Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wiem, że daję dziecku popularne imię - Szymon. Jednak bardzo nam się podoba i już się do niego przyzwyczaiłam
W mojej szkole - zanim poszłam na zwolnienie, uczyłam cztery klasy - jest tylko jeden Szymon. Nie wiem, jak wśród tych młodszych dzieciaków, ja pracuję w pionie 4-6 i gimnazjum.
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Tak, ja też zmieniam szampony, bo włosy szybciej się przetłuszczają, jak zbyt długo używam jednego. Podobnie jest pewnie z innymi kosmetykami. Mi to pasuje, lubię odmianę
Kasia82 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Tak Agatko, kolejki do rejestracji ogromne. Całe szczęście nie chodzę tam często. Za tydzień lecę tam po receptę, heh
No własnie zapisałam się do Szkoły Rodzenia na Karową - będę chodzić od 17 lipca. A Ty?
Jednak zastanawiałam się, czy są tam jakieś zajęcia z ćwiczeń dla kobiet w ciąży, o których pisała Nynusia. Trzymam kciuki za serduszko Twojego Skarba!Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że po arbuzie wzrasta apetyt i szybko się sięga po inne słodkie dania. Czy tak jest u Was? Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale po zjedzeniu arbuza zawsze czuję się pełna i później długo mogę nic nie jeść, a na słodkie to już w ogóle nie mam wtedy ochoty.
Ja dzisiaj kupiłam dużo owoców i już jadłam na drugie śniadanie. Część jeszcze czeka na spałaszowanie. Z dwojga złego lepsze to już kolejne ciasteczka czy czekolada... -
Teraz to na topie są głównie Majki, Lenki, Zosie, Hanki a dla chłopców to Wojtusie, Antosie, Jasie i Stasie. Wszystkie z tych imion mi się podobają... Ale ze względu na to, że dzieciaków o takich imionach jest sporo to nie dam tak swojemu dziecku na imię.
-
Ja się zastanawiam nad basenem. Oczywiście bez zbytniego forsowania się. Co prawda chodziłam trochę na siłownię przed ciążą.. Nie mogę jednak przyznać, że ćwiczyłam regularnie. No i mam dylemat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:48
Agatka, mój lekarz mówił to samo o ćwiczeniach, a że ja nie ćwiczyłam przed ciążą, wolę teraz nie ryzykować. Moja kondycja bardzo poprawia się latem, bo jeżdżę na rowerze, rolkach i biegam jak szalona po górach. Gdybym przez cały rok miała tyle ruchu, byłoby to idealne, zarówno dla zdrowia, jak i sylwetki.
-
Moja córa chce siostrę Julkę no ale mężowi się nie podoba,ja natomiast do tego imienia jestem neutralne i kto wie czy nie ulegnę młodej:)
A jesli chodzi o kremy to pierwsze słyszę ze skóra sie przyzwyczaja....oczywiście krem do twarzy kosmetyczka zaleca zmieniać co pół roku no ale żeby ba rozstępy?
Tu chodzi raczej o efekt,bo jesli krem jest skuteczny i nie ma rozstępów to czego chcieć więcej? Ja sie smaruje od niedawna zresztą większość z nas smaruje się od 4-5 mca wiec do tego 9mca ciąży skora się nie przyzwyczai niewiadomo jak.
Ja smarowałam w pierwszej zresztą w tej drugiej ciąży tez kremem Mustela i nie zamienię go na żaden inny nie mam po nim ani jednego rozstępu(co akurat dla mnie jest ważne) a i smarowałam nim jeszcze miesiąc po porodzie.
Nenka mam podobnie jak ty, z moja teściowa kiedys byłam najlepszą przyjaciółką teraz wspominam że robiłyśmy sobie babskie wieczory (herbatki,spacerki,malowanie paznokci,picie szampanka)....no tak ale dopóki nie urodziła sie moja córka! Wszystko sie zmieniło o 360 stopni. Nie wiem cos we mnie pękło nie potrafię tego określić ale odnosiłam wrażenie jak bym byla ta gorsza....zresztą jest tak do dziś. Moja teściowa ma swoje teorie ale ja sie z nimi nie musze zgadzać! I tak się zaczelo...i trwa do dziś jakies 7 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:47
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że po arbuzie wzrasta apetyt i szybko się sięga po inne słodkie dania. Czy tak jest u Was? Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale po zjedzeniu arbuza zawsze czuję się pełna i później długo mogę nic nie jeść, a na słodkie to już w ogóle nie mam wtedy ochoty.
Ja dzisiaj kupiłam dużo owoców i już jadłam na drugie śniadanie. Część jeszcze czeka na spałaszowanie. Z dwojga złego lepsze to już kolejne ciasteczka czy czekolada...
Kasia ja nie muszę jeść arbuza żeby mieć wzmożony apetyt na słodkie;)
Radzę sobie doskonale bez arbuza...Little Frog, Kasia82, estrella, agu258 lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Kasia ja nie muszę jeść arbuza żeby mieć wzmożony apetyt na słodkie;)
Radzę sobie doskonale bez arbuza...moglabym się odżywiać czekolada
wstrzymuje się jak mogę i wcinam owoce w zamian, ale ochota nie ustępuje.
Kasia82, BATTINKA, estrella lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki!
U mnie juz 23 tydzieńJak to leci..
Szczęśliwa mamusiu,witaj ponownie
Jacusianka,Estrella-kciuki zacisniete za Wasze wizyty!!
Jeżeli chodzi o imiona to nadal nie mamy wybranego dla naszego synka.. Mnie podoba się Alan i byłoby 3xA- Agnieszka,Adrian,Alan,mąż niestety jest innego zdania i w tej kwestii dogadac sie nie mozemy,jak bedzie tak dalej to chyba losowanie nas czeka
Smaruje się olejem kokosowym,skóra jest po nim super nawilżona przez 2-3 dni!
W sobotę bylismy w ikei,kupilismy wanienkę,kocyki,ręcznik kąpielowy,podkład pod przewijak,pudełka do przechowywania na łóżeczko.. takie zakupy dla dziecka mega cieszą!!szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, jacusianka, lili_madlen, Nynusia, estrella, annggela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wczorj trzy woereczki roznych ciastek na wage zjadlam bardoz duzo, az sie zdziwilam, no ale chialo mi sie.
Ja za slodkim nie przepadam, z ciast to zjem tylko babke taka sucha... a tak torty czy inne wymyslosci nigdy nie wzielam do ust. Nawet na swoim slubie i nnych swietach. -
nick nieaktualnyHehe.. moj maz nie chce ze mna isc na zakupy zeby cos synkowi kupic, a dzis sie dowiedzialam, ze on tak jakos zamowil na allegro wanienke pieluszki i butelke hehe.. gluptas o 2 w nocy sobie rzeczy dla dziecka zamawial. Co za pitol.
BATTINKA, lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość