X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczów ! Wszystko nadrobione ! Poczytalam o pampersach pepuszkach , zobaczylam wasze brzuszki śliczne , no i zdjecia dzidziusiów :) Takze wieczor bardzo mily tutaj przy was ! Ciesze sie ze u was wszystko dobrze , ze juz rosniemy zaczynamy czuc ruchy i oby jak najmniej zmartwien do konca ciazy ! :)
    Chcialabym kazdej cos napisac ale trudno zapamietac przez tyle stron :( Musicie mi wybaczyc to :)

Moj urlop bardzo szybko minal... nie mialam czasu na nic , zaczal sie super pozniej duze problemy z zebem noc nieprzespaana i tak chodzilam do soboty do dentysty ! Kasy poszlo bo prywatnie musialam ( kto by mnie przyjal w tym samym dniu) ale odpukac juz z nim dobrze !

Trzeba bylo jezdzic po rodzinie kazdy mowil zeby u niego zostac jeszcze troche ze gdzie sie spieszymy ale nie rozumieli ile mamy spraw ... i wszystko sie tak dluzylo , nameczylam sie jak przez 3 tygodnie! Chrzesniaki obdarowane na dzien dziecka wiec to tez zalawione.
    USG super , lekarz niesamowity , 40 min patrzylam na mojego synka ! Ale to juz wiecie :)
    No i sie nasluchalam oczywiscie o moim braku brzuszka ... czym wgl sie nie przejelam dla mnie jest idealny !

Ok nie bede duzo pisac bo komu sie chce tyle czytac ! Kochane jestem juz z wami mój ma jutro 2 zmiany a ja odoczywam i wyleguje sie w domku ! <3

Milego wieczorku dla was i maluszkow i witajcie znow ! Tęskniłam normalnie za moimi e-kolezankami :D

paula1, jaroszka, IviQ, Little Frog, lili_madlen, agu258, ola.321, Lexie, aanaa, BATTINKA, soraya, Nynusia, linka220 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny tez mi sie wydaje, ze fajny pomysł, a Michał to ładne imię.

Iviq Oliwer śliczne, bardzo mi sie podoba, ale niestety maz ma uprzedzenie, bo nie lubi kolegi o tym imieniu.

Battinka, a nawet do porodu mów do niej fasolka, imię napewno w końcu Wam zaświta, w ogóle sie nie przejmuj :)

IviQ, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcźesliwa mamusiu my tez tesknilysmy i wiadomo, ze ńie nadrobisz tyle stron :)

Cieszę sie, ze miło spędziłas czas, przykro z powodu zęba, ale został wyleczony, wiec to najważniejsze!

Prawidłowo, ze sie brzuchem nie przejmujesz, tak poprostu masz i tyle, a pewnie i tak wyskoczy w 7 miesiącu jak Filip z konopii :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak pierwszy raz poczulam, to cos w stylu dotknięcia palcem od środka. Czasami to jakby jakiś nerw pulsowal ;) a obecnie to ciężko mi określić, bo to juz takie bardziej wyraźne :) ale tez jakby taki pekajacy babelek :)

Co do imion, to u nas tez jest bezimienna. Tesciowa pomaga mi wybrać - odrzucam te, które jej się podobają :D

Ale faktycznie to ciężka sprawa, bo to na cale życie...

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, jaroszka, aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne imiona ! :) U nas tez nie ma , Frogi rozbawiłas mnie ta tesciowa :D U nas tez bylo " Jak nie wybierzecie imienia do konca urlopu to my wybieramy" boże gdyby to powiedzieli moi rodzice to juz bym cos powiedziala a tak juz nie chcialam nic mowic ... ale jak codziennie to slyszlam to...
    Ja mowie ze moze nawet jak go zobacze wtedy mu nadamy imie a oni zaczeli sprawdzac prawo i mowia ze mamy 21 dni po porodzie bo pozniej urzad sam nadaje :D hahah boze mowie wam ... :D

Jaroszka masz racje , moze i tak bedzie :D Ah nikomu nie dogodzisz :)

Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia ciesze się ze szczęśliwie dojechaliscie do domku ;)

Co do ruchów to u mnie na początku były bąbelki później taka przelewana woda a teraz jakby mnie ktoś pstryknal w brzuch ale od drugiej strony;)

szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, miała pole do popisu, bo 5 dzieci miała. My zrobiliśmy listę chyba 7 imion, które nam się podobają, maz juz jej przeczytał, a ona juz sobie wybrała imię z tej listy i tak mówi na nasza kruszynke, a akurat to imię tak średnio mi odpowiada, bo kumpela juz takie dala córce. A ogólnie to mężowi powiedziała, żeby dac imię po jej mamie. No wszystko ok, ale maz nawet jej mamy chyba nie znał, a ja jestem za tym, żeby drugie imię było po mojej babci, bo nam w życiu bardzo pomogła i wiem, ze zawsze mogę na nią liczyć. No i jest tez ładne :)

Przepraszam, ale musialam to z siebie wyrzucić... To moje dziecko, to ja czekalam cierpliwie aż w końcu się uda i nie chce, żeby mi się ktoś wtracal w imię...i w wiele innych spraw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 22:00

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, IviQ, soraya lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy tym temacie, to napiszę, że moja teściowa mnie ostatnio pozytywnie zaskakuje. Najpierw zdecydowała, że chce dać nam pieniądze na wózek z fotelikiem, a teraz chce nam przelać kasę za mój strój kąpielowy, bo myślała o tym, żeby mi zrobić jakiś prezent. Zawsze mogliśmy na nią liczyć, ale teraz mnie zadziwia. :)

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, jaroszka, onka, Lexie, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka to piekne imie dla chlopczyka :) Moj to jeszcze nieraz mowi do brzucha maly Michalek , bo tez bylo ono brane pod uwage .

szczesliwa-mamusia cieszymy sie ,ze juz jestes i nikt o Tobie napewno nie zapomnial :) A co do zeba to chyba jakas plaga wizytujacych w kraju emigrantek ;) Ja ostatnio jak bylam w polsce to tez wyladowalam u dentysty .Dobrze , ze wszystko zaleczone i bol minal . Teraz odpocznij po podrozy i jutro opowiesz jak te Twoje zakupy internetowe , ktore odebralas .

szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 31 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie ! :)
    Lojka , tak zawsze cos musi wypasc , nie moze byc az za idelanie ! ale juz wszystko dobrze , a jak nie spalaam jedna noc CAŁA doslownie , to mowilam " boze oddam wszystkie pieniadze niech tylko nie boli" bo juz mi bylo tak obojetnie byleby tylko go naprawic , cud ze mam swojego dentyste zna moja sytuacje i zawsze moge na niego liczyc :)

No i Lojka pamietalas o zakupach jestem w szoku ! Ale powiem Ci szczerze ze nic nie rozpakowalismy , jest tak wszystko ładnie zapakowane ze nie chce tego otwierac i kurzyc i narazie paczuszki leza w naszej graciarni i czekaja :)

lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, podziwiam! Ja to jak zamawiam rzeczy do Polski, to po przyjeździe mam większą radoche z odpakowywania niż podczas świat! :D koniecznie musialabym zrobić przegląd :D

Zwijam się do spania :) miłej nocy i kolorowych snow! :)

szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam ze nie wytrzmam ale w Pl nie bylo czasu , zobaczymy jak bedzie tutaj :D Moze nie wytrzymam ale wtedy na pewno o tym napisze :P
    Ja tez juz uciekam ! Dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, za wami ciezko jeden dzien nadrobic a co dopiero tydzien uhuhu.
    Mam wrazenie ze ja najwiecej przytylam, w robocie prawie kazdy zwrocil mi uwage na to yhh niby mowia ze teraz zdrowo wygladam, no ale wiadomo a w glowie co innego. Jutro ide sie dowiedziec jak mi policza jak pojde na zwolnienie i jak pojdzie po mojej mysli to ide od razu do lekarza i po zwolnienie. Za duzo sie denerwuje w tej pracy, dzisiaj na kuchni bylo chyba z 40 stopni, oszalec mozna bylo. Niewlaczyli nawiewu bo frytki zimne geda! Dosc, po prostu dosc.
    Mam nadzieje ze nie soanikuje , boje sie dac zwolnienie, nie potrafie wytlumaczyc dlaczego ale boje sie.
    Teraz leze , spogladam na brzusio obserwujac jak maly wariuje ;)

Narobiłyscie mi ochoty na lody, dobrze ze nie mam w domu bo zaraz nie zmieszcze sie w moje ciazowe spodnie.
    Udanego wieczorku :*

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu, fajnie że z powrotem będziesz z nami :) a z tym zębem - dobrze że akurat miałaś lekarza pod ręką!

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom,

Ja juz wstaje i lecę do biedronki po kolejny prezent dla mojego chrzesniaczka. Wypatrzylam, ze są gry squap, podobno hicior :)

W Warszawce zapowiada sie piękny dzień ! Miłego dnia dziewczyny !!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, szykuje się piękny, ciepły dzień :-)

Imię Michał - cudowne, pasuje i do małego (Michaś) i do starszego. Ja niestety nie mogę nazwać tak syna, bo mój brat to Michał. W ogóle wszystkie moje ulubione imiona męskie już są w naszej rodzinie - Wojciech (dziadek), Piotr (tata), Szymon (małżonek), Maciej, Konrad, Tomasz, Jakub... Musimy pokombinować i trochę poszukać, chociaż jest już kilka typów. A najlepiej, gdyby się okazało, że będzie córcia, bo dla dziewczynki wybraliśmy z mężem imię jeszcze jak byliśmy w liceum :-D

Życzę wszystkim udanego dnia, u mnie ten tydzień krótki, bo tylko do środy i całe 4 dni odpoczynku :-)

jaroszka, agu258, madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana w pochmurny dzień (miejmy nadzieje ze jeszcze dziś wyjdzie słońce) :)

Little Frog rozbawiłaś mnie z tą teściową :D ty wiesz ze tez bym wybrała na przekór mojej teściowej, no żeby mi ona jeszcze imię wybierała...dobre sobie ja nie wiem co te baby mają w głowach:P

Angella masz rację,skoro masz stresową sytuacje w pracy to nawet sie nie zastanawiaj idź na zwolnienie i tyle. Twój spokój i zdrowie maluszka teraz najważniejsze! A pamiętaj że w robocie i tak ci nie podziękują...

Szczęśliwa mamusiu fajnie ze już z nami i oczywiście nikt o tobie kochana nie zapomniał:*
    Dobrze,że historia z zębem się zakończyła pomyślnie ale co się musiałaś namęczyć to ci nikt nie zabierze :/

Ursa jeszcze nam zamilkła ale może niebawem się odezwie?

A ja jeszcze gnije w łóżku nam zamiar sie w końcu podnieść ogarne się i lecę na lumpki lubię lumpeksy czyje sie tam jak ryba w wodzie...może cos skubnę dla mojej fasolki:))
    Dzis dzień dziecka kobietki....co by tu naszym fasolom sprawić za prezent....hmmmm? Może zjeść pól kilo czekoladowych cukierków? A co niech pojedzą dzieciaczki....od razu będą wzmożone kopniaki w brzuszek mamci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:15

onka, szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, dobra ciocia z Ciebie! :) tak od rana wyruszać na polowanie ;)

Aleksandra, w naszym przypadku tez kompletnie nie mieliśmy pomysłu na imię dla chłopca...stwierdzilismy, ze jak poznamy płeć, to będziemy glowkowac - zawsze to o polowe mniejszy problem ;) obecnie mamy kilka imion na liście i musimy wybrać :)

Battinka, ja wiem, ze one chcą dobrze, no ale niestety - ich czas juz minął ;) aaaa, maz powiedział, ze chce dac na imię Apolonia :D po tym uslyszalam w słuchawce głucha ciszę :D chyba się zapowietrzyla, ale na szczęście powstrzymała się od komentarza :D (oczywiście, to imię przygotowalismy, żeby ja wkrecic ;) )
    Co do lumpkow, to ja mam chyba lumpeksofobie :D nie mam do tego cierpliwości, ani tez nie udaje mi się nic tajnego upolować, więc raczej omijam szerokim lukiem :D za to moja mama jak tylko dowiedziała się, ze będzie wnusia, to stwierdziła, ze babcia chyba musi iść cos upolować ;)

A u mnie kiepska noc...juz druga. Co chwile się budze. A tak staram się wysypiac, bo później może być z tym ciężko...

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny... Mialam dzis beznadziejna noc, co chwile sie budzilam... Pewnie to przez stres zwiazany z badaniami polowkowymi... Wizyte mam o 12... Trzymajcie kciuki.

Little Frog, agu258, madu, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Lucy7 lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe witajcie dziewczynki:)
    jak Was czytam to się cieszę że nie mam teściowej:P
    my z imieniem wciąż nie przekonani czy ten Krystian czy Oliwier czy jeszcze inaczej. Przyjdzie dzień będzie rada:)
    zaspaołam dziś:/ coś się ostatnio nie mogę za chiny z wyrka podniesc i o cwiczeniach nie ma mowy/ Totalny brak sil
    Wieczorem czeka mnie kino bo mój zdobył za coś bilety(kompletnie nie pamietam na co) ale najwazniejsze ze wychodzimy:)
    wczraj było przyjęcie bratanka i strzeliliśmy soie mała sesjkę bo brzuchol już porządnie widać. Wszscy się na mnie gapili co było trochę dziwne.....
    Miłego dzionka życzę:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ