X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasne mniam :)

jaroszka, green lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, ja jak czuje, ze u mnie cos nie tak to suszona zurawine zjadam i pije duże ilości wody. Niby to takie trochę jak rodzynki, ale jednak nie to samo ;) ale najważniejsze, ze pomaga :)

Ja musialam się na chwilke zdrzemnac po 17, bo oczy same mi się zamykały... Pogoda tez się popsula to może przez nią ten spadek energii.

green lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Fatim ale słodka buźka na 3D :) super ujęcie udało się zrobić :) Cieszę się, że wszystko dobrze na połówkowym :)

IviQ dlatego ja mam tylko bellybestfriend i koniec, nie wgłębiam się za bardzo w inne obliczenia i tyle :)
    ja mam dlatego, że kazda ma coś fajnego albo ciekawszy opis albo rady itd

linka220 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, a ja w końcu jestem zadowolona, bo udało mi się kupić strój kąpielowy. Już prawie ręce mi opadły, bo nie mogłam znaleźć niczego dla siebie. Najpierw myślałam o tankini, ale że one nie trzymają biustu, a ja sobie tego nie wyobrażam, to zdecydowałam się na dwuczęściowy. Będę do niego zakładać pareo na brzuszek. W sklepie trafiłam na świetną kobietkę, która mi bardzo pomogła w doborze stroju (co jak się okazało było trudne nie ze względu na stanik, ale na dół - wiele majtek dobrych w biodrach uciskało mnie pod brzuszkiem). Przy okazji dowiedziałam się, że 80F jest dla mnie zdecydowanie za luźne pod biustem i muszę nosić 75G. Rzeczywiście, zupełnie inaczej się wtedy biust układa i o wiele ładniej eksponuje.
    A Wy planujecie kupować kostiumy na lato? Macie jakieś typy - jednoczęściowe, dwuczęściowe czy tankini?
    ja kupiłam na allegro za29,9 plus wysyłka, 2 czesciowy ciążowy mega elastyczny ale majtki ze stanem pod brzuch. Jestem zadowolona:)

Kasia82 lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Nynusia dokładnie mam taki sam zapas lodów...całą środkową szufladę w zamrażarce :))
    Mniam...
    my od zawsze przymusowo lody w zamrazarce. uwielbiamy zjesc caly litr przy wieczornym filmie...

Kasia82, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    A u nas dziś królują naleśniki- z serem, truskawkami, bitą śmietaną :)
    ja na sniadanie tez zrobilam nalesniki z serkiem waniliowym, bi8ta smietana, truskawkami i czekoladą....

onka lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    IviQ a Ty juz myslalas o szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic? Pytam bo moja lekarka pracuje w Bizielu i kuzynka meza na patologii noworodka jest polozna... Zastanawiam sie nad tym szpitalem ale tam rodzila tylko jedna moja kolezanka i byla zadowolona tyle ze miala znajomych lekarzy...
    tak juz się zastanawialismy. Mam parę koleżanek co rodziły w bizelu i mowia ze ok, ale my sie zastanawiamy nad MSW słyszymy same superlatywy, nawet naszy gin nam go poleca. chcemy iśc na zwiedzenie go w wolnej chwili

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog gratuluje coreczki :-)

Little Frog lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    dziewczynki a jak z cm? Bo ja robiłam dziś porządek w szafie tak żeby zostawić to, w co się jeszcze mieszczę i poprzymierzałam trochę spodni jeansowych…dramat…W ogóle nie wchodzą na tyłek! więc postanowiłam się zmierzyć i… w samych biodrach mam +5 cm, a w pasie (na wysokości pępka) o zgrozo… + 20 cm!!! oczom nie wierzyłam!

PS. Chyba już powoli robi się czas kiedy powinnam zacząć się martwić, że nie czuję ruchów??? Ktoś jest na podobnym etapie i jeszcze nie czuje??? Ja już mam koszmary że coś będzie nie tak…nie wychodzi mi to z głowy...
    nie wiem ile cm ale sporo bo w spodnice i spodnie sie nie mieszcze, nawet te co mialam o rozmiar wieksze po bratowej w spadku....

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie, czy Was tez tak ciągnie bardzo nisko, wręcz tutaj przy kości łonowej?
    mnie czasmi, nawet dziś i to mocno dosyc ciagnie. Nie wiem czy sie martwic czy normalne ale na razie lekarz nic nie mowi

• IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka ja tez wlasciwie nie mam zachcianek przynajmneij nie bardziej niz zawsze ze po prostu na co sprzychodzi ochota ale jak neii ma to nie ma. Nikt do sklepu nie leci.

SS ja tez ostatnio przytylam sporo a też sie nie obzeram...nie wiem skad to, synek az tak nie przybiera na wadze. Choc tez niby mam w normie z tym ze na poczatku ta norma byla blizej nizszej granicy a teraz jest blizej wyzszej...

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, też szukałam na Allegro, ale nie znalazłam niczego sensownego z taką miseczką. :(
    A lody też lubimy jeść na wieczornym filmie i również cały litr wtedy pochłaniamy. :)

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Ja juz leżę, miałam dość aktywny weekend i powiem Wam, ze tez mnie brzusżek ciągnie , jak dużo chodzę to sie mecze, zaczyna mi brzuch twardniec, do tego dochodzi jeszcze bol w posladku....no masakra, czuje sie jak emeryt :D

Natomiast brzunio mam juz fajny taki okraglutki i mozna pokazać w końcu światu :)

Dużo pisalyscie przez weekend, nie uda mi dei nadrobić, ale widzę, ze piszecie o lodach...tak....rownież ja je uwielbiam...dodatkowo z polewa czekoladowa...niebo w gębie!

Odnośnie kostiumu to ja nie będę raczej kupować, mam zwykle bikini wiązane, wiec w razie czego poluzuje sznurki ;)

Dziewczynki odnośnie ruchów, czy u Was tez uczucie podobne jest do pękających baniek albo takie mocne pulsowanie chwilowe...tak strasznie cieżko to określić, ale mimo wszystko wiemy, ze to jest to :) opiszcie jak to jest u Was moze byc śmiesznie jak każda napisze co innego :)

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak jakby opuszkami palcow cos mnie pukalo delikatnie i tez raczej na dole.

jaroszka lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja najpierw miałam jakby ktoś mnie piórkiem łechtał od środka a teraz Młody tak kopie ponizej pepka ze czasmi zawyje z lekkiego bolu, az sie boje pomyslec co bedzie dalej tos to dopiero 5 miesiac

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Edward po prostu bardzo mocno kopie :) czuje jego stupki <3 i czasami tak jakby sie pranie krecilo w pralce.. czuje wode i jej zawartosc(czyli malucha) hahah :) Maly jest naprawde bardzo gwaltowny i szybki corka taka gwaltowna nie byla.

jaroszka, IviQ, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy piórko, pralkę i pukanie :) fajnie ! Nenka, ja tez czuje wodę, takie delikatne przelewanie sie :)

Mamy w końcu imię dla Synka! Bedzie Michał ;) wszyscy mamy imiona na Literke M i stwierdziłam, ze to bedzie urocze.....rodzinka m&msów Marcin, Małgorzata i Michał. Co Wy na to ? :)

BATTINKA, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agu258, onka, aanaa, Blondik lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kolega tez Jaroszka tak zrobił, Cała rodzinka na A Agnieszka artur agata i adriana:)
    Super pomysl

my sie skłaniamy ku Oliwierowi ale troche nam z nazwiskiem mojego nie gra a wolalabym by mial nazwisko ojca niz moje choc z moim ladnie brzmi

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka imię Michał bardzo ładne:) mi bynajmniej się podoba ;)

A ja nadal moją córcię nazywam fasolką choć już dawno przestała nią być:P imię dalej nie wybrane...:( i taka to robota.

Zresztą moja córcia tez nazywa siostrzyczkę,,fasolką" : Mamooo a jak fasolka się urodzi....itd i tylko to słyszę ;)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) Ja cały weekend standardowo jak to u mnie co dwa tygodnie na uczelni :) Jesli chodzi o kilogramy to mam na swojej wadze niecałe 4 kg na plusie , zobaczymy jak jutro u lekarza waga pokaże może moja robi mi przyjemność i pokazuje mniej :P

Jeśli chodzi o zachcianki to ja akurat bardzo musze na słodkie uważać bo tata ma cukrzyce typu I (bez insuliny-na lekach) i gin. powiedział po badaniu ze mam skłonności wiec codziennie mierze cukier zapisuje w tabelkach i uwazam na to co jem :)
    A moje ostatnie zachcianki to sok z kapusty kiszonej , ogórasy , sok pomidorowy i na maxa makrela w sosie pomidorowym z puszki plus dwie świeże bułeczki z masełkiem :D

szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ