X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja w końcu jestem zadowolona, bo udało mi się kupić strój kąpielowy. Już prawie ręce mi opadły, bo nie mogłam znaleźć niczego dla siebie. Najpierw myślałam o tankini, ale że one nie trzymają biustu, a ja sobie tego nie wyobrażam, to zdecydowałam się na dwuczęściowy. Będę do niego zakładać pareo na brzuszek. W sklepie trafiłam na świetną kobietkę, która mi bardzo pomogła w doborze stroju (co jak się okazało było trudne nie ze względu na stanik, ale na dół - wiele majtek dobrych w biodrach uciskało mnie pod brzuszkiem). Przy okazji dowiedziałam się, że 80F jest dla mnie zdecydowanie za luźne pod biustem i muszę nosić 75G. Rzeczywiście, zupełnie inaczej się wtedy biust układa i o wiele ładniej eksponuje.
    A Wy planujecie kupować kostiumy na lato? Macie jakieś typy - jednoczęściowe, dwuczęściowe czy tankini?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 16:02

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram zawsze moj stroj kapielowy ktory nosilam przed ciaza, a na brzuch zakladam taka bluzke "na cycki" wiecie bez ramiaczek tube ;) cale wakacje tak przelatalam teraz tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 16:23

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, a zmieścisz się w swój strój sprzed ciąży? U mnie nie ma szans. W biuście więcej (mam nadzieję, że już nie urośnie do lata) i pod brzuszkiem majtki by mnie za bardzo cisnęły.
    W pierwszej ciąży nie miałam tego problemu, bo rodziłam w kwietniu. Wprawdzie w wakacje byłam już w ciąży, ale dowiedziałam się dopiero pod koniec sierpnia.
    Przypomniałam sobie, że też mam taką bluzkę, o jakiej piszesz. Zupełnie o niej zapomniałam, a na plażę będzie idealna. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 16:29

nenka2 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim super zdjęcie;) moja dziewczynka nie chciała ostatnio pokazać buźki :(

Kasiu ja nie wyjeżdżam nigdzie wiec nie kupuje jednak wybór stroju zawsze był dla mnie koszmarem... podobało mi się wszystko i nic a ze zawsze miałam straszne kompleksy to tym bardziej...

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/171922650300.jpg a to prezent od babci dla mojej kochanej Lenki <3

Kasia82, Lucy7, Lexie, agu258, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat tyje tylko w brzuszku.. piersi mialam zawsze male wiec teraz idealnie wypelniaja stroj :)
    (z A zrobilo sie B, no moze male C) ale tyle sie mieszcza i nie sciska mi, a majtki podbrzuhcem mnie nie cisna.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba1c21f6e33e.jpg a to sztupa Lenki <3

onka, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, to masz dobrze. ;) Mnie w tej ciąży biust urósł niby tylko o rozmiar. Od biedy mogłabym założyć górę od kostiumu, ale że zrobiła się taka trochę wycięta, no i te majtki zbyt obcisłe, musiałam kupić nowy. Przy okazji kupiłam sobie drugi stanik do karmienia, mam już dwa, na razie wystarczą. ;)
    Aaa, i robiąc porządki w szafie znalazłam wielorazowe wkładki laktacyjne. Dziewięć lat przeleżały w szafie, ale że są dość grube i dzięki temu bardzo chłonne, może mi się jeszcze przydadzą. Na razie trzymam, bo dużo miejsca nie zajmują. Za jakiś czas dokupię jeszcze jednorazowe i będę miała zapas. ;) Resztę zakupów planuję na wakacje - lipiec/sierpień. Wtedy będę miała radochę, tyle rzeczy naraz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 17:26

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, słodka stópka i urocza sukieneczka! Lenka będzie w niej pięknie wyglądała. Malutkie dziewczynki są takie słodkie. Uwielbiałam moją w tych wszystkich sukienkach, kapelusikach, kitkach i spineczkach. Ciekawa jestem czy teraz czeka mnie to samo czy tym razem szorty i piłka pod pachą. ;)

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Przychodzę do was gościnnie z "grudniówek ". Mam do was pytanko. W lipcu bedę mieć wesele brata i z tej okazjo rozglądam się już za jakąć kiecką. Ogólnie jestem raczej szczupła mam 56 kg (165 cm), jestem w 12 tygodniu i jak na ten moment mam tylko wzdęcia (no moze troszeczkę widać brzuszek ale tak tyci tyci) . Nie wiem jak będę wyglądać w 21 tygodniu.

Czy wy w tym momencie mieścicie się w normalne sukienki czy już potrzeba ciażowych?

Ja ogólnie lubie taki typ sukienek :
    https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-cocoon-m3221c0id-j11.html

https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-lemon-bloom-m3221c0ic-e11.html

Myślicie że jak kupie mój rozmiar teraz (czyli S) to za 2 miesiące sie w nią zmieszczę ?

Wiem ze brzuch różnie rośnie ale chce przynajmniej mneij więcej wiedzieć , bo to moja pierwsza ciąża a na tak ważna okazję chcę mieć super sukienkę.

2 miesiące w ciąży to duża różnica. Ja bardzo długo w ogóle nie miałam brzuszka dlatego długo mogłam chodzić w normalnych spodniach ale teraz nie ma na to szans bo brzuszek wyszedł mi własnie ok 19 tyg. Czuć już wtedy ruchy nawet dotykając brzuszka i dziecko waży ok 300g.
    Po rozmowach z koleżankami w ciąży widzę, że ogólnie jak zaczęły 5 miesiąc ciąży to nie tylko brzuszek urósł ale i same dziewczyny zaczęły tyć tzn. zbierać tłuszczyk.
    Absolutnie nie porównuj 12 i 21 tygodnia. Nie łudź się, że w 21 tygodniu wejdziesz do S-ki. Ciąża rządzi się swoimi prawami. Nie tylko rośnie brzuszek ale powiększa się biust i obwód pod nim oraz biodra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 17:54

Kasia82 lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim urocza ta Twoja córeczka ;) jednak co 3D to 3D :)

Paula b.ładne imię znajomi tez takie dali wiec my nie dublujemy :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję odnośnie imienia :) też mi się podoba ale hmmm takie nie polskie kurcze :D

Wiecie co?teściówka sapie że chodzimy głównym wejściem do domu a mamy tarasowe!no szlak mnie z nią trafi, bo ona piasek podlewa sobie i to sie nosi do domu a ona musi sprzątać korytarz ciągle sama że niby ja tego nie robie!..ekhemm..własnego syna wyzwała, że ten gra z młodszą siostrą w piłke, i tu nie wiemy o co jej dokładnie chodziło bo poszła. Posadziłam sobie kwiatki to ta ze swoją matką czyli babką zaczęły sapać że mają sucho albo że jakieś ich cchwasty mam posadzić sobie bo one noe mają gdzie!no juz dosyc o niej...

Moje drogie czy macie jakieś zachcianki?ja kupiłam dziś truskawki ale średnio mi smakowały...za to lody moge jeść masowo...najbardziej truskawkowe...mmm i brzoskwinie czy nektarynki <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis w lidlu napadło na ser żółty. Musieliśmy szybko konczyc zakupy bo jak najszybciej chciałam go zjeść :) opędzlowałam cale opakowanie w samochodzie :)

onka, Kasia82, polkosia, Bąbelek, agu258, IviQ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dlatego też córeczka była moim marzeniem które się spełniło !!! <3 te kokarduchy sukieneczki kucyki aaahhhh czekam na to bardzooo :)

Co do zachcianek lody przede wszystkim aż mam cały zapas w zamrażarce :)

Kasia82, linka220 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dokładnie mam taki sam zapas lodów...całą środkową szufladę w zamrażarce :))
    Mniam...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dziś jeszcze dokupilam polewe czekoladowa i bita śmietanę hihi ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś królują naleśniki- z serem, truskawkami, bitą śmietaną :)

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie też jest tyle lodów w zamrażalniku. Tylko że to mąż zaopatrzył nas w różne smaki, może to on ma zachcianki, bo nic mu nie wspominałam. :)
    A tak z innej beczki, dużo już macie kilogramów na plusie?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora :)
    Dzisiaj z mezulkiem i corcia zrobilismy sobie grila i jeszcze do teraz odbija mi sie kurczak ;)
    Ogolnie to zmeczona dzisiaj jestem i zaniepokojona , bo moj syn jakis malo ruchliwy . Moze tak jak mama - zmeczony .

Na chwile obecna 8 kg na plus :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 08:16

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu widze temat zachcianek, ja bym wszystko pochlonela co sloldkie. Wlasnie wrocilam od znajomych objadlam sie sledzikiem zagryzajac pasztecikiem pychota, no coz z nieba te kg nie spadly heh. Dobranoc, slodkich snow :*

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ