Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczów ! Wszystko nadrobione ! Poczytalam o pampersach pepuszkach , zobaczylam wasze brzuszki śliczne , no i zdjecia dzidziusiów
Takze wieczor bardzo mily tutaj przy was ! Ciesze sie ze u was wszystko dobrze , ze juz rosniemy zaczynamy czuc ruchy i oby jak najmniej zmartwien do konca ciazy !
Chcialabym kazdej cos napisac ale trudno zapamietac przez tyle stronMusicie mi wybaczyc to
Moj urlop bardzo szybko minal... nie mialam czasu na nic , zaczal sie super pozniej duze problemy z zebem noc nieprzespaana i tak chodzilam do soboty do dentysty ! Kasy poszlo bo prywatnie musialam ( kto by mnie przyjal w tym samym dniu) ale odpukac juz z nim dobrze !
Trzeba bylo jezdzic po rodzinie kazdy mowil zeby u niego zostac jeszcze troche ze gdzie sie spieszymy ale nie rozumieli ile mamy spraw ... i wszystko sie tak dluzylo , nameczylam sie jak przez 3 tygodnie! Chrzesniaki obdarowane na dzien dziecka wiec to tez zalawione.
USG super , lekarz niesamowity , 40 min patrzylam na mojego synka ! Ale to juz wiecie
No i sie nasluchalam oczywiscie o moim braku brzuszka ... czym wgl sie nie przejelam dla mnie jest idealny !
Ok nie bede duzo pisac bo komu sie chce tyle czytac ! Kochane jestem juz z wami mój ma jutro 2 zmiany a ja odoczywam i wyleguje sie w domku !
Milego wieczorku dla was i maluszkow i witajcie znow ! Tęskniłam normalnie za moimi e-kolezankamipaula1, jaroszka, IviQ, Little Frog, lili_madlen, agu258, ola.321, Lexie, aanaa, BATTINKA, soraya, Nynusia, linka220 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny tez mi sie wydaje, ze fajny pomysł, a Michał to ładne imię.
Iviq Oliwer śliczne, bardzo mi sie podoba, ale niestety maz ma uprzedzenie, bo nie lubi kolegi o tym imieniu.
Battinka, a nawet do porodu mów do niej fasolka, imię napewno w końcu Wam zaświta, w ogóle sie nie przejmujIviQ, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Szcźesliwa mamusiu my tez tesknilysmy i wiadomo, ze ńie nadrobisz tyle stron
Cieszę sie, ze miło spędziłas czas, przykro z powodu zęba, ale został wyleczony, wiec to najważniejsze!
Prawidłowo, ze sie brzuchem nie przejmujesz, tak poprostu masz i tyle, a pewnie i tak wyskoczy w 7 miesiącu jak Filip z konopiiszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
U mnie jak pierwszy raz poczulam, to cos w stylu dotknięcia palcem od środka. Czasami to jakby jakiś nerw pulsowal
a obecnie to ciężko mi określić, bo to juz takie bardziej wyraźne
ale tez jakby taki pekajacy babelek
Co do imion, to u nas tez jest bezimienna. Tesciowa pomaga mi wybrać - odrzucam te, które jej się podobają
Ale faktycznie to ciężka sprawa, bo to na cale życie...szczesliwa_mamusia21, Nynusia, jaroszka, aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Bardzo ładne imiona !
U nas tez nie ma , Frogi rozbawiłas mnie ta tesciowa
U nas tez bylo " Jak nie wybierzecie imienia do konca urlopu to my wybieramy" boże gdyby to powiedzieli moi rodzice to juz bym cos powiedziala a tak juz nie chcialam nic mowic ... ale jak codziennie to slyszlam to...
Ja mowie ze moze nawet jak go zobacze wtedy mu nadamy imie a oni zaczeli sprawdzac prawo i mowia ze mamy 21 dni po porodzie bo pozniej urzad sam nadajehahah boze mowie wam ...
Jaroszka masz racje , moze i tak bedzieAh nikomu nie dogodzisz
Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia ciesze się ze szczęśliwie dojechaliscie do domku
Co do ruchów to u mnie na początku były bąbelki później taka przelewana woda a teraz jakby mnie ktoś pstryknal w brzuch ale od drugiej strony;)szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Ej no, miała pole do popisu, bo 5 dzieci miała. My zrobiliśmy listę chyba 7 imion, które nam się podobają, maz juz jej przeczytał, a ona juz sobie wybrała imię z tej listy i tak mówi na nasza kruszynke, a akurat to imię tak średnio mi odpowiada, bo kumpela juz takie dala córce. A ogólnie to mężowi powiedziała, żeby dac imię po jej mamie. No wszystko ok, ale maz nawet jej mamy chyba nie znał, a ja jestem za tym, żeby drugie imię było po mojej babci, bo nam w życiu bardzo pomogła i wiem, ze zawsze mogę na nią liczyć. No i jest tez ładne
Przepraszam, ale musialam to z siebie wyrzucić... To moje dziecko, to ja czekalam cierpliwie aż w końcu się uda i nie chce, żeby mi się ktoś wtracal w imię...i w wiele innych spraw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 22:00
szczesliwa_mamusia21, jaroszka, IviQ, soraya lubią tę wiadomość
-
Jak już jesteśmy przy tym temacie, to napiszę, że moja teściowa mnie ostatnio pozytywnie zaskakuje. Najpierw zdecydowała, że chce dać nam pieniądze na wózek z fotelikiem, a teraz chce nam przelać kasę za mój strój kąpielowy, bo myślała o tym, żeby mi zrobić jakiś prezent. Zawsze mogliśmy na nią liczyć, ale teraz mnie zadziwia.
szczesliwa_mamusia21, Little Frog, jaroszka, onka, Lexie, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
jaroszka to piekne imie dla chlopczyka
Moj to jeszcze nieraz mowi do brzucha maly Michalek , bo tez bylo ono brane pod uwage .
szczesliwa-mamusia cieszymy sie ,ze juz jestes i nikt o Tobie napewno nie zapomnialA co do zeba to chyba jakas plaga wizytujacych w kraju emigrantek
Ja ostatnio jak bylam w polsce to tez wyladowalam u dentysty .Dobrze , ze wszystko zaleczone i bol minal . Teraz odpocznij po podrozy i jutro opowiesz jak te Twoje zakupy internetowe , ktore odebralas .
szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Kochane jestescie !
Lojka , tak zawsze cos musi wypasc , nie moze byc az za idelanie ! ale juz wszystko dobrze , a jak nie spalaam jedna noc CAŁA doslownie , to mowilam " boze oddam wszystkie pieniadze niech tylko nie boli" bo juz mi bylo tak obojetnie byleby tylko go naprawic , cud ze mam swojego dentyste zna moja sytuacje i zawsze moge na niego liczyc
No i Lojka pamietalas o zakupach jestem w szoku ! Ale powiem Ci szczerze ze nic nie rozpakowalismy , jest tak wszystko ładnie zapakowane ze nie chce tego otwierac i kurzyc i narazie paczuszki leza w naszej graciarni i czekajalojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusiu, podziwiam! Ja to jak zamawiam rzeczy do Polski, to po przyjeździe mam większą radoche z odpakowywania niż podczas świat!
koniecznie musialabym zrobić przegląd
Zwijam się do spaniamiłej nocy i kolorowych snow!
szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Hejo, za wami ciezko jeden dzien nadrobic a co dopiero tydzien uhuhu.
Mam wrazenie ze ja najwiecej przytylam, w robocie prawie kazdy zwrocil mi uwage na to yhh niby mowia ze teraz zdrowo wygladam, no ale wiadomo a w glowie co innego. Jutro ide sie dowiedziec jak mi policza jak pojde na zwolnienie i jak pojdzie po mojej mysli to ide od razu do lekarza i po zwolnienie. Za duzo sie denerwuje w tej pracy, dzisiaj na kuchni bylo chyba z 40 stopni, oszalec mozna bylo. Niewlaczyli nawiewu bo frytki zimne geda! Dosc, po prostu dosc.
Mam nadzieje ze nie soanikuje , boje sie dac zwolnienie, nie potrafie wytlumaczyc dlaczego ale boje sie.
Teraz leze , spogladam na brzusio obserwujac jak maly wariuje
Narobiłyscie mi ochoty na lody, dobrze ze nie mam w domu bo zaraz nie zmieszcze sie w moje ciazowe spodnie.
Udanego wieczorku :*IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Paniom,
Ja juz wstaje i lecę do biedronki po kolejny prezent dla mojego chrzesniaczka. Wypatrzylam, ze są gry squap, podobno hicior
W Warszawce zapowiada sie piękny dzień ! Miłego dnia dziewczyny !!!!szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim, szykuje się piękny, ciepły dzień
Imię Michał - cudowne, pasuje i do małego (Michaś) i do starszego. Ja niestety nie mogę nazwać tak syna, bo mój brat to Michał. W ogóle wszystkie moje ulubione imiona męskie już są w naszej rodzinie - Wojciech (dziadek), Piotr (tata), Szymon (małżonek), Maciej, Konrad, Tomasz, Jakub... Musimy pokombinować i trochę poszukać, chociaż jest już kilka typów. A najlepiej, gdyby się okazało, że będzie córcia, bo dla dziewczynki wybraliśmy z mężem imię jeszcze jak byliśmy w liceum
Życzę wszystkim udanego dnia, u mnie ten tydzień krótki, bo tylko do środy i całe 4 dni odpoczynkujaroszka, agu258, madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Witam sie z rana w pochmurny dzień (miejmy nadzieje ze jeszcze dziś wyjdzie słońce)
Little Frog rozbawiłaś mnie z tą teściowąty wiesz ze tez bym wybrała na przekór mojej teściowej, no żeby mi ona jeszcze imię wybierała...dobre sobie ja nie wiem co te baby mają w głowach:P
Angella masz rację,skoro masz stresową sytuacje w pracy to nawet sie nie zastanawiaj idź na zwolnienie i tyle. Twój spokój i zdrowie maluszka teraz najważniejsze! A pamiętaj że w robocie i tak ci nie podziękują...
Szczęśliwa mamusiu fajnie ze już z nami i oczywiście nikt o tobie kochana nie zapomniał:*
Dobrze,że historia z zębem się zakończyła pomyślnie ale co się musiałaś namęczyć to ci nikt nie zabierze
Ursa jeszcze nam zamilkła ale może niebawem się odezwie?
A ja jeszcze gnije w łóżku nam zamiar sie w końcu podnieść ogarne się i lecę na lumpki lubię lumpeksy czyje sie tam jak ryba w wodzie...może cos skubnę dla mojej fasolki:))
Dzis dzień dziecka kobietki....co by tu naszym fasolom sprawić za prezent....hmmmm? Może zjeść pól kilo czekoladowych cukierków? A co niech pojedzą dzieciaczki....od razu będą wzmożone kopniaki w brzuszek mamciWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:15
onka, szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, dobra ciocia z Ciebie!
tak od rana wyruszać na polowanie
Aleksandra, w naszym przypadku tez kompletnie nie mieliśmy pomysłu na imię dla chłopca...stwierdzilismy, ze jak poznamy płeć, to będziemy glowkowac - zawsze to o polowe mniejszy problemobecnie mamy kilka imion na liście i musimy wybrać
Battinka, ja wiem, ze one chcą dobrze, no ale niestety - ich czas juz minąłaaaa, maz powiedział, ze chce dac na imię Apolonia
po tym uslyszalam w słuchawce głucha ciszę
chyba się zapowietrzyla, ale na szczęście powstrzymała się od komentarza
(oczywiście, to imię przygotowalismy, żeby ja wkrecic
)
Co do lumpkow, to ja mam chyba lumpeksofobienie mam do tego cierpliwości, ani tez nie udaje mi się nic tajnego upolować, więc raczej omijam szerokim lukiem
za to moja mama jak tylko dowiedziała się, ze będzie wnusia, to stwierdziła, ze babcia chyba musi iść cos upolować
A u mnie kiepska noc...juz druga. Co chwile się budze. A tak staram się wysypiac, bo później może być z tym ciężko...jaroszka, szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny... Mialam dzis beznadziejna noc, co chwile sie budzilam... Pewnie to przez stres zwiazany z badaniami polowkowymi... Wizyte mam o 12... Trzymajcie kciuki.
Little Frog, agu258, madu, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
hehehe witajcie dziewczynki:)
jak Was czytam to się cieszę że nie mam teściowej:P
my z imieniem wciąż nie przekonani czy ten Krystian czy Oliwier czy jeszcze inaczej. Przyjdzie dzień będzie rada:)
zaspaołam dziścoś się ostatnio nie mogę za chiny z wyrka podniesc i o cwiczeniach nie ma mowy/ Totalny brak sil
Wieczorem czeka mnie kino bo mój zdobył za coś bilety(kompletnie nie pamietam na co) ale najwazniejsze ze wychodzimy:)
wczraj było przyjęcie bratanka i strzeliliśmy soie mała sesjkę bo brzuchol już porządnie widać. Wszscy się na mnie gapili co było trochę dziwne.....
Miłego dzionka życzę[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))