X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Domika Znajoma

Wysłany: 29 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Domika, odnośnie Twoich pytań o lekarzy w Krakowie:

Beata Tomaszewska- chodze do niej prywatnie, ale patrzę teraz i przyjmuje też w scanmedzie na Armii Krajowej, z tego co wiem tam maja kontrakt z NFZ. Myślę, że ma kobietka sporą wiedzę, wiem też że pracuje w szpitalu na Kopernika iw klinice niepłodności.

Adam Jędrzejweski- przyjmuje na ul. Pleszowskiej w cov-med. Dwie koleżanki prowadziły u niego ciąże i zadowolone.

Paweł Romanek- przyjmuje na Galla w szpitalu MSWiA. Koleżanka prowadzi u niego już drugą ciąże i jest zadowolona.

Madu, dzięki, na pewno skorzystam:)

madu lubi tę wiadomość

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika wrote:
    Jeszcze nie wiem. Na pierwszym USG maluszek nie chciał się pokazać, a na drugie czekamy, będzie 10 czerwca.

Masz bardzo ładny brzuszek! Skąd wiecie, na której ścianie macicy macie łożysko?

O łożysku też dowiedziałam sie na wizycie.. na każdej dostaje taki papierowy raport na temat obrazowania rozwoju dziecka,jest tam biometria płodu,ocena ogólna,profil biofizyczny i takie tam..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Ja juz mialam polowkowe na NFZ w 20t3d, a na to ide prywatnie i klinika tylko tym sie zajmuje i na podstawie daty OM, babka sama mnie zapisala. Wiem, ze pozno, ale chce sie tylko upelnic, ze wszystko jest dobrze:)

Natka fajnie,ze udało Ci się w końcu znaleźć klinikę,jaką wybrałaś?

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    annggela sliczny zgrabny brzuszek ;)

Agus nie nakręcaj się, ale jak coś Cię niepokoi powinnaś udac się do lekarza, bo mniejsze słabsze ruchy mogą świadczyc o wszystkim i o niczym ;l)

Lexie ja mam termin tydzień później ale kto wie kiedy dzidzia będzie chciała wyjść.. a gdzie będziesz rodziła? Ja w Raszei chce znowu ;)

soraya o właśnie taki fotelik Recaro miałam tzn mam i byłam mega zadowolona ;)
    wózek tez fajny ;)

ja też cc źle nie wspominam ;) co prawda miałam narkozę i cc o 5 rano a o 17 szłam na inną salę o własnych nogach, a o 22 już sama śmigałam po sali. serio nie jest źle ;)

Misiowa to mam nadzieję,że się spotkamy na porodówce :) myślę o Raszei albo św.Rodzinie :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a js dzisiaj lecę na imprezkę :) w końcu mam okazje sie "wylaszczyc"!!!

Jestem podekscytowana, cyca wywalilam....bo w końcu mam co :)

Buziaczki laseczki, miłego wieczoru :*

Bąbelek, IviQ, aanaa, BATTINKA, nat_alia, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ja tez na razie nic nie kupuje, gdzies za 2 miechy zaczne

Kasia82 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Przychodzę do was gościnnie z "grudniówek ". Mam do was pytanko. W lipcu bedę mieć wesele brata i z tej okazjo rozglądam się już za jakąć kiecką. Ogólnie jestem raczej szczupła mam 56 kg (165 cm), jestem w 12 tygodniu i jak na ten moment mam tylko wzdęcia (no moze troszeczkę widać brzuszek ale tak tyci tyci) . Nie wiem jak będę wyglądać w 21 tygodniu.

Czy wy w tym momencie mieścicie się w normalne sukienki czy już potrzeba ciażowych?

Ja ogólnie lubie taki typ sukienek :
    https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-cocoon-m3221c0id-j11.html

https://www.zalando.pl/mint-berry-sukienka-koktajlowa-lemon-bloom-m3221c0ic-e11.html

Myślicie że jak kupie mój rozmiar teraz (czyli S) to za 2 miesiące sie w nią zmieszczę ?

Wiem ze brzuch różnie rośnie ale chce przynajmniej mneij więcej wiedzieć , bo to moja pierwsza ciąża a na tak ważna okazję chcę mieć super sukienkę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ten pasek bedzie pod piersiami, a nie na brzuchu, to się zmieścisz. Jezeli na brzuchu moze , to po pierwsze brzydko wyglądać, po drugie moze Cie cisnąć. Zajrzyj na happymum, sa tam bardzo ładne sukienki

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips w tego rodzaju sukienkę powinnas sie zmiescic o ile ten pasek nie jest na ciasno. Niektore z nas maja lekko tylko brzuszek do przodu niektore mocno i to bez obrzerania. Ja tez bylam szczupla ale do 20 tyg przytyam jakies 5 kg. brzuch mi poszedl tak bardzo ze nie mieszcze sie w zadna spodnice i spodnie sprzed ciazy bo wszyskie mialam obcisle i na wymiar by eksponowac figure, ale przymierzalam letnie sukienki, te elastyczne lub rozszerzane wchodze wsystkie, problem jest w tycgh dopasowanych i o waskim pasie mozesz zapomniec wiec nic na scisk w pasie. dobrze sprawdzaja sie i eksponuja brzuszek gladkie dluzsze sukienki lub lekko zakrywaja zwiewne a Ty sobie wybralas wlasnie taka wiec mysle ze bedzie ok co do rozmiaru to ciezko powiedziec jak akuurat Ty sie zmienisz.ale widze ze i w piersiach ma zapas i w biodrach ale lepiej poszukaj czegos z paskiem zaraz pod piersiami bedzie bezpieczniej i lepiej wygladac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:05

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo z Was pisze że maja tak ładnie opisane USG (pomiary itd) a ja mimo z chodze prywatnie co miesiąc to dostaje zdjecie ew. 2 no i z 3 liczby które chyba sa jakimis pomiarami ale nie pasuja do niczego ;/ :) Nie wiem od czego to zależy ze jedni wypisują skrupulatniej a inni mniej.. :( :)

lips wzrost brzuszka to bardzo indywidualna sprawa :) My niby wszystkie październikowe ale brzuszki mamy bardzo różne :) Może rozmiar S bedzie Tobie dobry ale może niekoniecznie w takim kroju bo jednak jest on dość taliowany tym paskiem no i jesli nawet nie kwestia brzuszka to pełen biust może spowodowac że sie np nie dopniesz :P No ciąza pod tym wzgledem jśli chodzi o figure i takie długie terminy bywa baaardzo nieprzewidywalna :D Może pomyśl nad sukienka w kroju SWING a na zakup poczekaj do ostatniej chwili ja na wsele ide 27 czerwca i własnie mam tak zamiar zrobić - jeszcze poczekac ;)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki dziewczyny, czyli jednak muszę zaczekać na rozwój wydarzeń :) Ogólnie co do sukienek to jestem dość wybredna (nie lubie dopasowanych, nie lubie bez ramiączek, nie lubie bardzo rozkloszowanych, nie lubie za krótkich, z dekoldem...), ogólnie ciężko mi się kupuje sukienki w sklepach bo nic mi nigdy nie pasuje. A na necie wiadomo jak jest: cieżko trafić z rozmiarem, poza tym trzeba zamawiać wcześniej. ale mimo wszytko dziękuje i czekam :0
    Niech dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku :)

IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, najlepiej coś w tym stylu, ale jeszcze ciut podniesiony pas pod biust :) Ale chyba raczej szczupłe dziewczyny u nas bardzo dużych brzuchów jeszcze nie mają? ;) Ja startowałam z wagą ponad 90 kg, więc teraz mój brzuch jest naprawdę wielki :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja sobie potańczyłam i odwróciła się dupką :) tak mi znajome podpowiedziały nie wiem ile w tym prawdy ale się udało :)

Lips ja bym zaczekała bo mnie brzuszek w ciągu miesiąca zrobił się baaardzo duży więc to sprawa indywidualna jak tu dziewczyny piszą :) w każdym razie powodzenia w upolowaniu odpowiedniej sukienki :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u mnie gin mi opisy dał tylko na prentalnych pierwszych i drugich a tak to resztę wpisuje w kartę ciąży i nie mowi wiec też bez karty ciązy bym nic nie wiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:44

lili_madlen lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u mnie tez bez opisow

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaję opis przy każdym USG, ale badania nie robi mój gin. Chodzę prywatnie. Na razie byłam na jednym badaniu w szpitalu i dwa razy w prywatnym gabinecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:44

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    paula1 wrote:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3784441

ja zamówiłam właśnie z tej stronki parę rzeczy, głównie pościel, rożek i okrycie kąpielowe - może się komuś przyda :)[/QUOTE

Paula a czy nie było problemów z tym sprzedawcą?Myslę,żeby zamówic łóżeczko od niego..
    Lexie zamówiłam to wczoraj i dostałam po godz maila, że przesyłka będzie koło 1-2 czerwca, wiec na razie ok. Dam Ci znać jak przyjdzie wszystko

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za rady :) pozdrawiam :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Lexie zamówiłam to wczoraj i dostałam po godz maila, że przesyłka będzie koło 1-2 czerwca, wiec na razie ok. Dam Ci znać jak przyjdzie wszystko
    Oki,dzieki ;-)

paula1 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa o 6:05 bąbel mi zrobił pobudkę!! Cudowne uczucie ♡

paula1, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ