X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu <3 jak ten czas leci...

Kasiu ja na plusie 4 kg ;)

Wczoraj składalismy meble i chyba się trochę przeforsowalam nie umiem wstać dziś ale niuni to nie zaszkodziło bo bryka jak szalona ;)
    Miłej niedzieli mamusie;)

l22nhdgeccid541p.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)
    Ja ciagle czekam na usg połówkowe, z powodu wyjazdu mojego M musieliśmy przełożyć na tydzień później czyli 16.06.
    Martwię się bo nie czuję jeszcze ruchów a widzę że zdecydowana większość z Was już pisze o kopniaczkach…. :(

ss nie wiem czy pocieszę, ale ja do tej pory wymiotuję. Codziennie rano. Co prawda już "tylko" raz dziennie więc mogę normalnie funkcjonować, chodzić do pracy itp. Ale moja mama będąc w ciąży ze mną też tak miała- do 6 miesiąca… Więc liczę że niedługo się skończy albo będę jedną z tych nielicznych które wymiotują do końca ciąży :P
    ss wrote:
    Kasia tak to moja pierwsza ciaza,moja zmora moze nie byly az tak wymioty tylko potworne, mega potworne mdlosci:( nie raz mialam wrazenie ze jakbym zwymiotowala to na chwile byloby lepiej...no a teraz 22t i dalej mecza tyle ze zdecydowanie mniej, temu pytam czy ktoras z was ma jeszcze na tym etapie mdlosci?:/

PS. ja na plusie już 6!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 08:53

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja się dopisuje do tych, które słodkie moga pochłaniać w ogromnych ilościach. Staram się jednak czekolady, ciasteczka i inne zastępować owocami, chociaż w praktyce różnie to wygląda ;)

Waga moja w ostatnim tygodniu ruszyła z kopyta i doszło mi 0,7 kg. Ale ogólnie od poczatku jeszcze jestem na minusie. Chociaż ani razu nie wymiotowalam, a i mdłości nie były jakieś strasznie uciążliwe, żeby odrzucić mnie od jedzenia... Na poczatku spadła mi 2 kg, a po tym praktycznie stała w miejscu. Ale nie powiem, żebym nie miała wcześniej zapasu :) jak tu widzę Wasze fotki z pięknymi brzuszkami, ale ogólnie z szczupła sylwetka :)

Niestety pisze z telefonu i do żadnych tabelek nie dam rady się wpisać, ale mam zaszczyt ogłosić, ze po piątkowym USG wiemy, ze czekamy na córeczkę! :)

estrella, Lexie, aanaa, Muffinka1019, agu258, paula1, Nynusia, jaroszka, Lucy7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Little Frog gratuluje coreczki :-)

Co do zachcianek to ja od poczatku mam ochote na owoce. Zajadalam sie bananami, winogronami, pomaranczami i mandarynkami. A teraz codziennie truskawki i arbuz :-D czekam jeszcze na czeresnie.

Waga niestety systematycznie idzie w gore i juz 6 kg na plusie... Najgorszy byl maj kiedy przytylam 4 kg... Ale to zapewne przez lezenie w lozku podczas chorob... Zero ruchu... A maz mi dogadzal roznymi pysznosciami :-) no ale po ciazy zaczne znow cwiczyc z chodakowska i mel b no i zrzuce wiec mnie ta waga nie martwi...

Little Frog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ a Ty juz myslalas o szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic? Pytam bo moja lekarka pracuje w Bizielu i kuzynka meza na patologii noworodka jest polozna... Zastanawiam sie nad tym szpitalem ale tam rodzila tylko jedna moja kolezanka i byla zadowolona tyle ze miala znajomych lekarzy...

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem !

Little Frog gratuluje coreczki :)

A ja wyjatkowo nie mam zadnych zachcianek . No moze na samym poczatku bardzo chcialo mi sie grzybkow marynowanych , ktorych niestety nie moglam dostac .

Ja dzisiaj obchodze drugi dzien mamy :)Plusy mieszkania w innym kraju ;) I moja corka zrobilam mi laurke i masaz stop . Teraz czekam na prezent od synka w brzuchu i mam nadzieje , ze mnie skopie . Od wczoraj cisza i nawet na sniadanie zjadlam trzy lyzeczki nutelli , zeby rozruszac gowniarza i narazie cisza .

Little Frog lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 6kg na +, z czego przez ostatni miesiac 3kg!nie wiem skad sie to bierze, bo az tyle nie jem, strach pomyslec co by bylo gdybym miala duzy apetyt.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja 7 kg na plusie :( Ale gdzieś czytałam że do połowy ciąży to połowa wagi, tylko, że w pierwszej nie przytyłam na pewno do połowy 15 a na koniec miałam 30+.

Liczę tym razem na mniej bo tym razem zaczęłam z 10 kg nadbagażem :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa , Małgorzatka coś nic się nie odzywają?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wpisuje w kalkulatory swoja wage to wychodzi ze caly czas ide w normie a mi sie wydaje ze strasznie szybko idzie w gore...no szok.w sumie szwagierka przytyla w ciazy 30kg a teraz wyglada bardzo dobrze, ale i tak mnie to przeraza;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka to pewnie kartony pakuje . Mam taka nadzieje .
    A Ursa moze remontuje dalsza czesc domu i tez nie ma czasu na neta .
    Mam nadzieje , ze u Nich wszystko dobrze i nieglugo sie odezwa :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka 27 przytyła, a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą :) U mnie od początku nadal -1 kg, ale to dlatego, że 4 schudłam w I tr., a teraz w maju juz +3, więc się rozkręciło. Zobaczymy co dalej :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, u mnie było podobnie w pierwszej ciąży. Do 20 tyg. przytyłam wtedy 5 kg, a po półmetku jeszcze 15. A też się nie objadałam. Na szczęście szybciutko zrzuciłam i byłam jeszcze chudsza niż przed ciążą. Schudłam aż za bardzo, w sumie jedząc to, na co miałam ochotę. Córcia wszystko ze mnie wyciągnęła i to w nadmiarze. :)

IviQ, soraya lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja na razie ok. 4 kg do przodu - ale 2 kg straciłam w I trymestrze, od II już 6 do przodu.. Nie wydaje mi się, żebym jadła dużo, ale przyznaję, że jem sporo węglowodanów w różnych postaciach - owoce, pieczywo, czasem słodycze - więc pewnie to mnie tak załatwia..

Za to od wczoraj wieczorem dzidzia wróciła do normalnej aktywności, więc przynajmniej jestem spokojna :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielne południe.
    Co do wagi to ja mam 6+ i jak przeglądałam kartę z poprzedniej ciąży miałam identycznie- o dziwo :) a w całej ciąży przytyłam 15 kg takze jestem dobrej myśli:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    U mnie od początku ciąży 4,5 kg, z czego w maju prawie 2 kg... :D
    Więc ruszyło do przodu, nie wiem jak to będzie dalej, ale na pewno nie będę się teraz odchudzać czy głodować, bo dzidzia ma rosnąć :)
    Dzisiaj jeszcze jej nie czułam, więc z utęsknieniem czekam,

Wczoraj miałam takie mocne kłucie pod prawym żebrem, myślicie, że to dzidzia uciskała? I ostatnio często krew mi leci z nosa, to jest chyba tak zwany nieżyt nosa.

Little Frog gratuluję córci :)

Udanej niedzieli!

polkosia, Little Frog lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za gratulacje :) jak pisała (o ile mnie pamięć nie myli) Nynusia, to tez mi się marzyly zawsze te sukieneczki, spineczki i inne pierdolki ;) ale to może tez dlatego, ze mam 3 braci, wiec nie miałam na kim realizować moich marzeń :D chociaż najmłodszego brata kiedyś ubralam w sukieneczke i spielam mu włosy, bo miał nieco dłuższe loczki :D ale to jednorazowa akcja :D

Oj, ja tez bym wolała tyc i rosnąć (w szerz ;) ) tak w miarę równomiernie, żeby mi się ta skora jakoś naciagala ;) ale mam nadzieje, ze nie nadrobie zaległości, tylko będzie sobie zdrowo wzrastac :) w sumie moja mama (chudzielec!) w jednej ciąży przybyła tylko 6 kg! Może to tez jest jakoś genetycznie uwarunkowane... Chociaż ja raczej do drobinek nie należe :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a jak z cm? Bo ja robiłam dziś porządek w szafie tak żeby zostawić to, w co się jeszcze mieszczę i poprzymierzałam trochę spodni jeansowych…dramat…W ogóle nie wchodzą na tyłek! więc postanowiłam się zmierzyć i… w samych biodrach mam +5 cm, a w pasie (na wysokości pępka) o zgrozo… + 20 cm!!! oczom nie wierzyłam!

PS. Chyba już powoli robi się czas kiedy powinnam zacząć się martwić, że nie czuję ruchów??? Ktoś jest na podobnym etapie i jeszcze nie czuje??? Ja już mam koszmary że coś będzie nie tak…nie wychodzi mi to z głowy...

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, ja też jeszcze nie czuję, a w jeansy nie mieszczę się ŻADNE, chociaż jestem 1 kg na minusie od stycznia... Dziwne ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, ja ruchy odczuwałam od 20 tygodnia, więc nie masz się czym martwić.
    Polkosia chyba też jeszcze nie czuła, no chyba, że coś się zmieniło. Czytałam, że nie ma potrzeby się zamartwiać do 22-23 tygodnia. Jeżeli się mylę, to dziewczyny mnie poprawią, ale na Twoim miejscu nie martwiłabym się.
    Cm nie mierzyłam przed ciążą, więc nie mam porównania, ale hmm, na pewno przybyło :)

Zobaczcie jaki fajny filmik znalazłam apropo późniejszych ruchów dziecka, aż nie wierzę, że tak może być:

https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U

linka220, IviQ lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ