X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Domika Znajoma

Wysłany: 29 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Domika, odnośnie Twoich pytań o lekarzy w Krakowie:

Beata Tomaszewska- chodze do niej prywatnie, ale patrzę teraz i przyjmuje też w scanmedzie na Armii Krajowej, z tego co wiem tam maja kontrakt z NFZ. Myślę, że ma kobietka sporą wiedzę, wiem też że pracuje w szpitalu na Kopernika iw klinice niepłodności.

Adam Jędrzejweski- przyjmuje na ul. Pleszowskiej w cov-med. Dwie koleżanki prowadziły u niego ciąże i zadowolone.

Paweł Romanek- przyjmuje na Galla w szpitalu MSWiA. Koleżanka prowadzi u niego już drugą ciąże i jest zadowolona.

Madu, dzięki, na pewno skorzystam:)

madu lubi tę wiadomość

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na pierwszym USG maluszek nie chciał się pokazać, a na drugie czekamy, będzie 10 czerwca.

Masz bardzo ładny brzuszek! Skąd wiecie, na której ścianie macicy macie łożysko?

O łożysku też dowiedziałam sie na wizycie.. na każdej dostaje taki papierowy raport na temat obrazowania rozwoju dziecka,jest tam biometria płodu,ocena ogólna,profil biofizyczny i takie tam..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Ja juz mialam polowkowe na NFZ w 20t3d, a na to ide prywatnie i klinika tylko tym sie zajmuje i na podstawie daty OM, babka sama mnie zapisala. Wiem, ze pozno, ale chce sie tylko upelnic, ze wszystko jest dobrze:)

Natka fajnie,ze udało Ci się w końcu znaleźć klinikę,jaką wybrałaś?

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    annggela sliczny zgrabny brzuszek ;)

Agus nie nakręcaj się, ale jak coś Cię niepokoi powinnaś udac się do lekarza, bo mniejsze słabsze ruchy mogą świadczyc o wszystkim i o niczym ;l)

Lexie ja mam termin tydzień później ale kto wie kiedy dzidzia będzie chciała wyjść.. a gdzie będziesz rodziła? Ja w Raszei chce znowu ;)

soraya o właśnie taki fotelik Recaro miałam tzn mam i byłam mega zadowolona ;)
    wózek tez fajny ;)

ja też cc źle nie wspominam ;) co prawda miałam narkozę i cc o 5 rano a o 17 szłam na inną salę o własnych nogach, a o 22 już sama śmigałam po sali. serio nie jest źle ;)

Misiowa to mam nadzieję,że się spotkamy na porodówce :) myślę o Raszei albo św.Rodzinie :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a js dzisiaj lecę na imprezkę :) w końcu mam okazje sie "wylaszczyc"!!!

Jestem podekscytowana, cyca wywalilam....bo w końcu mam co :)

Buziaczki laseczki, miłego wieczoru :*

Bąbelek, IviQ, aanaa, BATTINKA, nat_alia, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ja tez na razie nic nie kupuje, gdzies za 2 miechy zaczne

Kasia82 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Przychodzę do was gościnnie z "grudniówek ". Mam do was pytanko. W lipcu bedę mieć wesele brata i z tej okazjo rozglądam się już za jakąć kiecką. Ogólnie jestem raczej szczupła mam 56 kg (165 cm), jestem w 12 tygodniu i jak na ten moment mam tylko wzdęcia (no moze troszeczkę widać brzuszek ale tak tyci tyci) . Nie wiem jak będę wyglądać w 21 tygodniu.

Czy wy w tym momencie mieścicie się w normalne sukienki czy już potrzeba ciażowych?

Ja ogólnie lubie taki typ sukienek :
    https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-cocoon-m3221c0id-j11.html

https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-lemon-bloom-m3221c0ic-e11.html

Myślicie że jak kupie mój rozmiar teraz (czyli S) to za 2 miesiące sie w nią zmieszczę ?

Wiem ze brzuch różnie rośnie ale chce przynajmniej mneij więcej wiedzieć , bo to moja pierwsza ciąża a na tak ważna okazję chcę mieć super sukienkę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ten pasek bedzie pod piersiami, a nie na brzuchu, to się zmieścisz. Jezeli na brzuchu moze , to po pierwsze brzydko wyglądać, po drugie moze Cie cisnąć. Zajrzyj na happymum, sa tam bardzo ładne sukienki

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips w tego rodzaju sukienkę powinnas sie zmiescic o ile ten pasek nie jest na ciasno. Niektore z nas maja lekko tylko brzuszek do przodu niektore mocno i to bez obrzerania. Ja tez bylam szczupla ale do 20 tyg przytyam jakies 5 kg. brzuch mi poszedl tak bardzo ze nie mieszcze sie w zadna spodnice i spodnie sprzed ciazy bo wszyskie mialam obcisle i na wymiar by eksponowac figure, ale przymierzalam letnie sukienki, te elastyczne lub rozszerzane wchodze wsystkie, problem jest w tycgh dopasowanych i o waskim pasie mozesz zapomniec wiec nic na scisk w pasie. dobrze sprawdzaja sie i eksponuja brzuszek gladkie dluzsze sukienki lub lekko zakrywaja zwiewne a Ty sobie wybralas wlasnie taka wiec mysle ze bedzie ok co do rozmiaru to ciezko powiedziec jak akuurat Ty sie zmienisz.ale widze ze i w piersiach ma zapas i w biodrach ale lepiej poszukaj czegos z paskiem zaraz pod piersiami bedzie bezpieczniej i lepiej wygladac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:05

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo z Was pisze że maja tak ładnie opisane USG (pomiary itd) a ja mimo z chodze prywatnie co miesiąc to dostaje zdjecie ew. 2 no i z 3 liczby które chyba sa jakimis pomiarami ale nie pasuja do niczego ;/ :) Nie wiem od czego to zależy ze jedni wypisują skrupulatniej a inni mniej.. :( :)

lips wzrost brzuszka to bardzo indywidualna sprawa :) My niby wszystkie październikowe ale brzuszki mamy bardzo różne :) Może rozmiar S bedzie Tobie dobry ale może niekoniecznie w takim kroju bo jednak jest on dość taliowany tym paskiem no i jesli nawet nie kwestia brzuszka to pełen biust może spowodowac że sie np nie dopniesz :P No ciąza pod tym wzgledem jśli chodzi o figure i takie długie terminy bywa baaardzo nieprzewidywalna :D Może pomyśl nad sukienka w kroju SWING a na zakup poczekaj do ostatniej chwili ja na wsele ide 27 czerwca i własnie mam tak zamiar zrobić - jeszcze poczekac ;)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki dziewczyny, czyli jednak muszę zaczekać na rozwój wydarzeń :) Ogólnie co do sukienek to jestem dość wybredna (nie lubie dopasowanych, nie lubie bez ramiączek, nie lubie bardzo rozkloszowanych, nie lubie za krótkich, z dekoldem...), ogólnie ciężko mi się kupuje sukienki w sklepach bo nic mi nigdy nie pasuje. A na necie wiadomo jak jest: cieżko trafić z rozmiarem, poza tym trzeba zamawiać wcześniej. ale mimo wszytko dziękuje i czekam :0
    Niech dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku :)

IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, najlepiej coś w tym stylu, ale jeszcze ciut podniesiony pas pod biust :) Ale chyba raczej szczupłe dziewczyny u nas bardzo dużych brzuchów jeszcze nie mają? ;) Ja startowałam z wagą ponad 90 kg, więc teraz mój brzuch jest naprawdę wielki :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja sobie potańczyłam i odwróciła się dupką :) tak mi znajome podpowiedziały nie wiem ile w tym prawdy ale się udało :)

Lips ja bym zaczekała bo mnie brzuszek w ciągu miesiąca zrobił się baaardzo duży więc to sprawa indywidualna jak tu dziewczyny piszą :) w każdym razie powodzenia w upolowaniu odpowiedniej sukienki :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u mnie gin mi opisy dał tylko na prentalnych pierwszych i drugich a tak to resztę wpisuje w kartę ciąży i nie mowi wiec też bez karty ciązy bym nic nie wiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:44

lili_madlen lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u mnie tez bez opisow

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaję opis przy każdym USG, ale badania nie robi mój gin. Chodzę prywatnie. Na razie byłam na jednym badaniu w szpitalu i dwa razy w prywatnym gabinecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:44

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    paula1 wrote:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3784441

ja zamówiłam właśnie z tej stronki parę rzeczy, głównie pościel, rożek i okrycie kąpielowe - może się komuś przyda :)[/QUOTE

Paula a czy nie było problemów z tym sprzedawcą?Myslę,żeby zamówic łóżeczko od niego..
    Lexie zamówiłam to wczoraj i dostałam po godz maila, że przesyłka będzie koło 1-2 czerwca, wiec na razie ok. Dam Ci znać jak przyjdzie wszystko

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za rady :) pozdrawiam :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Lexie zamówiłam to wczoraj i dostałam po godz maila, że przesyłka będzie koło 1-2 czerwca, wiec na razie ok. Dam Ci znać jak przyjdzie wszystko
    Oki,dzieki ;-)

paula1 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa o 6:05 bąbel mi zrobił pobudkę!! Cudowne uczucie ♡

paula1, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ