Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madu wrote:Domika, odnośnie Twoich pytań o lekarzy w Krakowie:
Beata Tomaszewska- chodze do niej prywatnie, ale patrzę teraz i przyjmuje też w scanmedzie na Armii Krajowej, z tego co wiem tam maja kontrakt z NFZ. Myślę, że ma kobietka sporą wiedzę, wiem też że pracuje w szpitalu na Kopernika iw klinice niepłodności.
Adam Jędrzejweski- przyjmuje na ul. Pleszowskiej w cov-med. Dwie koleżanki prowadziły u niego ciąże i zadowolone.
Paweł Romanek- przyjmuje na Galla w szpitalu MSWiA. Koleżanka prowadzi u niego już drugą ciąże i jest zadowolona.
Madu, dzięki, na pewno skorzystam:)madu lubi tę wiadomość
-
Domika wrote:Jeszcze nie wiem. Na pierwszym USG maluszek nie chciał się pokazać, a na drugie czekamy, będzie 10 czerwca.
Masz bardzo ładny brzuszek! Skąd wiecie, na której ścianie macicy macie łożysko?
O łożysku też dowiedziałam sie na wizycie.. na każdej dostaje taki papierowy raport na temat obrazowania rozwoju dziecka,jest tam biometria płodu,ocena ogólna,profil biofizyczny i takie tam.. -
Natka88 wrote:Ja juz mialam polowkowe na NFZ w 20t3d, a na to ide prywatnie i klinika tylko tym sie zajmuje i na podstawie daty OM, babka sama mnie zapisala. Wiem, ze pozno, ale chce sie tylko upelnic, ze wszystko jest dobrze:)
Natka fajnie,ze udało Ci się w końcu znaleźć klinikę,jaką wybrałaś? -
Misiowa wrote:annggela sliczny zgrabny brzuszek
Agus nie nakręcaj się, ale jak coś Cię niepokoi powinnaś udac się do lekarza, bo mniejsze słabsze ruchy mogą świadczyc o wszystkim i o niczym ;l)
Lexie ja mam termin tydzień później ale kto wie kiedy dzidzia będzie chciała wyjść.. a gdzie będziesz rodziła? Ja w Raszei chce znowu
soraya o właśnie taki fotelik Recaro miałam tzn mam i byłam mega zadowolona
wózek tez fajny
ja też cc źle nie wspominamco prawda miałam narkozę i cc o 5 rano a o 17 szłam na inną salę o własnych nogach, a o 22 już sama śmigałam po sali. serio nie jest źle
Misiowa to mam nadzieję,że się spotkamy na porodówcemyślę o Raszei albo św.Rodzinie
-
Dziewuszki a js dzisiaj lecę na imprezkę
w końcu mam okazje sie "wylaszczyc"!!!
Jestem podekscytowana, cyca wywalilam....bo w końcu mam co
Buziaczki laseczki, miłego wieczoru :*Bąbelek, IviQ, aanaa, BATTINKA, nat_alia, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Przychodzę do was gościnnie z "grudniówek ". Mam do was pytanko. W lipcu bedę mieć wesele brata i z tej okazjo rozglądam się już za jakąć kiecką. Ogólnie jestem raczej szczupła mam 56 kg (165 cm), jestem w 12 tygodniu i jak na ten moment mam tylko wzdęcia (no moze troszeczkę widać brzuszek ale tak tyci tyci) . Nie wiem jak będę wyglądać w 21 tygodniu.
Czy wy w tym momencie mieścicie się w normalne sukienki czy już potrzeba ciażowych?
Ja ogólnie lubie taki typ sukienek :
https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-cocoon-m3221c0id-j11.html
https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-lemon-bloom-m3221c0ic-e11.html
Myślicie że jak kupie mój rozmiar teraz (czyli S) to za 2 miesiące sie w nią zmieszczę ?
Wiem ze brzuch różnie rośnie ale chce przynajmniej mneij więcej wiedzieć , bo to moja pierwsza ciąża a na tak ważna okazję chcę mieć super sukienkę.
-
lips w tego rodzaju sukienkę powinnas sie zmiescic o ile ten pasek nie jest na ciasno. Niektore z nas maja lekko tylko brzuszek do przodu niektore mocno i to bez obrzerania. Ja tez bylam szczupla ale do 20 tyg przytyam jakies 5 kg. brzuch mi poszedl tak bardzo ze nie mieszcze sie w zadna spodnice i spodnie sprzed ciazy bo wszyskie mialam obcisle i na wymiar by eksponowac figure, ale przymierzalam letnie sukienki, te elastyczne lub rozszerzane wchodze wsystkie, problem jest w tycgh dopasowanych i o waskim pasie mozesz zapomniec wiec nic na scisk w pasie. dobrze sprawdzaja sie i eksponuja brzuszek gladkie dluzsze sukienki lub lekko zakrywaja zwiewne a Ty sobie wybralas wlasnie taka wiec mysle ze bedzie ok co do rozmiaru to ciezko powiedziec jak akuurat Ty sie zmienisz.ale widze ze i w piersiach ma zapas i w biodrach ale lepiej poszukaj czegos z paskiem zaraz pod piersiami bedzie bezpieczniej i lepiej wygladac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:05
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Dużo z Was pisze że maja tak ładnie opisane USG (pomiary itd) a ja mimo z chodze prywatnie co miesiąc to dostaje zdjecie ew. 2 no i z 3 liczby które chyba sa jakimis pomiarami ale nie pasuja do niczego ;/
Nie wiem od czego to zależy ze jedni wypisują skrupulatniej a inni mniej..
lips wzrost brzuszka to bardzo indywidualna sprawaMy niby wszystkie październikowe ale brzuszki mamy bardzo różne
Może rozmiar S bedzie Tobie dobry ale może niekoniecznie w takim kroju bo jednak jest on dość taliowany tym paskiem no i jesli nawet nie kwestia brzuszka to pełen biust może spowodowac że sie np nie dopniesz
No ciąza pod tym wzgledem jśli chodzi o figure i takie długie terminy bywa baaardzo nieprzewidywalna
Może pomyśl nad sukienka w kroju SWING a na zakup poczekaj do ostatniej chwili ja na wsele ide 27 czerwca i własnie mam tak zamiar zrobić - jeszcze poczekac
-
ok dzięki dziewczyny, czyli jednak muszę zaczekać na rozwój wydarzeń
Ogólnie co do sukienek to jestem dość wybredna (nie lubie dopasowanych, nie lubie bez ramiączek, nie lubie bardzo rozkloszowanych, nie lubie za krótkich, z dekoldem...), ogólnie ciężko mi się kupuje sukienki w sklepach bo nic mi nigdy nie pasuje. A na necie wiadomo jak jest: cieżko trafić z rozmiarem, poza tym trzeba zamawiać wcześniej. ale mimo wszytko dziękuje i czekam :0
Niech dzidzia zdrowo rośnie w brzuszkuIviQ, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Lips, najlepiej coś w tym stylu, ale jeszcze ciut podniesiony pas pod biust
Ale chyba raczej szczupłe dziewczyny u nas bardzo dużych brzuchów jeszcze nie mają?
Ja startowałam z wagą ponad 90 kg, więc teraz mój brzuch jest naprawdę wielki
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia ja sobie potańczyłam i odwróciła się dupką
tak mi znajome podpowiedziały nie wiem ile w tym prawdy ale się udało
Lips ja bym zaczekała bo mnie brzuszek w ciągu miesiąca zrobił się baaardzo duży więc to sprawa indywidualna jak tu dziewczyny pisząw każdym razie powodzenia w upolowaniu odpowiedniej sukienki
polkosia lubi tę wiadomość
-
Lili u mnie gin mi opisy dał tylko na prentalnych pierwszych i drugich a tak to resztę wpisuje w kartę ciąży i nie mowi wiec też bez karty ciązy bym nic nie wiedziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:44
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
Lexie wrote:paula1 wrote:http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3784441
ja zamówiłam właśnie z tej stronki parę rzeczy, głównie pościel, rożek i okrycie kąpielowe - może się komuś przyda[/QUOTE
Paula a czy nie było problemów z tym sprzedawcą?Myslę,żeby zamówic łóżeczko od niego..Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.