X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że daję dziecku popularne imię - Szymon. Jednak bardzo nam się podoba i już się do niego przyzwyczaiłam ;) W mojej szkole - zanim poszłam na zwolnienie, uczyłam cztery klasy - jest tylko jeden Szymon. Nie wiem, jak wśród tych młodszych dzieciaków, ja pracuję w pionie 4-6 i gimnazjum.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też zmieniam szampony, bo włosy szybciej się przetłuszczają, jak zbyt długo używam jednego. Podobnie jest pewnie z innymi kosmetykami. Mi to pasuje, lubię odmianę ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa jest z 2006 roku, kończy teraz drugą klasę. W jej roczniku był prawdziwy wysyp Szymonów i Julek. A jak jest teraz, nie wiem. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:32

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gimnazjum byl kolega Szymon, jeden w calej szkole hehe, a i tak wymyslil sobie zeby mowic Sajmon do niego

agu258 lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bo w tamtych czasach hitem było "na dobre i na złe" :) a tam była mała słodka Julka. Moja cóka już imię dla siostry wybrała i innego sobie nie wyobraża, więc w domowym zaciszu i tak będzie Jadzia :)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agatko, kolejki do rejestracji ogromne. Całe szczęście nie chodzę tam często. Za tydzień lecę tam po receptę, heh ;) No własnie zapisałam się do Szkoły Rodzenia na Karową - będę chodzić od 17 lipca. A Ty? :)
    Jednak zastanawiałam się, czy są tam jakieś zajęcia z ćwiczeń dla kobiet w ciąży, o których pisała Nynusia. Trzymam kciuki za serduszko Twojego Skarba!

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, to mój drugi poród, chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży, już nie będę :) Magnosia mo lekarz mówił, aby z tymi ćwiczeniami uważać, bo jak się nie ćwiczyło przed ciążą, to może być to duże obciażenie organizmu

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że po arbuzie wzrasta apetyt i szybko się sięga po inne słodkie dania. Czy tak jest u Was? Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale po zjedzeniu arbuza zawsze czuję się pełna i później długo mogę nic nie jeść, a na słodkie to już w ogóle nie mam wtedy ochoty.
    Ja dzisiaj kupiłam dużo owoców i już jadłam na drugie śniadanie. Część jeszcze czeka na spałaszowanie. Z dwojga złego lepsze to już kolejne ciasteczka czy czekolada...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to na topie są głównie Majki, Lenki, Zosie, Hanki a dla chłopców to Wojtusie, Antosie, Jasie i Stasie. Wszystkie z tych imion mi się podobają... Ale ze względu na to, że dzieciaków o takich imionach jest sporo to nie dam tak swojemu dziecku na imię.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad basenem. Oczywiście bez zbytniego forsowania się. Co prawda chodziłam trochę na siłownię przed ciążą.. Nie mogę jednak przyznać, że ćwiczyłam regularnie. No i mam dylemat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:48

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, mój lekarz mówił to samo o ćwiczeniach, a że ja nie ćwiczyłam przed ciążą, wolę teraz nie ryzykować. Moja kondycja bardzo poprawia się latem, bo jeżdżę na rowerze, rolkach i biegam jak szalona po górach. Gdybym przez cały rok miała tyle ruchu, byłoby to idealne, zarówno dla zdrowia, jak i sylwetki.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa chce siostrę Julkę no ale mężowi się nie podoba,ja natomiast do tego imienia jestem neutralne i kto wie czy nie ulegnę młodej:)

A jesli chodzi o kremy to pierwsze słyszę ze skóra sie przyzwyczaja....oczywiście krem do twarzy kosmetyczka zaleca zmieniać co pół roku no ale żeby ba rozstępy?
    Tu chodzi raczej o efekt,bo jesli krem jest skuteczny i nie ma rozstępów to czego chcieć więcej? Ja sie smaruje od niedawna zresztą większość z nas smaruje się od 4-5 mca wiec do tego 9mca ciąży skora się nie przyzwyczai niewiadomo jak.
    Ja smarowałam w pierwszej zresztą w tej drugiej ciąży tez kremem Mustela i nie zamienię go na żaden inny nie mam po nim ani jednego rozstępu(co akurat dla mnie jest ważne) a i smarowałam nim jeszcze miesiąc po porodzie.

Nenka mam podobnie jak ty, z moja teściowa kiedys byłam najlepszą przyjaciółką teraz wspominam że robiłyśmy sobie babskie wieczory (herbatki,spacerki,malowanie paznokci,picie szampanka)....no tak ale dopóki nie urodziła sie moja córka! Wszystko sie zmieniło o 360 stopni. Nie wiem cos we mnie pękło nie potrafię tego określić ale odnosiłam wrażenie jak bym byla ta gorsza....zresztą jest tak do dziś. Moja teściowa ma swoje teorie ale ja sie z nimi nie musze zgadzać! I tak się zaczelo...i trwa do dziś jakies 7 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:47

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - ja też zawsze po arbuzie jestem pełna!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że po arbuzie wzrasta apetyt i szybko się sięga po inne słodkie dania. Czy tak jest u Was? Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale po zjedzeniu arbuza zawsze czuję się pełna i później długo mogę nic nie jeść, a na słodkie to już w ogóle nie mam wtedy ochoty.
    Ja dzisiaj kupiłam dużo owoców i już jadłam na drugie śniadanie. Część jeszcze czeka na spałaszowanie. Z dwojga złego lepsze to już kolejne ciasteczka czy czekolada...

Kasia ja nie muszę jeść arbuza żeby mieć wzmożony apetyt na słodkie;)
    Radzę sobie doskonale bez arbuza...:P

Little Frog, Kasia82, estrella, agu258 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Kasia ja nie muszę jeść arbuza żeby mieć wzmożony apetyt na słodkie;)
    Radzę sobie doskonale bez arbuza...:P
    Hehe, to zupełnie jak u mnie! :) moglabym się odżywiać czekolada ;) wstrzymuje się jak mogę i wcinam owoce w zamian, ale ochota nie ustępuje.

Kasia82, BATTINKA, estrella lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że ja miałam tylko ochotę na słodkie do 8 tygodnia, teraz mnie nie ciągnie. Jedyna rzecz to lody i ciągnie mnie do chrupek :P szczególnie cheetosy pizzowe. Ale ograniczam się :P

agu258 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki!

U mnie juz 23 tydzień :) Jak to leci..

Szczęśliwa mamusiu,witaj ponownie :)

Jacusianka,Estrella-kciuki zacisniete za Wasze wizyty!!

Jeżeli chodzi o imiona to nadal nie mamy wybranego dla naszego synka.. Mnie podoba się Alan i byłoby 3xA- Agnieszka,Adrian,Alan,mąż niestety jest innego zdania i w tej kwestii dogadac sie nie mozemy,jak bedzie tak dalej to chyba losowanie nas czeka :)

Smaruje się olejem kokosowym,skóra jest po nim super nawilżona przez 2-3 dni!

W sobotę bylismy w ikei,kupilismy wanienkę,kocyki,ręcznik kąpielowy,podkład pod przewijak,pudełka do przechowywania na łóżeczko.. takie zakupy dla dziecka mega cieszą!!

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, jacusianka, lili_madlen, Nynusia, estrella, annggela lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczorj trzy woereczki roznych ciastek na wage zjadlam bardoz duzo, az sie zdziwilam, no ale chialo mi sie.
    Ja za slodkim nie przepadam, z ciast to zjem tylko babke taka sucha... a tak torty czy inne wymyslosci nigdy nie wzielam do ust. Nawet na swoim slubie i nnych swietach.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam już ochoty na słodycze, a owoce cudownie mi je zastępują. Największą ochotę na słodkości mam zawsze jesienią i zimą. Później mogą dla mnie nie istnieć. Tak więc latem zawsze ważę 3-5 kg mniej.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. moj maz nie chce ze mna isc na zakupy zeby cos synkowi kupic, a dzis sie dowiedzialam, ze on tak jakos zamowil na allegro wanienke pieluszki i butelke hehe.. gluptas o 2 w nocy sobie rzeczy dla dziecka zamawial. Co za pitol.

BATTINKA, lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ