X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to Michaś :) My tez jestesmy rodzina m&msów, ale niestety imie dla dziewczynki na m nie udalo nam sie znalezc. Teraz my mamy oboje na M a dzieciaczki oboje na E
    My zmezem jak sie poznalismy to inicjaly nawet te same mielismy.. wogole on ma 5 rodzenstwa i wszyscy znalezli sobie druga polowke z imieniem na M hehe :)

IviQ, jaroszka lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Moj maz to Michaś :) My tez jestesmy rodzina m&msów, ale niestety imie dla dziewczynki na m nie udalo nam sie znalezc. Teraz my mamy oboje na M a dzieciaczki oboje na E
    My zmezem jak sie poznalismy to inicjaly nawet te same mielismy.. wogole on ma 5 rodzenstwa i wszyscy znalezli sobie druga polowke z imieniem na M hehe :)
    a mi się Michalina strasznie podoba. Mam nawet taką parkę znajomych co teraz śłubują Michał i Michalina:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie Michalina strasznie nie podoba :P
    Maja niepodobala sie mezowi Marcelina takze.. ahh ten moj maz

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mam podobnie imię które podoba się mi, nie podoba się mężowi...i bądź tu człowieku mądry i wybierz imię:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:31

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lviq, no z tesciowymi różnie to bywa ;) znam kilka osób, które są ze swoich zadowolone :) ja ogólnie nie narzekam, ale czasami mnie trochę irytuje, bo mam wrażenie, ze chciałaby nami trochę kierować i za nas decydowac. Ale my mieszkamy daleko, także mamy w miarę spokoj :)

Estrella, to widzę ze nie tylko u mnie noc była beznadziejna. Trzymamy kciuki za badania! :)

Nenka, to niezły zbieg okoliczności ;) u kumpla i jego brat z siostra (nie wiem jak maja na imię jego rodzice) to tez m&m'sy ;) wszyscy maja imię na M i nazwisko tez ;)

IviQ, estrella lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest problem z imieniem... Ja chciałabym inne niż mąż, ale ponieważ on wybrał po prababci, to daję mu pierwszeństwo ;) Ja dam swoje drugiej córce :P

Niestety teściowej, w ogóle rodzinie męża się nie podoba. Wkurza mnie to, bo to w końcu z ich rodziny, a im coś nie pasi. Każdy miał już swoje dzieci i szansę dać tak, jak chce, to niech teraz uszanuje nasz wybór. A w mojej rodzinie to wszyscy zachwyceni prawie każdym imieniem ;)

Little Frog, BATTINKA lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

U nas tak praży słońce, że nawet nie próbuję siadać na tarasie. Dzidzia na razie spokojna, ale On generalnie daje czadu zazwyczaj wieczorem i w nocy, mam nadzieję, że Mu tak nie zostanie ;)

Moja teściowa nie ingeruje na szczęście w nic za bardzo. Za to moi Rodzice na hasło, że będzie Maciek zapytali "tak na serio?". Bo u nas per maciek mówi się na brzuch czasami no i myśleli, że to może takie tymczasowe imię ;)

Właśnie próbuję się zapisać na kolejne "duże" USG, to po 28 tc. Od dzisiaj są zapisy na drugą połowę roku, ja bym chciałam na 15 lipca. Mimo, że to prywatna wizyta, to nie jestem w stanie się dodzwonić, ech..

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa byla dla mnie bardzo dobra przed porodem uwielbialam tam przebywac rozmawiac, czulqm sie lepiej niz przy wlasnej mamie, a po porodzie masakraaaa.. ciagle mi gada ze ona jest glodna, a jak byla maluska i plakala to kobieta ma taki silny instynk zeby przytulic dziecko a oni nie chieli mi jej oddac i prawie tez plakalam ehh, a jak w koncu sie doprosilam zeby mi oddali wlasne dziekco, to ona odrazu sie uspokajala a wtedy jej zajebisty tekst: " no... matka zawsze wie co dziecku akurat pktrzeba" noz kurwa czasami taka z niej suka. Najgorsze ze nic nie dociera mozna mowic i mowic, a ja nie chce byc chamska i sie zle odzywac :/ grrr...
    ja mam na dodatek to zle, ze jestem taka mloda, eh a ja wcale sie tka nie czuje :( wszyscy z gory osadzaja.

• stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raluka,Frorina,Mariniela lub Alexandra-ja stawiam na to ostatnie ale mąz na Raluka

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:)
    Mialam troche zaleglosci, bo w sobote mialam egzamin i zaliczenia;) teraz juz tylko obrona zostala :)
    Dzisiaj o 11.30 mam polowkowe, nie moge sie doczekac aż zobacze mojego Ignasia:) o 16 wizyta u ginekolozki

szczesliwa_mamusia21, madu, Lexie, lili_madlen, estrella lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma byc Kornelia i jakos nikt nie narzucal nam niczego, ani nie komentowal. Tesciowa zawsze pyta meza "Jak tam Paulinka i Kornelcia". I czesto tez mowi "jak sie Kornelcia urodzi to cos tam" :p ona pozytywnie mnie zaskoczyla pod tym wzgledem :) reszta rodziny sie cieszy i nic nie mowili, zeby moze inne imid wybrac, takze chyba sie podoba :)

Little Frog, IviQ, estrella lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...skasowalo mi sie czesc wiadomosci;/ wiec...moja gienia jest super babka,wyluzowana, uśmiechniętą,zawsze gada do brzuszka:) no i jest bardzo kompetentna i jest oaza spokoju;)
    W srode jedziemy na Mazury do Tesciow, a w sobote śmigamy na Hel:) nasze pierwsze wakacje w trojke:)
    Szczesliwa Mamusia, dobrze ze bezpiecznie dojechaliscie i ze do nas wrocilas:)
    Mi podobaja sie najbardziej typowo polskie imiona,ajuz najbardziej staropolskie!;) taki Jan, Franciszek, Ignacy czy Antoni...:) nie podobaja mi sie natomiast te anglojezyczne...ale może to dlatego, że jestem historykiem;)

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    U mnie tesciowa zadowolona , ze bedzie Leon , bo to po jej dziadku :) Moim rodzicom jak powiedzialam imie to musieli sie troche przyzwyczaic i teraz jak dzwonie to tata pyta : co u Leon? ;)
    Ja jestem dzisiaj bardzo zadowolona , bo przez cala noc i nawet teraz moj syn daje o sobie znac :)
    U nas zaczely sie upaly i nie wiem jak moj organizm to zniesie ( szczeglnie w pracy) Mam nadzieje , ze dam rade pracowac do polowy sierpnia . Tym bardziej , ze szefowa liczy , ze ja troche zastapie w wakacje . Sie zobaczy ;)
    Wszystkiego Najlepszego i Najslodszego dla Naszych Dzieciaczkow z okacji ich Swieta !!!

aanaa, szczesliwa_mamusia21, madu, estrella lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas rodzice i teściowie ciągle dopytują o imiona, ale postanowiliśmy im nie mówić, dopóki dziecko się nie urodzi. Co prawda moja mama i brat zgadli jak będzie się nazywała dziewczynka, bo mnie dobrze znają (Anastazja - po mojej pra-prababci, podoba nam się brzmienie tego imienia) i bardzo im podpasowało, ale wolę żeby nikt inny nie komentował, bo po co tracić nerwy ;-) Moja teściowa to co prawda cudowna kobieta, bardzo dobrze ze sobą żyjemy, ale jak jej się coś nie podoba to mówi: Zrobicie jak chcecie, ale według mnie... albo Szczerze powiem, że mi się nie podoba, ale to Wasza sprawa :-D Współczuję tym, które trafiły na te nieprzyjemne teściowe...

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja baddzo ladne imie :)

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2015

tutaj macie jakie imiona polscy rodzice daja dziecia

Bąbelek lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja tez się mi bardzo podoba, ale niestety maz odrzucił....
    Zastanawiamy się nad: Alicja, Liliana, Kaja, mężowi się jeszcze podoba Nikola, teściowej tez, ale ja raczej nie jestem przekonana, a mi Olga (znam tylko jedna osobę, która ma tak na imie) ale tez się mocno zastanawiał, bo jest problem ze zdrobnieniem...

Aleksandra90, estrella lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z tymi imionami to jest problem. Szczerze, to byłam pewna, że będzie chłopiec Leoś, a tu córeczka, maż uparł się na Jagne, mi jakoś nie leży, imię ładne, ale boje się czy nie będzie jej cieżko z tym imieniem.
    Mi podoba się Julia, ale tyle już tych Julek. Wiec w typach jest Liliana, Róża, Nadia, Lidia,Karina, Klara, Blanka, ładne jest Hania, ale Hanna już nie :)

Pokłosia, czy składki zus w tym miesiącu tkie same czy coś się zmieniło?

IviQ lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo osob w moim otoczeniu daje Lilianna

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Na wstępie wszystkiego najsłodszego dla Waszych bobasków niech zdrowo rosną !!

Lili co do cukrzycy u mnie cała rodzina ma.. też często mierze ale u mnie jak na razie cukier w normie nawet raz miałam 50 :o wiec jem dużo słodkiego chociaż wiem, że muszę przystopować bo dużo słodkiego też szkodzi dzidzi ale co ja mam zrobić jak ja się po prostu nie umiem opanować ?

U mnie było Lena, Maja, Natalia lub Iza a dla chłopca nie mieliśmy żadnych typów więc było by ciężko z imieniem ale jest dziewczynka więc stwierdziliśmy, że pierwsze najlepsze więc zostaje Lenka <3

szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ