Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierwsze ruchy poczulam w 16t2d, ale tez czytalam, ze mozna je poczuć nawet dopiero w 24 tygodniu. Także jeszcze nie czas na zmartwienia
ale życzę, żebyś nie musiała juz długo czekać
a co do cm, to nie muerzylam wczesniej, ale aż zabralam metr z ciekawości i chyba znaczne sie mierzyć i zapisywać
w spodnie się jeszcze mieszcze, ale chyba powoli będę z nich rezygnować. W czwartek pierwszy raz założyłam legginsy ciazowe i są super wygodne
-
Muffinka, nas też to czeka. Myślę, że dzidzia na tym filmiku jest i tak w miarę spokojna. Moja tak się szybko i intensywnie ruszała, że aż lekarzowi wydawało się to niewiarygodne. Żałuję, że nie nakręcilam filmiku. Teraz na pewno o tym pomyślę. Zostało jej to do tej pory, ma już 9 lat, a w miejscu nie usiedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 12:39
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane! Mam nadzieję że nikt o mnie nie zapomniał
Ale będę miała super lekturę do czytania, miałam zaglądać i was śledzić ale po prostu nie miałam czasu na nic! Teraz jesteśmy w aucie wieczorem będziemy w domu jeszcze 700km przed nami!
Ale na pewno was nadrobie i Troszkę opowiemmiłej niedzieli :*
Muffinka1019, BATTINKA, linka220, Little Frog, agu258, Nynusia, Magnosia, jaroszka, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiu82, nie miałam pojęcia, że aż tak później się ten brzuszek rusza!!!
Extra! Dzidziuś będzie widoczny hehe
Szczęśliwa mamusia, nikt o Tobie nie zapomniał, wracaj bezpiecznie, a jak już odpoczniesz, to napisz jak było
Kasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka jest teraz w ciąży z terminem na sierpień i dopiero w 23 tc poczuła ruchy (szczupła), a ja czytałam gdzieś, że osoby, które mają nadwagę (czyli ja) mogą poczuć dopiero po 26 tc, bo tłuszcz tłumi. A jeszcze ja mam figurę jabłko, więc niestety najwięcej tego tłuszczu na brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 13:47
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja mimo 6kg mieszcze sie jeszcze we wszystko, wczesniej nie mierzylam obwodow a szkoda.pierwszy raz zmierzylam dokladnie 17dni temu i do dzis po 1cm w pasie i biodrach a 2cm w brzuszku.piersi na poczatku urosly o 3rozm a teraz na szczescie takie same jak te 17dni temu:p
-
cześć Dziewczynki
a ja nie odzywałam się chwilkę ale Was jakoś nadrobiłam.
Ja mam ok 6 kg na plusie, najlepiej jest nie przekroczyć 20kg - tak gdzieś czytałam więc mam nadzieję że się uda.
A co do ruchów, ja poczułam po skończonym 20tyg, bliżej 21tyg i potem się rozkręcały, też się wcześniej martwiłam czy nie powinnam coś czuć.
szczęśliwa_mamusiu - spokojnej drogi!!
Co do nieobecnych od jakiegoś czasu:
Małgorzatka faktycznie zdecydowanie za długo nie daje znaku od siebie, a
Ursa pewnie gdzieś z pieskami goni, no ale też najlepiej by było gdyby między spacerami się odezwała
.
Pewnie w swoim czasie będą nadrabiać zaległości.
Gratuluję również córeczek i synków!!!Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Witam w piękne niedzielne popołudnie
Co do kg, to jestem 5 na plusie. Jeśli zaś chodzi o cm, to mój brzuszek szybko rośnie i w okolicach pępka (czyli w najgrubszym miejscu) mam 100 cm!!! (ok. 20 na plusie).
Jak tak dalej będzie, to będę mieć duuuuży brzuch.
O spodniach sprzed ciąży nawet nie mam co myśleć, już ze 3 miesiące chodzę w ciążowych.
Gratuluję synków i córeczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 16:49
Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie, czy Was tez tak ciągnie bardzo nisko, wręcz tutaj przy kości łonowej?
Ja tak miałam Agatko, mówiłam o tym mojej gin. Zbadała mnie i powiedziała, że to nic takiego. Najwyraźniej rozciąganie.
Od wczoraj natomiast boli mnie kość łonowa. Oby to nie było zbyt mocne rozstępowanie, bo czytałam, że to nic ciekawego. Najbardziej czuję, jak więcej pochodzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 16:36
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Cześć dziewczyny:)
U mnie od początku ciazy +0,5kg:) W ciuchy swoje sie mieszcze, ale po domu chodze w leginsach ciazowych, bo mnie inne gniota jak siedze, a wtedy Mala mnie skopuje konkretnie:) Za to brzuch mi wywalilo przez ten tydzień, tak ze juz nie wygladam na podtuczona a w ciazy;D
Ruchy czuje od 16t6d, z czego od ostatnich 2 tygodni sa ona czasami nawet bolesne!
Zachcianek jako takich nie mam, choc dzis wciagnelam pod rzad rozka, loda wodnego, ciastko z truskawkami i budyniem oraz 3 ciasteczka z czekolada- chyba musze przystopowac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 16:34
Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie dzis od rana nerka bolala, ale tak znosnie. Pewnie znow jakis zastoj czy cos. Ale juz jest ok. Wypijam hektolitry soku zurawinowego i leze na lewym boku :p
Nie wiedzialam, ze sok zurawinowy jest taki ohydny... :p tesciowa mi kupila 2 l soku, takiego 100% z ekologicznej uprawy w specjalnym zielarskim sklepie. Sok do rozcienczania z woda :p ale jezusie ja musze slodzic choc troche, bo paskudztwo widac, ze ekologiczne i w dodatku bez dodatkow ;P w smaku jest taki gorzko-kwasny. Mega kwasny