skórę. Może zdobądź próbkę Palmersa i wypróbuj, jak Ci będzie pasował.
Nynusia, estrella lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyagania wrote:Nie wiem
tak mi koleżanka powiedziała, że niby powinno się co jakiś czas zmieniać żeby działał tak jak ma działać. Mówisz, że to ściema?
Ja tam nie zmieniam
nie mam pojecia czy skora moze sie do czegos przyzwyczaic hehe nigdy nie slyszalam czegos takiego -
Ja używam Oillan mama i jestem zadowolona. Jak mi się skończy, pewnie kupię kolejne opakowanie.
http://oillan.pl/multiaktywny-balsam-przeciw-rozstepom-
Co do imion, to też nie chciałabym wybrać zbyt popularnego. Rzeczywiście mnóstwo jest Julek, a u mojej córki w klasie jest pięciu Szymonów i gdy pani woła jednego z nich, nie wiadomo, o którego chodzi.
Nynusia, imię Lenka też może jest popularne, ale na pewno nie tak bardzo jak Julka (tej to chyba inne imię nie przebije). Od 10 lat uczę w szkole i na razie trafiłam tylko na dwie Leny, u moich koleżanek w klasach też to imię nieczęsto się trafiało. Może teraz się bardziej popularne zrobiło. Ja uczę klasy IV-VI, to może jeszcze te roczniki do nas nie dotarły. -
Kasia imię lenka jest teraz na topie, a kilka lat temu właśnie Julia, teraz rzadziej słyszę to imię wsród małych dziewczynek.
Magnosia z tego co wiem, to na Karowej jest szkoła rodzenia http://www.szpitalkarowa.pl/szkrodz.htm#
Ja ćwiczyć nie mogę, bo mi się miednica za szybko rozchodzi
Magnosia czy ty też stoisz na karowej w takich kolejkach, najgorsza jest ta rejestracja. A ja jutro echo serca, oby biło pięknie i zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:25
-
Nenka, na pewno co jakiś czas warto zmieniać szampon, bo skóra głowy się przyzwyczaja i już nie reaguje tak samo. Niejedna fryzjerka mi o tym mówiła i u mnie to się sprawdziło. Przy zmianie szamponu raz na jakiś czas, efekty były lepsze. Ale może ciało inaczej reaguje, kto wie... Myślę, że jeśli trzeba zmieniać, to na pewno nie czas, bez przesady.
nenka2 lubi tę wiadomość
-
Agatka, być może teraz tak.
Dlatego napisałam, że wśród moich uczennic było mało Lenek, ale te dziewczynki mają obecnie 10-20 lat. Może w tych rocznikach było ich mniej.
Jak tak sobie pomyślę, że moje "pierwsze" absolwentki mają już 20 lat, to czuję się staro. Choć wtedy między nami była niewielka różnica wieku, bo zaczynałam pracę, mając 22 lata.