Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a ja w końcu jestem zadowolona, bo udało mi się kupić strój kąpielowy. Już prawie ręce mi opadły, bo nie mogłam znaleźć niczego dla siebie. Najpierw myślałam o tankini, ale że one nie trzymają biustu, a ja sobie tego nie wyobrażam, to zdecydowałam się na dwuczęściowy. Będę do niego zakładać pareo na brzuszek. W sklepie trafiłam na świetną kobietkę, która mi bardzo pomogła w doborze stroju (co jak się okazało było trudne nie ze względu na stanik, ale na dół - wiele majtek dobrych w biodrach uciskało mnie pod brzuszkiem). Przy okazji dowiedziałam się, że 80F jest dla mnie zdecydowanie za luźne pod biustem i muszę nosić 75G. Rzeczywiście, zupełnie inaczej się wtedy biust układa i o wiele ładniej eksponuje.
A Wy planujecie kupować kostiumy na lato? Macie jakieś typy - jednoczęściowe, dwuczęściowe czy tankini?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 16:02
-
nick nieaktualny
-
Nenka, a zmieścisz się w swój strój sprzed ciąży? U mnie nie ma szans. W biuście więcej (mam nadzieję, że już nie urośnie do lata) i pod brzuszkiem majtki by mnie za bardzo cisnęły.
W pierwszej ciąży nie miałam tego problemu, bo rodziłam w kwietniu. Wprawdzie w wakacje byłam już w ciąży, ale dowiedziałam się dopiero pod koniec sierpnia.
Przypomniałam sobie, że też mam taką bluzkę, o jakiej piszesz. Zupełnie o niej zapomniałam, a na plażę będzie idealna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 16:29
nenka2 lubi tę wiadomość
-
Fatim super zdjęcie;) moja dziewczynka nie chciała ostatnio pokazać buźki
Kasiu ja nie wyjeżdżam nigdzie wiec nie kupuje jednak wybór stroju zawsze był dla mnie koszmarem... podobało mi się wszystko i nic a ze zawsze miałam straszne kompleksy to tym bardziej... -
nick nieaktualny
-
Nenka, to masz dobrze.
Mnie w tej ciąży biust urósł niby tylko o rozmiar. Od biedy mogłabym założyć górę od kostiumu, ale że zrobiła się taka trochę wycięta, no i te majtki zbyt obcisłe, musiałam kupić nowy. Przy okazji kupiłam sobie drugi stanik do karmienia, mam już dwa, na razie wystarczą.
Aaa, i robiąc porządki w szafie znalazłam wielorazowe wkładki laktacyjne. Dziewięć lat przeleżały w szafie, ale że są dość grube i dzięki temu bardzo chłonne, może mi się jeszcze przydadzą. Na razie trzymam, bo dużo miejsca nie zajmują. Za jakiś czas dokupię jeszcze jednorazowe i będę miała zapas.Resztę zakupów planuję na wakacje - lipiec/sierpień. Wtedy będę miała radochę, tyle rzeczy naraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 17:26
-
Nynusia, słodka stópka i urocza sukieneczka! Lenka będzie w niej pięknie wyglądała. Malutkie dziewczynki są takie słodkie. Uwielbiałam moją w tych wszystkich sukienkach, kapelusikach, kitkach i spineczkach. Ciekawa jestem czy teraz czeka mnie to samo czy tym razem szorty i piłka pod pachą.
aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość
-
lips wrote:Hej dziewczyny
Przychodzę do was gościnnie z "grudniówek ". Mam do was pytanko. W lipcu bedę mieć wesele brata i z tej okazjo rozglądam się już za jakąć kiecką. Ogólnie jestem raczej szczupła mam 56 kg (165 cm), jestem w 12 tygodniu i jak na ten moment mam tylko wzdęcia (no moze troszeczkę widać brzuszek ale tak tyci tyci) . Nie wiem jak będę wyglądać w 21 tygodniu.
Czy wy w tym momencie mieścicie się w normalne sukienki czy już potrzeba ciażowych?
Ja ogólnie lubie taki typ sukienek :
https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-cocoon-m3221c0id-j11.html
https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-lemon-bloom-m3221c0ic-e11.html
Myślicie że jak kupie mój rozmiar teraz (czyli S) to za 2 miesiące sie w nią zmieszczę ?
Wiem ze brzuch różnie rośnie ale chce przynajmniej mneij więcej wiedzieć , bo to moja pierwsza ciąża a na tak ważna okazję chcę mieć super sukienkę.
2 miesiące w ciąży to duża różnica. Ja bardzo długo w ogóle nie miałam brzuszka dlatego długo mogłam chodzić w normalnych spodniach ale teraz nie ma na to szans bo brzuszek wyszedł mi własnie ok 19 tyg. Czuć już wtedy ruchy nawet dotykając brzuszka i dziecko waży ok 300g.
Po rozmowach z koleżankami w ciąży widzę, że ogólnie jak zaczęły 5 miesiąc ciąży to nie tylko brzuszek urósł ale i same dziewczyny zaczęły tyć tzn. zbierać tłuszczyk.
Absolutnie nie porównuj 12 i 21 tygodnia. Nie łudź się, że w 21 tygodniu wejdziesz do S-ki. Ciąża rządzi się swoimi prawami. Nie tylko rośnie brzuszek ale powiększa się biust i obwód pod nim oraz biodra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 17:54
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję odnośnie imienia
też mi się podoba ale hmmm takie nie polskie kurcze
Wiecie co?teściówka sapie że chodzimy głównym wejściem do domu a mamy tarasowe!no szlak mnie z nią trafi, bo ona piasek podlewa sobie i to sie nosi do domu a ona musi sprzątać korytarz ciągle sama że niby ja tego nie robie!..ekhemm..własnego syna wyzwała, że ten gra z młodszą siostrą w piłke, i tu nie wiemy o co jej dokładnie chodziło bo poszła. Posadziłam sobie kwiatki to ta ze swoją matką czyli babką zaczęły sapać że mają sucho albo że jakieś ich cchwasty mam posadzić sobie bo one noe mają gdzie!no juz dosyc o niej...
Moje drogie czy macie jakieś zachcianki?ja kupiłam dziś truskawki ale średnio mi smakowały...za to lody moge jeść masowo...najbardziej truskawkowe...mmm i brzoskwinie czy nektarynki -
nick nieaktualny
-
Witam wieczorowa pora
Dzisiaj z mezulkiem i corcia zrobilismy sobie grila i jeszcze do teraz odbija mi sie kurczak
Ogolnie to zmeczona dzisiaj jestem i zaniepokojona , bo moj syn jakis malo ruchliwy . Moze tak jak mama - zmeczony .
Na chwile obecna 8 kg na plusWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 08:16
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015